BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
szerintem pedig a "vagány" fiatalok 80%-a

Apu megveszi a jegyet, de attól még minden szar és úgy vagyunk nagymenõk, ha felrugom a kukát, kiszanítom a .., összefirkálom, sõt összekarcolom..

Bár én azt a felfogást is el tudom képzelni (hallottam már hasonlót), hogy ha megveszem a jegyet, akkor az azt jeletni, hogy bármit csinálhatok. "Azért vettem a jegyet, hogy összefirkálhassam az ablakot..)"

Egyébként meg bárcsak úgy lenne, hogy ha már fizet érte, akkor legalább vigyáz rá!

[/spam]™

A "vesz jegyet és rongál"-t nem tudom elképzelni...

CattiBrie
Szerintem ez így nem feltétlen igaz.

Mármint
- van, aki vesz jegyet és nem rongál
- van, aki vesz jegyet és rongál
- van, aki nem vesz jegyet és nem rongál
- van, aki nem vesz jegyet és rongál.

[/spam]™

Sajnos ilyen a hazai színvonal. Jegyet nem vesz, rongálni viszont tud. 😞 Ez nemcsak Pesten van így, vidéken is élnek emberszabású marhák.

CattiBrie
Jajjj nee!!!

Még belegondolni is rossz! 😞

[/spam]™

CattiBrie
Jajajajaja! Jó dolog!

[/spam]™

a nagykörúti villamosvonalat tényleg nagyon szépen megcsinálták, gyönyörû lesz rajtuk látni a sok szép Combino villamost, de mindig elõjön belõlem a pesszimista ilyenkor, hogy amíg tõlünk nyugatabbra mind a megálló mind a villamosok sok-sok évig megmaradnak eredeti állapotukban, addig itt kb. fél év múlva agyon lesz plakátolva, össze lesz hugyálva, agyon lesz graffitizve az összes villamosváró, nomeg a csövesek is itt isszák majd az olcsó lõréjüket mûanyagkannából.

A villamos gondolom szarrá lesz graffitizve, szét lesz üvegvágóval karcolva az összes ablak és ajtó, mint a hannoveri villamosok esetében 😞

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Ez tényleg egy jó ötlet, több munkahelyen kellene bevezetni. Egyrészt ezt nem sörözi el az alkalmazott, másrészt mindenki jól jár vele.

tök jó!

következõ hónaptól bevezetik a cafeteria rendszert a munkahelyemen (fizetésen felüli juttatásokat jelent), aminek a következtében ez után minden hónapban vásárolok BKV bérletet 😊

Végre nem kell 5 év után lógnom a tömegközin, mégiscsak békésebb így az élet 😊

CattiBrie
Nekem pl baromira tetszik az egész. Olyan jó, hogy végre történik valami, láthatóan fejlõdünk.

Villamosmegállókat tök szépen megcsinálták és szerintem az h a busznak van külön sáv, az egyik legjobb ötlet.. autós számoljon ezzel, egyébkéntmeg szerintem eddigis ekkora volt a dugó a körúton, nem kell a villamospályafelújításra fogni. Mondjuk én csak a Ferenckörúttól ismerem a járatot, de nagyon jól tud haladni.
(monnyuk ha a rendõrök azzal lennének elfoglalva, hogy az autók ne a bussávban mennyenek és nem a bliccelõkkel, annak jobban örülnék 😄)

A mi kerületünkben nagyon szépen megcsináltak és átadtak két nagyobb útszakaszt(felújítás), és szerinem nagyon jól néz ki és "gyorsan" megcsinálták. De a buszok elterelése szépen meg volt oldva. És, most hogy vissza-lett terelve minden most tök jó igazán. 😊

[/spam]™

Volt szerencsém kipróbálni a stadionok - Deák tér közötti metrópótló buszt. Mi volt a legnagyobb baj? Rázott az úton. Legalábbis ezt mondták, azt senki nem veszi észre, hogy javítani-karbantartani-fejleszteni szükséges, mert nem tartanak örrökké a dolgok...

Ez már kicsit off, de néhány éve elbeszélgettem egy távolsági buszsofõrrel, megkérdeztem, mégis mennyit fogyaszt egy ilyen járgány. Visszakérdsezett, hogy mibõl mennyit. Gumiból havonta-kéthavonta egy garnitúrát, a tisztítása sem egyszerû (mert a magyar paraszt azért is szól, hogy mocskos a busz, ilyenre nem száll fel), az üzemanyagköltség csak töredéke a fenntartási költségeknek. El tudom képzelni, hogy egy BKv busz a kockaköves, kátyús pesti utakon, naponta több sofõrt is "elhasználva" milyen fenntartási költségeket igényelhet. És ilyenbõl van több száz, meg metró, villamos, hév, stb. És még drága a jegy...

CattiBrie
Áhh, az embereknek semmi nemjó!!!

Mentem a buszon (4-6 pótló) és ott izéltek, hogy jajj már megint fel van túrva minden, jajj már nem lehet közlekedni. De nem azt látja a nyomi ember, hogy hûû, de jó építkezünk, hûû de jó fejlõdünk, hûû de jó tök gyorsan megcsinálják (mert ugye nem 3 éve van felbontva a 4-6-os vonala úgy hogy közben nem csinálnak semmit). Ha meg nincs építkezés, akkor meg így meg úgy ezért meg azért szak a közlekedés.

Így:
Ha az ellenõr végzi a dolgát, nem jó. Ha nem, az sem jó.

[/spam]™

Menj biciklivel. 😊
Ezt ígyí találták ki, õk szolgáltatnak Neked utazást, Te pedig veszel tõlük jegyet, aminek az árát õk a további utaztatásra költik, hiszen nem perpeetum mobile hajtja a metrót.
Ez ugyanaz, mint amikor kenyeret veszel a boltban, megiszol egy jó pofa sört a kocsmában, vagy elnyalsz egy fagyit, azért is fizetsz, ott sem eshetsz neki a "nagyonköcsög" eladónak, amiért nem ajándékozza Neked.

Ha Te nem veszel jegyet, mert nem, oké. De két dologra megkérlek:
- ezért ne az elenõr legyen a köcsög;
- ne buzdítsd az embereket erre, mert a végén gyalogolhattok, és azért is a BKV lesz a köcsög.

CattiBrie
😊😊

Mibõl?

[/spam]™

Sland
Holnap lesz a vizsga. És kössz mégegyszer!

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

CattiBrie
www.utak.hu

Leggyorsabb út, tömegközlekeséssel nappal.
Menetidõ: 31 perc.

[/spam]™

CattiBrie
Már megjöttél vagy csak majd mész? 😊

[/spam]™

Sland
KÖSZI! 😊

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

CattiBrie
www.utak.hu

[/spam]™

[HUN]FaTaL
metró UKtól kálvin térig, majd 47es villamossal a Bártfai utcaáig. Leszállsz elmész jobbra aztán balra az elsõ utcánál! Sikeres kresz vizsgát😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Sland
ez jobb 😛 köszi!

ami jobb: utvonalterv.hu

-the invisible-

Sland
már megnéztem, sokkal nem lettem okosabb...

www.utcakereso.hu
Sland
Srácok! Hogy jutok el a XI. kerületbe a Petzvál József utcába BKV-val?
Nekem a közelembe van a 14es villamos, újpest központ... Tudna valaki segíteni?

[HUN]FaTaL
nem járok BKVval csak nagyon ritkán nem fogok bérletet venni arra hogy kéthavonta egyszer BKVzok, vmint nem fogok 200ft-t fizetni két megállókra...

Magyarországon a piros jegykezelõt nem tudja mindenki kezelni (láttam már olyat, aki a leszállásjelzõ gombbal akarta megetetni a jegyét), ehhez szerintem külön tanfolyam kell majd. 😊

Tévedtek. Ez a rendszer nagyon is jól mûködik szerte európában. Többszörakkora franciaországi vasúti pályaudvaron is megállja a helyét. Csak eleinte lesznek hozzánemértõ emberek. De mivel mindenki sietne ezért kénytelenek leszünk toleranciát mutatni és segíteni a másiknak a továbbhaladásban. Már nagyon várom.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Miután nyilvános fórumon megy a "nemveszekbérletet" kampány, mit vártok? 😊 Jó, ingyenessé is tehtenék, és beleépíthetnék a BMV-k mûködtetését az adóba, így a Tudsnádfürdõi esztergályos is fizetné, aki tíz éve nem járt Pest közelében se... A jegyek, bérletek ára úgy van meghatározva, hogy fenntartható legyen vele a közlekedés energia-ellátása, azért fizetsz, amit igénybe veszel.

[HUN]FaTaL
Komolyan nem normálisak...

Ebbõl lesz még valami, így is a közlekedés Pesten... bár nem csodálkozom rajta, azok után, amik itt elhangzottak.

CattiBrie
Most monta be a néni a rádióban, hogy készül a csipkártyás ren'cer a metróban.. (Elvileg) A földalattiban 2007 végétõl mûködne, a többi vonalon meg folyamtosan átépítik. Ezután majd csipkártyás bérlettel/jeggyel lehet csak használni, ami egyszerre csak egy embert enged át .. és igen, nagy lesz a dugó

Már látom, kifelé megyünk le...
Vagy úgy látom csak a legerõsebbeknek lesz "megengedett" a metrózás.
Ja és baromi ritka lesz a metró látogatottsága, mert 2 perc alatt nem fog betelni egy metrószerelvény sem. 😄 Így csak egy legbelsõ réteg fogja tudni használni. Így, aki eddig 6-kor járt, induljon 5-kor, aki eddig 7kor szállt fel, most érjen oda 6-ra, ha be akar jutni.

És mivel lehetséges, hogy emiatt megnõ a föld feletti autós közlekedés megemlítem, hogy azt hallottam, hogy a belvárosi utak fizetõsek lesznek.

Ha biciklivel nem, akkor veszek egy biciklit és inkább meghalok a szmogban. Bár lehet, hogy veszek hozzá egy gázmaszkot (vagy mi az).

[/spam]™

Úgy aztán nagy pofám lenne cím nélkül 😊
Akinek nincsen lakása mert csövi ahhoz hogy megy vajon ki a bkv? Lehet úgy új személyit csináltatni hogy bemész valami hivatalba és azt mondod hogy töröljék a tartózkodási hely/lakcím részt mert hajléktalan lettél? Mekkorát nézne már az ellenõr! 😄
Tök jó, amiket írtok. Ne vegyen senki sem bérletet, mert a) hülyeség, b) büntetést olcsóbb, c) ismerem a jogaimat, a kötelességeimhez meg közöd, mint eszed. 😊 Tényleg, imádom az ilyen hozzáállást 😊

jaa, hát mondjuk ott van metrórendõrség,igaz 😊

Tulajdonképpen az emberi faj egy élõsködõ. Talán a legrosszabb állat. Olyan mint egy vírus (matrix). 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CattiBrie
akkor ezt nevezik szimbiózisnak? 😊

[/spam]™

CattiBrie
dehóóógy!

nem kattogtam

[/spam]™

Így van! 😊

Ne ilyeneken kattogj! Ma kérdeztem kolegát aki kézbesítõ volt. Egyszerûen hagyd magad megbüntetni. SÕT! Add meg neki a pontos címedet meg mindent!!! Amikor kiküldik a postást, hogy átadja a papírt, egyszerûen adsz neki pár forintot, hogy "ugyanmá' írja már arra a papírra rá, hogy: Ismeretlen helyre költözött". És innentõl tehetnek egy szívességet. 😄 Azért nem árt ha jóba vagy a postásoddal 😄

Metróban nem ritka eset. Bár én nem járok metróval, de majd mondja valaki nálam okosabb. 😊

Költözködök, építkezek és közbe még dolgozok is 😊

azt azért nem mondanám hogy lopják. ez azért nem a balkán..
mindenesetre a lényeg hogy a kifizetetlen bérletek ára eljut a bkv-hoz. a te ki nem fizetett bérleted is 😛

-the invisible-

CattiBrie
igen

és további érdekes csavarása lenne ugye a dolgonak, hogy szegény bkv a mi segélyeinbõl él.. utána meg jön az, amit Bence is mondott, hogy a BKV-t meg a saját vezetõsége felültõl úgy lopja, ahogy nem szégyelli

tehát a bkv lop engem, én lopom a bkv-t

[/spam]™

az a helyzet, hogy hiába nem fizetsz a bérletért, a szüleid - vagy ha dolgozol akkor a te - adóidbõl megy a "segély" a bkv-nak ugyanúgy. tehát nyugodtan dönthetsz úgy hogy nem fizetsz a tömegközért, de nem fogsz jobban kijönni - elvileg.

-the invisible-

CattiBrie
néha egyébként még úgy gondolom, amikor veszek jegyet és néha kilyukasztom, hogy az azért télleg, valóban megéri (mégha nem is kérik, akkor amikor éppen lyukasztottam, mert ugye felhasználom késõbb)

szal negyed évben 3-4 jegy vásárlása megéri

[/spam]™

10000000% ban osztom a véleményed habár 1 hete a nyugatinál ki kellett csngetnem 2500 forintot de én már 2 éve nem veszek jegyet se bérletet és csak 3X büntettek (jobban meg éri mintha npont 4 jegyet vennék vagy bérletet)

CattiBrie
ez az amit át lehetne fogalmazni

baromira nem drága a bérlet, csak baromira nincs "feles" 2,6k-m havonta bérletre (vagy nem is tom mennyi egy bérlet - közben utánanéztem)..plána nem 6.900 forintom
minden esetre sokkal jobban megéri lógni

mert tegyük fel, hogy évetnte kétszer nagyon elkapnak, és tegyük fel, be is fizetem, akkor tartok 14k-nál, míg egy évre a havi bérletek (ha 6.900-rel számolok) 6,9k * 12 = 82.800, de legyek diák és vegyek bérletet csak 9 tanítási hónapra, úgy is: 2.600*9 = 23.400
tehát akár háromszor is elkaphatnak még akkor is pénzemnél vagyok - mára befizetem a büntit

Egyébként nem tudja valaki, h mi az a minimum büntiösszeg, ami alatt nem foglalkoznak a behajtással? Nyilván van ilyen.

[/spam]™

így igaz. mondjuk nekem a benzin is drága, és a bérlet is. tudom, szoc.probléma, de ez van 😊