BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Apu megveszi a jegyet, de attól még minden szar és úgy vagyunk nagymenõk, ha felrugom a kukát, kiszanítom a .., összefirkálom, sõt összekarcolom..
Bár én azt a felfogást is el tudom képzelni (hallottam már hasonlót), hogy ha megveszem a jegyet, akkor az azt jeletni, hogy bármit csinálhatok. "Azért vettem a jegyet, hogy összefirkálhassam az ablakot..)"
Egyébként meg bárcsak úgy lenne, hogy ha már fizet érte, akkor legalább vigyáz rá!
[/spam]™
Mármint
- van, aki vesz jegyet és nem rongál
- van, aki vesz jegyet és rongál
- van, aki nem vesz jegyet és nem rongál
- van, aki nem vesz jegyet és rongál.
[/spam]™
A villamos gondolom szarrá lesz graffitizve, szét lesz üvegvágóval karcolva az összes ablak és ajtó, mint a hannoveri villamosok esetében 😞
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
következõ hónaptól bevezetik a cafeteria rendszert a munkahelyemen (fizetésen felüli juttatásokat jelent), aminek a következtében ez után minden hónapban vásárolok BKV bérletet 😊
Végre nem kell 5 év után lógnom a tömegközin, mégiscsak békésebb így az élet 😊
Villamosmegállókat tök szépen megcsinálták és szerintem az h a busznak van külön sáv, az egyik legjobb ötlet.. autós számoljon ezzel, egyébkéntmeg szerintem eddigis ekkora volt a dugó a körúton, nem kell a villamospályafelújításra fogni. Mondjuk én csak a Ferenckörúttól ismerem a járatot, de nagyon jól tud haladni.
(monnyuk ha a rendõrök azzal lennének elfoglalva, hogy az autók ne a bussávban mennyenek és nem a bliccelõkkel, annak jobban örülnék 😄)
A mi kerületünkben nagyon szépen megcsináltak és átadtak két nagyobb útszakaszt(felújítás), és szerinem nagyon jól néz ki és "gyorsan" megcsinálták. De a buszok elterelése szépen meg volt oldva. És, most hogy vissza-lett terelve minden most tök jó igazán. 😊
[/spam]™
Ez már kicsit off, de néhány éve elbeszélgettem egy távolsági buszsofõrrel, megkérdeztem, mégis mennyit fogyaszt egy ilyen járgány. Visszakérdsezett, hogy mibõl mennyit. Gumiból havonta-kéthavonta egy garnitúrát, a tisztítása sem egyszerû (mert a magyar paraszt azért is szól, hogy mocskos a busz, ilyenre nem száll fel), az üzemanyagköltség csak töredéke a fenntartási költségeknek. El tudom képzelni, hogy egy BKv busz a kockaköves, kátyús pesti utakon, naponta több sofõrt is "elhasználva" milyen fenntartási költségeket igényelhet. És ilyenbõl van több száz, meg metró, villamos, hév, stb. És még drága a jegy...
Mentem a buszon (4-6 pótló) és ott izéltek, hogy jajj már megint fel van túrva minden, jajj már nem lehet közlekedni. De nem azt látja a nyomi ember, hogy hûû, de jó építkezünk, hûû de jó fejlõdünk, hûû de jó tök gyorsan megcsinálják (mert ugye nem 3 éve van felbontva a 4-6-os vonala úgy hogy közben nem csinálnak semmit). Ha meg nincs építkezés, akkor meg így meg úgy ezért meg azért szak a közlekedés.
Így:
Ha az ellenõr végzi a dolgát, nem jó. Ha nem, az sem jó.
[/spam]™
Ezt ígyí találták ki, õk szolgáltatnak Neked utazást, Te pedig veszel tõlük jegyet, aminek az árát õk a további utaztatásra költik, hiszen nem perpeetum mobile hajtja a metrót.
Ez ugyanaz, mint amikor kenyeret veszel a boltban, megiszol egy jó pofa sört a kocsmában, vagy elnyalsz egy fagyit, azért is fizetsz, ott sem eshetsz neki a "nagyonköcsög" eladónak, amiért nem ajándékozza Neked.
Ha Te nem veszel jegyet, mert nem, oké. De két dologra megkérlek:
- ezért ne az elenõr legyen a köcsög;
- ne buzdítsd az embereket erre, mert a végén gyalogolhattok, és azért is a BKV lesz a köcsög.
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
[/spam]™
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
http://goo.gl/gd6Zi5
-the invisible-
Nekem a közelembe van a 14es villamos, újpest központ... Tudna valaki segíteni?
http://goo.gl/gd6Zi5
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Már látom, kifelé megyünk le...
Vagy úgy látom csak a legerõsebbeknek lesz "megengedett" a metrózás.
Ja és baromi ritka lesz a metró látogatottsága, mert 2 perc alatt nem fog betelni egy metrószerelvény sem. 😄 Így csak egy legbelsõ réteg fogja tudni használni. Így, aki eddig 6-kor járt, induljon 5-kor, aki eddig 7kor szállt fel, most érjen oda 6-ra, ha be akar jutni.
És mivel lehetséges, hogy emiatt megnõ a föld feletti autós közlekedés megemlítem, hogy azt hallottam, hogy a belvárosi utak fizetõsek lesznek.
Ha biciklivel nem, akkor veszek egy biciklit és inkább meghalok a szmogban. Bár lehet, hogy veszek hozzá egy gázmaszkot (vagy mi az).
[/spam]™
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
mindenesetre a lényeg hogy a kifizetetlen bérletek ára eljut a bkv-hoz. a te ki nem fizetett bérleted is 😛
-the invisible-
és további érdekes csavarása lenne ugye a dolgonak, hogy szegény bkv a mi segélyeinbõl él.. utána meg jön az, amit Bence is mondott, hogy a BKV-t meg a saját vezetõsége felültõl úgy lopja, ahogy nem szégyelli
tehát a bkv lop engem, én lopom a bkv-t
[/spam]™
-the invisible-
szal negyed évben 3-4 jegy vásárlása megéri
[/spam]™
baromira nem drága a bérlet, csak baromira nincs "feles" 2,6k-m havonta bérletre (vagy nem is tom mennyi egy bérlet - közben utánanéztem)..plána nem 6.900 forintom
minden esetre sokkal jobban megéri lógni
mert tegyük fel, hogy évetnte kétszer nagyon elkapnak, és tegyük fel, be is fizetem, akkor tartok 14k-nál, míg egy évre a havi bérletek (ha 6.900-rel számolok) 6,9k * 12 = 82.800, de legyek diák és vegyek bérletet csak 9 tanítási hónapra, úgy is: 2.600*9 = 23.400
tehát akár háromszor is elkaphatnak még akkor is pénzemnél vagyok - mára befizetem a büntit
Egyébként nem tudja valaki, h mi az a minimum büntiösszeg, ami alatt nem foglalkoznak a behajtással? Nyilván van ilyen.
[/spam]™