2926
Colin McRae 3
  • Breki33
    istenem, nem tudom miért bonyolítjátok túl

1. Aki jót akar ne használjon ace-t (se nimo-t)
    MOst nem elsaősorban a játék miatt, de felpakol minden szemetet, felesleges vackot.

2. Sokan írták, hogy leszedték, hát elárulom nem lehet rendesen leszedni !!!

Illetve egy mód van de ahhoz az "aggressiv remover" kell aztán kilépni.

3. Aki nem képes a három fontos codec-et önállóan felrakni használja a k-lite az csak az a hármat+ opcionálisan a bsplayert rakja fel.

Ja amugy simán megy a játék utánna pedig nem csináltam mindenféle hókuszpókusz t.
    Amugy aki ezek után is ace-t (és más gagyi codec-pack-okat) használ meg is érdemli :-)
  • Gerry
    Eredetileg nekem sem volt fent az ACE codec, csak amikor már kétségbeesésemben nem tudtam mihez nyulni, akkor gondoltam letöltöm ezt a népbüntető codec csomagot, és megnézem, hogy nálam is fagy-e vele a progi, mivel előtte nekem nem fagyott, hanem szimplán visszadobott a desktopra... Letöltöttem, kb 50MB, na jó, inkább 46 és fél , majd feltelepítettem (úgy, hogy nem távolítottam el az én jól bevált eredeti codecjeimet), és láss csodát, tényleg fagy vele a progi. Na, akkor uninstall... Le is szedte szépen a saját installere a codec csomagot, majd újraindítást kért, mire én azt mondtam, NEM, majd fogtam szépen a CMR3 3. CD-jén levő két Windows Media Player frissítést, és feltelepítettem. Ezekután restart, majd elindítom a játékot: jé, nem fagy, nem dob vissza a desktopra, na akkor nézzük a shakedown-t, mert még az egy kritikus pont... Mivel be van kapcsolva a vsync (ezt tanácsolta valaki korábban), ezért ott sem volt semmi fennakadás. Lenyomtam az első 3 special stage-et az Ausztrál rallyban, majd toltam pár szimpla stage-et is, kiléptem, majd elindítottam a játékot párszor, és semmi probléma.
    Haveromnál, akinél szintén olyan problémák voltak mint nálam, lépésről-lépésre megismételte az általam leírtakat, és neki is müxik azóta a progi kifogástalanul.

Nos, most csak azért írom le ezt mégegyszer ilyen részletesen, hogy ha valaki esetleg a későbbiekben netán hasonló problémával felkeresi a topicot, és lusta visszaolvasni, akkor lehessen erre a hozzászólásra hivatkozni.

Na ennyi, nem írkálok többet, mert még megszól érte valaki!
  • I.C.ram
    Control Panel /ADD/REMOVE programs. :)
  • Taranov
    működik. Gerry köszi szépen a segítséget, nekem az Ace codec nem volt fent, hanem a DivX Pro Codec pack, az ugyanúgy akadályozta, azt leszedtem, és már rögtön működött.
  • Taranov
    Na, akkor most ments egy életet.
    Hol kell keresnem ezt a gyilkos codecet a gépemen?
  • Taranov
    Uninstalláljak minden codecet?
  • Gerry
    Egyet olvass vissza! Nekem PONT UGYANEZ volt a gondom, visszadobott a desktopra... De megvan a megoldás!
  • Taranov
    sziasztok!

Milyen codec kell ahhoz, hogy működjön?
    Nekem tudtommal csak a DivX van fent, és mikor az elején kiírja, hogy press return to continue, akkor az enter benyomása után azonnal kilép.
    Mi kell ahhoz, hogy elinduljon?
    Direct X-em 9-es.

Köszönöm: Taranov
  • Gerry
    Na, hihetetlen! Képzeljétek, letöltöttem az Ace Mega CoDecS Pack-ot, és feltettem (eddig még SOHA nem volt telepítve a gépemen), ezekután nekem is mint mindenkinek (tisztelet a kivételnek) lefagyott, és csak taskmanagerből lehetett kilőni a programot. Uninstalláltam a Codec pack-ot, és azóta meg megy... Ez már számomra rejtély! Amíg nem volt fent ez a sz*r codec pack, addig állandóan kidobált a desktopra, felraktam, akkor fagyott, uninstalláltam, tehát lényegében visszaállt az eredeti helyzet, és most meg müxik... Ja, én az Ace uninstall után közvetlenül még az újraindítás előtt felraktam a CMR3 3. CD-jén lévő mediaplayer frissítéseket. Ez eddig nem segített, de most meg jó. Hihetetlen, hogy az Ace telepítése és eltávolítása oldotta meg a dolgot, de ez az igazság!

Javaslom mindenkinek az "eljárás" kipróbálását, akinek eddig nem ment, vagy kidobálta a program desktopra. Ja, mégvalami, nálam (Radeon 9700) be van kapcsolva a VSync, így a Championchip móddal eddig nem akadt gondom, de most még nem próbáltam ki, csak 6-8 Stage-et indítottam, hátha visszadob desktopra, de nem teszi, úgyhogy, most örülök!
  • BYpsilon
    mar vegig nyomtam egy bajnoksagot
    az kovetkezo idenyben 1 nehezsegi fokazatot emel a gep automatikusan
    a verdabol egy ujabb fejlesztett valtozatot kapsz es minden korabban unlockolt cucc meg van es valaszthato
  • DOGMAN
    A videócodec a hiba, mivel általában minden embernek van fent valami pack, a játék alkotói pedig a default vinfossal számoltak, plusz adtahk hivatalos codecet.
  • Gerry
    Sajna nem csak azzal van gond, rengeteg embernek, köztük nekem is nem fagy le, hanem simán visszadob a desktopra.
  • Raziel
    Hi mindenki
    Nem olvastam végig a forumot, de látom hogy sokan szivnak azzal hogy a bajnokságnál lefagy a játék. Megoldás: a videokártya beállitásoknál a vsync-t engedélyezni kell, on-ra kell állitani.
    Nem kell a driverekkel és codec-okkal babrálni, felesleges:-)
    Jó játékot
  • DOGMAN
    Ez LOLLL, egy másik oldalon , egy másik topicban ezt írják a cmr3-ról:

"én totál béna vagyok az autos játékokhoz,de azért fura,hogy a VB-n a második stage végére már totálkáros a kocsim és tökutolso vagyok,biztos sokat kellene gyakorolni,de csinálhattak volna egy easy modot,annak aki csak egy kicsit játszani akar"

Válasz rá másik skilles embertől:

"ez nem az a jatek.. :) ez inkabb szimulator mint arcade.. no izi mod.. :)

egyebkent jo a game.. de csak nekem van olyan erzesem a replay-nal, hogy uszik az auto az uton? valahogy furcsan csinalja visszajatszasnal.. na meg olyat is tapasztaltam, hogy maskepp torik az auto visszajatszaskor mint amikor mentem.. gondolok itt egy olyan esetre amikor a motorhaztetom vegig megvolt.. csak az utolso par meteren felnyilt es ugy ertem celba, hogy nem lattam semmit..
    visszajatszaskor meg kb a stage felenel leszakadt az egesz motorhazteto.. fura..

mondjuk nem a replay miatt jo a jatek az biztos. :) "

Lehet hogy ők másik gémmel jáccottak???????
  • I.C.ram
    Nekem pont fordítva volt! Fent volt, majd leszedtem, aztán megint fel, és most megint nem megy a Colin, fogtam is és bevágtam a kukába az egész gamet! Ennyit nem ér ez meg.
  • jAMEsbAUd
    Hat ez hihetetlen... Leszedtem az Ace Mega Codec Pack -ot, aztan elindult azonnal, aztan visszainstallaltam es azota fut a Colin minden gaz nelkul!
  • Rozsomák
    Nekem se sikerült az osztott képernyős módnál megoldani a billentyüzet kiosztát mert minden játékosnak ugyanazt a beállítást osztja ki akárhogy próbálom szóval minden kocsi a player 1 billentyűjéra reagál.
  • Skynet
    Mellesleg mint írtad....grafikai fejlesztés...meg valszeg visszahozzák az állítgatást a régire nem olyan fosra mint a 3-ban...De fizikai fejlesztésről szó nincs...:))
  • Skynet
    Unreg nem szídjuk...Csak már nem reménykedünk és nem várunk semm jót....Lehet fejlesztenek rajta és már nem légpárnás szimulátor lesz,hanem mondjuk motorcsónak szimulátor...faxtudja..:)
  • [HUN]FaTaL
    nálam full jó(MS SideWinder FF Wheel)
  • UNREG
    korai még előre szídni a cm4-et, csomó változást igérnek:

"Megjelent az első, közel 10 MB-os videó a Colin McRae Rally 04 című játékból, és már le is tölthető a hivatalos honlapról. A program az előző, harmadik résszel ellentétben nem fog megjelenni PC-re, ugyanis a jelenlegi tervek szerint csak Xbox és PlayStation 2 konzolokra fogják kiadni az idei karácsonyi szezonban.

A programban összesen 20 valós raliautó közül választhatunk, melyekkel mintegy nyolc játékmódban versenyezhetünk. Ezek közt egyaránt lesznek offline és online módok.

A grafikai megjelenítésért egy új és gyorsabb engine a felelős, mellyel sokkal jobb minőségű textúrákat lehet megjeleníteni, illetve ennek köszönhetően a környezet is jelentős változásokon esik át az előző részhez képest. A fejlesztők egyben megígérték, hogy az eddigieknél jóval összetettebb beállítási lehetőségekre számíthatunk majd a versenyek előtt, illetve szervizpontoknál."
  • RoadkilleR78
    Az erősséget feltettem maxra, de úgy sem csinált semmit. Sőt az volt az első dolgom, hogy azt maxra állítottam.
  • [HUN]FaTaL
    Na kipróbáltam a Rallisport Challenget és mérföldekkel jobb mint a Colin 3. Nagyon arcade az is de nem ilyen szánkószimulátor és szvsz szebb is. Tehát most is csak azt tudom mondani: EZ A JÁTÉK EGY ZSÁK FOS!!! ([HUN]T-Rex voltam új nickkel).
  • [HUN]FaTaL
    thx.
  • XRV
    Sziasztok!

Bocsi, de nagyon soká tartana 2600 üzenetet visszaolvasnom, és azt sem biztos, hogy nem kerüli el tekintetemet az a pár sor mely érdekelne.
    Ok hogy nincs multiplayer, de az már csak igen furcs, hogy split screen mellet 2x billentyűzetről nem lehet vele játszani! ( kurzor nyilak; és W,S,A,D, gombok.)
  • JuanG
    http://www.hsw.hu/rallytrophycars.shtml
    Kell hozzá a BZF editor, ezt az editorok menü alatt található...
  • [HUN]FaTaL
    Cmr2nél tökéletes a kormányvisszahatás nálam csak a Force eroseggét kéne felraknod fullra szerintem.
  • RoadkilleR78
    Nálam, ha az irányítást kormányra teszem, a framerate kb a 3-ra esik. Ez mitől lehet? Azon kívül, hogy sz*r a játék.
  • RoadkilleR78
    Nekem ugynilyen kormányom, van és nem csak az aszfalton nem hat vissza, hanem sehol sem. Ugyanez volt a problémám a cmr 2-vel is Xp alatt. Codemastersék felvehetnének már valakit aki tud normális ff támogatást írni. Még egy játékuk sem volt amiben normálisan megcsinálták volna ezt a dolgot. A race driverben vissza-vissza hat, de inkább ne tenné, mert siralmas.
    Pedig hogy vártam eszt a játékot :-( Még mindíg rally trophy az istencsászár, mármint annak aki igazi szimulációra vágyik.
  • Breki33
    tényleg nem tudjátok véletlen, hogy a colin 1-nél mi a trükje a kormánybeállításnak?
    Az istennek se akar menni bárhogy állítgatom
  • Breki33
    nem akarlak elkeseríteni, de mindenki ezzel a problémával találkozott

Alex köszi a linket
  • I.C.ram
    Szerintem jobb lenne, ha hagnyák a francba az egészet... nem értenek hozzá és kész...
  • Blasta
    Ez olyan gáz!
    Az ember még fel sem ocsudik a 3. rész okozta sokkból, máris a 4. rész intróját látni a neten...
    Szánalmas. PÉNZ PÉNZ PÉNZ.

Mondjuk jelen esetben azt se tudom mondani, hogy miért ne ülnek le és higgadtan gondolják át az egészet, hisz a CMR3-nál is RENGETEGET ültek a projecten, ennyi idő alatt igazán készíthettek volna egy rendes gémet is...
  • Skynet
    Honnan vezsed hogy a Colin 4 ugyanolyan szar lesz mint a 3??????? Ezek alaptalan vádak!!!
    Lehet hogy egy kitűnő motorcsónak szimuláció lesz belőle...Vagy végre lehet majd benne Dzsijádzsókat is irányítani:))))))))))
  • Skynet
    Maverick mi hasson vissza betonon ha olyan tapadása van a kocsinak hogy 150-el veszi a hajtűkanyart külsőből belsőívrevágva drift nélkül?:)
  • Maverick
    Sziasztok!
    Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy aszfalton nincs kormányerő visszahatás? Valamint salakos/földúton hogyismondjam... mintha traktort vezetnék úgy rángat?! Nem is rángat "lökdös", pedig megyek vagy 120-al!
    Logitech Wingman FFB-s kormányom van, Win Xp+SP1, DirectX9
  • mohus
    és hogy néz ki?
  • Alexease
    Kijott valami "hivatalos" kormany javito util: http://www.m4driving.sm/files/comment.php?dlid=265
  • Alexease
    Ja, lattam. Ugyazn olyan ********* mint a harom. Sajnos. PC-re valszeg mar nem is jon ki, de nem is fontos.
  • Breki33
    nem mx300-as hangkártyád van?