2926
Colin McRae 3
  • FREAK
    nem vagyok abban a helyzetben, hogy én szabjam a feltételeket... ez a meló, megcsinálom

persze én is jobban örülnék, ha rendesen kormánnyal kéne tesztelni, de ez valamiért az újságnak nem fontos (mert nem hiszem, hogy túl nagy befektetés lenne az a 20 ropi)

szal ez van, megpróbálok ettől elvonatkoztatni, de abból indulok ki, hogy amit kormánnyal nehezebb vezetni, mint gombokkal, azzal már valami nem stimmel :D
  • mohus
    és mégis bevállalod a tesztelést?

én nem vagyok egy nagy tesztelő, asszem már írtam neked pont a GT3 kapcsán nekem a banán után az FFB kormány igencsak visszevetette az időeredményeimet..
    Én nem várom azt ,hogy olyan legyen, mint amikor igazi autót vezetek, hisz már eleve a fékpedál nem olyan mint megszoktam, nem kell kuplungolni..és nem remeg a seggem alatt a verda, de a banán után teljesen más, sztem neked tetszene (főleg ha leveszed az ABS-t és a TCS-t). Az öcsém pl nem hajlandó kormánnyal vezetni, mert nem tud vele menni. Banánnal rongyá ver.

A GT3 két hibáját rónám csak fel.
    Az első: a durva ütközések a törés hiánya miatt, nem hihetők idétlenek tudnak lenni.

Második: a gumikopás sebessége iszonyatos gyors...és ez nem csak az 5 körös menetre érvényes, ahol esetleg a verseny rövidsége miatt arányosan beleraknak egy kerékcserét, hanem az Endurance 100 körös versenyeken is, ahol 5-6 körönként kéne kimenni a boxba, különben hihetetlenül csúszkálni fogsz. A gép persze nem megy ki ilyen sűrűn:)
  • FREAK
    sajnos nem, erre nem fussa ja zújságnak :D

szerintem ez még a finomabbik eset, egyszer a Guruban olvastam egy V8 Challenge tesztet, ami billentyűs volt, azért az keményebb, mint konzolon a sima banán... legalábbis asszem Guru volt, de KByte is lehetett :D
  • mohus
    Freak hali...
    olvastam néhány tesztedet a Konzolban...ott volt a MBR és a Racing Evoluzione. A RE-nál írod hogy milyen érzékeny az irányítás..kormányra értetted?
    másiknál MBR-nél meg olyasmire emlékszem ,hogy azt írod kormánnyal biztos ilyen olyan stb...tehát azt nem kormánnyal tesztelted?
  • FREAK
    reméljük, meg is lesz az eredménye
  • mohus
    "csorog a nyalam a GT4 kepek lattan csak tudod az kb ket napig mozgat, mert a grafika is csak egy darabja a jateknak ha mellette
    a tobbi meg atlagos..."

Még nem tudjuk milyen a körítés...csak azt, hogy mennyi munkát fektettek bele. A befektetett munka pedig messze nem átlagos. Nekem a PS2 "sturmovikja" a Granturismo 3 és a PC "granturismoja" a Sturmovik. Mindkét program messze nem átlagos...követendő példa a fejlesztőknek.

• M@TriX
    a TDR-ben az utolsó mp-ig bíztam...
  • FREAK
    már késő, nézd meg a videókat....

• oneal1
    én azér még bizom benne hogy ne mbasszák el!!!
  • M@TriX
    és halkan megjegyezném: joggal...
  • FREAK
    Említhetném az MGI-t is, bár az ember a két cég nagy művei mögött ugyanaz. Ott van tőlük a Viper Racing vagy a Nascar Heat, amire autóversenyzők által is elismert modok készültek. Ezek 3-4 éves játékok, és azért nincs folytatásuk, mert a hozzád hasonló kommersz arcade zabáló játékosok vannak többen, így ott a pénz, és akarhat bármit a fejlesztő, ha a nemzetközi kiadó szemei előtt kizárólag a $$$ lebeg.
    Azt hiszem érthető, ha egyrészt ezen a szim rajongók kicsit fel vannak háborodva, másrészt pedig minden egyes megjelent komoly szimulátor igazi kincsnek számít a köreinkben, ugyanis arcade szarból minden hétre jut egy.
    Lassan oda jutunk, hogy NEM lesz több szimulátor (max ilyen gagyi free szarok, mint a Racer), mert az arcade játékosok és a konzol karöltve kiszorítják a kevésbé jövedelmező játékokat. Ez azért is sajnálatos, mert ezek mögött sokkal komolyabb munka van.
    Én sajnálom a TOCA-t is, meg a CMR3-at is, mert nem annak indultak, ami lett belőlük, de a pénzéhség megnyomorította őket. Csalódott vagyok, és dühös emiatt, ennyi.
  • Jacek
    unregen kurva keveset er amit mondasz:)))
    Plusz igen nekem is csorog a nyalam a GT4 kepek lattan csak tudod az kb ket napig mozgat, mert a grafika is csak egy darabja a jateknak ha mellette
    a tobbi meg atlagos...
    Ez tokeletesen jellemzi a CMR3-at csak azt az atlagos szot kell meg lejebb venni.
  • hali
    ott a pont
  • WiZZaRD
    szerintem konzolra is lehetne normalis szimulatorokat csinalni, a hiba nem a konzolban van, hanem a fejlesztokben, de meginkabb a kiadokban, mert - szvsz tok teves - felmereseik szerint nincs igeny a komoly szimulaciokra...
    pc-re tisztul a kep, lasd lfs, racing legends, akik felismertek a lehetoseget, nem is fognak kiadokhoz fordulni...
  • Alexease
    Sajnos a penz ami tonkre vagja az egesz ipart. Mivel a konzolos progiknak jo nagy az eladasa, azt gondoljak, ha konzol szintu dolgot csinalnak, akkor jo lesz PC-n is. Pedig nem. Igy mar annyit sem ernek ezek a programok, hogy kiirja az ember CD-re.
    PC-re igenyes, komplex, editalhato, bovitheto, online programokat kellene gyartani, es nem ilyen "beteszem es nyomom a gombot" tipusu arkad cuccokat. Arra ott van a konzol. Aki azt szereti, es megteheti, annak ugy is van egy.
  • WiZZaRD
    papyrus, milestone, digital illusions, ezek csinaltak pc-re nagy neveket...
  • mohus
    nagyon el vagy szállva attól a Nascartól:)
    már csak ez az utolsó szalmaszál maradt...
  • Piftuka
    Azért mondom ! Nagy névből annyi nem jelenik meg !
  • FREAK
    a Codemasters ilyen téren durván leszerepelt, a TOCA még a konzolos újságokban is több kritikát kapott, mint dicséretet

ergo nem kell több CM szar PC-re
  • FREAK
    autós színvonalra gondolok, ami a Papyrus nélkül a konzolok szintjén fetrengene a saját hányásában.....
  • WiZZaRD
    evente 10-et irtam...
  • dikki*yysw
    Ezt miért linkelted be, "prok és kontrák a konzol mellett: lássuk a kontrákat!" cikk része, vagy mi? Iszonyat fos.
    Ha azt mondod pc-ről van, akkor is fenntartom a véleményemet, persze.
  • mohus
    kumma jó a neved:)piftuka...meg a logo is
  • mohus
    én mindenesetre maradok a WRC2-nél, mert szeretem a liszenszelt cuccost...engem nem zavar a 72cm "homály"-TV és a népbutító konzol(bekapcsolomaztmegy) valamint a Logitech kézrángató kormány-találmánya
  • Piftuka
    Bírom, amikor "temetik" a PC játékokat !

De ne túlozzunk ! Évente 2 nagy cím jelenik meg !
  • Piftuka
    Mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk ! Tök ugyanezt akartam írni olvasván Bazze! sorait !

Kit érdekel, hogy hány része jelenik meg ennek a trágyának ? Boldogítsák a konzolosokat vele (akikkel mélyen együttérzek) !

A 4. rész fotói amúgy még viccnek is rosszak.
    Szép volt a Colin 1. , jó volt a Colin 1. , őrízzük is meg emlékezetünben, a többit pedig felejtsük el nagyon gyorsan !
  • mohus
    hát kérdezd Freak-et..neki ez a színvonal...és ezt kár lenne egy Colinnal lehúzni...
  • mohus
    "MS Rally baberjaira tornek"

a Rallysport ch. gondolsz?mert azok a babérok szerintem a Colin2-t sem verdesik....

mivan a Colin3-mal?...ennyi idő alatt már új progit is lehetne írni és nem kéne a PS2 (3 éves HW) "szintjét" hozni a "korszerű" PC-n
  • WiZZaRD
    hat ja, sajnos ugy tunik igazad van...pc-re mar csak fps, tps, meg strategia jelenik meg, es abbol is a nagy tomeg sitt...elvetve egy ketto, mondjuk evente 10 nagy nev, maximum:-(
  • FREAK
    ne sirasd, ilyen trágyáknak konzolon a helyük, felőlem lehet Colin 8 is, PC-re meg jobb lenne, ha a 3 se jönne ki, csak lehúzza a színvonalat
  • FREAK
    ja, konzolra

végig kéne olvasni a reklámszöveget :D
  • Örm
    Mit szóltok hogy még idén lesz Colin 4?
  • Alexease
    Sajnos az Xpand Rally sem valami biztato. Grafikailag tenyleg szep, de mar 2-3 honapja irogatok, forumozok a keszitokkel, es sem belso nezet, rendes fizika, tores nincs. Az hogy meg nincs, vagy nem is lesz, azt nem derult ki pontosan. De felo, hogy inkabb az MS Rally baberjaira tornek:(((
  • M@TriX
    áá, a Codemasters sokat ígér és keveset ad.
    Hiszem ha látom. És ha idénre ígérik a megjelenést, akkor kétlem, hogy annyi újdonságot bele tudnának vinni.
    Persze ne a próféta szóljon belőlem...
  • M@TriX
    ezaz!
    Erről beszéltem lentebb. Ez a Rallys játék nagyon ott volt (van). Billről is királyul lehetett érezni az útviszonyokat..
  • gergou
    Na nem kell annyira sirni:)) Ha ezt igy kiadjak konzolra, akkor aszem a pc javara kerul egy pont, mert az xpand rally hanyattvagja majd a colin 4.0 mocskot:)

Ja, a screenshotokat nezd meg belole, allitom mint egy 96 os game egy utolagos direct 3d patchel:)) anno a carma 1 szimpla 3dfx( dos-os) patchel majd jobban nezett ki:)
  • KG21
    Ha már régi rallykról van szó, nekem a Network Q Rac rally tetszik még '96-ból!
  • Piftuka
    " Mert ha belegondoltok, egy atlag gamernek nem az kell, hogy 100 billentyut kelljen egyszerre kezelni, es olyan bonyolult legyen az auto iranyitasa, mint a valosag negyzete..."

Hát ezt írtam én is. Mi, HC SIM rajongók erős kisebbség vagyunk. Ehhez mérten jelennek meg sajnos az igazi szimulációk.

Amit írtam, nem ellened írtam. Semmi bajom azokkal, akik szeretik a könnyed autós játékokat.

A kiadókkal nem vagyok nagyon kibékülve. ENNYIRE azért nem kisebbség a szimulációt kedvelő réteg, hogy szinte alig jelenik meg egy igazi nekünk való darab.
  • hali
    ja, mar megjelent
    :)
  • Astaroth
    Megjelent már PC-n?
    Vagy mikor fog?