2926
Colin McRae 3
  • mohus
    szerintem is jó a grafika, de az ember telhetetlen:) és várja A NAGY ŐT

LFS-sel mi a helyzet?
  • mohus
    "ha a GPL-t is lehetne banannal iranyitani, akkor nem valoszinu, hogy 5 eve fent lenne, es jatszanek vele"

azt el sem tudod képzelni ,hogy egy játékon belül:
    billentyűzetről is irányítható meg kormánnyal is olyan élményt(szimulációt) ad amit te elvársz?
    mert ez csak programozás kérdése....van arcade mode meg sim mode...elég egyszerű
  • mohus
    linkelj...de ne azért ,hogy meggyőzzél,hogy van ennél jobb, hanem mert engem valóban érdekel.

ha 5-6 éve ilyen jól ment, ma miért nincsenek a mai csodagépeket kihasználó autósszimek PC-re?

azt az egy árva GT3-at már rég rongyá kellett volna alázni ilyen teljesítményekkel. És épp ezért nem számít a mennyiség, mert a GT3 sem egy mai gyermek már, de azért csak kiadtak tavaly közben egy Concept-et, hogy lássad az újabb autócsodákat. Ehhez képest most semmit nem láttam tavaly meg tavalyelőtt PC-re.

Amibe belementem az az ,hogy ma-most nincs 1 értelmes autós gamma 2002-2003 szintű, amit én elvárnék a több mint 2 GHZ sebességű gépektől.Nem GT3-at várok, hanem annál sokkal jobbat.

És ennek nem a konzol az oka...mivel ott is van 1 olyan darab ami a "szimulátor" jelzőt megkaphatja nálam (értsd nem árkád fos) - bár nem dübörögnek alattad a kerekek és a képernyő továbbra is 2D, hiába lineklsz 3 ps2-t három TV-vel ,hogy a jobb és baloldali perspektíva is meglegyen - de az autók valódiak a motorhang valódi a látvány valódi és kormánnyal nyomva hasonlít az igazi vezetésre...és NEM SZAGGAT mégcsak NEM RICCEN MEG ami egy autós-szimuláció legfontosabb ismérve
  • Alexease
    Es mivel az ember belulrol autokazik, es atlagban 150-nel, igy szerintem, megfelel ez a grafika tokeletesen:))
  • Alexease
    Ja, es az 5 eves kedvencem, igy nez ki:
  • FREAK
    most ha ebbe bele akarsz menni, akkor kezdhetjük, linkeljek neked ennél durván tízszer komolyabb és drágább PC-s szim. szettet???

"mivel a programkínálat igencsak szegényes-e téren"

Aha... Sőt, HAHA! Mert ugyebár te olyan kurva sok ma is menő konzolos autós játékot szoktál emlegetni.... Nézzük csak, van a GT3, a GT3 meg a király, a GT3.... Ez EGY darab játék, ami majdnem mindenben tökéletes, ezzel szemben a PC-n ma is futó több éves szimek is röhögve túlerőben vannak. Másik dolog meg, hogy mióta számít a mennyiség?? Egyetlen jó játék is elég 5-6 évig, ha olyan a minősége, márpedig ilyenek vannak.

Egyszerűen nem értem, mire akarsz kilyukadni, mert ha arra, hogy konzolra a PC-sekkel egyenértékű autós játékok jönnek ki, akkor hagyjuk, mert nevetséges.
  • FREAK
    Itt a lényeg! A szórakoztató jellegű játékok jönnek, szórakoztatnak, aztán mennek a süllyesztőbe, szemben a tartalomra épített szimulátorokkal, amiket NEM LEHET megunni, hisz a fizika állandó, és amíg az ember élvezi az autózást, addig a szimulátort is.
  • Alexease
    Azert milyen mar:)) Ket konzolos nyomja egymas mellett, az egyik egy ilyen "csodaval", a masik mellete egy banannal.
    Sokat szamit a jatszhatosag, de vannak amit nem lehet osszeegyeztetni. Pl. ha a GPL-t is lehetne banannal iranyitani, akkor nem valoszinu, hogy 5 eve fent lenne, es jatszanek vele. Sot, vilagbajnoksagot biztos hogy nem rendeznenek belole.
  • mohus
    :)tényleg nyugodalmas jóéjszakát....

csak leírtam amit gondoltam, függetlenül attól ,hogy igazam van-e
  • mohus
    egy kis megjegyzéssel
    "konzolon nem jellemző a kormányos hardcore szim rajongók jelenléte... "

ennyi erővel akkor PC-n se....mivel a programkínálat igencsak szegényes-e téren...
    ha több ilyen rajongó lenne, aki megveszi eme "szimulátorprogikat", akkor tele lenne vele a PC-s bolt...mert megérné csinálni ilyeneket

annak a néhány "konzolos kormányos hardcore szimulátor" elvakultnak azért legyártották ezt exklusíve: a GT3-hoz

• FREAK
    helyes, ugyanis most sem én kezdtem
  • mohus
    ok részemről lezárva...
  • FREAK
    "aki az összes konzolos autókát lehordta a sárga földig, mivel azoknak köze sincs a szimulációhoz, és a "konzolos-árkádos" játékvásárlókat teszi felelőssé, hogy PC-re nincs szimuláció"

Ha te tudsz más okot, akkor ki vele, engem nagyon érdekelne. Csak lassan kezd nevetségesből fárasztóba átmenni a konzolos autós játékok védelme. A tesztek körülményeiről meg le lehet zizzenni, illetve beszéld meg Martinnal. Emellett valahogy nem érzem olyan iszonyatosan nagy mulasztásnak, hogy az arcade, kommersz, csilivili, gagyi szemeteket kontrolleren kell tesztelni, mivel konzolon nem jellemző a kormányos hardcore szim rajongók jelenléte... És továbbra is fenntartom, hogy ami kormánnyal NEHEZEBB, azt csúnyán elbaszták, ugyanis a képlet egyszerű:

-az igazi autókban kormány/pedál van
    -ergo gombokkal vezethetetlenek
    -amelyik játékban ez ugyanígy van, az szimulátor
    -amelyikben nem, az csak a fogyasztói társadalomnak szánt olcsó szórakozás...
  • mohus
    Van kedvencem nekem is: GyZ , de még miatta sem vettem meg játékot. A játékvásárlás után szoktam a cikkeket is tüzetesebben elolvasni. Ha akkor kiderül valami turpisság, ami nem felel meg a valóságnak akkor megjegyzem. Ha legközelebb is akkor...már erősen kételkedő leszek.

De absz. nem szoktam a tesztelőket figyelni
    valamikor alá sem írják kreálmányukat, de most Freak esetében, aki az összes konzolos autókát lehordta a sárga földig, mivel azoknak köze sincs a szimulációhoz, és a "konzolos-árkádos" játékvásárlókat teszi felelőssé, hogy PC-re nincs szimuláció.

Persze a Nascar-Titán kormány nélkül ül egy autósgammát tesztelni és a jó autós játékok legfőbb ismérvét, hogy még csak meg sem riccen a gamma azt nem veszi észre.Kár.

Közben a PC-s autókázás valahogy hiánycikk lett és mindenki szeretne egy jót játszani, akár még bill-ről is (a negyedkész LFS-t nyomja mindenki) és szerintem a COLIN 3 igenis jó lett konzolon és ha hasonló jó lesz PC-n vagy jobb, akkor én örülni fogok neki és még sokan mások.
  • FREAK
    hát ja, egyértelműen ez a cél

de ez be is fog jönni
  • mohus
    "csak valahogy elvártam volna, hogy egy fix hardwarrel működő gépre, csak egyszer kell optimalizálni, nem pedig változatos hardwarekre kell kifejleszteni a'la PC."

Én meg épp azt írtam ,hogy már a multiplatform fejlesztések (GC,X,PS2) is már komoly kárt tehetnek egy programban, nem is beszélve ha ehhez hozzácsapodik a PC a maga kis "színvilágával"...

az MBR nagyon pénzszagú cuccos, Merci támogatás stb...ha valaki szereti a Merdzsó márkát az tuti megveszi és az már épp elég.

• FREAK
    "És ismétlem, nem szaggatásról beszélek, mert azzal eddig csak egyszer találkoztam, akkor is boxon (Unreal Ch.)."

Ja, és ezt le is írtam a cikkben, íme:

"Nos, valamilyen szintű ricegésre számítottam, de voltak pillanatok, amikor jócskán 20 fps alá hullott a sebesség, teljesen játszhatatlanná téve a játékot. Azért nem kell kétségbeesni, ezek igen ritka pillanatok volt. Másrészt meg sikerült beletenyerelnem az egyetlen olyan pályába, ahol ez a jelenség megfigyelhető, a többi nyílt pálya minden gond nélkül, szépen fut, és mellette még gyönyörű is!
    Zárt terepeken is érezhető a lassulás megfelelően magas poligonszámú objektumok felé fordulva, de ez itt még nem rontja a játékélményt."

Na most ezzel összehasonlítva az MBR futása egyszerűen tökéletes.
  • FREAK
    Te vagy anyukád nagy botlása, már bocs... Nagy szakember lehetsz, ha nem tudod, mi a különbség SZAGGATÁS, és FPS ESÉS között. A játék valóban produkál alacsonyabb frame rate-eket, de ez messze van a szaggatástól, sőt még ricegésnek is gyenge, egyszerűen picivel darabosabban folyik. Ha erre lennék ráizgulva, az eddigi összes cikkemben megemlíthettem volna, ugyanis MINDEN játékban meg lehet oldani, hogy 60-ről 40 FPS-re essen a teljesítmény pár másodpercre. Ha zavaró lenne, akkor szólnék miatta, és szólhattam volna PS2-es cikkekben is, de ott sem tettem. És ismétlem, nem szaggatásról beszélek, mert azzal eddig csak egyszer találkoztam, akkor is boxon (Unreal Ch.).
    Egyéb építő jellegű (véletlenül sem kötekedésnek szánt) kritika?
  • oneal1
    nekem is ez a véleményem...
    mindegy hogy mennire élethű csak legyen jó,élvezetes a vezetése,akár bill el akár kormánnyal
  • M@TriX
    amiket írok teszteket éppen ezért mert sokan esetleg az alapján döntenek megpróbálom lehet leg szubjektívabban és kimerítően írni.
    Amúgy részben igazad van, de. Én is nagyon sok tesztet olvastam már köztük gyengéket is. Viszont itt jön be, hogy kire hallgatsz, szerintem nem kell az összes tesztert elmarasztalni. Vannak akik nem/nem csak a pénzért csinálják. OLvstam már olyan teszteket amikkel a játék végignyomása után 100%-ban egyet értettem. Annak a nevét megjegyeztem, és úgy álltam hozzá. Ez sztem csak hitelesség kérdése.
    Meg amúgy ízlésé is, de az ne teszteljen ilyn-olyan gémet aki azt a stílust nem szereti. :)
  • M@TriX
    jó én nem BOX-ozok, csak valahogy elvártam volna, hogy egy fix hardwarrel működő gépre, csak egyszer kell optimalizálni, nem pedig változatos hardwarekre kell kifejleszteni a'la PC.
    Ebbe belekavarodtam, de biztos értitek. :)
  • mohus
    ne izgasd már Rikamarut:)....szar és kész. Van másik progi...ez mehet a kukába

Talán tényleg az a baj, hogy ezt a tesztelő nem vette észre:)
    Lehet hogy fotókat nézegetett róla csak...mivel kormányra nem fussa lehet hogy boxot sem adtak neki a tesztre...
    Mivel nem adok általában a tesztelőkre egy fabatkát sem...ezért érdemes kipróbaálni mindent vásárlás előtt
  • mohus
    az MBR multiplatform jön PS2-re és talán kockára is...talán azért lett ilyen:)
  • mohus
    Sony gyenyó megvette 5 évre a liszenszet...ez a második év
  • mohus
    sajnos nem
  • mohus
    Én csak a cikket olvastam, de ha Freak szeme a Nascarra van beállva akkor lehet ,hogy MBR sem szaggatott:)

valóban konzolon is van rendesen szaggatós játék...általában boxra egy két átirat nem mindig sikerül a legjobban. Lsd NFS, ami Kockán is szaggat. PS2-n lett szaggatásmentes kb 30-40 frame-t nyomhat nem lassul be, viszont nem "folyik", mint pl a GT3 vagy a WRC2, Colin3, amik 60frame/sec-en nyomulnak stabilan és egy autós játék ne szaggasson 2002-2003-ban.
  • M@TriX
    mnég véletlenül sem.
    Én csak elmélkedtem. Még működő XboX-ot még nem láttam...
    Csak azért gondoltam, hogy nálad lehet a hiba, mertha másnál rendesen megy.
    Kérdezzd meg egy XBOX fórumba, hogy mindenki másnak rendesen megye-e...
  • M@TriX
    már kevés benne a hardware. :)
    Lehet a windows újra kellene installni. :)

Amúgy az nagyon gáz lenne. :)
    Mondjuk nem hiszem, hogy a progi lenne a hibás, ha egyszer arra fejlesztették ki, lehet egyéni hibád van a géppel.
  • Alexease
    A konzolos szaggatott?!?!? Az mar nagyon LOL!!! (XBox vagy PS2?)
  • M@TriX
    sok köszönet valószínű nem lesz benne, de kiadják. :)
  • Breki33
    es ezt nem adják ki pc-re?
  • FREAK
    én nem tapasztaltam "halálos" szaggatást

talán próbáld ki eredeti játékkal.....
  • mohus
    így van...a játszhatóság fontos.
    Bill-ről is kell tudni játszani(mivel PC-n ezen irányítási forma van túlnyomórészt) egy jól megírt progival.
  • mohus
    a wrc2? igen. Amiről írtam ...nálam azt jelenti (WRCIIExtreme) és a #394-nél linkelt kép is abból van.

• Breki33
    ezt most a konzolos world rally championship ext?
  • FREAK
    amúgy nem akkora pénz az, hogy csak amiatt csináljam.....
  • FREAK
    elhiheted, hogy ingyen nem csinálnám, 10-ből 8 játéktól idegrohamot kaptam....
  • oneal1
    hááát ha nem is lesz a teljesen szimuláció(ez már akkor biztos):(
    abban bizom hogy legalább az irányitás élvezetes lesz...
  • mohus
    "ez a meló, megcsinálom"

na látod neked is a lovetta számít, alá Codemasters:)amúgy meg kár...talán ha Martin papa nem a Primalt nyomna otthon 102cm-en dolbyban hanem a GT3-t, akkor a kormány is ott figyelne hegyekben...6db ps2 linkelve a szerkesztőségben stb:)

"szal ez van, megpróbálok ettől elvonatkoztatni, de abból indulok ki, hogy amit kormánnyal nehezebb vezetni, mint gombokkal, azzal már valami nem stimmel :D"

neked...de sztem Yamauchi pont azt akarta, hogy "öcsémfélék" banánnal és "énfélék" pedig kormánnyal szimuláltabb körülmények között vágjanak neki...
    ezen mondjuk meglepődtem én is elhiheted...

• mohus
    "én mindenesetre maradok a WRC2-nél, mert szeretem a liszenszelt cuccost...engem nem zavar a 72cm "homály"-TV és a népbutító konzol(bekapcsolomaztmegy) valamint a Logitech kézrángató kormány-találmánya" - mohus

"Ezt miért linkelted be, "prok és kontrák a konzol mellett: lássuk a kontrákat!" cikk része, vagy mi? Iszonyat fos.
    Ha azt mondod pc-ről van, akkor is fenntartom a véleményemet, persze." -Dikki

Hogy megtudjam ,hogy neked fogalmad sincs, hogy egy játék milyen gépre jön ki. Nemhogy azt nem tudod ,hogy konzolon belül pl. NGC vagy Xbox, de még azt sem hogy esetleg PC vagy Konzol...
    De nyugodt szívvel "lefosozod" egy kép alapján, ahelyett, hogy kipróbálnád.

A képet, mint illusztrációt tettem be...és azért, hogy elmondjam ,hogy Colin 3 nekem ugyan bejön (nemúgy mint a Toca Race D.) és kormánnyal igazán kellemesen lehet nyomni, valamint a törésminta a legjobb, amit eddig láttam Rallye-ban, de van annál egy hangulatosabb progi a WRC2, ami egy liszenszelt rallye-cuccos és álmomban sem gondoltam, hogy egy 3 éves dobozból (300MHz 32MB Ram + TV) ilyen jót ki lehet még hozni 2003 elején

Adok még 1 képet illusztrációként egy másik progiból(GT3) meg egy igazit: