2926
Colin McRae 3
-
#508 szerencsére féligazság van, annyira nem szar a cm3, mint amennyire jacek beállítja.. -
#507 háát remélem nem lesz igazad Jacek!:) -
#506 inkabb lennenek benn e az autok amik kellenenek bele, dehat a CM mit vartok???? ultra szar jaekokat csinalnak mostanaban. -
#505 ha már ennyi ideig csinálják, igazán lecserélhetnék a focust a xsara-ra..., mire kijön, teljesen elavul az egész.. :))) -
#504 pontosan...
de szerintem annyira azér nemlesz gagyi:)) -
#502 szerintem előbb is meglesz
(nem a bolti megjelenésre gondolok):))
mer a gamestar a köv számában már tesztet ir róla!!
szóval mostanában kéne megkapniuk a játékot!!
reménykedjünk! -
#500 június 1, bár nem tudom, hogy szabad-e ebben hinni -
ShaiHulud #498 na ezt szeretem, vegre beke arad... :)) -
dashed_ #497 sehonnan meg ha csak nem ps2re kell -
#495 na tényleg jóéjt....asszony kitépi a zsineget a falból:) -
#494 valszínű egy sör mellett már 5 perc alatt lerendeztük volna a komoly autós kérdéseket, de így forumon keresztül igencsak szaggatott a kommunikáció... -
#493 Hát az tuti:
Yamauchi is tudta ezt....de nem akart lemondani a stabil 60fpsről...ez is kész csoda szerintem, ami kijon abbol az otromba fekete dobozból... (300mhz 4 mb videoram)
Én a GT4 képeket is erősen megkérdőjelezem... -
#492 halvány fénysugár az alagút végén........ -
#491 "ha ettől jobban alszol, én készséggel elismerem (de valszeg már korábban is megtettem), hogy nagyon kéne PC-re egy GT3 jellegű játék, de csak akkor, ha komoly fizikája és profi multi része lenne"
kösz freak....ez a mondat hiányzott a beszélgetés tartalmas lezárásához...én is erre varok...midegy min..lehet az a mikrosuton is:)
alex...kezdem kapisgálni: a nehéz telhetetlen agyamnak nehezen fért bele, hogy miért elég nektek a csak a szim rész....de most már értem.Inkább legyen szim, amilyennek szeretitek nem baj ha nem a legszebb... -
#490 én asszem feladom, de még azért annyit elmondanék, hogy létezik Nascar (és GPL) alá egy Camera Control Master nevű cucc (rá tudsz keresni pár videóra), amivel egyrészt tetszőlegesen mozgathatod a kamerát, másrészt olyan effekteket tud, amivel kész videklipet csinálsz, és mindezt realtime a replay megnézésekor
szintén ennek köszönthetően az is kiderül, hogy az autók belül is ki vannak dolgozva, minden cső, lemez a helyén, a pilóta is él és mozog (szemben a GT3-mal, ahol pár 2D árny látszik a sötét ablak mögött, vagyis 10 polival letudták a belső teret
ahogy Jacek is mondta, ha itt is 6 autó futna egyszerre, akkor lenne tomboló tömeg meg tüzijáték, de 40 autónál ha csak "gagyi" 3000 poligonnal számolsz (ja, és az ugye világos, hogy a szögletes lyukak, dudorok kevesebb polit zabálnak, mint a legömbölyített kasznik), már 120.000-nél tartasz, és akkor még sehol nincs a pálya meg a környezet.... konzolon sajnos pont erre mennek rá, így sem idő, sem kapacitás nem marad a komoly fizikai kalkulációkra, meg ugye igény sincs rá, mert az már nem kikapcsolódás lenne a konzolos játékos számára...
visszatérve az első részre, ez csak egy a sok előny közül, ami a PC mellett szól... amit a fejlesztők kihagytak, azt bepótolják a lelkes rajongók (lásd GPL, ami látványban is teljesen időszerű, pedig maga a játék 5 éves)
ha ettől jobban alszol, én készséggel elismerem (de valszeg már korábban is megtettem), hogy nagyon kéne PC-re egy GT3 jellegű játék, de csak akkor, ha komoly fizikája és profi multi része lenne -
#489 Na ez igaz. Ha mar konzol, es/vagy arkad, akkor legyen csicsa. Az ugyis "csak" egy JATEK, egy JATEKGEPEN. Es aki ilyennel szeretne jatszani, annak mindenfelekeppen a latvany az elsodleges.
De vannak olyan "jatekok" - es ilyenek altalaban, csak PC-n - aminel a foszempont, a Szimulacio. Itt a latvany masodlagos! pl. Ha el kell donteni, hogy be tegyunk-e egy kamera efektet, vagy egy-ket lobogo zaszlot, vagy inkabb 5-10 sor kepletet, a gumikopas kodba, akkor a fejlesztok, es a jatekosok is a "kod" mellett dontenek. Persze, azert vannak olyan grafikai elemek, melyek szuksegesek a "hangulathoz". Az hogy a kozonseg el van mosva az NR2003-ban, szerintem senkit nem zavar, aki Szimulatornak hasznalja a jatekot. A palyarol, belsonezetben, tobb mint 300km/h val, semmit nem latni belole:))) -
#488 rally programban 1 GT3-ban 6 auto megy egyutt nascarban 43!!!!!!!!!!!! nem tudom ezt mert nem erted meg:) GT3 43 auto lenne szigoru kepregeny:) -
#487 "hogy TI szoktátok mindig azt mondani, hogy nem a látvány számít"
de most én nem TI vagyok hanem Mohus...ahogy konzolosoknak is elmesélem szépen lásd Metroid Prime: mi a töknek konzolra FPS....
hogyne számítana a látvány egy 100ezres stadionban....nézz meg egy FIFA 2003-at...
ez a gyalult közönség a mellbevágó 2003-ban...
a Martin által emlegetett "látvány" az aminek meg kell manapság lennie...egy játékban.
Az autós játékoknál meg:
-benne van a stabil 60fps is amire azt mondja az ember, hogy "folyik"...nem riceg...nem ugrál a frame rate és még csak be sem lassul, ha valami éppen bejön a képbe...és nincsenek félbevágott képkockák
ha ezekből egy is előfordul...akkor az nálam már gagyi látvány
-visszajátszásnál a látványban benne van az ,hogy a pálya végén 500m-re lévő házikó ne legyen olyan tűéles mint a kamera fokuszpontjában lévő mezőny, mert az életben sem tud ilyet egy kamera sem
-a daytona pálya mintha lebegne a levegőben, a tűéles cucc a pálya és az autók...mögötte bemosva a háttér egy sima kép...egyáltalán nincs az az érzetem mint a Winston kupa egyik legrangosabb eseményén...ergo gagyi a látvány
-látványos távolit a WRC2 produkál...helikopterből távoli az egész Monte Carlo kanyargós útját belátni, majd rázoomol a verdára ekkor a kép totál beremeg és az autót alig tudja követni mert az operatőr örül, hogy ki nem esik a heliből.
-a kocsik meg legyenek szépek...csillivillik...liszenszeltek, eredetik conceptek, utcaik ....ami a csövön kifér
szóval látványt ide jó sokat:)ha már nincs NASCAR jegyem -
#486 FFB kormány, simulation mode, ASM TCS OFF Corvette Z06
hát...síkít rendesen...de befordul, nem azonnal és elindul a far...borulásra semmi esély...GT3ban nincsenek burulások sem törés...
szóval absz nem úgy mint az életben: félrerántom akkorát szállnék mint a house:)ha egyáltalán a féltengely kibirná -
#485 kipróbálom...a gt3on -
#484 miért nem voltunk el jól?:) -
#483 de nem sokkal maradt el tőle -
#482 nem hát:) -
#481 jo ez a kep szep kis promo pedig en szertem a GT3-at vegig toltam de ugye nalad sem igy nezett ki jatekban:DDDDDDDDDDDD -
#480 egyenes=egyenesen -
#479 van egy dolog, ami alapján tökéletesen meg lehet határozni, hogy egy autós játék GAGYI vagy REÁLIS
a teszt nagyon egyszerű, NAGY sebességnél rántsuk el a kormányt (SÍK pályaszakaszon)
a GAGYI kategóriába tartozó játékoknál ilyenkor a következő történik: SEMMI..... enyhe kanyarodás, sikít a gumi, de az autó megy tovább előre, és vagy a homokban, vagy a falon végzi (GT, NFS, MBR, Sega GT stb stb)
a TOCA mondjuk külön érdekességgel szolgált, ilyenkor ugyanis az autó lelassul, majd megáll....... X akta...
a REÁLIS játékokban 2 dolog történhet
-az autó orra, ahogy kell befordul, és csúnya kifarolás a vége
-kevésbé stabil vagy nem versenyre élezett autóknál a manőver vége egy szép borulás...
A fenti kettővel találkozhat az ember a GPL-ben, az LFS-ben, a Nascar Racing-ben, a Sports Car GT-ben, a Viper Racing-ben vagy a Nascar Heat-ben
Aki nem hiszi, járjon utána, próbálja ki biztonságos területen a kormányrángatást a valóságban. Az egyetlen, amit nem fog tapasztalni, az az egyenes való továbbcsúszás lesz....... -
ShaiHulud #478 NASCAR RULZ , PC RULZ :) ennyit tudok mondani...kerem kapcsolja ki.. -
#477 ja, épp poligonszám, kontra fizika meccset játszunk, hogy melyik a fontosabb, azt mohus dönti el az adott helyzetétől függően..... -
#476 Latom buli van:))))) -
#475 "a Papyrususok, pedig koncentráljanak az ilyen típusú események modellezésére..."
Na ez meg a legviccesebb egy GT3 rajongótól...... Nekem már volt részem olyan balesetben Nascarban, amitől megállt bennem a szar, hidd el, komolyabb érzés mint következmények nélkül pattogni faltól ellenfélig.... -
#474 "22 "egyforma" autó"
Khmm, ugye 45-öt akartál mondani?
"a közönséget(ami egy körpálya összes külső díszítőeleme) is simára gyalulták, pedig a 2Ghzből + 128MB videoramból simán futná rá"
Ez kicsit mellbevágott. Eddig értelmes embernek hittelek, de ez azért durva. Mert ugye matekozgassunk csak egy kicsit! A nascar a világ legnézettebb motorsportja, és ez azért van, mert minden hétvégén többszázezer ember nézi végig a futamokat. Mindig teltház van. Számoljunk egy laza 200.000 emberrel, ugyebár a ők a nézők... Szerinted ezt egy mai pc simán megjeleníti 3D-ben, és még bőven marad ereje az autókra, a pályára, a füstre, stb stb... Elment neked az eszed???? Ha csak 10 poligon egy néző, akkor is 2.000.000 poli/frame csak a nézősereg, amiből mellesleg az autóból szart se látsz...
"hogy PC-s műanyag íz végre eltünjön...."
Ezt már komolyan nevetségesnek tartom. Tehát a PC-s szimulátoroknak szerinted műanyag ízük van, amikor a nagy GT3 is egy átlag játéktermi faszság szintjén van, 6 éves gyerek vígan végigtolja egy szál banánnal... Gondolkodj már ember... Ha meg a grafikára gondolsz, akkor szólok, hogy TI szoktátok mindig azt mondani, hogy nem a látvány számít, hanem a tartalom. Kicsit következetesebben plz.
-
#473 de ne legyen GT3 nélküli...a nap:)
Nissan GT
-
#472 egy kép lemaradt:)
egy másik helyről a boxból kimenet, már verseny közben, iszonyat hangulat lehet...
-
#471 nagyon szép látványos, az ingame-k is
22 "egyforma" autó, amik olyanok mintha "ráspollyal" lennének körbecsiszolva simára. Nincs egy hűtő-beugrás, a külső tükörrel sem kellett foglalkozni eleve, mivel az igaziak ilyen kis formásra tervezettek...a lényeg úgyis a pingálás...nekem tetszik
és ugyanennyi oválpálya amin sajnos még a közönséget(ami egy körpálya összes külső díszítőeleme) is simára gyalulták, pedig a 2Ghzből + 128MB videoramból simán futná rá...ennél még a GT3 lapfái is jobbak főleg, hogy ott 4MB videoramból kell gazdálkodni
és hogy miért kéne a 2Ghz-t kihasználni?...hogy PC-s műanyag íz végre eltünjön....
Daytona két arca...
a kamerák azonos helyre néznek csak a pálya ellenkező oldalairól
egy másik helyről a boxból kimenet, már verseny közben, iszonyat hangulat lehet...
a Papyrususok, pedig koncentráljanak az ilyen típusú események modellezésére...magam alá rosálnék, ha ilyet nyomhatnék egy gammában
a jó öreg LOWE (ingame)
in real life
-
#470 komolyan elgondolkoztal rajta?:)))))
Mert ennyira ugye nem uber a graf! de ha azt nezzuk hogy nalam 60FPS-t siman hozza ugy hogy 43 azaz 43 auto megy egyszerre akkor mar mindjart mas a leanyzo fekvese!!!:D
nem 6 auto amibe nem igazan lehet belatni mert kb 3db polygon a belseje:D -
#469 szerintem csak egy kép eredeti,a többi ingame.legalább is igy látom... -
ShaiHulud #468 lol :) -
#467 most melyik az igazi es melyik az ingame? :) -
#466 ezt nem igazán értem.... miért kell neked kihasználni a 2Ghz-et?? a tökéletes fizikához nem kell ennyi, 98-ban már 3-400 Mhz elég volt hozzá, azóta sincs jobb
vagy látványra mész?
akkor lássuk, pár igazi, és ingame kép (tudom, hogy erre gerjedsz :).....
-
#465 ez nem programozás kérdése, ehhez pofa kell
aki megteszi a saját, elvileg PROFI szimulációjával, hogy belerak egy "LAMA MODE - ON" kapcsolót (értsd: Arcade mode on, gravitáció off, törés off, realitás off), az gyakorlatilag teleszarja a saját házát
és NEM lehet megcsinálni, amit írtál, a már említette okokból - az autókban KORMÁNY és PEDÁL van, nem pedig gombok....