61
  • mir
    #61
    most olvastam a HWSWn:(Steil a project vezetője(linux->xbox))
    Steil még a felhívás nyilvánosságra hozatalakor nyomatékosította, hogy a versenyt szigorúan törvényes keretek között szándékoznak tartani, és arra kérik a hivatásos Xbox-fejlesztőket, hogy ne vegyenek részt benne.
    azért van humora... billi megfojtaná azt az xbox fejlesztőt 1 tápkábellel, akik csak hasonlókat olvasnak a neten...
  • mir
    #59
    kijavítani? ugyan... azt is fel fogják törni. csak idő kérdése.
    megvenni 1 2-300$os konzolt:
    nagymama karácsonyra nagybácsi szülinapra... meg hasonlók, akik csakmegveszik, és a játékokat mad a kedves szülők... de abban sem vagyok biztos, hogy minden szülő gondosan utánanéz annak, hogy mennyibe fog ez nei kerülni 2 év alatt, és nem csak úgy megveszi a 199$os konzolt+1játékot.
  • mir
    #55
    csabi:
    teljesen nyilvánvaló dolog, hogy ezeken a konzolokon hatalmas ráfizetés van. ezen felesleges vitázni. a sony PS2ben spec CPu van, amit megtervezni(még ha sima Rseries MIPS procikra épül is) iszonyatosan költséges dolog, a grafikus proci meg a 4 MB beágyazott SRAMával sem olcsó. (még ha újabban 1 DIEn van ez mind, és minden egyéb is) biztosd lehetsz benne, hogy csak ennek az 1 chipnek a legyártása, és az EE licenszdíjai többet adnak, mint a 199$os jelenlegi ár...(+RDRAM+DVDlejátszó+doboz+trafó+vezérlő...) ez nem férhet bele. ugyanez vionatkozik a GCre is. azért az IBm sem lett hülye hirtelen, hogy 1 kibővített utasításkészletű, felturbózótt POWER3 procit majdnemingyen adjon. arról nem is beszélve, hogy a GC GPUjában is van 3 MB 1Tsram, ami megintcsak eredményez 1 több, mint 150mm^2-es DIEt, ami ugye szintén nem olcsó.+licenszdíj az ATInak. a DVDlejátszó+hasonlók megintcsak nem ingyé vannak. ez sem fég bele 159$ba.
    xbox: a GPU 80$.(állítólag, de ez azért eléggé reálisnak tűnik) az 5(vagy talán inkább 4.8) nanós DDRmemóriák ma sem olcsók. sőt... kifejezetten drágák.
    a CPU valóban nem drága dolog, azt ki lehet fizetni, bár mondjuk termelői áron sem nagyon lehet kevesebb, mint 30-40$.(és mondjuk így is olcsóbb, mint a másik két konzolé)van még itt 1 kis szerelési költség, meg DVD, meg trafó, meg USB meg vinyó, és ez sem férhet bele 200$ba.
    a bevételek csak az eladott programokból jönnek.
    a SONY megengedheti magának, hogy pl. a PS1hez lehessen másolni játékokat, meg a PS2 kalózchipek ellen sem nagyon pereskedik, mert ez a kis bevételkiesés, amit ezek okoznak nem ér annyit mint amennyi presztizsveszteség járna ezekkel.
    a GChez senki sem tud hozzápiszkálni, a RISC architektúra nem olyan dolog, amit sokan tudnának bolygatni, feltörni meg pláne nem...
    az Xboxon azomban va oprendszer(a másik kettővel ellentétben) és itt jön a sebezhető pont, amihez már azért sokkal könnyebb hozzápiszkálni. ha ahoz a kevés Xboxhoz, ami omst forgalomban van, elkezdenek kalózcuccokat árulni, sokan lesznek, akik vsznek 1 Xboxot, sé másokják rá a játékokat, még az office-t, meg mindent, amit el lehet képzelni, és ezzel csak a ráfizetés nő. óriási bukta lesz, ha feltörik.
  • Pheel
    #50
    Tudnám mit izgulsz? Ha félted az MS-t, küldjél nekik segélycsekket, ha meg utálod, akkor utáljad tovább, mert ebbe nem fog belebukni. Kész. A PS/2 olcsóbb. És? Ha annyira rossz lesz a MS-nak, majd kiszáll. Ha meg nem, akkor meg bejön neki mégis, még ha te meg én nem értjük, hogy miért.
  • Pheel
    #46
    Az IBMnek is hogy bejött a PC anno, pedig nem is ők gyártották, csak ők rakták össze.
  • Pheel
    #45
    Szereztek vele piacot. Ha nem éri meg nekik, akkor valszeg kilépnek és csinálnak valami mást. Nem kell őket félteni. Piac gazdaságban élnek. :)
  • Pheel
    #43
    Azért azt tegyük hozzá, hogy egy régi, jó kapcsolatokkal rendelkező nagyfelhasználó sokkal olcsóbban jut mindenhez, mint te.

    Ha a MS elad 1 milla XBox-ot, azon bukik ezzel a 200$-os módszerrel 200millát, de ha csak a felén játszanak, akkor sokszorosan meg is térült a dolog.
  • Seaweed
    #42
    Tegyuk fel annyit keresnel mint egy nyugati vagy egy tavolkeleti atlagos munkaero (300-380k kezhezkapva) akkor erdekelne az a 100-150k egy Xboxert vagy egy szamitogepert?...naugye hogy nem..de mig itt a 100k fizetes is atlagban ritka addig..haat kerem egy Xbox is 'kohogos' vetel...
  • Seaweed
    #41
    Ergo ne az itteni arakat nezd...nem a mi atlagkeresetunkhoz van igazitva semmi sem ebben a vilagban!! egyszeru a pelda amugy tegyuk fel valami itt is 50k meg nyugaton is meg tavolkeleten is..csak itt -300k val kevesebb az atlagkereset...
  • Seaweed
    #40
    Erre csak anyit tudok mondani hogy mig nalunk egy Gef4 4600 100k korul van addig azt tajvanon vagy japanban megkapod 50k ert...es ugye a konzol legnagyobb piaca is a tavolkelet...
  • Bekomman
    #38
    Én úgy tudom hogy épp azért van rajta ojan rohadt nagy veszteség mert a MS nem maga gyártja az alkatrészeket (ahol minden az alaplapra lenne integrálva), hanem mindent külön megvesz, összerakja egy fura dobozba, rak rá egy progit és azt árulja.
  • Seaweed
    #36
    Tehat nekem kisse eros a -200$ os veszteseg 'hir'...ha mondjuk 20-30 vagy max 50$ lenne az hihetobb lenne de meg az is nagy peldanyszamnal igen tetemes osszeg...
  • Seaweed
    #35
    1 pont oda ! Felreertettelek, de en akkor is amondo vagyok ha mondjuk legyart 500,000 darab Xboxot az M$ akkor mar 100 millio dollcsi veszteseg..es ha tegyuk fel legyart 1,000,000 darabot....hat ne mondja nekem senki hogy pl 100 millka $csi nem kottyan meg egy ekkora cegnek...vicces.. ;]
  • Pheel
    #34
    Ebben a szivatásban a kicsit-en van a hangsúly szerintem :-)))))))
  • Pheel
    #31
    Ja! A Sony is bukik minden Playstation-ön, mégsem fenyegeti a csőd. Érdekes.
  • Pheel
    #30
    Maradjunk annyiban, hogy a MS van akkora cég, hogy nem érzi ezt meg. Ráadásul nem hülyék dolgoznak a könyvelésben, szóval tutira megéri nekik, esetleg minimális szufficit van betervezve rá, mivel piacszerzés a cél. Kitermeli ezt a többi részleg gyorsan.
  • Seaweed
    #29
    200,000$ = 1000db... Xbox enyit gyartanak csak? :P
  • Seaweed
    #26
    200$-os hivatkozasrol! Ne meseljetek mar hogy anyira butak vagytok hogy kezpenznek veszitek!!
    Ez jobb vevocsalogato mint barmilyen "repul a pocsos oszt az oreg meg landol a sirban" reklam!
    En lehet tul szkeptikus vagyok de akkor se hiszem el hogy -200$ os veszteseggel gyartja illetve adja el az M$ az XBoxot..ez meg egy ekkora ceget is csodbevihet ekkor peldanyszamnal mint az M$!! (de legalabbis igen nagy deficitet okozhat ami nem szerencses egy M$ kaliberu cegnek sem!!...sok sok ennel nagyobb ceg is orrabukott mar az ilyen "uzletektol"...szerintem ennel sokkal jobb gazdasagi szakembereik vannak..ergo jok a reklam menedzsment az M$nel!!!)
  • Lacc
    #25
    Tehát mikor bekapcsolod gyorsan fel/leaszaladsz a pincébe/padlásra. Mikor lefagy akkor megint mehetsz. Érdekes elgondolás :DD
  • Lacc
    #23
    Gép a padláson? Ember nem vagy te normális :DD
  • Bekomman
    #20
    Ok meg a procit meg a graf kártyát. És akkor már lehet hogy nyereségesen tudod átrakni a gépedbe.
  • Bekomman
    #19
    Nem jó az okfejtés mert a pici puha minden konzolon vagy 200 $-t bukik, csak a játékokon akar nagyot akasztani. Ha valaki megveszi linuxnak akkor nem vesz hozzá játkot.
  • Bekomman
    #18
    Az x-box 50000ft Ámerikában, ha szétszeded akkor csak a 8 MB-os vinyót és a CD meghajtót tudod belőle átrakni egy saját gépbe azok meg kb csak 25 öt érnek.
    Más: Ha valaki bemegy egy használt szg alkatrész kereskedésbe akkor egy hasonló teljesítményű gépet tud venni ugyan ennyiért (ugye monitor nélkül) és akkor nem kell megvennie az USB átalakítókat nem kell kinlódni a monitor összekötésével.
    Érdekes ötlet, de nem sok gyakorlati haszna lesz, ha meg véletlen népszerű lesz csak az X-boxos eladásait lendítik fel.
  • PyRex
    #16
    Miért? A grafikus teljesítménye azért nem szar az XBOX-nak... Mondjuk az új grafkártyák már lenyomják...

    PyRex
  • Draco
    #12
    Faszom ebbe az emberbe hogy nem tudja ertelmes dologra kolteni a 200 rugojat. Ezek a sracok ugyis kifejlesztik a dolgot meg egyebkent is nem a penzert kezdtek el gondolom vagy pedig ha azert akkor ha megcsinaljak ugyis zsirosat akasztanak akkor meg minek rajuk pazarolni. Ha ennyire nem tud vele mit kezdeni akkor adja az ehezo gyerekeknek vagy valami korhaznak vagy faszom...Ilyen hulye emberek bazz hat ezert tart itt ez a vilag ahol.
  • Seaweed
    #11
    Kifelejtettek azt az agat ami igen lenyeges...megpedig hogy ez is egy igen nagy preztizs ertek(kerdes) lehet a Linux/Unix oldalan hogy : "Latod mar X-Box-on is futhat a linux.." ellenben a tobbi oprendszer??? na? ...ugye!!
    (Mellesleg BSD-k igencsak szeles valasztekot mutatnak fel a platformkompatibilitasuk teren...Amiga,x86,PPC,Sparc,Dreamcast,PS2...es meg sorolhatnam..hol van ehhez a Winfos?? ;])
  • Lacc
    #6
    Hogyha egy X-Box-szal akarsz te server sőt RENDERFARMOT indítani akkor nagyon sajnállak mert annak a teljesítménye mindkettőhöz édeskevés.
  • mir
    #4
    1 Xbox vagy 300$, ha jól emléxem... 1 alsókategóriás számítógép is sokkal több annál... azonkívül ezzel játszani is igen jól lehet. van értelmes játékon kívül másra is alkalmassá tenni.
  • mir
    #3
    ha valaki rájön, hogyan lehet linuxot telepíteni 1 ilyen gépre, az 1ben fel is töri azt(kijátssza a biztonsági rendszert) és így nem csak linuxot lehet telepíteni rá, hanem akár módosított windowst/módosított programokat. ez most 1 nagy hackerbuli, hogy ki az ügyesebb...:) ki tudja megfingatni a m$ oprendszert, és az egész Xboxot a RENDES TELJESÉRTÉKŰ PCvé alakítani
  • Lacc
    #1
    És most komolyan, mi ennek az értelme?