1359
Autókról
  • Harly18
    Az más, ha külföldről van szó, mert az kicsit más kategória. Tudom, hogy NY-abbra egy átlagos családnak is Mercedese és BMW-je van. Magyarországon meg jó esetben Suzuki vagy egy 10 év körüli autó. Az én godnolataim inkább Magyarországra vonatkoztak, az itteni helyzetre. De semmi rossz szándék nem volt benne, remélem ez kiderült :)
  • Harly18
    A legtöbb autóbalesetben fiatalok vezsnek részt, ilyen szituációban. Az utcánkban van egy kocsma és éjjelente számtalan fiatal jön az 5-6 millás verdáikkal vagyánykodni, gyorsulgatni és hencegni, hogy milyen verdám van. Az egyik ismerősőmnek is 2 autója is volt 18 éves korában, a szülők szeretet helyett pénzt adtak neki, jól elkényeztették. És szerintem igen is elrontják a gyereket. Én is megadnék mindent a gyerekemnek, ha gazdag lennék, de nem egy többszáz lóerős vagy luxuskocsival kezdeném és nem is rögtön, ahogy megkapja a jogsiját. Egy kicsit felelősségre kell nevelni a gyereket és arra, hogy nem úgy van az, hogy kér és kap. Tegyen is valamit azért, hogy kapjon. Persze most általánosságban beszéltem és nem pedig Redokee-ék autóparkjára. Én ezt gondolom erről a témáról. Számtalan balesetet okoznak az ilyen korú fiatalok és nem csak magukat ölik meg olykor, hanem másokat is. Én a másokat sajnálom, őket nem. Leszögezem, attól még hogy valakinek ilyen korban ilyen kocsija van, nem mindegyik ilyen. Szerintem nincs elég felelősségtudatuk, nem becsülik meg eléggé, mert ha össztörik, akkor apuci vesz újat, de ha kökeményen megdolgoznak érte, akkor igenis vigyáznak rá....
  • Redokee
    Harly, teljesen jogos... A nagyobbik öcsim valóban nem dolgozott még meg érte... Nemtudom h csajozós célra használja e, de itt nyugatabbra pl a BMW 3 annyira népautó, mint a suzuki swift MO-n... Itt düsseldorfban pl még gagyi is, mert Porsche boxsterből van annyi mint odahaza ignis... Én pedig nem a teljes részéért dolgoztam meg... De már az én pénzem is benne van, 40% ban... és a fenntartását teljesen én fizetem... mondjuk az nem olyan drága mint MO.-n. Még én dolgozok is keményen a céggel, éjfélkor fekvés hatkor kelés van... és egész nap úton vagyok... olasz meg németre visszatérve: én sem az opelre gondoltam meg a fiatra... hanem inkább VW,BMW,Mercedes, illetve Ferrari meg Lamborghini,Pagani :) Ha még kicsit több pénzem lesz, egy Ferrarit mindenképpen kiprobálnék...
  • TCelica
    Teljesen egyetértek.
    Itt a környéken is sokan szaladgálnak új drága és nagyteljesitményű autókkal. Aminek előbb utóbb az a vége hogy vagy elviszik tőle az autót mert nem birja fizetni vagy pedig összetöri mert épp akkor akkart nagyfiu és menő lenni.
    Én ugy vagyok vele hogy ez nem a szülők hibája és nem rontsák el ezzel a gyereket. Ha nekem lenne gyerekem és rengeteg pénzem én is mindent megvennék, megadnék neki. Csak az ilyen ember ne menőzzön már a haverok és a csajok előtt azzal a kocsival vagy motorral amit vettek neki. Akkor legyen igazán nagy fiu amikor megkérdezik tőle honnan van és ő büszkén rámondhatja azt hogy az enyém és én vettem abból a pénzből amiért megdolgoztam.

Nem sértés képpen, ne értsetek félre.
    Csak válaszoltam Harly-nak.
  • TCelica
    A németet és az olaszt kizárnám.
    Vagyis jobban mondva az Opelt és a Fiatot.
    Az Audik azok szépek és az új TT-t el is fogadnám vagy a Quatrot, a BNW-n már gondolkoznék. Az árából sokkal jobb, szebb és nagyobb autót lehet venni pl. A Fiatról nem is beszélnék, sztem nagyon sz*r az egész.
    Na jó ez saját vélemény nem akarok senkit megbántani. :))
  • Harly18
    Azért ez nem semmi. Van mit a tejbe apritani, ha jól gondolom. Én 18 éves "kölyöknek" biztos nem adnék a kezébe ilyen autót. Ilyen korban mindenki csak vagyánykodik vele, hogy milyen menő csávó vagyok, száguldozok vele..stb. Ismerek pár ilyet. Aztán lehet nem ilyen az öcséd, de mondjuk 20 évesnek sem adnék ilyen kocsit, mert gondolom nem dolgoztál meg érte, hanem kaptad. Nem akarok most szenyóskodni, csak az ilyeneket sosem néztem jó szemmel, hogy apuci-anyuci jogsi megszerzése céljából luxuskocsit ajándékoz. Itt rontják el a szülők a gyerekeiket... Aztán lehet ti kivételek vagytok, nem akarok senkit megbántani ezzel, ez csak egy vélemény, amire lehet tojni is...Aztán lehet csak én vagyok ilyen nézeten és a gazdagabb országokban ez mindennapos...
  • Redokee
    német, olasz, és japánpárti vagyok...
  • jackson77
    Én szivesen elcsipkedném őket :))
  • Redokee
    én ezeket az amerikai dolgokat nem igazán csipem...
  • TCelica
    Én szeretem ...
  • TCelica
    Nagyon szeretem őket. :)) A Yaris-ért viszont nem rajongok.
    Vannak más autók is amiket szeretek de azokat már nem ebbe az "árkategóriába" lehet sorolni. Pl.: Imádom a Dodge Vipert, Mustangokat és vannak még páran. Amit most szeretnék az egy 89-es S.Camaro. :)) Nagyon szép ...
  • Redokee
    én 20. Öcsié a profil, nekem nem kell saját SG, csak 2-3 topicba járok :)
  • Redokee
    jó kocsik a toyoták nagyon, volt régebben MR2-nk, csak nem lehetett használni, még bevásárlásra sem :) De piszkosul jó a használhatóságot kivéve...
  • DJ BP
    14-18 között

Most te hány éves vagy, hogy ,,öcsi" 18 éves? Hm?
  • DJ BP
    nem hiszem hogy sportautó kell neki.
    Meg épp azt mondja, hogy nem akarja, hogy folton combozzanak vele az autóstársak...
  • TCelica
    ja
  • Redokee
    :) Celicád van?
  • streeter
    Ha nagy autó kell akkor ott vannak az újabb Opel Omegák. 2,6-os vagy 3-as v6-os motorral esetleg 2,5-ös disel-el. Az elég nagy van benne hely nem feltűnő kénelmes és van ereje is. Én is nézegettem de amit kinéztem magamnak azt elvitték vagy nemtom.
  • TCelica
    Ja és ráadásul most vettem csak észre hogy te egy aprócska szőke csaj vagy. :)) Ha rám hallgatsz keress egy Supra-t (ajánlom még a Celica-t) jó áron. Na akkor biztos nem fognak legyorsulni és sztem jól is mutatnál benne.
  • TCelica
    Szia.

"~ 5 millióból milyen használt autót kéne vegyek?"

Ennyiből már elég jó és szép autót lehet venni.
    Pár hónapja tudtam egy 1972-es Ford Gran Torino-t 2.1 millcsiért, ami nagyon jó ár egy ilyen ritkaságért főleg hogy magyarországon csak ez az egy van előle. Én szeretem az ilyen autókat de hogy más hogy van vele azt nem tudom. :))
    Vagy ha szétnézel az expressz hirdetései között ott már 4 milkáért még Toyota Supra-t is találsz vagy alig használt nem sok kilométeres Celicat stb. :)
    Nem tudom te milyet szretnél de ha most én akarnék kocsit venni nagyon szétnéznék mert vannak szép darabok jó áron.
  • TCelica
    Toyota Celica :))
  • TCelica
    van kes :))
  • [HUN]FaTaL
    nincs kocsim

anyámnak: citroen xsara II 1,4 benzines
    apámnak.: citroen c5 2,0 HDi (2003)
  • Attila56
    upsz sorry...nem Zsafira hanem Zafira :D
  • Attila56
    nekem nincs autóm :D
    De fateromnak Opel Zsfira 1.8 16 V Comfort van
    Nővéremnek Suzuki Swift 1.0 GL
  • DJ BP
    ja értem, te tudod akkor :)
  • Toroco
    a Jetta is jó, és nem annyira kihivó mint a honda
  • BontottCsirke
    Kombit semmiképp sem szeretnék, mert csak.
    Szép az a honda de valami olyan kéne, amibe ha beülök egészen apró szőke csajként, nem akarnak min. hatvanan legyorsulni/legyilkolni egy fél órás út alatt.
    Új jetta nagyonhülye választás volna?
  • Toroco
    Hát erre én is az elsők között gondolnék
  • DJ BP
    én pl. ilyesmire gondolnék, ha magamnak kéne :)
  • DJ BP
    vegyél 4 misiből, és az 1 misit tedd félre másra :DD

Viccet félre téve, akkor kombi kéne vagy annyira nem kell nagy?
  • bertino
    annyiból már egy elég konkrét gépet lehet venni/összerakni... szvsz
  • BontottCsirke
    Vannak már új képek?

Ha eladom az alfát meg a bömöst, teszek még hozzá kis zsetont, ~ 5 millióból milyen használt autót kéne vegyek?
    Max. 6 éves, benzines, nem kicsi, nem három ajtós és nem 1 literes autóban gondolkozok, amibe befér hat kutya is.
  • PeeVee

3.0, v6, ~210LE
  • DJ Skyline
    szép darab fekete felnit majd, htx!
  • xotyi
    lol..:D ilyedt fejet vágnak háttérben a civic-ek xDD
  • Toroco
    Szép masina.
  • streeter
    Ez egy nyári kép de így szebb is. Most van az üléseken ilyen birkabőr mert hideg a bőrülés :) Majd ha jön a jóidő leveszem és csinálok új képeket mert pár dolog azóta megváltozott. Meg a téli acél felni van rajta de nyáron a 17-es O.Z.-k virítanak alatta :D

Nyáron:

Beltér:

Meg a csomagtér is rejt pár szár wattot :D

• BontottCsirke
    Ilyen gépet venni már stílust jelent
    Belső térről tennél fel képet?
  • streeter
    Akkor most én is :D
    1996-os USA import Honda Accord Coupe
    2.2i 151ló +egy pár :)