3766
  • Blasta
    A KAMERA hajótesthez viszonyított nézetét érti.
    Nem a Falcon repül vízszintesen, hanem a kamerát nem fordították el a halálcsillagban a Falconnal együtt :-)
  • Bandew
    Gondolom úgy érti, hogy a hejótesthez viszonyítva. :-)
  • Blasta
    "Falcont néha függőlegesen reptette,"

Akkora butaság ilyet leírni.
    Az űrben nincs olyan, hogy vízszintes/függőleges, ez a kamera helyzetétől függ csupán...
  • bigapó
    nah, akkor én csak a felső ötöt olvastam el, mert nem akarok több spoiler-t:))
    kicsit belehúztatok srácok, 441 ÚJ ÜZENET :DD
  • RaveAir
    Kiváncsi lennék ennek Falcon őrültnek a honlapjára. Tudsz rá linket?
  • Breki33
    A FAlcon rohammunka volt

A Millenium Falcon kezdetben egyáltalán nem emlékeztetett csészealjra. A Starwars Sketchbook rajzai, valamint az amerikai Cinefex magazin szerint a híres kalózhajó kezdetben hosszúkás alakú volt, s azért a Blockade Runner, vagyis faltörő kos munkanevet kapta. A Blockade Runner tervezői azonban nem dolgoztak hiába: a Csillagok háborújában elsőként megjelenő, a cirkáló elől menekülő hajóban a korai Falcont láthatjuk.
    Lucas azért vetette el a hosszúkás hajó ötletét, mert túlságosan emlékeztetett az időközben megjelent Space 1999 (nálunk: Alfa Holdbázis) filmsorozat Eagle (Sas) űrhajóira. Az aprólékos gonddal elkészített modellről emiatt végül leszerelték az eredeti pilótafülkét (az később a Falconé lett), és egy új, kalapácsfejhez hasonló fülkével egészítették ki, a Sas 1-hez való hasonlóság enyhítésére.
    - Na jó, de akkor milyen formája legyen a Falconnak? - tették föl Lucasnak a kérdést. A legenda szerint Lucas így válaszolt: "Kezdésből használjátok ezt!" Majd felmutatta korántsem gusztusos, egy helyen már kiharapott hamburgerét.
    A kezdeti lineáris tervezés miatt a zsemle formájú Falcon sok problémát örökölt: az első leszálláskor látszik, hogy a Halálcsillag dokkolótermébe egy olyan formájú tárgy, mint a Falcon, valójában be sem férne. A hajó tetején és alján látható lézerágyúállások környékén a külső és a belső tér nem illeszthető egybe: a hajóban nincs annyi hely, amennyit a belső felvételek mutatnak, és még sorolhatnánk. (Egy Millennium Falcon-őrült a honlapján hatféle átmérő- és hosszméretet közöl a többi hajó méretéből való számítás vagy modellforrások alapján.) A pilótafülkét eleinte egy vonalba tervezték a hajótesttel, de később kiderült, hogy sokkal izgalmasabb látványt nyújt, ha a fülkét "fél méterrel" megemelik. Egyszóval, az egész hajón érződik a rohammunka, a modellezők egymásétól különböző ízlésvilága.
    Lucas kezdetben a Falcont élére állítva képzelte el, akár egy "nagy lepényhalat", viszont nem volt sok idő a fél modellkészlet átdolgozására (például függőleges dokkolók létrehozására a Halálcsillagon), maradt a vízszintes repülési mód, bár Lucas a Falcont néha függőlegesen reptette, például a "Jedi visszatér"-ben az épülő halálcsillag vázszerkezete között.
  • Blasta
    Az nem biztos, hogy a Millenium Falcon, én is láttam a filmben, lehetett egy sima YT-1300-as. (ha jól emléxem a kódjára)
    A Falcon már Solo-Carlisian által harcra módosított példány, kicsi az esélye, hogy a M.F.-t lehetett látni...
  • RaveAir
    Bár a film nagyon ütős volt, de azért még mindig jobban szeretem a nyugisabb 4-5-6-ot.

És igen... a lávás kardozás... Avagy járjuk be a könyéket, miközben jókat fénykaszálunk.
  • _Vegeta_
    A fizika torvenyeinek megvalosulasat ne varjuk a filmben, vegyuk ugy h igy van. Ha kotekedni akarnek akkor mondanam h jedi ide jedi ota a lavas kardozasnak mar az elejen megsultek volna obi-ék. Es meg rengeteg ilyen hulyesegvan, de kar foglalkozni vele. :)

Na mostpedig megnezem a 4-5-6t. :D
  • franco
    erre különösen figyelni fogok, amikor holnap másodjára nézem :D
  • vg
    Én is láttam a filmet tegnap, és kiraly volt! Amúgy, amikor a film elején lévő harc után, Obi-van és Anakin megérkezik a városba, mikor leszáll a hajójuk, a kép jobb oldalán, lent, lehet látni az Ezeréves Solymot (azaz a Millenium Falcon-t), amit éppen dokkol... :))) Tuti tele van a film ilyen "alig látható" utalássokkal, csak észre kell venni! :)
  • RaveAir
    Nahh, csak sikerült már nekem is megnézni a filmet, és erősen felmás érzéseim vannak.

A KÖVETKEZŐ SZÖVEGRÉSZ A FILM ÉLVEZETI ÉRTÉKÉT RONTHATJA AZOK SZÁMÁRA, AKIK MÉG NEM LÁTTÁK!

A film elején lévő csatajelent több mint szédítő. Összevissza repkednek az űrhajó, már-már azt sem lehet tudni, hogy ki kivel van, és az egészről az jutott eszembe, mikor a Jacky Chan filmekben a statiszták a háttérben ugrálnak, míg a főhős valakit püföl. Tény azonban, hogy látványos... Bár azok flex-droidok elég mókásak. Különösen úgy, hogy R4-nak másodperceken belül vége van, míg R2D2-nek nem igazán jelent akadályt a kis pusztító szerkezet.

A filmben elég sok visszautalás van a klasszikus trillógiára, gondolom, hogy azért, hogy érezhetőbb legyen az átmenet. Az első félórában látható R2D2, amit éppen a hálózatot hekkeli, és közben bújkál, valamint látható a kampós-kötél is. Még szerencse, hogy ugrás előtt nem smárolják le Palpatine-t...

A főkancellárhoz nagyon simán odaérnek. Kicsit furcsán hat nagy terem kongása, ahol Palpatine egyedül ücsörög a trónon, mint a Jedi visszatérben. Aztán van egy elég esztelennek tűnő kardozási jelenet Dooku gróffal, amit a könyv előzetes olvasása után elég silány. Mármint nem a küzdelem, hanem Dooku és Palpatine viszonya. Itt jegyezném meg, hogy könyvet mindenfeléképpen érdemes elolvasni, mert onnan a karakterek sokkal jobban megismerhetőek, valamint bizonyos egyéb dolgok is jobban le vannak írva.

Ahogy szépen lassan haladnak az események egyre inkább úgy tűnik az egész, mint egy nagy videójáték, és nekem igenis hiányoznak a nagy makettek! Azonban az pozitív, hogy harc és csatajelenetek nem sötétben játszódnak.

Anakin megszemélyesítője hol hiteles, hol nem. Padmé is elég erőtlen. A kedvcsináló előzetesek alapján Palpatine-tól is többet vártam, viszont Ewan McGregor nagyon kellemes meglepetést okozott. Rengetegszer nagyon jól megjelenítette Sir Alec Guinness mozdulatait és jellemzőit. Különösen a legvégén, amikor átadja Luke-ot a Lars családnak.

Grievious tábornok nekem valahogy nem hiányozna a filmből, igazából csak egy ürügy, hogy Obi-wan ne legyen kéznél. Azonban az idősík teljesen felborult, ahogy - talán itt is - említette valaki. Nem lehet látni, hogy miként múlik is valójában idő. Az elején még viszonylag lineáris, de mikor Kenobi mester a gonosz droid-tábornok után ered valahogy felborul minden. Azért ő megy, hogy messze legyen Anakintól (Palpatine ezt is jól kitervelte). Aztán végülis csak hipp-hopp visszatér Yoda-val együtt Coruscantra. (A fizika törvényeivel már ne is foglalkozzunk. Fénysebességgel utazgatni, és mindenhol ugyanúgy múlik az idő.) A következő pillantokban Anakin nagyon gyorsan a Mustafarra él, ahol mindenkit percek alatt legyilkol, majd ott várakozik egy teljes napot. Végül az frissen megválasztott Császár is elég gyorsan megérkezik, hogy megmentse az "újdonsült" Darth Vadert.

A Mustarfaron lévő fénykardozás elég idegesítő volt, nem igazán tetszett. Yoda viszont megint kergebéka módjára ugrál a harc közben, ami nagyon látványos. Az ifjú Vader torzója elég durván lett megcsinálva, és ahogy elég, a néző már azt hinné, hogy vége. Erre Terminátor stílusban megjelenik a kaparó kéz. Ez tetszett!

Azt ezt követő képsorok nagyon bejöttek. Darth Vader végleges alakjának elnyerése szinte kínzókamrás jelenetnek tűnt, de mikor rákerült a maszk, és meghallhattam az első gépi lélegzést az valami fenomenális volt. És innen jelentek meg a film erős kontrasztjai. Hirtelen a túl látványos csillogó-villogó valamiből tompa, kissé puritán részletek jöttek, amik számomra jobban bejöttek. A korszerűnek tűnő technika elemek után azonban furcsán hatott Vader páncélján lévő Orion-távirányító szerűség, a csillagromboló fedélzete, a Tantive IV űrhajó belseje.

John Williams zenéje nagyon jól vitte az egész filmet, és a záróképek több mint zseniálisak voltak. A kis Leia bébi mutatása közben szólt a saját zenei témája, majd a képpel együtt átmosódott Luke-éba. A Tatooine holdjai, Owen Lars Luke-szerű beállása, Obi-wan sejtelmes mosolya nagyon a helyén volt!

Összességében a film nagyon tetszett. Ha nem vártam volna ennyire, és nem képeztem volna magam előre, akkor talán rengeteg dolog fel sem tűnt volna. Ezt a filmet mindenkinek érdemes - MOZIBAN - megnézni!
  • franco
    lállállálálálá

a srác szerint a Vörös Őrök a köztársaság oldalán álltak.

eddig kb 10 sort olvastam el...
  • Blasta
    Naná, csak kavarja a szart minden szinten és dimenzióban... :-)
  • Blasta
    Áhhh, az inkább idegesített mint bejövős volt.
    Bár egyedinek egyedi...
  • franco
    lol, nehogy már pont ehhez ne értsen mi??

na elolvasom, aztán én meg lehúzom őt:)
  • Blasta
    Tomcat egy pöcs, jól le kell szarni
  • AnuluWork #2107
    Tomcat a blogjában enyhén szólva lehúzza a filmet. Sok mindennel nem értek egyet, de a Leia-s állításánál igaza van ...
  • CSOCSO
    anakin uberul el van talalva... kicsit tobb fajdalmat is araszthatott volna a srac...
  • AnuluWork #2105
    Talán a "lélegeztetőgépes pasas"?
  • CSOCSO
    :)
  • Sephi
    Mar csak 10 ora!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • CSOCSO
    anyamek meg kiakadtak hogy huu hat hol van han solo?? utanna meg lehulyeztek mikor megkerdeztem: miert kene a 3. reszben benne lennie han solonak????
    han solo a negyedikben jon.. senki nem ismeri csak obieknak kell valaki aki el tudja oket vinni gyorsan a mittom en mar hova
  • CSOCSO
    meglestem en is!!! NAGYON ZSIIIIR VOOOLT!!!

9.5/10

rohadtul sajnalom hogy ilyen sok CGI-t hasznaltak... foleg YODA nal volt nagyon ciki a latvany...
  • Nyiri
    Talan azert mert elteleik 20 ev es mar nem olyan eros.
  • HiPPoNaX
    4. reszben jol lathato, ahogy felemeli a kardjat Obi-wan es varja, hogy Vader vegezzen vele, talan ezert sem harcol olyan elszantan
  • _Vegeta_
    :D

Szerintem meg a vader krakogas. :D

Yoda igazan jol nyomta a dolgot. Kar hogy a 4-5-6ban mar nincs meg a lezerkardja. :)

Obi-wannak a kardozasat meg szentem kicsit eltulozta Dzsorzsd bacsi. A 4. reszben olyan hebahoba kardozik itt meg szuperhos modjara ugral +darth mault is o gyozte le.
  • franco
    Blasta!
    megvan mi volt ebben a részben a speckó hangeffekt

SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER

obi közlekedési eszköze /állata/ grevious üldözésekor

SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
  • franco
    semmipaj.
    már ottis elolvastam:)
  • _Vegeta_
    Idézet:
    Nos. Jon az ep3 beszamolom. (nincs szpojler es aki ne akarja ne olvassa. irhatnekom van. :D)
    Remenykedve erkeztem a moziba, vegre egy film amit erdemes is megnezni. Utallom a reklamokat, es mintha ezt tudta volna a mozigepesz bacsika, mert nemsokat jaccott be, de egy bizonyot 15mp-es szovegecske nagyon idegesitett. (tudjatok a filmlopasos Basszameg mar moziba is ezt kell nyomatni) (Utoljara a sw:ep2-t neztem meg 3-4x moziba szal nemtom mostansag hogy mennek a dolgok de idegesit, brr.)
    Na szoval a film: Tokeletes mozi, Lucas mesterunk erti a dolgat, es jo szakembereket vont maga kore, mert ez a film minden volt csak unalmas nem. (Meg a wc-be menest is visszatartottam, nehogy lemulasszak vmit.) Nehanyan mar mondtak nekem h ez a film a legjobb az uj reszek kozul, de sajnos nekem mas velemenyem van. Rengeteg apro "hibakat" vettem eszre, de ez biztos csak szerintem hiba. Reszleteket nem mondok mert az mar spoiler lenne. Minden jo ha a vege jo, hat itt nem es ez itt pozitivum. :) A latvanyrol es a zajokrol nem is beszelnek, mert ebben Lucasek a mesterek.. egyszeruen szuper volt. Szerintem erdemes megnezni nem is egyszer, mert nem all le a sztory megy megy es az ember egyszer csak azon kapja magat h vege. :)
    Nos en jovoheten is megyek ez mar biztos aztan meg lehet megnezem, ugyhogy aki meg nem tette itt az ido.
    Es most megyek letoltom vhonnan. :D
    Kalozkodas... pfőj

Az elobbi szosszenetem a star wars topikba, csak a franc se tudta h van kulon ep3topik. Sorry.. :)
  • SoDI---
    1-) Miért nem mész egy másik moziba? Mindenhol játszák.
    2-) Miért nem tudnod hétköznap megnézni? Este is el lehet menni moziba. Késő este is. meg reggel is...

Nem értelek.

Én is csak jövő héten fogom megnézni, de én egy vizsga miatt, amire veszett ütemben tanulok...
  • rorr
    a vukik ordítását hallgasd!
    Szerintem oké!
  • Mhosah Myth
    El se hiszem, hogy tegnap ilyenkor Popcornal és 8 dl kolával a kezembem már ültem a moziba és azt a rohadt retek klubos reklámot néztem és buzgón vártam a filmet de most akár 1000szer is megnézném az RTLklubos reklámot csakhogy visszatekerhessem az időt tegnap ugyanekkora... :)
  • Nyiri
    SPOILER
    DETTO. Total uresseget erzek :( Annyira tetszett a harmadik resz, mikor elpatkolt par jo karakter olyan erzesem tamadt mintha baratot veszitenek el.
    Nagyon durva volt a film.

Megneztem a rajzfilmeket es nagyon kivancsi voltam a tabornokra.
    Nem csalodtam. Brutalis a megjelenese. Nagyon durvan nez ki.

A Wuki-k is bejottek. Meglepodtem a meretiken. Rohadt nagy dromedar alkatok. Nagyon zoral :)

Ami kivaltkepp bejott az Yoda. Az a kis zold ficko ledobbento mit tud.
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Miert van vege?
  • Mhosah Myth
    Nem akarom elhinni, hogy már láttam a 3. részt és nem lesz több...
  • franco
    oksa sry
    asszem holnapután megveszem angolul
  • Mhosah Myth
    SPOILER
    Nem Sidiousnak tényleg megvolt az a képessége! Anakin meghalt volna ha Sidious nem megy utána ez a könyvben benne is volt, hogy felhasználta azt a képességét amit Darth Plegious-tól tanult és azzal tartotta életben Anakint!
    SPOILER
  • Blasta
    Ez esetben sorry, félreértettük egymást.
    Én csak és kizárólag az esetleges 7-8-9 mozifilmekre gondoltam...
  • Blasta
    :-))) De csak SW premieren hatásos a beszólás! :-)
  • Blasta
    Hmmm, rég olvastam, nem maradt ez meg :-/