Star Wars Episode III: The Revenge Of The Sith
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
na mindegy, kár ezeken a dolgokon vitázni. pihenek egyet😄
aki érdekel azokat olvasom többi /ignore
Windu persze, hogy könnyen hal meg, hisz árulásssal történik, úgy bárki könnyen megmurdál.
Yoda meg nem volt erõsebb mint Sidius, hisz le is gyõzte, igaz majdnem olyan erõs volt.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
1. Mert még nem voltak birtokában annak az erõnek, gondolom mire olyan hatalmasak lettek volna, Padme teste is szétrohadt volna. :-)
2. Anakint nem nyomták el, sõt többet engedtek neki, mint amit kellett volna, csak õ érezte magát elnyomva.
viszont Luke sose lett volna képes megölni egyedül Sidioust.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Tehát. Én szerintem nem ANAKIN hozott egyensúlyt az erõbe, hanem a fia!
(tudom, hogy Lucas sem ezt állítja, de én így látom logikusnak...)
A Jedik majdnem kipusztultak. Erejük megfogyatkozott. A sötét oldal hatalmon. Itt jön be Luke aki megmentheti a dolgokat. És meg is teszi.
De hogy? Nekitámad az Apjának, mikor az a húgával fenyegeti, hogy majd õt átállítja a sötét oldalra.
Luke ekkor enged a kísértésnek, a jó oldal figyelemztetõ felszólítása elenére, miszerint a HARAG A SÖTÉT OLDALRA VEZET!
Nekitámad Vadernek, MEGTÁMADJA ÕT, legyõzi és elégtételt is vesz apján levágott keze miatt. Bosszút áll!!!!
Ekkor jön az uralkodó, hogy gratuláljon Luknak és rábírja õt, hogy nincs más választása mint csatlakoznia a sötét oldalhoz.
De Õ ekkor eldobja a kardját és közli: JEDI VAGYOK MINT APÁM VOLT RÉGEN.
És Luke ekkor hozza el az egyensúlyt APJA segítségével az erõbe, mikor ketten megdöntik Sidius uralmát, majd Anakin is meghal.
Marad Luke, aki egyetlen Jediként a sötét oldalt is "kipróbálta", és Õ maradt az egyetlen aki jártas az erõ használatában, magyarán Õ HOZTA EL AZ EGYENSÚLYT!
Én ezt így filóztam ki még anno, és tudom, hogy nem 100%-os...
ÉS a Clone wars rajzfilmbõl is kilátszik, hogy mennyire öntõrvényû Anakin és mennyire nehéz tanítvány + a jedi Lovaggá válása is csak a speciális körülményeknek köszönhetõ. A háború miatt megfogyatkoztak a Jedi-k, és szükség volt a Lovagokra. Ez az egyetlen ok amiért Yoda és a tanács jóváhagyja Anakin lovaggá válását...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
érdekes kari ez a Qui-gon. kár h ep1-en kívül semmit se tudok róla.
dokou ep2-ben azt mondta, ha Qui-gon még élne valszeg melléállna
Qui-gon szvsz magányos farkas volt, pedig ez sith vonás
ezért is nem tanácstag
akirõl beszélsz, az qui-gon.
a végén SPOILER yoda megtanítja obit hogy beszéljen qui gonnal.SPOILER
mint a 4-5-6ból kiderül, obi is képes lesz visszatérni az erõvel.
viszont luke milyen tapasztalatlan már és mégis képes beszélni velük....
egyébként szvsz elég gyengére csinálták meg luke-ot anno
(csinálni fogok egy jpeg képet erre a célra)
"úgyértem sidious menti meg a lávabolygón anakint"
Ja én nem erre gondoltam, hanem az ezt megelõzõ "kinevezésére" Vadernek. hisz Vader nem a páncél miatt Vader, hanem már azelõtt az volt mikor átállt.
"õk úgy értették, az erõben akkor következik be az egyensúly, ha a sitheket kiirtják."
Na ezaz. És ez folytatódik a késõbbi epizódokban is, vagyis miért is hozott egyensúlyt Anakin az erõbe? Megölte az uralkodót majd Õ maga is elpusztult, vagyis a sötét oldal ELTÛNT!
(errõl van egy másik elméletem amúgy)
1x elhozza a sötétséget, a halála elõtt pedig újra a világosságot. hirtelen nem tudok még egy ien jedit mondani.
viszont ha azt nézzük, az is egy egyensúly ha minden jedi és sith halott😄
ez is majdnem bejön,amikor csakis luke marad életben
Az egyensúly lényege, hogy mindkét oldal egyenlõ arányban van jelen.
Namost ez a Jedik életében azt kell jelentse, hogy az erõ jó oldalából pont annyi van jelen mint a rosszból.
Vagyis mindenképp szükség van a sötét oldalra is, a Sith-ekre is.
Ez az uralkodó és Vader hatalomra kerülésével pont ÁTBILLENT a sötét oldal javára, majd mikor a Sith elpusztul (a Jedi visszatér végén) megint a jó oldal lesz domináns.
Maradt 1 élõ Jedi aki az erõ jó oldalát használja. Ez nem egyensúly sztem...
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
úgyértem sidious menti meg a lávabolygón anakint
ha csak poénnak mondtad akkor sry.nem poénkodom ezen a filmen.egyelõre.
az egész a körül forog h a jedik félreértelmezték az "egyensúly" fogalmát.
õk úgy értették, az erõben akkor következik be az egyensúly, ha a sitheket kiirtják. /egyébként ez érdekes sztem,hogy pont a jedik törekednek valaminek a kiirtására/
pedig ugyebár a mérlegnek is 2 oldala van.és az egyensúlyhoz 2 azonos fél kell...
közepesen SPOILER
Gyerekként ezen nõsz fel, mindig valami megfoghatatlan dolgot, a megtestesült gonoszt jelenti Vader jelmeze, majd felnõttként ebben a jelmezben egyszercsak Lucas azt üvölti melletted, hogy EKSÖN!
Nem lehet eccerû érzés... :-)
<#alien2>#alien2>
"darth vader már a saját életét is sidiousnak köszönheti"
Hát mivel Õ adta neki a nevét is, így... :-)
Nade tényleg, erre tudtok válaszolni? Mit jelent az egyensúly az erõben?
Mikor a Jedi tanács volt "hatalmon" és a jó ügy érdekében használták a tudásukat és az erõt, másokért éltek (ahogy ezt Anakin is kimondja) az nem volt EGYENSÚLY????
annyival egészíteném ki, hogy darth vader már a saját életét is sidiousnak köszönheti
1. Igazad van, de sztem 70%-os robotként, maszkban, elárulva az eszméit nem igazán lett volna értelme Padméhoz ragaszkodnia. Sztem rájött, hogy elQrta, és ment tovább azon az úton amit választott.
2. ebben is igazad van, de sztem nem az elnyomással volt a gond, hanem alapból azzal, hogy elkezdték kiképezni. Ha nem állnak neki a kiképzéséhez, akkor nem érzi magát elnyomva tán.
Egyébként meg mit is jelent az, hogy ANAKIN EGYENSÚLYT HOZ AZ ERÕBE?????
Az élmény Christensen számára kicsit mást jelentett. „Eleinte rettentõen izgatott voltam, hogy végre viselhetem az öltözéket, aztán pedig azért küzdöttem, hogy egyáltalán talpon maradjak, nehogy összetörjem a jelmezt - meséli nevetve. - Aztán amikor a kamerákat bekapcsolták, és George azt kiáltotta: 'Felvétel!', az hihetetlen érzés volt. Abban a ruhában tényleg erõsnek és gonosznak érzi magát az ember. Még most sem tudom elfelejteni és szavakba önteni az élményt, pedig azóta már két év telt el.”
Biggar jelmeztervezõnek szintén újra kellett alkotnia valamit, amit a nézõk elõször 1977-ben láttak: Darth Vader ruháját. Ennek a jelmeznek pontosan úgy kellett kinéznie, mint régen, de szerencsére Biggar képzelete szabadon szárnyalhatott, amikor más szereplõknek több tucat különféle gyönyörû jelmezt tervezett.
A sith-ek bosszúja több, mint ötszázféle titokzatos és egzotikus jelmeze közül néhányat közvetlenül a cselekmény teremtett. „Tudtuk,” - mondja Biggar - „hogy Padmé az egész film alatt áldott állapotban lesz, és ezt a körülötte lévõk közül senki sem sejtheti. Egyfajta puhaságot, finomságot akartam érzékeltetni a ruhákhoz felhasznált anyagokon keresztül. Lehetõségem nyílt bemutatni életének komorabb oldalát azáltal, hogy kissé sötétebb színeket használtam. Csodálatos élmény a jelmezeken keresztül érzelmeket és személyiségeket ábrázolni egy ilyen nagyszerû epikus történetben.”
Bár Amidala vált legtöbbször jelmezt a film során, Biggar szerint Palpatine öltöztetése bizonyult a legnagyobb kihívásnak. „A cselekmény elõrehaladtával a hat jelmeze egyre sötétebbé és díszesebbé válik. Szürkét és barnát visel, késõbb már szinte feketébe hajló színeket, ezzel is közelebb kerül a sötét oldalhoz.”
Vader ruháját is módosítani kellett kissé az eredetihez képest. „Kicsit gépiesebbnek próbáltuk bemutatni, a páncél is vadonatújnak látszik - persze az is, ha ragaszkodunk a történethez” - mondja Biggar. - A változtatások miatt kissé bizonytalanabb lett Vader mozgása is, ami érthetõ, mivel Anakin elõször viseli ezt az öltözetet.”
Az operatõr Tattersall beleborzongott, amikor elõször meglátta Vadert - de nem Vader gonosz mivolta miatt. „Azon törtem a fejem, hogy hogy a fenébe fogjuk megvilágítani azt a fekete sisakot a fekete ûr háttere elõtt?” - meséli nevetve.
1.nos én angolul néztem, és a végén sidious azt mondta hogy elvakult haragjában anakin ölte meg padmét
egyébként angol verzióban tök félénken mondta sidious, mintha félt volna vadertõl, a haragja erejétõl
egyébként hallottam oan véleményt amikor kijöttünk, hogy volt aki sajnálta vadert...
2.nagyon jó vagy.....
egyébként a jelleme miatt nem lett volna szabad a srácot jedinek képezni
a jedik egész filozófiája és anakin jelleme úgy van megalkotva, hogy semmiképp sem járhatnak egy úton
SPILERSPOILERSPOERLSSPEORL
Csak ne csodálkozz, ha kacsának minõsítik (bizonyítékok híjján)
Na sztem OVER nem?
oké legyen szerinted kacsa
demajd gondolj erre mikor megtudod
Amúgy Lucas is bejelentette nézz csak utánna
És miért ne írhatnám egy fórumon?
Na két dolog:
1.Miért nem kérte számon Sidiust ,Anakin Padme halála után hiszen nem ezt igérte neki?
2.A Jedi tanács okolható szerintem azért hogy megszületett Vader,hiszen elnyomásuk vitte öt a sötét oldalra!
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Ha most azt állítanám, hogy tudok aranyat csinálni ólomból, de nem tudnám bizonyítani, akkor nem Te lennél a hülye aki kételkedik ebben, hanem én aki ilyen baromságot állít.
Sztem kristálytiszta logika...
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp