Star Wars Episode III: The Revenge Of The Sith
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A KÖVETKEZÕ SZÖVEGRÉSZ A FILM ÉLVEZETI ÉRTÉKÉT RONTHATJA AZOK SZÁMÁRA, AKIK MÉG NEM LÁTTÁK!
A film elején lévõ csatajelent több mint szédítõ. Összevissza repkednek az ûrhajó, már-már azt sem lehet tudni, hogy ki kivel van, és az egészrõl az jutott eszembe, mikor a Jacky Chan filmekben a statiszták a háttérben ugrálnak, míg a fõhõs valakit püföl. Tény azonban, hogy látványos... Bár azok flex-droidok elég mókásak. Különösen úgy, hogy R4-nak másodperceken belül vége van, míg R2D2-nek nem igazán jelent akadályt a kis pusztító szerkezet.
A filmben elég sok visszautalás van a klasszikus trillógiára, gondolom, hogy azért, hogy érezhetõbb legyen az átmenet. Az elsõ félórában látható R2D2, amit éppen a hálózatot hekkeli, és közben bújkál, valamint látható a kampós-kötél is. Még szerencse, hogy ugrás elõtt nem smárolják le Palpatine-t...
A fõkancellárhoz nagyon simán odaérnek. Kicsit furcsán hat nagy terem kongása, ahol Palpatine egyedül ücsörög a trónon, mint a Jedi visszatérben. Aztán van egy elég esztelennek tûnõ kardozási jelenet Dooku gróffal, amit a könyv elõzetes olvasása után elég silány. Mármint nem a küzdelem, hanem Dooku és Palpatine viszonya. Itt jegyezném meg, hogy könyvet mindenfeléképpen érdemes elolvasni, mert onnan a karakterek sokkal jobban megismerhetõek, valamint bizonyos egyéb dolgok is jobban le vannak írva.
Ahogy szépen lassan haladnak az események egyre inkább úgy tûnik az egész, mint egy nagy videójáték, és nekem igenis hiányoznak a nagy makettek! Azonban az pozitív, hogy harc és csatajelenetek nem sötétben játszódnak.
Anakin megszemélyesítõje hol hiteles, hol nem. Padmé is elég erõtlen. A kedvcsináló elõzetesek alapján Palpatine-tól is többet vártam, viszont Ewan McGregor nagyon kellemes meglepetést okozott. Rengetegszer nagyon jól megjelenítette Sir Alec Guinness mozdulatait és jellemzõit. Különösen a legvégén, amikor átadja Luke-ot a Lars családnak.
Grievious tábornok nekem valahogy nem hiányozna a filmbõl, igazából csak egy ürügy, hogy Obi-wan ne legyen kéznél. Azonban az idõsík teljesen felborult, ahogy - talán itt is - említette valaki. Nem lehet látni, hogy miként múlik is valójában idõ. Az elején még viszonylag lineáris, de mikor Kenobi mester a gonosz droid-tábornok után ered valahogy felborul minden. Azért õ megy, hogy messze legyen Anakintól (Palpatine ezt is jól kitervelte). Aztán végülis csak hipp-hopp visszatér Yoda-val együtt Coruscantra. (A fizika törvényeivel már ne is foglalkozzunk. Fénysebességgel utazgatni, és mindenhol ugyanúgy múlik az idõ.) A következõ pillantokban Anakin nagyon gyorsan a Mustafarra él, ahol mindenkit percek alatt legyilkol, majd ott várakozik egy teljes napot. Végül az frissen megválasztott Császár is elég gyorsan megérkezik, hogy megmentse az "újdonsült" Darth Vadert.
A Mustarfaron lévõ fénykardozás elég idegesítõ volt, nem igazán tetszett. Yoda viszont megint kergebéka módjára ugrál a harc közben, ami nagyon látványos. Az ifjú Vader torzója elég durván lett megcsinálva, és ahogy elég, a nézõ már azt hinné, hogy vége. Erre Terminátor stílusban megjelenik a kaparó kéz. Ez tetszett!
Azt ezt követõ képsorok nagyon bejöttek. Darth Vader végleges alakjának elnyerése szinte kínzókamrás jelenetnek tûnt, de mikor rákerült a maszk, és meghallhattam az elsõ gépi lélegzést az valami fenomenális volt. És innen jelentek meg a film erõs kontrasztjai. Hirtelen a túl látványos csillogó-villogó valamibõl tompa, kissé puritán részletek jöttek, amik számomra jobban bejöttek. A korszerûnek tûnõ technika elemek után azonban furcsán hatott Vader páncélján lévõ Orion-távirányító szerûség, a csillagromboló fedélzete, a Tantive IV ûrhajó belseje.
John Williams zenéje nagyon jól vitte az egész filmet, és a záróképek több mint zseniálisak voltak. A kis Leia bébi mutatása közben szólt a saját zenei témája, majd a képpel együtt átmosódott Luke-éba. A Tatooine holdjai, Owen Lars Luke-szerû beállása, Obi-wan sejtelmes mosolya nagyon a helyén volt!
Összességében a film nagyon tetszett. Ha nem vártam volna ennyire, és nem képeztem volna magam elõre, akkor talán rengeteg dolog fel sem tûnt volna. Ezt a filmet mindenkinek érdemes - MOZIBAN - megnézni!
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
a srác szerint a Vörös Õrök a köztársaság oldalán álltak.
eddig kb 10 sort olvastam el...
aki érdekel azokat olvasom többi /ignore
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Bár egyedinek egyedi...
na elolvasom, aztán én meg lehúzom õt😊
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
han solo a negyedikben jon.. senki nem ismeri csak obieknak kell valaki aki el tudja oket vinni gyorsan a mittom en mar hova
9.5/10
rohadtul sajnalom hogy ilyen sok CGI-t hasznaltak... foleg YODA nal volt nagyon ciki a latvany...
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Szerintem meg a vader krakogas. 😄
Yoda igazan jol nyomta a dolgot. Kar hogy a 4-5-6ban mar nincs meg a lezerkardja. 😊
Obi-wannak a kardozasat meg szentem kicsit eltulozta Dzsorzsd bacsi. A 4. reszben olyan hebahoba kardozik itt meg szuperhos modjara ugral +darth mault is o gyozte le.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
megvan mi volt ebben a részben a speckó hangeffekt
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
obi közlekedési eszköze /állata/ grevious üldözésekor
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
Nos. Jon az ep3 beszamolom. (nincs szpojler es aki ne akarja ne olvassa. irhatnekom van. 😄)
Remenykedve erkeztem a moziba, vegre egy film amit erdemes is megnezni. Utallom a reklamokat, es mintha ezt tudta volna a mozigepesz bacsika, mert nemsokat jaccott be, de egy bizonyot 15mp-es szovegecske nagyon idegesitett. (tudjatok a filmlopasos Basszameg mar moziba is ezt kell nyomatni) (Utoljara a sw:ep2-t neztem meg 3-4x moziba szal nemtom mostansag hogy mennek a dolgok de idegesit, brr.)
Na szoval a film: Tokeletes mozi, Lucas mesterunk erti a dolgat, es jo szakembereket vont maga kore, mert ez a film minden volt csak unalmas nem. (Meg a wc-be menest is visszatartottam, nehogy lemulasszak vmit.) Nehanyan mar mondtak nekem h ez a film a legjobb az uj reszek kozul, de sajnos nekem mas velemenyem van. Rengeteg apro "hibakat" vettem eszre, de ez biztos csak szerintem hiba. Reszleteket nem mondok mert az mar spoiler lenne. Minden jo ha a vege jo, hat itt nem es ez itt pozitivum. 😊 A latvanyrol es a zajokrol nem is beszelnek, mert ebben Lucasek a mesterek.. egyszeruen szuper volt. Szerintem erdemes megnezni nem is egyszer, mert nem all le a sztory megy megy es az ember egyszer csak azon kapja magat h vege. 😊
Nos en jovoheten is megyek ez mar biztos aztan meg lehet megnezem, ugyhogy aki meg nem tette itt az ido.
Es most megyek letoltom vhonnan. 😄
Kalozkodas... pfõj
Az elobbi szosszenetem a star wars topikba, csak a franc se tudta h van kulon ep3topik. Sorry.. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
2-) Miért nem tudnod hétköznap megnézni? Este is el lehet menni moziba. Késõ este is. meg reggel is...
Nem értelek.
Én is csak jövõ héten fogom megnézni, de én egy vizsga miatt, amire veszett ütemben tanulok...
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
DETTO. Total uresseget erzek 😞 Annyira tetszett a harmadik resz, mikor elpatkolt par jo karakter olyan erzesem tamadt mintha baratot veszitenek el.
Nagyon durva volt a film.
Megneztem a rajzfilmeket es nagyon kivancsi voltam a tabornokra.
Nem csalodtam. Brutalis a megjelenese. Nagyon durvan nez ki.
A Wuki-k is bejottek. Meglepodtem a meretiken. Rohadt nagy dromedar alkatok. Nagyon zoral 😊
Ami kivaltkepp bejott az Yoda. Az a kis zold ficko ledobbento mit tud.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Miert van vege?
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Nem Sidiousnak tényleg megvolt az a képessége! Anakin meghalt volna ha Sidious nem megy utána ez a könyvben benne is volt, hogy felhasználta azt a képességét amit Darth Plegious-tól tanult és azzal tartotta életben Anakint!
SPOILER
Én csak és kizárólag az esetleges 7-8-9 mozifilmekre gondoltam...
Vágom. De Maul még kezdõ volt, csak egy tanítvány volt, messze nem volt mester.
olvass figyelmesebben
<#buck>#buck>
Arról volt szó hogy lesz folytatás...
elõadás kezdete elõtt eszembe jutott egy poén...
Utolsó mondatok:
Biztos hogy ide szól a jegyünk?
a gondolatai azért sokat elárultak
viszont a jedi és sith fiolozófiáról is sok minden van benne.
pl a jedi code magyarázata....
Sajnos elég kevés volt a személyiségérõl szó, leginkább az üldözöttjérõl olvashattunk benne ha jól emléxem
egyedül volt /mert minden missziót egyedül csinált lássd könyv már megint😄D/, nem mérlegelt sose, nem konzultált másokkal, csak tette a dolgát.
ezek a hangeffektek télleg sukárak voltak
Ezt nem értem. Õ is csak egy tanítvány volt mint mindegyik másik Sith tanítvány akik egyedül teljesítik Sidius akaratát. Nem dolgozott saját szakálára Maul sem.
Igaz Maul ereje leginkább a vívótechnikájában valósult meg, de mentségére váljék, hogy fiatalon húnyt el a szerencsétlen srác, pedig imádtam nézni ahogy vívott. (Ray Park rulz)
Ha Anakint, a midikloriánok nemzették... hm. nem lehet, hogy már abban is Sidius keze volt ?
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Amúgy eszembe jutott még valami amit vártam az Ep:3-ban és nem történt meg:
Eddig mindkét új epizódban volt olyan hangeffekt amitõl õgnek állt a hátamon a szõr (olyan jó volt) ebben a részben nem hallottam ilyet.
Sõt még az eredeti trillógiában is volt meghatározó hangeffekt.
-EP:1 - Sebulba pod racerének dübörgõ "gõzmozdony" hangja
-EP:2 - Jango Fett által kibocsátott szónikus töltetek robbanása
-EP:4-5-6 - a TIE fighter-ek jellegzetes hajtómûve
Ebben az epizódban nem fedeztem fel ilyet, de remélem az újranézés alatt találok, bár kevés az esély. Ezt az elsõ hallásnál fel kellett volna fedeznem :-)
sztem nem is ért sok dolgot.
De könyvet nem fogok olvasni róla. Sztem az mindig gyenge kifogás, hogy "azért nem érted mert nem olvastad a könyvet" egy ilyen filmnél, ami nem adaptáció.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.