Star Wars Episode III: The Revenge Of The Sith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gorvik
Tisztázzunk valamit Mr. nagy SW fan. Szard le a könyvet egy percre. Gondolom minden ember a tökéletességet várta az utolsó filmtõl, nem hiába, hiszen az utolsó, és ráadásul nem is akármilyen. Gondolom fõleg a nagy SW fanok, mint te (gondolom), neked alap volt a tökéletesség.
És ehhez képest mit kapunk? Egy nagyon messze a tökéletességtõl lévõ filmet, ami hemzseg a szakmai hibáktól (bár szerintem ez Lucas nemtörõdömségébõl fakad).
Így már természetesen kötelezõ a könyv.

(Mind ettõl függetlenül a kedvenc szekcióban lesz nálam ez a film.)

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Johnyy
És ez a sorozat... rendes film lesz vagy animációs? mert iet is halotam! ...

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Majd a sorozatba meghalljuk Qui-gon velemenyet is.😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Ugylatom nem en vagyok az aki tajekozatlan ebben a temaban. Rengeteg Star wars konyv van forgalomban. Mind a jedi utan jaccodik.
Az elozo hozzaszolasodra meg annyit, h ennyi erovel a starwars jatekokat is figyelembe kene vennunk.. szal. Lucas bacsi meg johogy alairta, ugye minden star wars cimet viselo akarminek Lucas beleegyezese kell + némi kredit. 😊 A starwars az 6film es punktumm.

Breki33
Na én ma magyek

Valaki meg tudja mondani pesten mennyi volt pontosan percben?
Fura dolgokat hallottam
tigeroo
www.starwars.hu-n van valami idõvonal, ajánlom nyálazd végig😊
Bucser
az nem feltámasztós öröklétes izé😄 Hanem ugyanúgy ahogy haláluk után Yoda és Obi-wan is tovább létezett az erõben az összes Jedi tovább él az Erõ részeként.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

antgecc
Ja, meg nem igazán értettem: mi volt az amit a végén Yoda mondott Obi-Wan-nak Qui-Gon-ról? Az a feltámasztós, vagy örökéletes izé... nem igazán értettem.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

antgecc
Azt lehet tudni valahonnan, - könyv, vagy bármi - hogy (nemtom hogy kell jól írni, ezért csak így írom) Csuvakka hogy kerül Han Solo mellé?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

tigeroo
" a klónok gonoszak lettek"
lol
1ébként a köztársaságé volt a klónhadsereg, aztán palpatine lett a teljhatalmú vezér a köztársaságban..szal õ parancsol a késõbbi birodalomban is
Én meg megnéztem volna, ahogy yoda beül egy ûrhajóba és mutatják, ahogy a dagoba rendszer felé közeledik.

Nekem a közepe teccett a legjobban. Az már nem volt jó, amikor a klónok gonoszak lettek. De az viszont nem derült ki a filmbõl, hogy akkor ki a fene volt az, aki a klón hadsereget megrendelte?

Tatyla
kis viták vannak,na inkább ne...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Az is erdekes, mikor Anakin azt mondja Padme-nak, hogy legyozni a Palpatine-t es O lesz a jani. Ezt 20 ev alatt miert nem tette meg?

Amugy orultem volna, ha Lucas a vegen meg bevag egy jelenetet, ahol Obi-Wan es Qui-Gon beszelget es hallhatjuk Qui-Gon velemenyet Anakinrol.

Danus16
hy

http://www.youtube.com/user/kilipeti

hát a bukás az egy olyan dolog, amirõl te magad is tehetsz.. igaz a jedik is sok hibát elkövettek(pl. anakint sztem qui gonon kívül senki sem tudta kezelni), de mégis erõsen hátba szúrták õket.. tehát inkább a sithek erõszakos bosszúját kell kihangsúlyozni sztem

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Erdetileg az volt a cime hogy a Jedik bukasa nem? Szerintem jobban illett volna ra.

kell nekem az a könyv, csak vizsgaidõszak után..

Mhosah Myth
És ráadásul ahogy látom te aztse tudod mirõl beszélsz!

Ez nagy marhasag, a koveknek sztem semmi koze nincs a starwars-hoz csak engedelyt kaptak h igyis lehuzzak a bort egy sikeres filmrol. Puntkumm. A Starwars film es nem a regeny valtozatokra kell hivatkoznunk hanem arra mit a filmben lattunk.

Miféle "könyvekrõl" és "regényekrõl" beszélsz? Ez csak egy könyv és az SWIII-at dolgozza fel!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

lattatok a leszallo falcont a hatterben?
kb 24. perc

Mhosah Myth
Már megbocsáss de ha utánanéznél a dolgoknak akkor tudnád, hogy a könyv minden egyes részét Lucas hagyta jóvá és õ is szólt bele, hogy mi legyen benne na meg a forgatókönyv alapján készült! Lucas azt az interjút adta, hogy a könyv azért készül, hogy kiegészítse a filmet mert minden részletesebben ki van benne fejtve... Szóval az a hülyeség amit te beszélsz!!! És ha elolvasnád a könyvet megértenéd nem pedig csak a levegõbõl beszélnél! De hát ilyen szempontból, hogy a könyvet nem olvasod csak sajnálni tudlak!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
Nah a könyvben benne van, hogy azért éli túl Anakin a szétégést mert amikor megérkezik Palpatine használja azt a képességét amit mesterétõl Darth Plegioustól tanult! Életben tartotta! És emiatt nem halt meg... Egyébként meghalt volna.

már nem írom ki h spoiler mert a fan, az már csak látta basszus

a másik érdekes kérdés, h sidius csak megjátsza h windu mester kishíján legyõzi õt? mondogatja h elhagyja õt az erõ, meg minden, aztán jól odacsap neki. szóval õ már tudja h anakint márcsak át kell segíteni, egy kevés kis kicsi lökés kell neki és kész az övé lesz teljesen a lelke..

amikor leborul sidius elé. az egyfajta megtörés? megalázkodás? ott is félelem van benne? nehezen jön át a jelenet mondanivalója.. vagy egyszerüen elfogdja h õ ezt az utat válaszotta?

sztem ez nem kínlódás volt, hanem egy hatalmas kitörés, mert düh öntötte el a történtektõl, de még mindig nem látta tisztán a történteket. szerintem ezek után simán újra lehetne forgatni a régi részeket, mert elengedhetetlen lenne egy rész amikor végre megérti vader, h õ rombolt le mindent maga körül, és hogy vak volt, mert a félelme a jövõ eseményeitõl(yoda meg mindenki folyton mondta neki, h parázzon midenen mert azzal csak mégjobban elbassza a dolgokat) taszította õt a sötét oldalra.
talán egy alternatíva lett volna számára. ha amikor ez a clash bekövetkezik benne a 2 oldal között, fogja magát a talpára áll, elmegy egy idõre, otthagyja sidiust, nem avatkozik windu dolgába, otthagyja a rendet, és outcastként szépen bejárja a galaxist, h egy kis önismeretre tegyen szert.
vmiféle apakomplexus is volt benne. ezért nem bírta ki, h elveszítette qui gon jint, és ezért nem jött ki obiwannal és ezért tudott rá sidius hatni.
ha tudott volna a saját talpán állni akkor megerõsödött volna belül sé nem várt volna sosem külsõ bíztatásra, meg megerõsítésre, és nem érintette volna olyan mélyen a lelkét a lebaszások amikor kapott a jedi rendtõl.
ja és az h a köztársaság "elkötelezett hívévé" vált csak egy újabb "pótcselekvés" volt h az egójában levõ ûrt és sebeket kitöltse. szóval eléggé erõsen ingatag személyiség volt õ. a buckalakók csládjának lemészárlásából is jól látszik, h idegileg gyenge volt, és nem hallgatott a jedi mesterekben arra, h belül megerõsödni csak õ egymaga tud. ehelyett mit tett? "kitombolta" a végletes érzelkeit, ahelyett h az okot megszüntette volna, és ez a tûz ami felszabult belõle jó pár embert megperzselt körülötte, kis híján õt magát is felemésztette.

Aki nem olvassa a könyvet nem is értheti a filmet és nem SW fan

Ez nagy marhasag, a koveknek sztem semmi koze nincs a starwars-hoz csak engedelyt kaptak h igyis lehuzzak a bort egy sikeres filmrol. Puntkumm. A Starwars film es nem a regeny valtozatokra kell hivatkoznunk hanem arra mit a filmben lattunk.

bazza
Ma megnéztem Debrecenben...nem is mondok semmit, legyen elég: nem csalódtam Lucasban! 😊)

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

nem akart õ rossz útra térni igazán,csak a felkínált lehetõségek miatt a császár papucsa lett,szépen be lett etetve,hogy a piszkos munka meghozza a gyümölcsét
HiPPoNaX
Azt nem tudom hogy mi a helyes ertelmezes, talan csak Lucas tudja, de nekem is ez jott le :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

lehet akkor már a kapjabemindenki hangulatban van a történtek miatt és mindenkin meg akarja bosszúlni,akin lehet a sérelmeit😊)
kíváncsi vasgyok a véleményetekre vmivel kapcs.
ugye anakin "beleérzett" a jövõbe, megérezte h a mûködésébõl padme halála következik. csak ezt rosszul értelmezte, annak akarta látni ezt a jövõképet, h pont azzal kerülhetõ el ha a "rossz" útra tér. tehát önbeteljesítõ jóslattá vált, mivel h a pszichés kötelék ami padme és õ közte volt, anakin bukása által elpusztította padmét. így elveszítette emberi mivoltát.
jól értelmeztem ezt a motívumot?

!SPOILER!
Azt nem ertem, hogy Anakin azt mondta hogy nem tud elni Padme nelkul. Nah mar most ha ugy is felig mar robot es a szerelme sem el, akkor miert kinlodik tovabb? 😊

HiPPoNaX
A soundtrack cime ANH, mivel ott szolal meg Luke zenei temaja, kozvetlenul a stablista elott (hogy miert, azt meglatod ha megnezed a filmet)

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

persze h élvezhetõbbek, mivel angol "nyelvre" készültek, és minden nylevnek megvannak a sajéát kifejezései, amiket nem könnyû visszaadni. pl. a farewell és az ég veled hiába jelenti kb. ugyanazt mégsem ugyanaz a gondolat gyökeredzik benne. de még mindig a magyar nyelv az egyik legalkalmasabb nyelv a kíváló szinkronok készítésére. és késõbb amikor a teschnika lehetõvé teheti majd azt, h pl. a jobb szinkron érdekébe finom átdolgozásokat készítenek jelenetekben, pl. egy hosszabb, a magyar nyelv elõnyeit jobban kihasználó prábeszéd érdekében, h átjöhessen uyganaz a gondolat, ami angolul sokkal tömörebben vagy más szavakkal átadható, akkor talán kevesebb félreinterpretált rész lesz a magyar szinkronban is..

!SPOILER!

tényleg basszus a szintkülönség! milyen igazad van!
jól megvolt ez csínálva.
nagyon dúrva ahogy lábak nélkül fekszik, kicsit szimbolizálja azt is hogy rossz úton jár.
a ruhájának meg a lényege az, megfelelõ oxigénnel lássa el a testét, mert ugye az szétégett nem igazán tud lélegezni?

nincs bemutató...a soundtracken azért ez az utolsó track címe,hiszen megszülettek az ikrek,elpaterolták õket oda,ahol felnõnek majd..és hát a fényképezés és a karakter-témák vissza lettek hozva a New Hope epizód 4-bõl..a bináris naplemente és társai....😊)
az egy dolog,hogy félre van fordítva,de eredeti nyelven sokkal élvezhetõbbek a Star wars filmek..de csak személyes véleményem😊)
!SPOILER!

Obi mondja hogy magasabban van es igy Anakinnak eselye sincs. Mert O nyugodtan all magas helyen es Anakin pedig ugrik. Sokkal nagyobb az eselye. A masik dolog meg az amit az utolso mondatodban irtal. Arrol nem is beszelve, hogy Anakin meg el is bizza magat.

a tábornok szerepe azért volt ilyen rövid az episode III-ban mert amióta windu megroppantotta már nem volt toppon? vagy eleve csak doku és sidius bábja volt?

anakin teste miért nem kezdett el eltorzulni már a lávás bolygó elõtt is amikor jediket mészárol?
meg az sincs kifejtve,h mipért marad életben amikor szétégett a húsa? a könyvben nincs kifejtve? nem a sötét oldal ereje tartja életben a testét, amíg nem kapja meg darth vader rucit?
meg obiwan hogy gyõzhette le, amikor anakin jóval erõsebbé vált nála? dokut nem bírta legyõzni obiwan se a 2ben se a 3ban. anakin meg a 3ban könnyûszerrel elbánt vele(arról nem beszlva h anakin hányszor megmentette obiwant, a clone warsban is jónéhányszor). vagy egyszerüen arról van szó, h obiwan higgadt tudott maradni, anakin meg elvakultam tombolt a haragtól és dühtõl és ezért vétette el az ugrást, amikor obi rendesen alákaszál..

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Sziasztok. Most kezdtem el játszani a Star Wars Knights of the Old Republic II - The Sith Lords-al és nem tudom hogy kell átvinni a második pályát, amikor már az emberrel megyek. Légyszi segítsetek. (Az is jo ha ide irtok: [email protected])
RelakSfromhome
Pl westend-ben

De nem ajánlom, ha nem vagy perfekt angol, mert rettenetesen félre van fordítva

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

melyik moziban lehet megnézni feliratosan?

RelakSfromhome
Meg a végén:

"-A protokolldroid memóriáját meg töröljétek.
-Ó ne!
-{mint aki röhög}" 😊

Amikor meg Yoda bejött, és a két piros összeborult, azon én is felvigyorogtam, bár lehet, hogy a közönség reakciója is besegített

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Ez kb ugyan olyan, hogy Hitler is egy kis pöcs volt, mégsem állította le senki...

RelakSfromhome
Ja, csak a sisak alól hova lett a "szájharmónika"?!

RelakSfromhome
Ja, de inkább azt mondta, hogy olyan voltál számomra, mintha a testvérem lettél volna. A pontos szövegre már nem emléxem

RaveAir
Jahh. És a könyvben azért az is érzékelhetõ, hogy a jedi lovagoknak is megvan az a hibája, mint általánban a fantasykben a paplovagoknak. Már-már vallásos szinten buzgók, és nagyon ragaszkodnak a törvényeikhez, azokat szentnek és sérhetetlennek gondolják.
A végén Yoda beismeri, hogy változniuk kellett volna, és nem kellett volna annyira ragaszkodniuk a korábban lefektett elvekhez.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

threeman
Tényleg van a moziban a film végén a credits után egy kis bemutató a new hope-ról? Mert vki mondta + a soundtrack-jén az uccsó szám címe: a new hope and end credits.

Mhosah Myth
Ha rendesen figyelted az SW részeket akkor észreveheted, hogy már a 2. rész elején fûzi Anakint Palpatine! És már mondtam is 😊, hogy ha érteni akarod a filmet olvasd el a könyvet!!! Abban nem két mondat, hogy megfûzi Anakint hanem a 300 oldalból 50 oldal minimum amikor Anakint fûzi Palpi!!! Nagyon sok rész kimaradt a filmbõl amikor megpróbálja meggyõzni Anit! Sarokba szorítja és tényleg még nekem is úgy tûnt ahogy Palpi elõadta neki, hogy mindenki ellene fordult csak maga a barátja Palpatine nem! És pl. a filmbe nincs benne de miután Palpi mesél a legendáról Anakin utána akar nézni hogy hogy mentheti meg Padmet és a Jedi Archívum titkos részlegébe csak mesterek léphetnek be! Ezekután jön egy újabb remény Aninak amikor Palpi kitalálja hogy menjen a tanácsba. Beveszik de nem adják meg neki a mesteri rangot és így megint messzire kerül a szerelme megmentésétõl!!! Szóval ennyit a kétszavas meggyõzésrõl és én amit itt most leírtam még tizede sincs annak ami a könyvbe volt!!

Aki nem olvassa a könyvet nem is értheti a filmet és nem SW fan 😊) 😛

Dynamic
Azért az tipikusan idióta filmes húzás, hogy a relatíve "ismeretlen" szereplõket (jelen esetben ismeretlen jedik), csak töltelékfigurák, akiket simán-lazán el lehet intézni.Lásd Palpatine Vs. Mace Windu és a 3 jedi, a többi jedi legyilkolása stb.
Amit már mások is írtak, nagyon nem tetszett Anakin 180 fokos személyiségváltozása.Palpatine 1-2 mondattal elhiteti vele, hogy képes lesz Padmé feltámasztására minek következtében egy dühöngõ tömeggyilkos lesz belõle.