30
Olvastatok róla? vagy tudtok erről valamit?
 • Orionk
  #30
  Nikola Tesla állítólag teleportálta magát.
  Ő egy nagy tudós volt, mit gondoltok erről?
 • Stickman
  #29
  Mielőtt komolyabban belebonyolódnátok ezekbe az átudományos fejtegetésekbe, ajánlom figyelmetekbe EZT a cikket, ami rávilágít néhány dologra.. (nem ér csak úgy itt-ott beleovasni részletekbe, mert úgy félrevezető lehet)
 • Esplanade
  #28
  LOL
 • COOLancs
  #27
  A 60-as években a szovjet haditengerészet titkos kisérletet végzett a teleportációval, ez lett az eredménye.
 • Troglo bácsi
  #26
  bocsi ,hogy írok de te tetszik a téma. én olyanról hallottam ,hogy itt csak a kavntumállapotokat lehet teleportálni. teszem azt fotonoknál, szoval nem magát a részecskét. atomokat egyáltalán nem, de dolgoznak rajta. az volt a sztori lényege, hogy egy kvantumállapotot teleportáltak egy nagyobb távolságra és ezt a távolságot ez a nevezzük informácionak, szóval dolog nagyobb sebességgel tette meg, mint a fény. ekkor beszélünk teleportálásrol. és ezért hisznek abban ,hogy haezt lehet akkor, atomokat is, söt molekulákat, akár sejteket is. de abba gondoljatok bele, hogy egy sejt hány atombol áll, és egy élőlény? szóval ehhez eléggé komoly teljesitményű processzor kéne. és egyelőre csak informáciot tudunk átvinni, nem anyagot
 • Rafaelo
  #25
  elteleportálodott a látható univerzum tuloldalára és vissza
 • Koppernikusz
  #24
  a teleportálás "kijáratánál" hamarabb jelent meg a részecske, a megfelelö modulációval, mielött egyáltalán a gép kitalálta volna, hogy milyen is legyen a randomfüggvény eredménye... többször megismételték, dokumentálták, és rohadtul nem értik az egészet :) (megjegyzem én se, mert ez itt az ok-okozat sor felborítása lenne így, ami meglehetösen felborítja az univerzum általunk elképzelt felépítését)


  ezt a kijáratos dolgot nem igazán értem én se. max akkor jöhet így létre az az esemény, hogyha idő utazó az a részecske..
 • Laalee
  #23
  legrosszabb esetben ugyjarsz mint az urgolyhokban :D
 • Efreet
  #22
  minek energiát áldozni a térgörbítésre, ha ott egy wormhole, ami pont az, amire szükség van? matematikailag megvan rá a levezetés, de az is olyan tényezökre támaszkodik, amiket egyelöre elfogadtak igaznak, mert a jelenlegi tudásunk alapján nem bizonyíthatóak. ezért is keresgélnek egyet a közelben, hogy meg lehessen vizsgálni és kipróbálni.
 • Efreet
  #20
  ha úgy is megy, akkor máris nincs gond azzal, hogy tényleg te leszel-e. egyelöre az a része a dolognak a hipertér nevet kapta, és az elmélet igazolására keresgélnek egy jóképü wormhole-t a közelben...
 • Efreet
  #18
  Jano: oki, arról nem hallottam, az eddigi lézerszikés technikáknál mindig volt szó arról, hogy "menet közben" is megy a lézer... pl agymütéteknél ez számított... ott az volt a módszer, hogy a 2-3 sugarat, amit kereszteztek a célpontban, folyamatosan mozgatták, hogy más területekre ne hasson olyan erövel...

  kuplung: ez abban a pillanatban derülne ki, amint az elsö sikeres ember-teleportálást végrehajtanák.
 • Jano
  #16
  Sajnos nem igaz.
  Az okos emberek már feltaláltak egy olyan lézerfókuszálási technikát, amellyel akár centiméterekkel a bőr alatt lehet "szikézni", és a felsőbb rétegekben nem keletkezik semmiféle sérülés. A pontos módot nem ismerem, de nem hülyeséget beszélek.
 • Efreet
  #15
  a lézersugár a behatolás folyamán is okoz sebet (persze, jóval kisebbet, de akkoris energiafolyam van ott), nem csak a keresztezésnél, ahol sokszorosa a roncsolóereje... itt pont az lenne a lényeg, hogy nincs semmi más behatás a testbe, csak a lényeges helyen...

  másik ötlet meg (bár ez nem orvosi) az a tökéletesen lehallgathatatlan információtovábbítás. elvégre itt és ott közt nincs semmi lehetöség arra, hogy bármilyen módon megfogják a jelet.
 • Jano
  #14
  Ezt hívják lézeres műtétnek, sajnos elkéstél :(
  Csak még eléggé gyerekcipős a dolog...
 • Jano
  #13
  Jaj, csak be be következzen a Légy-ből a tanulságos eset.
 • Efreet
  #12
  mondjuk az lehet, hogy nem müködne, de pl el tudok képzelni valami olyasmit, hogy valami nagy höerejü sugarat a tumor közepébe irányítanak, így csak ott fejti ki roncsoló hatását, és az odaúton nem... ami pl gyomortájon vagy az agyban elég nagy gondokat okozhat. így nemkell felnyitni a beteget, és nincs felesleges károkozás a szervezetben.
 • Efreet
  #10
  sokan utaznak az utazás kedvéért is :) nem csak azért, hogy ottlegyenek.
 • mikike
  #9
  úgy hogy ha feltalálják és lennének ilyen utazási irodák egy csomó pénzt kaszálnék a dolgon
 • Efreet
  #8
  nem tudni, hogy egy kutatásból milyen eredményeket lehet kihozni, és esetleg mire lehet majd használni.
 • KeKKSZike
  #7
  Én azt mondom, hogy elsőnek az AIDS ellenszerét és egyéb komoly betegségeknek kellene megtalálni az ellenszerét!
 • Efreet
  #6
  idö kérdése. és lesznek balhék is belöle... söt, mostanság azzal is szórakoznak, hogy a teleportálás "sebességét" viszik fel addig, hogy túllépjék a fény terjedési sebességét is.

  az elv az, hogy egy részecskét (pl foton) modulálnak egy speciális hullámhosszra meg polarizálják, és ez alapján tudják megállapítani, hogy ugyanarról a részecskéröl van szó teleportálás után.
  valahol olvastam (sajna nincs meg a link, elszórtam...), hogy csináltak már olyat is, hogy egy számítógéppel random modulációt állítottak elö (amennyire random tud az lenni, de most nem az a téma), és a teleportálás "kijáratánál" hamarabb jelent meg a részecske, a megfelelö modulációval, mielött egyáltalán a gép kitalálta volna, hogy milyen is legyen a randomfüggvény eredménye... többször megismételték, dokumentálták, és rohadtul nem értik az egészet :) (megjegyzem én se, mert ez itt az ok-okozat sor felborítása lenne így, ami meglehetösen felborítja az univerzum általunk elképzelt felépítését)
 • Coine
  #5
  azzal megy.
  de többet nem sikerül összerakni, ezért 1 egész testet nem sikerült még.
 • Efreet
  #4
  sok hír volt már a teleportálásról... a jövönézö egy egész számot szentelt rá, nagyon úgy néz ki, hogy egy-egy részecskével már megy a dolog.
 • Aquli
  #3
  hogy erted?
 • Aquli
  #2
  Az indexen, és a Magyar Hírlap-ban is olvastam erről hogy ausztrál tudosok egy radiojelet sikeresen teleportaltak egy terem egyik vegebol a masikba, ugy hogy kozben mozgas nem tortent, vagy valami ilyesmi.

  Sikeres teleportálás Ausztráliában
  Egy méter távolságra teleportáltak egy fénysugarat ausztrál kutatók, ráadásul a továbbítás során a fotonnyalábban kódolt jelsorozat is megmaradt.
  http://index.hu/tech/tudomany/teleport0618/
 • mikike
  #1
  én le akartam védetni az ötletet