M*str*l Computer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most mi a picsád szórakozol velem, ne gyere ide megint szarakodni velem, tûnés innen!

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
Csak a garanciális dolgokhoz szeretnék hozzászólni. Egy kereskedelmi cégnél vagyok minpségirányítási vezetõ, van 2 kisebb áruházunk is, szóval ismerõs a garanciális probléma.
Alapból fontos, hogy nem szabad beijedni, ha a béna eladó el akar küldeni mindenféle hülye indokkal.
3 napos cseregarancia az van! Sõt ez a garancia 3 munkanapra vonatkozik. Szóval ha pénteken veszed a cuccost, akkor kedden még visszaviheted, mert akkor telik le a 3 munkanap.
A legtöbb számtech termékre alapból 1 év jótállást/garanciát kell vállalnia az üzletnek. Kivéve az ilyenek, hogy CD-k floppyk, stb. Ez nem választható, ez kötelezõ garancia.
Ha el akar küldeni a szervizes, és valóban nem buherálás volt a gond, akkor nyugodtan meg lehet "fenyegetni" a Fogyasztóvédelmi Felügyelõségnél történõ feljelentéssel. Ez nem túl kellemes, nekünk hosszú évek alatt, mivel normálisan kezeljük a vevõket, egyetlen problémás esetünk volt, akkor feljelentettek bennünket, bár nem volt bizonyítható, hogy a meghibásodás már a boltban is megvolt (hûtõgép behorpadt), de a a megfelelõ tájékoztatás hiánya miatt valami 50 eFt-ra büntettek meg bennünket.
Szóval 1 éves garanciát nyugodtan ki lehet használni.
Ez persze nem érvényes a "szándékos rongálásra". Ott a kivizsgálásnál nagyon hamar meg lehet bukni, és akkor a bevizsgálás költségeit fizetheti a vevõ.
A vásárlók könyve sokat nem ér, ezt nem szokták túl komolyan venni, pedig ezt is el kell küldeni az üzletnek a felügyelõségre.
Szóval nem szabad lámának lenni, ha a garancia jogos verni kell az asztalt!!!
Bocs hogy hosszú voltam, de sokkal rövidebben nem tudtam ezt leírni.
Na jó, azóta voltam egyszer náluk vettem egy wincsit, azzal nincs semmi baj.
Végülis a Mistralt is meglehet érteni, mert valahol hallottam, hogy nagyon sokan próbálkoznak a visszaéléssel és próbálják kiszürni,csak néha hatalmasat tévednek. Ilyenek voltak,hogy a csávó megvette az alaplapot azt berakta a mikróba.szétsült és vitte vissza hogy gyári hibás.... Szal no comment.
Ilyenek miatt ilyen a kiszolgálás, sajnos ez Magyarország........

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
Egyszerûen reggel bekapcs, nem indul, füstöl.
Ennyi volt és mindez másnapra a vásárlás után.Ezek e f@sztarisznyák basztak volna kicseréni. Kérdem én hol van a 3 napos visszacserélési garancia??? Ez benne van a törvényben, 3 napon belül az eladó KÖTELES kicserélni a terméket.
Szóval ne felejtsétek el az egyetlenegy darab a pultról! 😉 Akár pl. Média Markt, Electro World is! Pl. Egy darab van belõle, sokan kutatták, "Vajon mit rejt benne és jól néz ki egyáltalán?" stb... Tehát legyenek óvatosak!
Sok szerencsét! 😉
Üdv.: bolic
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
Történet:
Egyik nap vett a bátyám egy komplett gépet náluk.Egy egyszerû 1100-as Cerka, ASUS alap meg stb. És egy NONAME Gef2 MX 400-at. Nem akart drágábbat mert biztos spórolni akart. Mondom jó van, jó lesz az neked,majd veszel egy másikat.
Másnap,érted 1 nap múlva elszállt a videokártya,elfüstölt.Pedig annyit csinált hogy bekapcsolta a gépet másnap reggel és kész meghalt. Na huzzunk vissza a boltba, és megállapítják hogy MI vagyunk a hibásak!!!! Szó szerint így pofámba vágta a köcsög szervizes fasz!!! Mondom, miér, 1nap alatt elromlik és mi vagyunk a hibásak?? Mondom ez nem gyári hiba?
Nem ez, nem a TV out CHIP kiégett,ezt MI csináltuk. (Ezt mondta 10perc vizsgálat után)
Ezt fel kell küldeniük pestre, hátha megjavítják!! Õ szerinte nem lesz csere mert mi kúrtuk el! (ilyenkor már olyan ideges voltam,hogy már majdnem beleépítettem a pofáját a pultba!!
)
Viselkedjünk, mondjuk neki,hogy jó megvárjuk a vizsgálat után mi lesz.(két hét)
Két hét mulva azzal fogadott,hogy még nincs megvizsgálva, vagyis szarnak az egészre. Ez így ment KÉT azaz 2 hónapon keresztül! Egy szaros bruttó 13 ezer ft-os videokártyáért!
Két hónap múlva már nem volt ott a szerelõ (valszeg kirúgták) ,már egy másik volt, az látva hogy már milyen hosszú ideje huzódik ez az ügy, mondta hogy jó van, le lehet vásárolni az értékét, mert valszeg nem lehet megjavítani.
Levásároltuk, és azóta nem voltunk Mistrálban, pedig tényleg jó árak vannak, de ilyen kiszolgálásból én nem kérek.
Bocs a hosszú szövegért, de ezt azt hiszem el kellett mondanom.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Én világosítottam fel a srácot, hogy tegye fel a legújabb drivert mert csak úgy fog elindulni.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
MISTRAL SUCKS!
Fater szerint kéne lenni 3 napon belüli cserének, meg akkor mondanám még nekik, hogy milyen gari miatt nem akarja cserélni ugyan mégis... Bár volt 1 rendes koma, az rögtön cserélte volna, csak a másik odadörmögött, hogy ventit nem cserélünk. Hát anyjába a nagykést! Arról én nem tehetek, hogy félre hall, a szar pult miatt meg már csak otthon vettem észre, hogy más méretû ventit adott...
Szóval létezik ez a 3 napos csere???
Fater szerint kéne lenni 3 napon belüli cserének, meg akkorm mondanám még nekik, hogy milyen gari miatt nem akarja cserélni ugyan mégis... Bár volt 1 rendes koma, az rögtön serélte volna, csak a másik odadörmögött, hogy ventit nem cserélünk. Hát a nagy kést az anyjába! Arról én nem tehetek, hogy félre hall, a szar pult miatt meg már csak otthon vettem észre, hogy más mértû ventit adott...
Szóval létezik ez a 3 napos csere???
Thx in advance
Amúgy nincs ilyen, hogy 3 napon belül kötelesek kicserélni???
Én ott vásároltam egy komplett számítógépet 3 és fél éve (még mindig azt használom), és ott volt a gép 4 hónapja júniusban szervizen, alaplap hiba miatt, és teljesen ingyen csinálták meg, pedig csak 1 év garancia volt rá 3 és fél éve.
És maguknak tesznek jót azzal, hogy nem számítanak fel ilyen kis javításért pénzt, mert most télen veszek náluk egy laptopot kb. 500 ezerért, tehát azon meglesz a hasznuk bõven, még az is amit elengedtek a javításnál.
Én teljesen meg vagyok elégedve az Acomppal, talán azért kedvesek velem, mert nem felháborodva megyek, oda, hogy "bassza meg az anyád, megint tönkremet az a kurva gép, ami garancián belül van, mert 1 hete vettem ebbe a baszott üzletbe", hanem én kedvesen megyek oda, nem lepõdtem meg, hogy 3 és fél éves korában vagyis kicsit több, mint 3 éves korában hibája lett, ha én udvarias vagyok, és nem várom el, hogy ingyen legyen, talán õk is megenyhülnek irántam :-D
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Vagy legalább is nem ilyen súlyosan. Néha ott is várni kell, de ha tényleg szar akkor csere, ha meg gyanus, hogy 1 nap gar volt már csak rá, akkor garanciális átvétel 😊
Egyébként illik ez a történet a Mistral-ra, az ACOMP-ban ilyen nem történhet meg.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Igazából eléggé felkészületlenül ért, szal hagytam a francba. :-/
Nos ekkor még reménykedtem 😊. Újra partícionáltam az egész vinyót, de ugyan ez az eseménysorozat lejátszódott.
Ekkor döntöttem úgy hgy k@paják be és visszavittem a helyi Fostral boltba. Ott kedves gúnyos mosolyal az eladó azt mondta, hogy vigyem a gépem a szervízbe a Váci úton, vagy legalábbis a vinyót. A gépem nem volt kedvem elvinni (mer kollégista vagyok), így délelõtti órákban felkerekedtem és elmentem a Váci úti szervízbe. Ott kellemes egy órás sorban állás után, és 10 perces szemezés után a szervízes fiúval (nem csinált semmit, csak ült a széken, beszélgetett a haverjaival miközben látta, hogy rá várok) végre megkérdezték, hogy mégis mit szeretnék. Elmondtam nekik a problémámat. Be is vették a vinyóm, mondták, hogy rá dugják egy teszt-re, aztán 2 óra múlva mennyek vissza.
Ekkor uj a remény egy újabb szikrája csillant fel a szememben 😊. "Haza" mentem, es kb 2 és fél óra múlva újra visszatértem. Ott mondta a srác, hogy nincs még kész mennyek vissza egy óra múlva. Ezt meg is tettem. Visszatértemkor, mondta, hogy nincs meg kesz, de nem is tudja mikor lesz kesz, ugyhogy javasolja hogy nezegessek vissza, vagy maardjak ott. Mivel egy 1 ora az ut oda-vissza, inkabb ott maradtam. Ujjabb 2 oras uldogeles kovetkezett, mialatt a srác tobbszor is elsétálgatott elöttem. Egy másik szervízesnek feltûnt, hogy már mióta várok ott, és megkérdezte, hogy mire is. Elmondtam neki a problémám, és mondta, hogy utána jár. Mint kiderült több, mint egy órája már készen volt, csak a srác szart megnézni a gépen a kib@szott kijelzõt, ami kiírta, hogy tényleg szar a vinyom.
Ezután még rá kellett fizetnem az új vinyóra, mert persze nem volt már a régibõl (vajon miért 😊 ). Akkor már csak egy 15 percet kellett várnom a kasszánál a sorban, hogy ki tudjam fizetni a különbözetet.
Nos igy telt el egy "kellemes" napom a Fostral Computer-nél
De sebajj srácok... Mindent bele 😊
Demostudio Rufusz (MagiComp)...
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Most azon gondolkodom, ezetúl csak kész konfigot veszek, olyan helyen, ahol a lezárt gép szervízelése ingyenes, aztán akkor nem lesz problem.
Persze én 3 évente ha veszek gépet már sokat mondtam...
Más kérdés, miért olcsó vmi, jah.
Elfogadom, hogy a Mistralt fikázni manapság snassz, és az évi 200ezer vásárlóból szükségszerû, hogy legyen gebasz. Meg aláírom, hogy ha vki elégedett nem nyit topicot a Mistralt szidni.
De valahogy annyira elment a kedvem az egésztõl, hogy inkább vásárolok drágábban egy kisebb, de megbízható cégnél, mint itt.. hülyeség azzal jönni, ha megszûnik hiába ad 3 év garanciát. Miért szûnne meg.
Na jó nem érdekes az egész, csak mondom a véleményem, szal a divatszákszolás tényleg kisgyerek tevékenység de azért vannak jogosan kifogásolható dolgaik is.
Azért egy Mistral jellegû cégnél vérciki, hogy a csávó gépén WinCommander 5.0ß4 van, Humboldt Universitat Berlinnel 😄
Hát ez lol 😄DDD
Jólvan, nem húzom fel magam ezen tökmindegy.
Illetve nem, de ez van.
GARANCIÁN BELÜL VITTED VISSZA, AKKOR VAGY MEGJAVÍTJÁK VAGY ÚJAT ADNAK! PASSZ!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Baze! Fogod magad és addig ott maradtsz, amig a fõnökkel nem beszélsz! Ez nem úgy megy, hogy ülnek rajta, ülnek rajta, aztán mégsem tudják megjavitani és nagylelküen átveszik 7500-ért! BAZE! Magyarul a semmiért kifizettél nekik 17000 Ft-ot!!!! A SEMMIRE! Mert az írót ha jól emléxem nem használtad szinte 1 percet sem!!!!
Ezt én nem hagytam volna! Ha felvet a lóvé, nekem mind1, de ez akkor is a köcsögség netovábbja, amit utálok!!!!
Legközelebb szóljk nekem és odamegyünk szanaszét szedni a köcsög Mistralt!!!!!!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"