M*str*l Computer

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
Irj nekik mélt.

ollie
Na de mi az MS infoja? Hiszen az számít.

ollie
Na, a jogtisztaságról...

Elhatároztam, hogy veszek egy Win XP home English OEM-et, és ehhezn me szándékoztam nagyon beruházni valamilyen hw-t, mert egyrészt szinte mindent mostanában cseréltem ki a gépemben, más részt hosszú távra szeretném az oprencit, és ezért nem célszerû olyan hw-t venni, amit úgy is kicserélek 1 év múlva, mert akkor ugrott az opreci is.

Na ezért úgy döntöttem, hogy veszek egy új floppy drive-ot (úgy se használom) és ehhez "mellékesen" egy oprecit is. A floppy-t meg mindig a házban tudom hagyni, minden mást meg cserélni. Na most az üzletben felhívták a figyelmemet arra, hogy tudomásuk szerint csak olyan alkatrésszel lehet érvényes licence-t vásárolni, ami a számítógép alapvetõ mûködéséhez kell, és a floppy drive nem ilyen. Ezek az alkatrészek a következõk: cpu, memória, alaplap, vinyó, táp. Ennek ellenére bármivel kiszámlázták volna nekem (még akár egy audiokábellel is), de, mint mondták, az én felelõsségem, ezért jól gondoljam meg, hogy kiadok pénzt annak ellenére, hogy a licence nem lesz érvényes. Itt azt is hozzátették, hogy az elmúlt évek alatt, az EU nyomásásra az MS többször módosította az OEM feltételeket. volt olyan idõszak, hogy csak teljes szgép vásárlása esetén, volt, hogy bármilyen alapvetõ alkatrészhez, mely a szgép belselyében van lehetett vásárolni (ennek idején terjedt el az audiokábeles megoldás), és most pedig csak olyan alkatrésszel vásárolható, mely az alapvetõ mûködéshez kell (már felsoroltam).

Na, valami hozzászólás? Esetleg valaki tud biztosat mondani (MS kapcsolat)?
Az MS oldalán ez van, de nincs tisztázva, hogy milyen bõvítésre gondoltak:

A Microsoft OEM licenckonstrukció forgalmazási feltételei:

a Microsoft OEM szoftvert hardver nélkül CSAK a hivatalos Microsoft OEM disztribútorok (Delivery Service Partner – DSP) értékesíthetnek viszonteladók (hardver kereskedõk, összeszerelõk, rendszerépítõk) részére,
a végfelhasználó az OEM szoftverekkel új számítógép beszerzésénél, vagy meglévõ számítógép bõvítésénél találkozhat,
forgalmazása kizárólag Regisztrált OEM Rendszerépítõkön keresztül lehetséges,
az OEM licenckonstrukcióban vásárolt termékek legalitását a következõ két dokumentum egyidejû megléte biztosítja:
Birtokba kerülést igazoló okirat (számla vagy ajándékozási nyilatkozat) és
Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány (Certificate Of Authenticity, COA) matrica. Ez termék-csoportonként eltérõ:
a 2000.április 1. után komplett számítógéppel együtt vásárolt operációs rendszerek esetében a vásárló a számítógépet a házra ragasztott COA matricával együtt kell megkapja, amely a számítógépen futó szoftver legalitását igazolja,
Office programcsomagoknál pedig minden esetben a csomagoláson található a COA.
További információ az OEM licencelési konstrukcióban forgalmazott szoftverek legalitásának ismertetõ jegyeirõl, illetve a korábbi COA változatokról a Microsoft magyar nyelvû honlapján található. ( www.microsoft.com/piracy/howtotell/hungarian)

Na mi történt, vettél egy egéralátétet?????

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nem szabad a mistralnál vásárolni. semmit, még egy kibaszott egéralátétet sem! A Mistrálnál szemetebb számítástechnikai cég nincs Magyarországon + nagyon sok törvénytelenséget követ el, amivel természetesen semmilyen állami felügyeltet ,rendõrség nem foglalkozik, szerintetek miért, túl sok ész nem kell hogy rágyere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hopp, megelõztél :-))

http://www.microsoft.com/hun/jogtisztasag/31.mspx

Részlet a Microsoft Magyarország oldalról, az OEM licenc leírásánál:
.....
a végfelhasználó az OEM szoftverekkel új számítógép beszerzésénél, vagy meglévõ számítógép bõvítésénél találkozhat,
.....

Emlékeim szerint a Microsof kb 1,5.2 évvel ezelõtt enyhített az OEM feltételeken, és részegységre is lehet szoftvert forglmazni. Ha nagyon kell a közlemény, feltúrom.

Gerry
Erre én azt mondom, hogy ott a számla, bizonyítsák õk, hogy nem azzal vettem, ugyanis legjobb tudomásom szerint nekik kell bebizonyítani egy büntetõeljárásban, hogy én vétkeztem, és nem fordítva, de nem vagyok jogász, ha valaki másképp tudja tudassa velem, nehogy egy szilikonpaszta miatt kelljen már a börtönben rohadnom, ha rámhúzzák a vizeslepedõt!

Bíróságon:

"- Mivel tudja bizonyítani, hogy a processzor felületén talált szilikon hûvezetõ réteget a windows licenszel együtt vásárolta?"

ollie
Télleg ez vajon menne egy szilikonpasztával is? ;D

A túróba... alaplapi távtartót akartam mondani, de a jumper-t nehéz lepipálni...

Met
Jumperrel nem lehet wint venni? Talán az a leg olcsóbb😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Gerry
Az is elég kemény beruházás lehetett! Na, egyébként errõl beszélek, csak F_L kolléga nem hitt nekem, de ezekszerint nem csak én és az ismerettségem tudja így a dolgokat, hanem mások is...

Én pl. tápkábellel vettem WinME-ket anno.

NeoMaN
Kérek 1 audiókábelt!
Jah, meg dobjatok még mellé egy XP-t! Köszi!
😄

ollie
ez király! ;D

RelakS

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Gerry
Jó sokba kerülhetett!

RelakS
Mi audiokábellel vettük

NeoMaN
Igaza van Gerynek. Mi is vettünk már így, nem egy MS terméket, a jogtisztaság miatt....

ollie
Én mostanában fogok beinvesztálni egy OEM angol nyelvû XP-re és persze egy floppy drive-al fogom megvenni, oszt majd mindig szépen fog vándorolni az az alkatrész géprõl-gépre a winfossal együtt...
úgyse haszálok floppyt soha ;D

Laalee
ez milyen komoly veszek egy szar magyar windowst felrakom a megszokott angolt, és bünözö lettem 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Ja!

Elképzelhetõ, hogy a PC alatt Piece-t értenek... 😄DDDDDDDDDDDDD

Gerry
Jó, nem vitatkozom veled, de én inkább hiszek annak az embernek, aki ezzel foglalkozik, és azt mondja, hogy akkor is jogtiszta, ha a számítógép belsejében található (alapvetõ mûködéshez szükséges) hw-elemhez veszed... Microsoft-os forrás, tehát, ha õ azt mondja hogy O.K., akkor számomra O.K., az meg egy dolog, hogy "Kizárólag új PC-vel való frgalmazásra", hiszen ha a Microsoft-nak ebbe a meghatározásba belefér a belsõ hw-elem, akkor az jogtiszta és kész. Mi is adunk el komplett konfigokat, és azokat természetesen csakis OEM rendszerrel, de külön rákérdeztünk, hogy mihez lehet venni OEM sw-t...

Gerry
De vásárolható, csak belsõ hardware-elem kell hozzá (és akkor jogtiszta), tudom, mert van Microsoft-os ismerettsége a cégnek...

Mike
nem

elõre kinyitogatják

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

RelakS
Engem kb 2 helyrõl hívtak vissza, pedig vagy egy tucat helyen jelentkeztem, ha nem többön, aztán a fõnök megtalálta a neten a hirdetésem, és Õ hívott engem 😊

Met
Én 4-5 helyre elküldtem az önéletrajzomat de nem hívnak vissza. Azért ez bunkóság, legalább annyit írnának, hogy nem te kellesz.

Ahhoz képest hogy több éves eladói tapasztalatom (is) van számítástechnikai területen, vissza sem hívtak. Érdekes. Így megint fejlesztõ lettem. Igazából nem bánom.

Met
Nembaj, majd ha kirugnak egy csomó embert akkor lesz szabad hely😊

ollie
de nincs, ezért nem hívtak vissza ;D

Met
Én nemrég írtam nekik állás ügyben de nem hívtak vissza.
Végre lenne egy normális ember ott😄

Met
Az oké, hogy csak nyitott dobozzal, de levesz elõtted egyet a polcról, felnyitja az origin csomagolást és elõtted kibogarássza a sorozatszámot. Nemhiszem, hogy lenne aki szóvátenné.

ollie
Na ez szívás! soha nem megyek a Mistrálba.

Ennél a cégnél CSAK ÉS KIZÁRÓLAG NYITOTT DOBOZBAN lehet megvásárolni a cuccot. Ehh... Már megbántam hogy megvettem. Csak hát csábító mert kb. 10 méterre van innen.

ollie
aha, ezé vettem én is dobozos procit 😉

Nem, dehogy. Nem tuningolva, hanem már jó alaposan széthúzva, lestrapálva. Merthogy a "haveroknak" legyen (suskamûvek). És tart az ember tõle hogy egy félig szétgyilkolt darabot kap. Ki tudja hány kapu roncsolódik szét vazze'

ollie
ja, azt hittem úgy érted, hogy tuningolva adják, el, de ugye azt nehéz egy meztelen processzorral megoldani...

dikki*yysw
Tuning. Amikor egyszer a szervízben voltam, ott vigyorogtak hogy nemtom hány MHz-re téptek egy radeont, és hû de jó.
Valszeg nem a sajátjával szórakozott a szervízes. No comment.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

ollie
mi az hogy "meghúzzák"???

Én viszont élek a gyanúval, hogy meghúzzák a CPU-kat a boltok hátsó zúgaiban...

"Miért, félnek hogy szétszedem a processzort?"
Nem, de egy saját vonalkódott 0.1s alatt le lehet olvasni, míg rossz esetben vagy 4-5 percig tart leolvasni a proci tetejérõl a sorozatszámot. 😊

Már kettõt küldtem nekik. Egyet kb. 4 éve, egyet meg fél éve. Szerencsére nem hívtak vissza és találtam sokkal királyabb helyet. Most ott robotolhatnék pirosba borulva mint a télapó. Persze akkoriban jól jött volna a Mistral is. De szerintem nem volt szimpatikus nekik az elõzõ melóhelyem. (Vagy 'mittomén.)

RelakS
Mistralhoz!

Jelentkeztél a Microsofthoz???

ollie
Király! Végre valami jót is hallok az MS-rõl.

ollie
😄DD