Savage XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Nekem még most is savage4 van a gépemben mert szép képe van, de ha a következó s3(columbia??) nem éri el az ATI szintjét, akkor nálam bukta. Komoly forrásból sok panaszt az ATI driverekre meg nem hallottam mostanában, a lámák nyafogása meg nem érdekel. Megtanulták a fiúk, hogy a drivertámogatás manapság alapvetõ követelmény egy magára valamit is adó cégnél, ha életben akar maradni a piacon. Szemben az s3-al, amely fénykorában sem a driverei minõségérõl volt híres. Sõt megkockáztatom, hogy abba bukott bele.
One Vision. One Purpose.
Az a kártya sosem fog megjelenni 😊)
Én a magam részérõl az ATI R300-asai egyére váltok inkább. Egyvalamit nagyon megtanultam a savage4-em mellett, csak olyan cég termékét szabad megvenni, amelyik drivereket is ír hozzá folyamatosan. Pedig maga a vas jó lenne, bár mostanság kezdem kinõni.
One Vision. One Purpose.
nemtom de nekem bejött a sav2K!
képminõségben szép volt
pláne visszasírom a Metalt, mert akkor Utben eszméletlen gyönyörû volt(extraCDvel). Szerintem kircsi volt nagyon.
most (d3d szerintem ronda,lassú) OpenGlben szép-szép meg gyors is, dehááát...
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

One Vision. One Purpose.

Nem olyan erõs, hasonlít a Radeon 7000 (!)-ra vagy MX400-ra...
Inkább nem veszem meg. Az nVIDIA-ra bízom meg.

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
Mainruler, attól, hogy a csokitortáról leszedem a tejszínt és az epret, még csokitorta marad (tehát az S3TC és a DXTC tömörítési algoritmusa ugyanaz, mégha a feltét hiányzik is róla, lévén licenszrõl van szó, még). A lényeg nem a feltét (tejszín, eper), hanem a csokitorta. Egyébként az S3TC és a DXTC alapjának egyezését mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az UT tömörített textúrái (MetaL) használhatók a DXTC kompatibilis Radeonom alatt D3D-ben.
Pheel, igazad van és még sincs igazad. A kártyák a textúrákat ui. nem a randszer memóriában tárolják (bár az AGP textúrázás erre lehetõséget adna, viszont ez nagyon leterhelné az AGP-rendszermemó buszt a kis sávszélesség miatt, tehát igazad van), hanem a lokális memóriában (ezt a graf chip sokkal nagyobb sávszélességen tudja elérni, viszont ez kicsit kevés a nagyméretû textúrákhoz. Tehát a nagy textúrát tömöríteni kellett a kevés memóriában való tároláshoz...tehát mégsincs igazad). Vagyis a lényeg félig pont az, hogy kis helyen férjen el az adott textúra (ami mellesleg így nem terheli a buszrendszert). Ugye érted már? 😉
Az XP-rõl csak annyit, hogy egy felturbózott Savage2k, ami állítolag veri a lassabb Gf4-eket, és az elmúlt hónapok nagy driver áradata az S3-nál szerintem a bizalom visszaszerzése miatt volt. Az S3 és a VIA is inkább a Columbiában bízik, amit õsszel akarnak bemutatni és vmikor 2003 elején kiadni.
One Vision. One Purpose.
Akkor most hogy is van ez? A tejszínes-epres csokitorta egyenlõ a csokitortával, kivéve a tejszínt meg az epret? 😊)
Egyébként én sem mondtam többet, minthogy az S3TC tudja az 1:8-at és MeTaL támogatást, de hát pont ettõl más, nem gondolod? 😉
Egyébként ezt nem piszkálásból írtam, csak pont az általad felsoroltakat mondtam én is az elöbbi hozzászólásban.
A Voodoo 4-5 textúratömörítésérõl meg csak annyit, hogy nem véletlenül került a süllyesztõbe (a cég tönkremenetele nem indokolja ezt, hisz az S3 is tönkrement már), lévén még a saját kártyáikból sem tudtak 1:6 aránynál többet kihozni (a hivatalos duma persze 1:8-ról szólt, de a tesztek szerint csak max. 1:6 volt), nemhogy a licenszelt termékeknél. Szerintem a többi kártyagyártó se egészen ostoba, nyilván ha a 3dfx megoldása lett volna a jobb, akkor azt rakták volna be a késöbbi kártyákba (mivel az akkoriakra már le volt kötve az S3TC-s licensz).
Egyébként a TC elsõsorban memóriakímélés céljából született, ui a debüt. kártyaként szolgáló Savage3D csak 8 MB memóriát volt képes kezelni. Ez pedig a 12 MB-os V2, 16 MB-os Banshee/16 MB-os TNT1 vagy a 32 MB-ot támogató Rage128 árnyékában nagyon sovány volt (ui. 800x600 esetén kb. 1 MB 2D memória + 4 MB buffer + kb. 3 MB textúra memória a leosztás). Nos, a 3 MB textúra memó miatt kellett elsõsorban az 1:6-1:8 tömörítés (18-24 MB tömörített textúra).
Az S3-nak sajna nem erõssége :/
Talán a VIA most egy kicsit rugdossa majd õket és megemberelik magukat.
Egyébként csak azt erõsíted meg, hogy a DXTC-rõl beszélsz, nem pedig az S3TC-rõl. A DXTC valóban 1:6 arányú tömörítésre képes, az S3TC viszont 1:8 arányra is.
És a textúratömörítés nem csak memóriakímélés céljából született, de ennek utánanézek még egyszer pontosan, nem akarok vaktában infókkal dobálózni.
Az UT az utóbbi változatot használta (ugyanannyi textúra, de sokkal nagyobb méretben).
A mostani játékok az elõbbi változatot használják (kisebb textúrák, de abból hatszor annyi a memóriába töltve, így a játék elvileg sokkal gyorsabb, kevesebbet swappel - kivétel a JK2 😄).
Egyébként az is hátráltatta az elsõ változat elterjedését, hogy az UT megjelenésekor csak 4 kártya támogatta hardver szinten az S3TC-t: az ATI RageFury MAXX, a Savage3D, a Savage4 és a Savage2000. Ráadásul ebben az esetben gyakorlatilag kétszer kell lerenderelni a textúrákat (egyszer a S3TC-t nem használó kártyákhoz a kisebb méretûeket, egyszer pedig a tömörített nagyokat) ez pedig rengeteg idõ, ami az egyébként is hajszolt fejlesztés miatt (1,5-2 év) már nem fér bele a grafikusok idejébe.
Mivel a kareszeknél az sok graf. memória (64/128 M😎 lassan már standardnak számít, ezért az alkalmazott textúrák mérete is nõ, szóval az S3TC második fajta felhasználásának már nincs jelentõsége (ez tényleg csak a 8-32 MB-os kártyáknál volt lényeges a kevés memó miatt). A mostani viszonyok között szvsz az elsõ a fontos (minél több textúra a graf. memóriába), ui a rendszermemória és a hozzá tartozó rendszerbusz még mindíg túl lassú a textúrák tárolására/mozgatására.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
256MB PC133 SDRAM
3DMark 2000 -> 5600 pont
Szerintem semmi különös, de te tudod...
Egyébként akárki akármit mond, az UT MeTaL-os textúráinál azóta se csináltak szebbeket. A Q3 "álgyönyörû" textúrái meg aztán végképp nem, hisz azok csak messzirõl olyan szépek, csillogóak, tükrözõdõek, de ha közel megy az ember, mindjárt szétfolyik az egész. Ellenben az UT-ben...
...Néha egész megdöbbentõ, hogy a MeTaL-os textúrák még közvetlen közelrõl, sõt még nagyításkor sem lesznek randábbak! Félelmetes...
VAGY MÉGSEM?
Ja, és D3D-ben. OpenGL-ben meg egyértelmûen szebb is meg jobb is a sima GF2-nél is.