2549
Grafikák, 2D, 3D made by us
  • Madmaxx
    Nem lehetne az idióta győkér spammerek IP-it kiirni?
  • fluga
    hol olvastad? érdekelne! ugyanis volt valaha egy olyan újság, hogy computere grafika és animáció (asszem ez volt a cyme) de nem létezett sokat kereslet hiányában.
  • fluga
    szvsz a 4d grafika a köznapi nevén animáció...
  • magus
    Most olvastam, lesz egy Digitart c. magazin, ami idézem:
    "Számítógépes grafikai magazin"

jópofa lehet. hallottatok már róla?

Az IDG berkein belül
  • Madmaxx
    hu 4D kiraly lehet :))
  • FREAK
    stop

jöhet 2D, 3D, 4D tök mindegy, nem a módszer a lényeg, hanem a végeredmény
  • Madmaxx
    Hozzuk csak fel témát!
    Magus készül már a remekmű remélem!
  • fluga
    America'a Army klán!
  • [Walaki]D`Lair
    HSF Racing Team ROXXX
  • [Walaki]D`Lair
    Ok, csak Live For Speedben a csapatom rövidítése HSF :DDDD De az Hungarian Star Fleet...:)))
  • magus
    aaha köszi
  • fluga
    hungarian special forces
  • fluga
    ez most komoly vagy trééffaa?
  • [Walaki]D`Lair
    Megmondod , hogy minek a rövidítése a HSF? :D
  • fluga
    ezaz, de levolt maszkolva nekem eddig. aztán rájöttem, hogy amikor létrehozom a kockát megrajzolom, akkor nem "shape layer" módban kell lennie (az image illetve a layer menük ALATT lehet kiválasztani), hanem "path" módban kell lennie (a középső) és akkor már nincs lemaszkolva a stroke fluga
  • Madmaxx
    STROKE parancs. Edit -> Stroke. Ilyenkor a kijelölést rajzolja kötbe vonallal megfelelő pixelvastagsággal.
  • fluga
    inertia stock exchange kell neked, jobb oldalt tudod az inertia.hu-n kiválasztani.

ja lenne egy kérdésem. tudtam, de elfelejtettem, hogy hogy a picsben lehet egy formának, mondjuk egy négyzetnek csak a körvonalát rajzolni, meghatározott pixelvastagsággal. ugyanis tudtam régen, hogy hol kell (vmi brush vagy mi) de azóta elfeledtem. ha vki tudja mire gondolok az szóljon:)
  • fluga
    www.inertia.hu
    ott van egy top rated kép, ami a háttér. subway in prague 2001 november. nos vettem alapul ezt a képet és duplicáltam (layer menü duplicate layer) kivágtam belőle azt a részt úgy, hogy a poligonal lasso tool-t használtam. itt például ha lenyomod a shift gombot miközben húzod az egeret (klikk egy helyre és onnantól húzhatod az egyenes vonalat kijelölésnek) akkor vizszintesen/föggőlegesen illetve 45 fokban húzhacc kijelölő vonalat. szépen kijelöltem a formát,(de még mindig a háttér layeren dolgozva) szinte csak találomra, majd ctrl+c ctrl+v-vel újra bevágtam. ennyi. aztán pedig a backgroundot duplicáltam, majd a felső background képet color burn blending-re állítottam, szórakoztam az image-adjust-levels menüben a szinekkel (rgb-ből ki tudod választani, hogy a red green blue szinekközül melyik értéket állítgatod).
    a kis figurákat pedig a toolbaron lévő rajzolás cuccal követtem el (a "t" betű alatt van), lehet ott vonalat, kört, négyzetet, satöbbit rajzolni, pixelvastagság, illetve egyéb okosság megrajzolásával. kicsiben rajzolgattam mindenféle nonfigurativ cuccokat. kb ennyi.
  • Madmaxx
    Képzeld el elolvastam és azért is irtam azt, hogy itt "inkább 2D képek vannak". Szóval inkább neked kéne elovasni azt amire válaszolsz. Amugy meg ha megnézed eddig elenyésző volt itt a 3D képek aránya míg pl. a 3D Max 5 topikban csak azok vannak és ott legalább mérvadó véleményt is tudnak hozzá füzni.
  • Galy

Olvasd már el a topik alcímét plz!

• Galy
    szerintem jó a modell szerintem :DDD
  • magus
    reszletesen ha leirnad mit hogyan csinaltal rajta:) ilyet szerettem volna en is csak rajottem hogy nem tudom hogy kell. hogy csinaltad a format, a hetteret ilyenre, a for,aban ilyen vilagosra, pont a forma mellett egy olyan formaju vonalat, a forma jobb felso sarkaba a format, a hatteret. csak egy ket aprosag:)
  • Madmaxx
    Szerintem ezt inkább a 3D-s topikba kéne irnod ott szakavatotabb véleményt kaphatsz, mert itt inkább 2D képek vannak. Amugy jól néz ki a Subaru.
  • Madmaxx
    Mi más!
  • Bruce Lee
    99.99% hogy Photoshop :)
  • RelakS
    Mivel csinálod? (lehet, hogy már írtad, de lustaság...)
  • Madmaxx
    Nekem bejön. Szeretem az ilyen techno-artokat
  • fluga
    még lehet hogy változtatok rajta dolgokat, egyelőre igy néz ki.
  • fluga
    check this out:

vélemény?
  • magus
    en se nyugi:)
  • Adi
    Ezeket mivel csináljátok?? Pfff..... én még nem csináltam soha ilyet nagyon komolyan nyomjátok!!
  • Adi
    Hát ez nagyon komoly!!
  • Madmaxx
    Jah úgy.
  • magus
    1. ugy importalom hogy new layer, es ott egy masik keptrol paste ugye?

ja megvan amugy köszi
  • Madmaxx
    Oprendszerek felhasználó programok alatt keresd a 3D Max 5 topikot. Szvsz kezd valami könyebbel. Az autóval elég sokan szivnak még a tapasztaltak is.
  • I.C.ram
    Én most szeretnék elkezdeni 3D-zni, de nem sokat értek hozzá. Szeretnék egy Kübelwagent lemodellezni, már a tervrajzokaz is megszereztem hozzá egy könyből, de kéne valami tutoriél, ami elmeséi lépésről lépésre a dolgokat, valakinek esetleg van?
  • Madmaxx
    Kijelölöd a részt és Edit->Fill->Pattern. De ezt amúgy már leirtam egyszer. Ha meg saját textúrát akarsz oda berakni akkor beimportálod a képet új layerre, Kijelölöd a kitölteni kivánt részt, invertálod és DEL. (persze ezt a texturát tartalmazó layeren tedd). Igy kitörli a felesleges részt.
  • magus
    igen így:)
  • Ron Ragm
    Nem olyan rossz:)
  • magus
    hát mivel nem volt öltetem, csak összeakartam dobni vmit összedobtam ezt. a vegen ra neztem es rajottem hogy egy kupac szar, emrt latszanak a hatarvonalak, e azok elsimitom majd. ez a hattere annak amit akarok csialni kene meg ra vmi csak nemtom mi. inkabb ujat kezdek mert ezzel nem lehet semmit sem kezdeni.

a kerdeseim:

hogy lehet azt pl hogy ket vonall kozott egy textura legyen. honnan lehet jo anyagokat leszedni egyáltalán. pl azt hogy legyen ket vonalam, es azt toltse ki egy textura.