3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
Ennek lényege ugye az lenne, hogy a világosabb pixeleket jobban, a sötétebbeket kevésbé skáláuzza felfele.
Ha csak egyszerûen átkonvertálod, azzal semmit nem nyersz.
Több, különbözõ zársebességgel rögzített JPG-bõl viszont lehet teljes értékû HDRI-t készíteni.
per aspera ad astra
Nekem egy elvi bajom, hogy így egy kis ütés és ez a szokatlanul vastag üvegasztal üveg része a kukába landol 😞((
Szvsz egy kis merevítõvel kösd össze a két "lábat", mert túl drága mulatság belerúgni az asztal "lábába" 😄DD
De ez csak kötözködés.
Extra designes lesz 😊
Oryon
egyebkent sokkal jobb lett mint az elozo
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Van egy kis trükk a dologban, mivel 3 vray light van a jelenetben + 1 direct light. 2 vray light az ablakban, 1 pedig a szoba másik sarkában, hogy derítse a jelenetet.
GI
Primary bounces: 1,75
Secondary bounces: 1
Color mapping: HSV Exponential
Dark: 1
Bright: 1
Affect background OFF
Valamint van még valami, ami nem pont idevág, és lehet, h emiatt sokan hülyének néznek, de eddig még nem sikerült azt megoldanom, hogy van egy tetszõleges polygonom és azt úgy és ott vágjam ketté, ahogy akarom, vagyis hogy hozzal létre benne egy tetszõleges edge-t. Ha a Divide-ot akarom használni, az mindig 3-fele vágja. De nekem az adott polyt szinte mindig középen kéne elfeleznem.
galéria: tempmaxer.uw.hu
hát ennyi 😉
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
sparyen jobb egergomb click properties, g-buffernel allits egy szamot pl ketto, a lens effectnel keresgess a menube es talalsz olyat hogy object id, allits oda is kettot es kesz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ha az ablakban uveg van akkor noveld meg a refraction depth-et, ha nem akkor csekkold le a mesht valszeg flippelve van face normal.
A kinti lampa, (napfeny ami besut) erteket vedd nagyobbra es a multiplereket allitsd utana,
a color mappingot csak siman 1,1 re hsv exponential-ra tedd .
Ezek a caustic generátor adatai
Caustic multiplier: 100000
Caustic subdivs: 2500
A renderelésnél beállítható résznél a multiplier: 6
a search distance: 1
a max photons: 2000
Ezután renderelem és a teáskanna körül, meg mindenhol fehér foltok lesznek. Egy tutorial videó alapján csináltam, ott tökéletes lett. Légyszi segítsetek.
Ezt a lens effect-et hogyan lehet ráilleszteni arra a 2 spray tipusú részecskerendszerre?? Mert van egy olyan ott hogy pick light de az a fénnyel kapcsolatos. Mert azt akarom a képen megcsinálni hogy a víznél pára legyen, eddig mindent megcsináltam ami a tutorial-ban van de amikor renderelek akkor nincs a víznél a pára.
\"So always look on the bright side of death\"
Fogyasztható fázisba értem elsõ komolyabb Vray-ben renderelt képemmel és egyben interior modellezésemmel. Viszont lenne kérdésem, valamint általános kritikákat várok.
- Hogyan tudnék az ablakpárkány köré glow effektet csinálni? (nem az õsmax-ba beépített glow-s trükközésekre gondoltam)
A render-kép nem a legszebb samplinggal készült, a GI is -3x-3-as, de hát ésszerû idõn belül csak így lehetett kiszámoltatni.
galéria: tempmaxer.uw.hu
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Hogyan tudok hdri kiterjesztésû képeket csinálni?
deko --- az élet értelme: 42 ---
http://www.evermotion.org/?unfold=tutorials&unfold_tutorials=1
Ez egy igen jó oldal teli tutorialokkal,
animation,compositing,modeling,texturing, és rendering-témákban, azaz az összes szóbajöhetõ területrõl.
ha ujabb max az jo ugyanis konyebb.
Most fedeztem fel ezt a progit és fórumot, így aztán semmit sem értek hozzá, de látva egy-két mûvet nagyan felborzolta a fantáziámat. Az érdekelne, hogy hol találnék a program használatához leírást ami majdhogynem lépésrõl lépésre vezet egy lamert. A legjobb esetleg magyarul, mert az angol tudásom sajna gyatra. Én még az oroszos korszakból származom.
azt tudom tanácsolni hogy a legegyszerûbb utómunkával... (kis contrast, saturation).. sokkal gyorsabb és könnyebben ûllítható izléshez megfelelõen...
egyebkent lehetoseg ezernyi van.
Hogyan lehet megcsinálni Vrayben, hogy egy szoba ne homályos és színtelen legyen, hanem szép, színekkel erõs!
Próbáltam mindenféle VRayes fénnyel, és anyagokkal, de mindig olyan lett mintha egy halvány fátyol lenne a kép elõtt!
Vagy ha valaki összeütne egy scenet és feltenné, esetleg tutorial
cím...Nagyon fontos lenne!!!
Köszi elõre is!
Na ezzel lájtos füvet tudsz csinálni,ha nem kell 1 millo szál,csak pár a kamera elé.
link
ez 1 elegge idiota megkotes.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
de persze kockából bármit tudnak csinálni a polyzsonglõrök. 😊
😊