3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Na, mivel alábbhagyott a lelkesedés, lassan leveszem a Cornell bannert. Jó fun volt. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Szép, meg jó lesz ez, de azért ne maradjon ilyen ingerszegény környezet. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Valójában semmi értelme egy JPG-bõl HDRI-t készíteni, ha csak nem valami spéci, analitikus, vagy exponenciális pixel scale-t eresztesz rá.
Ennek lényege ugye az lenne, hogy a világosabb pixeleket jobban, a sötétebbeket kevésbé skáláuzza felfele.
Ha csak egyszerûen átkonvertálod, azzal semmit nem nyersz.
Több, különbözõ zársebességgel rögzített JPG-bõl viszont lehet teljes értékû HDRI-t készíteni.

per aspera ad astra

Megpróbáltam azt a módszert amit itt valaki beírt a hdr-rel kapcsolatban de nem mûkdödött. Tehát, hogyan tudok létrehozni jpg-bõl hdr-t?
oryon
Szép lesz!

Nekem egy elvi bajom, hogy így egy kis ütés és ez a szokatlanul vastag üvegasztal üveg része a kukába landol 😞((

Szvsz egy kis merevítõvel kösd össze a két "lábat", mert túl drága mulatság belerúgni az asztal "lábába" 😄DD
De ez csak kötözködés.

Extra designes lesz 😊

Oryon

a napfeny meg mindig nem eleg eros a padlon.legelabb 1.5-1.7x ennyi kene, nezd meg egy akarmilyen kepen milyen eros az a folt ha egy az egyben besut a nap.
egyebkent sokkal jobb lett mint az elozo

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Köszi a tanácsokat, íme a csatolt kép adatai:

Van egy kis trükk a dologban, mivel 3 vray light van a jelenetben + 1 direct light. 2 vray light az ablakban, 1 pedig a szoba másik sarkában, hogy derítse a jelenetet.

GI
Primary bounces: 1,75

Secondary bounces: 1

Color mapping: HSV Exponential

Dark: 1

Bright: 1

Affect background OFF

Valamint van még valami, ami nem pont idevág, és lehet, h emiatt sokan hülyének néznek, de eddig még nem sikerült azt megoldanom, hogy van egy tetszõleges polygonom és azt úgy és ott vágjam ketté, ahogy akarom, vagyis hogy hozzal létre benne egy tetszõleges edge-t. Ha a Divide-ot akarom használni, az mindig 3-fele vágja. De nekem az adott polyt szinte mindig középen kéne elfeleznem.

galéria: tempmaxer.uw.hu

Aquli
egy gyors ki cornell

hát ennyi 😉

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

G-buffer object id vel
sparyen jobb egergomb click properties, g-buffernel allits egy szamot pl ketto, a lens effectnel keresgess a menube es talalsz olyat hogy object id, allits oda is kettot es kesz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

scene?

a color mapping menuben kapcsold ki az affect background opciot

ha az ablakban uveg van akkor noveld meg a refraction depth-et, ha nem akkor csekkold le a mesht valszeg flippelve van face normal.

A kinti lampa, (napfeny ami besut) erteket vedd nagyobbra es a multiplereket allitsd utana,
a color mappingot csak siman 1,1 re hsv exponential-ra tedd .

Miért lesz ilyen beállításoknál foltos a caustic?
Ezek a caustic generátor adatai
Caustic multiplier: 100000
Caustic subdivs: 2500

A renderelésnél beállítható résznél a multiplier: 6
a search distance: 1
a max photons: 2000

Ezután renderelem és a teáskanna körül, meg mindenhol fehér foltok lesznek. Egy tutorial videó alapján csináltam, ott tökéletes lett. Légyszi segítsetek.

Evogordon
3dsmax7
Ezt a lens effect-et hogyan lehet ráilleszteni arra a 2 spray tipusú részecskerendszerre?? Mert van egy olyan ott hogy pick light de az a fénnyel kapcsolatos. Mert azt akarom a képen megcsinálni hogy a víznél pára legyen, eddig mindent megcsináltam ami a tutorial-ban van de amikor renderelek akkor nincs a víznél a pára.

ThomasGins
Glowra, elvileg a max könyvtáradban van egy SpecularBloom.ms scripted,futtasd le,aztán az effectek közt ott lesz.

\"So always look on the bright side of death\"

Sziasztok!

Fogyasztható fázisba értem elsõ komolyabb Vray-ben renderelt képemmel és egyben interior modellezésemmel. Viszont lenne kérdésem, valamint általános kritikákat várok.

- Hogyan tudnék az ablakpárkány köré glow effektet csinálni? (nem az õsmax-ba beépített glow-s trükközésekre gondoltam)

A render-kép nem a legszebb samplinggal készült, a GI is -3x-3-as, de hát ésszerû idõn belül csak így lehetett kiszámoltatni.

galéria: tempmaxer.uw.hu

ThomasGins
Az orr bal oldalán lévõ éles rész is tesselve van,aztán az egész turbosmooth. Kockáknál is viccesen csinálja az éleket,szoval lehet,h valami nagyon elõkészitett polymodellhez az igazi befejezni azt.

bukas lesz a plugin. Mondom miert nem tud quadpolyba tesselalni.. ha eztan rateszel egy valamilyen smooth modositot es.. itt ott quad mashol haromszog polyk vannak, nem egy alom lesz a vegeredmeny.

csak hozzaertem a pluginhoz es akkorat fagyott mint az allat 😊

hdri be mented el..

ThomasGins
nem lett a legszebb,de elsõnek 15 perc alatt megfelel nekem.

Malakai
Írta, maxsculpt, egy plugin.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hello!

Hogyan tudok hdri kiterjesztésû képeket csinálni?
petesilver
hogyan csinálta a bácsi? max 7 soft selection deform?

Mission Impossible 2010: PRO Class

ThomasGins
MaxSculpt rulez😊

deko
köszi a linket, de én inkább ide nézek be ha gondom van. Nenad eddíg minden maxos nyûgömre adott gyógyírt😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Nem ArchiCAD-ben készítetted véletelenül a modellt? Mert az hozzáad egy atmoszférikus köd szerû valamit. Vagy kapcsold ki a atmoszférikus jelenségeket a render elött, vagy a töröld az effektet (nem látszik a listán, de ha a lista elsõ sorára kattintasz, akkor kijelöli és törölhetõ)

Neked is, ill. akiknek sok kérdésük lenne, elõbb nézzetek be ide:

http://www.evermotion.org/?unfold=tutorials&unfold_tutorials=1

Ez egy igen jó oldal teli tutorialokkal,
animation,compositing,modeling,texturing, és rendering-témákban, azaz az összes szóbajöhetõ területrõl.
meg nekem ma vegkepp nincsen max5
ha ujabb max az jo ugyanis konyebb.

dekohelper3b, ez fenn van meg de nemtom melyik volt a vege.

nincs 😊 esetleg az ftpn

deko
na akkor üdv midenkinek... akár tetszik akár nem, MAX-os lettem a 7köznapokban... valszleg majd zaklatom itt a jónépet a piszlicsáré bajaimmal, amik biztos egyszerûek, de nagyszerûek amik a megoldást illetik... nem kíméllek majd titeket😛

deko
nenad! a script amit nekem írtál meg van még? behallt a vinyom. az is elveszett😊

Üdv mindenki!

Most fedeztem fel ezt a progit és fórumot, így aztán semmit sem értek hozzá, de látva egy-két mûvet nagyan felborzolta a fantáziámat. Az érdekelne, hogy hol találnék a program használatához leírást ami majdhogynem lépésrõl lépésre vezet egy lamert. A legjobb esetleg magyarul, mert az angol tudásom sajna gyatra. Én még az oroszos korszakból származom.
KisQbi
Horvath!
azt tudom tanácsolni hogy a legegyszerûbb utómunkával... (kis contrast, saturation).. sokkal gyorsabb és könnyebben ûllítható izléshez megfelelõen...

ikabb te adj egy scenet, egyszerubb lenne.
egyebkent lehetoseg ezernyi van.

Nenadesz és a többi SPILLER!
Hogyan lehet megcsinálni Vrayben, hogy egy szoba ne homályos és színtelen legyen, hanem szép, színekkel erõs!
Próbáltam mindenféle VRayes fénnyel, és anyagokkal, de mindig olyan lett mintha egy halvány fátyol lenne a kép elõtt!
Vagy ha valaki összeütne egy scenet és feltenné, esetleg tutorial
cím...Nagyon fontos lenne!!!
Köszi elõre is!

ThomasGins
Ja meg ezt vki multkor kirakta... link

ThomasGins
Illegális programmal,illegális kendert...😊
Na ezzel lájtos füvet tudsz csinálni,ha nem kell 1 millo szál,csak pár a kamera elé.
link

nofene, ez jo buli, nem is tudtam

Evogordon
Pdig olyan jó lenne ha elkészíteném a kender ültetvenyt 😄

Malakai
Hé, de az illegális! 😉

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Evogordon
Valaki tudna adni egy linket ahol van tutorial a fû készítésrõl?

KisQbi
pont a 7ea maxvebn van már hogy tudod animálni az edit poly modellezést... szóval annyit kell tenni hogy egy boxból modellezz egy poharat animálva😄 ez is egy fajta morph😄

szivar, ilyesmi boven eleg 1 poharhoz sztem.

nem tudni, de azt tudni hogy nem csak ilyen morph rendszerek leteznek.
ez 1 elegge idiota megkotes.

Malakai
Mondjuk a komolyabb, nagyon különbözõ dolgok átalakulását filmekben még mindig 2D-s morfingal csinálják legtöbbször, nem?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ackro
inkabb szivar, szappan, idétlen gömb, vagy párna formát kapsz mint hengert...
de persze kockából bármit tudnak csinálni a polyzsonglõrök. 😊

Dichter
😄DD

Köszi, ez volt az

de mit beszelek en itt ilyenekrol, majd a polyzsonglorok!
😊

Ackro
csak a szegmensszámváltoztatással szinte lehetetlen, ha edit meshel belepakolsz megfelelõ számú vertexet, akkor ugyan egyenlõ számú vertex lesz, csak morfolás közben széteshet az objektum (a polygon count -alapból 5,6,7-es maxnál- a '7'-es gombon számolja a vertexeket vertex subobjeckt módban)