63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    ez valami color mappingos dolog igaze?
  • nenad
    havazze akkor en mia feneert latom a napot baro vorosnek amikor felkel?
    :D
  • horvath
    A feltöltött kép nem jelent meg. Vajon miért?
  • horvath
    Sziasztok!
    Tudna valaki magyarázatot, vagy megoldást találni a következő egyszerű problémára? Max 7 vagy 8. Rajzolok egy Box-ot, majd egy Torus-t. A Torus-t kivágom a Boolean-el a Box-ból. Eddig semmi gond. Utána rajzolok mégegy Torus-t, vagy az előzőt használom, és kivágom egy másik helyen a Box-ból. Íme az eredmény:
  • Free
    Utánna olvasgattam kicsit a napfelkelte meg naplemente szinkülönbözőségének. a naplemente mint mindenki tudja naranycsos vöröses a légkörben lévő por miat. minél lejebb van a nap annál vastagabb az a légkőr szelet amin átvilágít annál több porszemcsén világít át annál vörösebb.
    A napfelkeltéről is ezt gondolná a normál halandó hogy akkor ez a folyamat ugyan az csak visszafelé.. hát nem sajna. uganyis éjjel az emberek nem fdolgoznak , a munkagépek állnak és miegymás R-go tisztább a levegő így a napfelkelte nem vöröses annyira és hamarabb megy a fény citromsárga szerűvé míg el nem éri a jól látható törtfehéres árnyalatot. ugyanis reggel nincs annyi homokszem a levegőben. már csak az nem világos hogy ezt nehéz lenne beleprogramozni?
  • Buba007
    lol! Ezeket ezzel a progival csináljátok?
  • ThomasGins
    Csak sima dirt map reractnak. Reflektnél is mókásan néz ki amugy a dirt.
  • Aldaryn
    ezmiez? :D Amúgy ja, got it. Koszos üveg!
  • ThomasGins
    Csini lett!

Én koszoltam még kicsit,bár üvegre okosabb módon is lehetne ...:)
    link
  • Aldaryn
    Kis játszadozás a sun systemmel...

dobozka kívülről:

dobozka belülről:

minden gy az, csak a kamerát egyszerűen beraktam a kis "házikóba". QMC GI.
  • Aldaryn
    Vlado suxx... fúúúj. :DDD

Ha neked napfelkelte, akkor nekem teliholdas, csillogó zuzmarás éjszaka. :D Azt még eddig egyetlen rendszer sem tudta.
  • nenad
    egyebkent sztem csak az implementacio szar, mert az eredeti engineben/papiron siman volt voroses is
  • nenad
    nekem napfelkelte kell!
  • ThomasGins
    Egy DreamScape-szerű cuccot összehozhattak volna azért:)
  • Aldaryn
    Hmm... én maradok a skynál. :D az nekem nagyon bejövős. Sokat számít, bárki bármit is mondjon. A színhibás naplemente viszont lelombozó. A Naplemente must have feature. :D
  • nenad
    nekem szep lett, de kell neki a kornyezet (gi)
    es tenyleg csak skinre jo sztem.
  • Aldaryn
    :) Hehe. Nekem ettől az "új fast sss-től" csak extrém furcsa eredmények születtek. Úgyhogy szvsz felejthetős kategória egyelőre. Hogy meg mitől "fast"...

Próbálok közben csinálni egy VrayTargetLight objectet MS-ben, de nem akaródzik összejönni a draggelés. :D
  • nenad
    ugy ertem interpolacio nelkul renderelt fele annyi ideig a regi sss...
  • nenad
    jaja en is azt vettem eszre hogy az eredeti sss sokkal gyorsabb, de az mondjuk nemigazan alkalmas skinre sztem, vagyis eleg korulmenyes
  • Aldaryn
    hehe... szerintem a "fast SSS" helyett fastabb egy -3, -2 vel interpolált rendes sss... :D Még szebb is.
    Erre a "fast sss"-re azt hittem, hogy valami thin backlight sahder, gyors egyaces falevelekhez. Mert az télleg kellene.
  • bencsab
    Nekem egy kicsit illogikus a vraysun/vraysky kapcsolata.
    -ha a nap enabled, akkor a skynál is a specify node-nál meg kell adni a napot, különben túl sötét lesz az árnyékos oldalon
    -ha nincs megadva a specify sun node, akkor is követi a napot, viszont akkor nem lehet állítani a paramétereket. tehát ehhez le kell rakni egy napot, majd kikapcsolni. ilyenkor így jó az arány.
  • nenad
    ja, de csak skinre van :)
    meg se probald masra hasznalni..
  • nenad
    0.001 - 0.0015 a max szorzo color mapping nelkul/gamma color correction

fast sss mukszik..
  • Malakai
    Nah, most tudtam csak belenézni az új VRaybe, hehe.. :P Sun Color Mapping nélkül mindig beég, ez normális? :P

Fast SSS-ből meg nem igazán sikerült rendes eredményt kicsikarni, tutira rosszul csinálok vmit. :D
  • Ronin666
    engem is megszánhatnátok egy privivel :D
  • ThomasGins
    Kicsit koszoltam én is...
    link1
    link2
  • putyi
    ez ambient occlusion?
  • scorpeeon
    az új vray engem is érdekelne, vki szánjon már meg egy provátüzivel plz :)
  • Aldaryn
    Hol van rajta a kis ökör? :D
  • Boba
    Hopsza, a csocsocs csorgos arato korso... (ha az... a kis csocs cumobol gondolom... de annak a szaja kisebb es leszoktak zarni. bocs, csak nemreg irtam nepmuveszetbol is dolgozatot:D) amugy tetszik... jo a hangulata is, visszaadja a regi idoket...
    amugymeg... Kes villa teapot, nem ThomasGins kezebe valo:P
  • ThomasGins
    :D
  • nenad
    kis okorkodes

• brunnerone
    Nem tudja valaki hol lehetne megszerezni az uj vrayt?
    ha nem akaródznék estleg megvenni és nem a demo verzio kellene:)
  • Boba
    Imageready-ban ugy van, hogy a kepszekvenciat egy konyvtarba rakod, importalod a konyvtarat, beallitod milyen gif-et akarsz csinalni, milyen legyen a valtasi ido, minoseg stb es ennyi...
  • ThomasGins
    PS-ben mintha lenne batch converter,én acdsee-t használok.
  • fle go
    Hm jol latom van uj Vray?
  • Lazarus
    Ok :/ az imagereadyvel egyszerre több képet is át lehet konvertálni?
  • Boba
    Adobe Imageready szerintem megfelelne.
  • ThomasGins
    Mentsd ki 256 szinű más formátumban szekvenciánként,azát vmi progival össze tudod rakni animált gifként.
  • Lazarus
    Valaki ismer olyan plugint amivel lehet GIF képeket exportálni 3DSMAXból?

Az se hátrány ha animációkat is ki lehet exportálni :S

Online játékhoz kéne többezer képet renderelni