63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Papirzacsi
    Bizony Masha. Már régóta vadásztam a modelre. Nagyon babán csinálta meg a készítője. Csak én nem tudom rendesen működésre bírni V-rayben. Esetleg vki?
  • Pitbull90
    Egy hangulat NFR már csak iylen..:)) de megpróbálom.. nem tud vki ötletet mondani mit kéne hátra raknom..?
  • Malakai
    Hát, egy kis fény a sötét részekre se ártana. :P
  • Pitbull90
    Kis NFR... vhogy ilyen a hangulatom
    kicsit lehet h non láma kép.. de a háttér sose volt az erősségem..:S
  • Malakai
    3d02 Masha.. :P
  • nenad
    a harmadikat sztem meg is venne a MAV!
    eszmenyien tekintgeto punci, a barminagy, csavarral szerelt tarcsa mogul.
  • Papirzacsi
    Egy kis ebéd utáni agydefekt. +16...
    első
    második
    harmadik

Rendes stúdiószerű bevilágítással ne mnagyo nvolt kedvem görcöslni. Amúgy se megy nekem. :-)
  • RelakSfromhome
    A rendes scanline renerernél ez úgy ment, hogy minden objektumra engedni kellett a motion blurt (bár ez lehet, hogy csak az image mb-nál kellett), majd a renderablakban beállítottam, hogy hány részből rakjon össze egy képet (pl 4-ből), a képeket hány másodperces ablakban renderelje (vagy hány frame? Rég volt), meg ilyenek.
  • oryon
    Jó lesz, tetszik :)
    Véletlenül nincs kedved megcsinálni a Porsche motorját? :D
    -Az az amire már nem merek vállakozni :S
  • nenad
    gyo lesz ez!
    Poen az anim, sztem ne tegyel ra motionblurt, maximum a porgesnel..
  • Papirzacsi
    Az a helyzet ,hogy ennél többől, mert ez elvileg ha ecce kész lesz (bár sztem sose), akkor ez egy a párizsi metró kerekéhez hasonló szerkezet lenne. Ami egyben vasuti kerék is, illetve gumikerék is. :-)

A köveljövőben tuti nem lesz olyan anim, tekintettel a nagy renderidőre, és mert,hogy elképzelésem sincs hogy csináljam. :-)
  • RelakSfromhome
    gyáh! O_O

Ennyi szarból áll a vasúti kerék?

Egyébként megcsinálnád az anim-ot legalább egy 4x-es object motion blur-ral? Szvsz jobb lenne. (vagy mivel itt nincs átlátszó rész, lehet, hogy az image motion blur is megtenné.
  • Papirzacsi
    Megint feleslegeskedtem.
    Egy pár másodperces anim.
    illetve 1
    és mégegy kép.
  • Free
    egy weblaphoz kellene :c)
    Öreg mókus nehogy tovább öregedj :c))))
  • Aldaryn
    Hja. :D Csináljunk arcképesdit 30Kra! :D
  • oryon
    Köszi, a kontraszton javítok :S

Hm... nem hiszem, hogy addigra kész leszek a kocsival :S
    De akkor wip-et küldök a 30k hozzászóláshoz :)

Off - Nosztalgia:
    Az elejétől kezdve írogatok/olvasom e fórumot (ha jól emléxem a 20. hozzászólás az enyém volt). Emléxem a 2k-s hozzászóláshoz készült arcképes tablóképre is ... elég sok emlék gyűlt innen is össze közel 30k iromány alatt. Emberek jöttek/mentek, de a hangulat és a családiasság maradt. Thx. :)
    On.
  • Fisch
    Free: miért szenvedsz ezzel a tűz dologgal? csak kiváncsi vok... hamar megöregszem... :D
  • repvez
    Az hogy nincs meg digitális formában és még nem jöttem rá hogyan lehet egyszerübben maxba megrajzolni,mert vonallal probálkoztam hogy azzal rajzolom meg az alaprajzot majd azt extrudálom,de mindig belekeveredek abba,hogy mindennek az origotol számitott koordinátáját kell megadni.Vagy létezik más modszer a vonalak pontos méretének és helyzetének a megadására?
  • nenad
    /
    azok akik caddel szenvednek - idonkent van hogy pl egy csomo ugyanolyan objectet kell kivalasztani de nev alapjan gaz. (pl import utan)
    van ez a select similar object script a scriptspoton. Mindenki ajanlom figyelmebe, nagyon hasznos.
    Pl block instancokat szetrobbantva kell athozni, - ablakok - az uveg es a keret kivaszatasa (mind) full egyszeru.
  • Aldaryn
    Uhh... hát ehhez minek tutor? :o) Alaprajzot valahoygan digitális formába hozod, beteszed max-ba, unitokat ízlésednek megfelelően beállítod, hogy szabb legyen a munkakörnyezet. (pl. 1unit = 1cm) Aztán az importált, pl. plane-ekre feszített ervrajzot belövöd úgy, hogy ileszkedjen a scene méretezésedhez, és nekilátsz modelezni.

Mi ebben a bonyi?
  • repvez
    Tudnátok mondani egy olyan interior tutorialt,amiböl meg lehetne tudni hogyan lehet mérethelyes szobákat létrehozni,És nem csak egy szobarészletet?Mert van egy alaprajzom és egybe szeretném megcsinálni a házat,hogy utánna körbe lehessen járni kamerával.
  • nenad
    persze, meg mariska neni tehene legel nem?

Vmi egyszerut amibe mindenki be tud szallni..
  • Aldaryn
    És mi lenne, ha mindenki tök szabadon csinálna valamit, amit a 30.000-nek dedikál. :P
  • Free
    Én már mondtam.

Tűz Víz Főld Szél az őselemek mint kép és anim. Lehetne a tűznél ami nekem kell :)))) a Víznél vízesés tó tenger bármi, í földnél hegyek sziklák vagy valami tájkép a szélnél hurrikán tornádó vagy egyszerűen egy szélcsatornában autó vagy bármi. szvsz kimeríthetettlen téma lenne egy új projecthez.
  • Aldaryn
    Hmm... észrevettétek, hogy mindjárt 30.000 hozzászólás? :D így szűk 2000-el előtte el lehetne kezdeni agyalni valamin, nem?
  • nenad
    na, talaltam valamit a 3d vilagon.
    sztem elleszek vele.
  • nenad
    honnan lehet leszedni egy ket ageing- texturat?
  • nenad
    onts le egy veder vizzel... :)
  • Free
    szerintem fejlődő képes vagyok :c)
  • Free
    És még mindig nem tudom hogyan kell megállítani a lángolást és ettől beteg kezdek lenni ( na meg a husvéti bortól)
  • Free
    Akkor most írok a gyártónak hogy el van cseszve az autó :c) amúgy n ekem tetszik a kép.

Én majd egy Nissan Bluebirdet szeretnék lemodellezni de a blueprint mellé kellene egy kis idő is ami nincs sajna.
    Amivel most kűzdök ez a szemét tűz. már utllom nagyon mert sehogy nem sikerűl olyan realitású tüzet készítenem mint ami azon a mov on van amit bepostoltam lejebb. valami olyan realitás kellene de az anim valam i olyasmi lenne hogy van egy rúd amiből pillanatra kiáramló gáz gyulladna meg és az felszállás közben ég el. malydnem olyan mint egy tűzgömb de valahogy nem jön össze. már próbálkoztam de nem sok sikerrel . nem kell kritika mert tudom hogy nem jók de sehol egy rohadt tutoriál ami jó lenne a beépített tutor meg pont arra elég, hogy eddig eljussak ameddig most se sehova tovább pedig nem kis meló volt részemről kibogarásni a dolgot. :(
    1.
    2.
    3.
  • Aldaryn
    Izé... szerintem ÍGY lapos... és nem a geometria...
  • 4D
    Remélhetőleg a cucc eladásánál is...
  • oryon
    De hogy értve legyek:
    Példa

Ez se tűnik túl természetes tükröződésnek :D
    A küszöb úgyan úgy "beütött", de itt még egy helyen, ahol én nem törtem meg.
    Az ajtó és hátsó kerékdobnál viszont egy elég erőteljes hullám van a sík tükröződésben.
    Szal nem tudom mit javítsak, mert a valóságban is hasonlóan "hibás" :S
  • oryon
    jaja, szélesítettem, mint kiderült hibás arányú volt a blueprint és egy fél napomba került átrakni az újra, így sokkal szélesebb, amilyennek lennie kell... ebből adódik a laposodás :)

Free: nos valahogy az egész tükröződés nem okés és nem értem miért.
    Modellezésileg:
    Az ajtó nincs nyitva, a kaszniból vágtam ki, így nem lehetne eltérés. Esetleg amiatt, hogy épp ott kezdődik meg hirtelen a hátsó kerékdob kiszélesedése, azaz normal szög különbség van, ami tükröződésnél jobban kijön. A küszöbre is ez igaz. Azt nem állítom, hogy tökéletes, de a fényképek alapján én így képzelem el, ami valszeg nem fedi teljesen a valóságot :S
  • repvez
    Már megint a magyarok viszik a primet az ujitásoknál,reméljük ehhez nemsokára az egyszerü emberek is hozzá jutnak majd.HologramTV
    A max-ba is könyebb lesz talán a rajzolás.Meg a játék is keményebb lesz.
  • Free
    nem értek ehez az autóhoz( egyikhez sem ) De a küszöb az ajtó alatt megsérűlt egy parkolásnál? vagy gyárileg ilyen fura? valahogy ott az a tükröződés nekem furi. a másik meg mintha az ajtó résnyit elálna a kasznitól ez is mondjuk csak a tükröződésből látszik. ez is gyárilag ilyen ?

Bocs a kritikáért de mindig mindenről a laikusok döntenek, és nekem ez a kettő dolog volt furi.
  • Aldaryn
    Hmm... Ez egyre laposabb lesz.
  • oryon
    Itt tartok a nem kicsit hosszúra nyúló projectemmel: Porsche 911 Carrera 4S

41 perces renderidő. Még zajos, és kicsiben a textúrák sem jönnek ki :S
    De a kritika mindig jól jön, van rajta bőven hiba :(
  • nenad
    csak geometria, semmi mas. Ez mindennel igy van.
    allitolag lesz hozza egy GUI is amiben matrerialozni lehet stb.

idevag, a rhino forumon olvastam hogy - minumum a rhino versionban benne lesz unlimited material layer support.

Ha a rhino versiont kiprobalod, az is a standalone, VFB egy az egybe ugyanaz mint maxe. Es bar subjektiv (rhino nem exportal kamerat) nekem ugy tunt van kulonbseg a sebesseg kozott. Aminek az oka lehet az, hog az aktualis verzioban egy csomo minden nincs benne, pl csak bump es diffuse map.. stb.