63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    mar nem azert de en ebbol a kepbol baromira nem nezek kis semmit, nincsen legalabb 2x ekkora?
  • icespeakyy
    hy.tudna nekem valaki küldeni egy linket ahonnan le tudnám tölteni a 3ds max 5 kézikönyvet.mind1 h ki írta meg ilyesmi,csak csak .pdf vagy .doc legyen.előre is thx :)
  • montressor
    nezegettem ezt a video postos dolgot is, de nem tudom rabirni, hogy vegye korul a buborekokat...
  • GixEr
    A reszecskek tipusa legyen facing (negyszogletes lapok amik mindig a kamera fele fordulnak, (parray vagy supersprayban van))
  • montressor
    BaliBoy: ezt a videopost dolgot atolvasom koszi
    Gixir: az elso ket szonal megakadtam: facing reszecskek? kicsit reszletesebben is le tudnad irni, merthat elegge kezdo vagyok :( koszi
  • GixEr
    Facing reszecskek es opacity mapnak(face modban) gradient(circular) amin a noise erteket megnoveled ugy, hogy ne erjen ki a feher a szeleig. a colorba pedig meget a szinkavalkados noise/smoke vagy akarmi. (pld...)
  • BaliBoy
    Én is csináltam már hasonlót. A Videopostban a glow-al simán meg lehet csinálni.
  • montressor
    hali' egy ehhey hasonlo jelenetet szeretnek maxben krealni. A gombhalmazt egy particle systemmel probalom kifujatni.
    Nem tudom, hogy csinaljak olyan sejtelmes buvkort, kodot, szines gazfelhot kore... Valami olyan megoldas kene, h muvit is lehessen renderelni belole, otletek?

koszi
  • ThomasGins
    Nem,de nem tudom miért:)Majd még befejezem egyszer...:)
  • fle go
    Ufff nagyon tetszik nekem ez a kardijj! Vagy ijjkard vagy...:)
  • 4D
    Kíváló equipment,amivel a Mansion nyugtalankodó lakóit lehetne pl. nyugalomra inteni...
  • Aldaryn
    jáj... Az error message nem vet árnyékot?!
  • ThomasGins
    windows error:) hehe

• Aldaryn
    nem. úgy látszik, hogy a vessző elé nyúlik a penge vége kb 5mm-rel. :D Azt meg még ki kell kalapálni onnan.
  • ThomasGins
    Mutatsz rola képet szembol is?:)
  • Lazarus
    wow :D
  • Aldaryn
    Na jó, itt befejezem... :) Amikor egy placeholder modellre placeholder shadereket kezd pakolni valaki, placeholder textúrákkal, és amolyan placeholder post FX-et nyom rá, akkor le kell állni, és nekiesni a tényleges munkának. :)

K.E.P.(nfr)
  • Aldaryn
    ...tényleg nem szerencsés felajjzva (vazznyeg, így kell írni? :) hehe... szvsz még sosem írtam le ezt a szót) tartani. Azt elég nehéz megoldani, hogy a vessző ne essen ki a fegyverből, de nem lehetetlen. Mindennemű mechanizmusnál csupán azt kell figyelembe venni, hogy semmi ne legyen az ideg útjában, különben, nos...
    Ezten a fegyveren valamilyen reteszes rögzítőmegoldás lesz. Lövés előtzt közvetlen ki kel nyitni.
    Még annyit, hogy azért a vessző egy része egy vezetősínben pihen, ami valamennyire tartja azt, valamint a végével belesimul az idegben kialakított foglalatba. Ezek annyira nem lassítják le az újratöltést, utóbbi elég fontos, hogy a vessző ne pördüljön ki a nagy erőhatásnak köszönhetően.

... aki meg képzett a fegyver használatában, az tudja, hogyan mozoghat vele, akár futhat is, hogy ne essen ki a vessző. :P
  • oryon
    Nagyon tetszik, de a számszeríjakról sokszor eszembejut egy-egy akciófilm, ahol unalomig ugrálgatnak ilyenekkel felhúzott, lövésrekész állapotban, és nem esik ki a nyíl ?!
    Gondoltam egy kis nyíl odaveszítő karral ezt orvosolni lehetne, amit lövés elött egy kattintással ki lehet oldani, amit még egynél sem láttam. Bár ez meg olyan, hogy szerintem a számszeríjakat a kitágulás miatt nem szokták csak akkor felhúzni, ha lőnek is vele rögtön :)

-Sorry az off-ért, csak érdekel :)
  • Aldaryn
    Amúgy az, egy északi fejvadász kedves utitársa a kard, és, hogy egészen autentikus legyen, természetesen abbitból készült. :)
  • Malakai
    Abbitacél az egész, és meg van oldva az elöl lévő súlyprobléma... :)
    * Najó, befogtam... :D *
  • fle go
    Al pihent agyu vagy am Te is
  • ThomasGins
    "gyorsan felskicceltem 3D-ben"
    Mé nem lehet órákig tökölni vele mint más rendes ember?:)
    Kényelmes vagy nem, jol néz ki:)
  • Aldaryn
    Ezen töprengtem sokat, de aztán a vége az lett, hogy talán ki lehetne úgy egyensúlyozni, hogy elég egy kézzel célozni.
    Nagyapámnak van egy régi replika (és nem utolsó sorban működő, tök poén lövöldözni vele 10 percenként egyet...) elöltöltős pisztolya, ami nagyjából ugyan ilyen markolatú, a markolatkialakítás miatt nem nagyon lehet úgy megtámasztani, mint egy modern pisztolyt, és a csövére sem igen lehet ráforni ( hehe), ráadásul az egész olyan szinten kiegyensúlyozatlan, hogy kellhetett hozzá anno egy kis vállizom, ha valaki hosszabb időn át célozni akart vele.
    Gondoltam, hogy előrébb teszem az alsó penge élét, de az meg túl nagy áldozat lenne közelharcban. Lényegesen lerövidülne a bevihető vágások hossza, a markolatkialakítás pedig inkább ezeknek a vágásoknak kedvez, döfni kicsit nehézkesebb vele.
  • Lazarus
    Királyul néz ki, de ha belegondolsz a számszeríjat meg szokták támasztani a kezükkel mint bármilyen másik puskát, ez meg levágná a kezed
  • Lazarus
    Van egy nagy problémám, a viewportom össze-vissza bugzik

Átállítottam OpenGLre nem változott semmi. Ahogy mozgatom az egeret néha átlátszanak bizonyos objektek. Forgatás közben pedig minden objektet kockának látok... feature vagy bug? o_O
  • Malakai
    Gunblade számszeríj kiadásban... :)
    Nekem tetszik amúgy!
  • Aldaryn
    Tegnap este rajzoltam, most meg gyorsan felskicceltem 3D-ben is. Örülnék, ha lenne iőm kidolgozni szépen. Teljesen funkcionális, egyedül a vesszőt helyben tartó mechanizmus, meg a felhúzó karok kampói hiányoznak. A beseje (mechanika) is ki lett dolgozva, csak úgy poénból.

Crossbox Sword (Crossword hehe)
  • Lazarus
    thx!
  • ThomasGins
    esetleg?
  • Lazarus
    tasztani hogy lehet a vertexeket?
    Úgy kéne hogy van egy kockám ami ha közel megy egy golyóhoz a golyó behorpad. Anno csináltam ilyet csak elfelejtettem melyik modifer az :(
  • Aldaryn
    Hmm... gondolom azért akar mindig PSD-be menteni, mert TGA-ban nem használhatsz layereket, pedig a képeden vannak, vagy a fő layered, amin dologozl, nem "backgroundként" fut. (Ha nem, akkor PS a hülye. :P)

Nekem is van erre a problémára actionom, végig TIFF-be mentegetek, és ha kell egy gyors save falamilyen layertelen formátumba, akkor nyomok egy actiont, ami (Még maxwell miatt, anno csak tga-t evett meg) ugyan azzal a filenévvel, ugyan abba a könyvtárba ment a képből egy tga-t. Nem sok melow.
  • nenad
    ez nem megoldas, nem maxhoz kell, csak TGA jo.
  • bencsab
    én tga helyett tiff-et szoktam használni, ott nem szokta megkérdezni. ha akarok, végig tiff-be mentek.
  • nenad
    sztem meg azert hogy a noobok nehogy veletlen ne PSDbe mentsek el..
  • nenad
    actionnal megoldottam.
    (gay photoshop) :)
  • Lazarus
    Ez engem is érdekelne, azért van így megoldva hogy a n00bok nehogy felülírják a filejaikat -_-
  • nenad
    kicsit off:

Photoshop Cs2ben.. van egy par layeres akarmim, elmentem tga-ba, namost amikor ismet ctrl+s -t nyomok akkor megint megjelenik a dialog a psd be akarja elmenteni. enyhen szolva idegesito ha allandoan updatelni akarsz.. :)
    Nem lehet ezt valahogy kikerulni?

:)
  • nenad
    volt itt valaki aki mar reszt vett jatek fejlesztesben, autokat modellezett hozza, emlekszik valaki ra ki volt? Lenne egy ket kerdesem hozza.
  • 4D
    Folytatni? Pontosabban?
    Ja, de.