3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HDRI mennyit lassít? Nekem nagyon nem akar menni a render. 1 óra alatt alig haladt valamit, pedig csak 2 kancsó van, meg egy plane (egyik kanna átlátszó, másik meg tükröz).
Ja és a map type-ot a HDRI-nél mire szoktátok rakni?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
És a környezetéhez képest talán kicsit sötét is.
Pl. van olyan cucc, ami realtime rögzít HDR panorámaképet egy pontból, így pl. realtime belerenderelhetõk tökéletesen integrált, akár reflektív CG elemek is egy másik, hagyományos kamera által szolgáltatott képbe.
per aspera ad astra
Ez talan a legszembetunobb problema.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
RAW meg LDR, nem is hallottam még olyan géprõl amit beállítasz megnyomod az exponáló gombot és csinál neked egy HDR képet, van ilyen Aldaryn?
Nenad kikapcsotam az affect backgroundot. Még rárakom a VW jelet aztán asszem befejztem. Árnyékkal minden renben van szerintetek a színét kivéve (mert a kék GI environmentet még mindíg lusta vagyok bekapcsolni 😊) ? Egyéb kritika?
Egy kicsit nagyobb és kicsit sárgább...
<1024*768>1024*768>

www.gaborhertelendy.com
Fantáziakocsi project? 😊 Nem rossz, ez akkor kicsit hosszabb lesz. Nyomok bannert.
per aspera ad astra
Aldaryn: kiírod az új projectet?
Flegos: :c))) ha már van "könyvtárad" nem árt ott körbenézni .. minden ot van ami kelhet spec az is fent van egy könyvtárban .. :c)))
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
De a RAW-ot nem is lehet szerkeszteni, legalábbis nekem nem jött össze, azt írja a géphez adott program, hogy át kell konvertálni valamibe.
Szóval a RAW meg a HDR között szerintem nincs sok összefüggés... Aztán ki tudja 😊
Youth
per aspera ad astra
Egy szimpla, snassz fotó is lehet HDR, és pl. fimeknél, kompozitnál baromi sok nem panoráma HDR képet is használnak.
per aspera ad astra
http://hdri.3dweave.com/library/
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Koszi
Beszélgettem errõl pár amatõr fotóssal és mondtál, hogy a Raw fájl több adatot tárol el, nemúgy mint ha jpg-be mentenénk a digitális géppel.
Azt mondták, hogy a raw eltárol még pár záridõs értéket, azaz programban bizonyos tartományon belül állítható a zárídõ. Ha ez tényleg igaz, akkor az nagyon hasznos lehet, hisz akkor kevesebb felvételbõl is elkészíthetõ a HDRI.
Gondoltam megosztom, hátha valaki ért hozzá és tud segíteni. 😊
Oryon
Folyamatosan csinálgatom az animokat, minden ami eszembe jut! <#vigyor2>#vigyor2>
Most csináltam egy "házat" is:
(Ez egy játékhoz készül, méghozzá az After Civilizationshoz)
u.i.: a bal felsõ képen a bumo kicsit sok, de a többin már nem 😉
<#wave>#wave>
Webdesign, animáció, webfejlesztés: http://paul.maszlik.com
Ja és ha ok Aldaryn rakd ki a bannerba😄 thx😊
HDRIt úgy tudsz készíteni hogy fogsz egy üveggömböt vagy egy krómozott gomböt vagy a legjobb egy halszemoptika és külömbözõ záridõkkel fényképezel. Aztán ezeket a képeket öszefûzöd és megadod hogy mekkora záridõvel készültek és aztán visszafeszíted a kész képet a gömb felületrõl mondjuk HDRshopban. De szerintem inkább használj olyan HDR képeket amiket profik csináltak profi cuccal mert nem mindenkinél van otthon millás digitcam.
www.gaborhertelendy.com
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
V-rayel hogy lehet Z-depthet kirenderelni? Vagy sima scanline is lehet hogy elég lenne...
Youth
Ronin: Textúra??? Csak a displacementnek van texture mapje semmi másnak. A Bevilágítás: Egy directional light, GI és a tükrözõdéshez szükséges lapok a rajtuk lévõ 8 megapixeles mapekkel úgy elhelyezve kb ahogy az épületek és a környezet elemei voltak. Szerintem azzal nincs semmi gond az árnyékok színén kívül.
Dichter: Ez már a 3. méret, és mindíg nagyobbra csináltam. Képzelheted milyen pöttöm volt az elsõ 😄
www.gaborhertelendy.com
Jó lenne, de a textúra valamiért nagyon nem jó és a bevilágítás sem szerintem.
Az auto anyaga az ami rossz. Ezert nez ki igy.
Az arnyekot is majd a vegen gyurd meg egy kicsit.
katicabogár
www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com