3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na megvan a bibi. Az átlátszó kancsót számolja egy évig, csak azt nem tudom miért?!
Köszi a linkeket!

HDRI mennyit lassít? Nekem nagyon nem akar menni a render. 1 óra alatt alig haladt valamit, pedig csak 2 kancsó van, meg egy plane (egyik kanna átlátszó, másik meg tükröz).

Ja és a map type-ot a HDRI-nél mire szoktátok rakni?
Na végre sikerült. Szóval véleményeket várok .. .. nem az elsõ képem, és nem is az utolsó. Egyike azoknak melyeket jónak tartok.

A fene .. .. hogyan lehet teljes méretben feltölteni??

Szevasztok. Kritikát, véleményt várok

tajkep WIP. a fak ki lesznek cserelve.. (sajnos tul keskenyre sikerult eredetileg a torzs es PUSH-al probaltam kompenzalni nem sok sikerrel)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dichter
Tényleg ne vedd zrikának, de szerintem még mindíg kicsi 😊
És a környezetéhez képest talán kicsit sötét is.

Aldaryn
Vannak olyan készülékek, amik egyetlen gombnyomásra HDR képet rögzítenek. 😊 Árban kicsit húzósak. Érdemes a SIGGRAPH felhozatalában nézelõdni mindig, egészen extrém dolgokat látni.
Pl. van olyan cucc, ami realtime rögzít HDR panorámaképet egy pontból, így pl. realtime belerenderelhetõk tökéletesen integrált, akár reflektív CG elemek is egy másik, hagyományos kamera által szolgáltatott képbe.

per aspera ad astra

nem jo, ne hagyd abba, az auto baromi sotet a kornyezethez kepest.
Ez talan a legszembetunobb problema.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

grafgab
Kár hogy aránytalan, az ajtóhoz képest a kocsi kicsit kicsi. Nem?
egyébként jó nekem tetszik.

fle go
Ehhh, koszi asszem meg is feledkeztem rola<#vigyor5>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Mayer
Szóbajött az üveggömb és azért írtam le arral együtt 😊.

RAW meg LDR, nem is hallottam még olyan géprõl amit beállítasz megnyomod az exponáló gombot és csinál neked egy HDR képet, van ilyen Aldaryn?

Nenad kikapcsotam az affect backgroundot. Még rárakom a VW jelet aztán asszem befejztem. Árnyékkal minden renben van szerintetek a színét kivéve (mert a kék GI environmentet még mindíg lusta vagyok bekapcsolni 😊) ? Egyéb kritika?

Egy kicsit nagyobb és kicsit sárgább...
<1024*768>

www.gaborhertelendy.com

Aldaryn
A RAW is csak szimpla LDR kép, ha nem olyan kamerával lõtted, amiben HDR rögzítésére alkalmas cucos van. (A tiedben nincs) Bár, eleve az, hogy RAW-ba menthetsz leginkább a profibb gépek privilégiuma ugyebár.

Fantáziakocsi project? 😊 Nem rossz, ez akkor kicsit hosszabb lesz. Nyomok bannert.

per aspera ad astra

Free
Nenad akkor autóra fel. létezõ autó készítése kizárt csak fantázia verda elfogadható. tetszõleges környezetben.

Aldaryn: kiírod az új projectet?

Flegos: :c))) ha már van "könyvtárad" nem árt ott körbenézni .. minden ot van ami kelhet spec az is fent van egy könyvtárban .. :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

youth
Hát én RAW-ba fotózok, de csak azért mert ebbõl lehet aztán JPG-t vagy TIF-et csinálni. Én úgy tudom, hogy be kell programozni a gépet, hogy lõjjön egyet alul meg fölülexponáltan, ami még nem jött össze.
De a RAW-ot nem is lehet szerkeszteni, legalábbis nekem nem jött össze, azt írja a géphez adott program, hogy át kell konvertálni valamibe.
Szóval a RAW meg a HDR között szerintem nincs sok összefüggés... Aztán ki tudja 😊

Youth

Aldaryn
Meglep? 😊 Most ez lesz a divat. Azért, kíváncsi leszek a standalone-ra. Szvsz elég sok hiányosság van még, ha bizonyos plugok hiányát valahogy kompenzálni szeretnék MAX-os környezetben.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jáj, a HDRI továbbra sem egyenlõ a panorámaképpel. A HDR egy adattulajdonság, a panorámakép meg egy spéci kép (speciális pixelelrendezés), ami sokféle lehet.

Egy szimpla, snassz fotó is lehet HDR, és pl. fimeknél, kompozitnál baromi sok nem panoráma HDR képet is használnak.

per aspera ad astra

az autoban benne lennek, feltve hogy minenki a fantaziajat hasznalja es nem bluprintet stb. Az tul mechanikus.

http://athens.ict.usc.edu/Probes/
http://hdri.3dweave.com/library/

Kedves egészségedre!

fle go
Koszi a linket!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

http://www.cuneytozdas.com/software/3dsmax/

fle go
ez van alapbol a max7-ben? Esetleg tudtok linket?

Na értem. Nem tudtam, de akkor töltök valahonnan párat. Nem kell sok, csak legyen pár. Tudtok olyan oldalt, ahonnan ilyeneket lehet tölteni?
fle go
Ehh hat persze textporter...

fle go
Udv, egy hulye lamer kerdes de mar reg csinaltam, ha megcsinalom az unwrap UVW-t hogy mentem ki olyan formatumba amit photoshopban be tudok hivni?
Koszi

vazzeg, vray majdnem mindenhez lesz, csinaljak a rhino, sketchup, es revit connectiont.

Ackro
3ds-t meg tudott nyitni és exportált is bele, meg tudott z-channel-t is számolni. bár amilyen régen én bryce-szal foglalkoztam elõfordulthat, hogy csak megszépült emlékek maradtak meg róla. 😊

oryon
Egész pofás kéró! 😊
Lökjed csak nyugodtan a wipeket. Kíváncsi vagyok a többire.

Oryon

oryon
Namost se szakértelmem, se eszközöm nincs és nem szabad készpénznek venni, de hátha segíthetek vele:

Beszélgettem errõl pár amatõr fotóssal és mondtál, hogy a Raw fájl több adatot tárol el, nemúgy mint ha jpg-be mentenénk a digitális géppel.
Azt mondták, hogy a raw eltárol még pár záridõs értéket, azaz programban bizonyos tartományon belül állítható a zárídõ. Ha ez tényleg igaz, akkor az nagyon hasznos lehet, hisz akkor kevesebb felvételbõl is elkészíthetõ a HDRI.

Gondoltam megosztom, hátha valaki ért hozzá és tud segíteni. 😊

Oryon

Palika1989
Igen, biped-el csináltam... (azért még nem tom az egészet felcsontozni) <#whatever>
Folyamatosan csinálgatom az animokat, minden ami eszembe jut! <#vigyor2>
Most csináltam egy "házat" is:

(Ez egy játékhoz készül, méghozzá az After Civilizationshoz)

u.i.: a bal felsõ képen a bumo kicsit sok, de a többin már nem 😉
<#wave>

Webdesign, animáció, webfejlesztés: http://paul.maszlik.com

grizzly21
Errõl az autóról (is) jut eszembe. Volt ez az Edison projekt. Akkor most legyen ugyanez csak autóban😄 De komolyan. Sportkocsi F1 rally ezek jöhetnek, ugyanis a készülõ flash játékhoz kell. Ha lesz modell, lesz játék is, és garantáltan olyan lesz, hogy akár 4en! is tudnak majd multiba játszani egymás ellen. Amik kialakultak tervek a fejemben, azok alapján leginkább egy modernebb profibb death rally-t képzeljetek el! Én is modelleznék szivesen csak sajna az olyan gagyi lenne hogy nem lenne értelme. Elõre is kösz.
Ja és ha ok Aldaryn rakd ki a bannerba😄 thx😊

Mayer
ehhh. 😊 A HDRI (hight dinamic range image) lebegõpontos képformátum. Sokal több információt tartalmaz mint egy szimpla jpg kiterjesztésû tájkép. Egy tájképet környezetnek igen de HDRI-nek nem tudsz használni....ebben a formában nincs is értelme annak amit írtál.

HDRIt úgy tudsz készíteni hogy fogsz egy üveggömböt vagy egy krómozott gomböt vagy a legjobb egy halszemoptika és külömbözõ záridõkkel fényképezel. Aztán ezeket a képeket öszefûzöd és megadod hogy mekkora záridõvel készültek és aztán visszafeszíted a kész képet a gömb felületrõl mondjuk HDRshopban. De szerintem inkább használj olyan HDR képeket amiket profik csináltak profi cuccal mert nem mindenkinél van otthon millás digitcam.

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
Sima pano képbõl nem lehet hdrit készíteni szerintem, mert a hdri minden pixel fényerõsségét is tárolja (pongyolán fogalmazva) amit csak fotózáskor lehet "rámenteni" speciális géppel. De a net tele van hdr-ekkel. Bár HDR Shoppal lehet ugyeskedni talán...többiek?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Ezt most nem vágom. Tehát minek kell az üveggömb? Ha van egy szimpla tájképem és azt akarom HDRInek használni, azt hogyan kell? Nem akarok fotózni semmit.
FRenkie
Végy 1 üveggömböt, egy állványt neki, és egy fasza fényképezõgépet!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Hogyan kell HDRIt készíteni? Addig eljutottam, hogy render, envrioment, vrayHDRI és aztán meg a browse és ott meg .hdr kiterjesztésû file kéne. Ilyet honnan szedjek, vagy hogyan csináljak?
youth
Megvan. Miket tud ez a help 😊

Youth

youth
Hahó!

V-rayel hogy lehet Z-depthet kirenderelni? Vagy sima scanline is lehet hogy elég lenne...

Youth

Mayer
Igen be volt kapcsolva. Mostmár kilõttem. Az árnyékkal mi a gond, mit javítsak ratjta? Ja és azt hogy az autó anyaga rossz, arra mondtad hogy rosszul csillan be vagy hogy csúnya az eleje a nagyobb képen. Igazából nem tudom milyen shadert kéne csinálni segííííts 😊.

Ronin: Textúra??? Csak a displacementnek van texture mapje semmi másnak. A Bevilágítás: Egy directional light, GI és a tükrözõdéshez szükséges lapok a rajtuk lévõ 8 megapixeles mapekkel úgy elhelyezve kb ahogy az épületek és a környezet elemei voltak. Szerintem azzal nincs semmi gond az árnyékok színén kívül.

Dichter: Ez már a 3. méret, és mindíg nagyobbra csináltam. Képzelheted milyen pöttöm volt az elsõ 😄

www.gaborhertelendy.com

Mi ez törpkocsi? 😊

Jó lenne, de a textúra valamiért nagyon nem jó és a bevilágítás sem szerintem.
belekezdtem egy tajkepszerusegbe. Majd holnap lokok kepet.

soetet fustuveget csinalj neki

Dichter
Szvsz kicsit kicsi az az autó. Nézd meg hozzá az ajtót, ami mögötte van.

ha be van kapcsolva color mapping a hattere (affect background) kapcsold ki. Es csak a max hatterbe tedd a hatteret, ne a vraybe.

Az auto anyaga az ami rossz. Ezert nez ki igy.
Az arnyekot is majd a vegen gyurd meg egy kicsit.

Mayer
És itt egy pirosban de valami nem stimmel. Vray számolt félre vagy én ballfaszkodtam valamit el ? 😊

katicabogár

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Próbálom kompozitálnia kocsit. Valahogy nem tetszik. Az árnyék színén kéívül szerintem a directinal ligt becsillanása nem stimmel. Valahogy nem így csillan be egy autón a napfényben. Valami ötlet, hogy mit csinálhatnék vele? Arra gondoltam egy sky HDRI megtenné a hatását, akkor talán lennének élesebb becsillanások a tetõn de más ötletem nincs.

www.gaborhertelendy.com

szimplan talatam egyet 😊 Mondjuk ez sem jo map, igazabol egy kicsit csalos a kep mert az eredeti kep a textura es igy tobbe kevesbe lathatatlanna teszi a dmap hianyossagait

Aldaryn
Dehogynem. 😊 Csak honnan volt ilyen jó mapod? 😊 Bár, kis ügyeskedéssel egy zseblámpával meg egy fényképezõgéppel akár még fotózni is lehet depth mapot. 😊

per aspera ad astra