63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
valamit félreértettél nem az anim elkészítésével van a gondom. bármiben kirenderelem neked bárhogyan nem ez a gond hanem az hogy meg lehet e oldani, minimális modellezéssel. de mint Nenaddal beszéltem meg lehet :c) -
meggyőző. -
Megcsinálod külön a képkockákat és valamelyik progival össze teszed -
nenad #29221 alagyalaztuk a feledat oltaran..
(vagy valami ilyesmi)
-
Foh elég széles a kamera látószöge. :) -
nenad #29219 az utolso teapotnal fele az ugras, 250>255, egy kicsit kilog a sorbol, poen hogy egyeltalan eszre lehet venni. Minden mas color mapnal szimplan eltunne a kulonbseg. -
nenad #29218 nem vagyok geco, nem szurom be. :)
ezt egyebkent gi egyutt mas modon trukk nelkul nem lehet megcsinalni.
Ami fekete az fekete, ami feher az feher, meg ami kozte van..
teapotcsik -
hehe. :) Kellene egy kis textúra plug, mondjuk "linear color" néven, ami szépen elvégez egy ilyen transzformációt. -
nenad #29216 elcsocsoltem a linear workflowal megint, es ragyuttem miert - idonkent - a szinek ki lesznek mosva. Kedves max baratunk ugy ahogy van elbassz a gammat, ugyanis az arva, valamit nagyon elgazol. Ez csak a color pickerre vonatzik. Meg gradiensek meg ilyesmi
megoldas, az ilyen szinekre kell a color correct, gondolom plain szineknel nem lassit szinte semmit sem, texturanal meg lehet gamma 2.2zni, (output 1.0)
Szoval mindent be kell kapcsolni kiveve "affect color selector" (az affect material editor mar egyszer eljatsza a gammat...) plusz color correct mindenre mint ami nem textura.
A szinvalaszto relative tok szar lesz, de valamilyen furfang folytan, a szinvalasztasnal ahol mutatja a regi es az uj szint, az uj szin mindig helyes, szoval azt kell skubizni.
elfogadhato -
nenad #29215 marha szekvenciaba akarod renderelni, mert a callback #prerender stb csak egyszer hivja meg max, a szekvencia elejen.. -
nenad #29214 http://maxplugins.de/max4.php?search=
scriptbe nem lehet megcsinalni csak pluginbe.. -
counter text vagy mi, irány a scriptspot.
Szinte döbenetes, hogy mennyire nem tud semmi érdekelni egy üveg finom savignon után... ez off, csak megdöbbent, hogy ilyekor érezlmi zsarolhatóságom nulla. :) -
nenad #29212 scriptspot.com -on
csorgess meg mer vizszintesbe leszek.
egyebkent nem lehet nehez, kb 5-10 perc -
nenad #29211 minth lett volna egy ilyen script..
de ha nem gyere fel skypera.. -
nah egy költőinek nem mondható kérdés. lehet olyan csriptet írni max alá, hogy mondjuk beteszek egy textet és az abban lévő szöveg változzon képkockánkéént?
kell renderelnem 1 -100 ig számnokat és nincs kedvem mind a 100 Frame t külön megcsinálni. -
nenad #29209 mondjuk hatranya az hogy a kutya sem akar plusz tomoritot installalni.. -
nenad #29208 nemtom regebbi idokrol emlekztek e meg az UHA tomoritesre.
van wines verizoja is, mostmar GUI-val. kb 100% jobban tomorit mint rar a legjobb tomoritesre allitva.. )foleg multimedias dolgoknal jon ki az oriasi kulonbseg, pl bmp kepek tomoritese, rar ebben nem tul jo, zipnel is legalabb 80% al jobb (zip is maximalis tomoritesen volt)
Nagyon brtutal cucc. -
Olvass inkább ne hisztizz.
#29190 -
Valaki válaszoljon már a #29188 leírt kérdésemre.:D -
Arulo:P -
Én a helyedben tengereznék. :) -
nenad #29203 elhuzott mindenki, vege a kurzusnak, megint itt leszek 1 hetig alon in the dark :) ugyhogy lesz tobb idom forumozni.. hehe.
meg persze a tengerre is. ;)
-
nenad #29202 a kep teljesen jo, felesleges a "zaj" miatt aggodni. -
Sziasztok!
Kicsit felve teszem fel a kerdest, nemtudom, hogy lehet-e itt ilyet kerdezni, de eleg sokat kerestem es sajnos hiaba...
Szoval tud valaki az AfterBurn 3.2 es/vagy Dreamscape 2.5-os verzioju pluginekhez mukodo letoltohelyet?
Remelem, tud valaki segiteni...
Elore is koszi.
Ujedith -
4D #29200 Jó ez, mi ezzel a gond. -
Szép! Szerintem nem is zajos... -
a renderhez nem sokat értek de én az asztal léábaut a végefelé széáthúznám mert eléggé borulékonynak néz ki amúgy jó a kép -
Üdv a magyar MAX-os társadalomnak!
Kivételesen linkelek most én is egy képet, ami még kicsit WIP, de már lassan kiakaszt, mert a GI-t még mindig zajosnak találom, és bármilyen paramétert állítok a V-Ray-ben, attól csak tovább renderel, de nem lesz tisztább. Most főleg azzal a fallal van bajom, ahol a kínai irásjeles kép van. Irrad Map és Light Cache kombival csináltam. Ha valakinek van valami ötlete, kérem szóljon. Kösz.belsoter_wip_render_noise_gi -
montressor #29196 ahh, es ezekszerint van kulon enable is, mert en a show transform gozmo-t buheraltam. :) Koszonom -
montressor #29195 Jee, egesz shortcut repertoar van :)
koszi -
pfff... éreztem, hogy ez lesz :D
De legalább pontosabb vagy nálam. -
:) -
1. A renderingnél lehet megadni a felbontást és az aspectet, ha azt akarod, hogy ez látszódjon a viewportban is, akkor Viewport névre jobb gomb / show safe frame.
2. Customize User Interface/Keyboard, amúgy van alapból is bindelve a Transform Gizmo Toggle az X-re. -
1: mert az nem a tényleges méret ami a VP-ben látsz. De ha a Viewport beállításoknál bekapcsolod a Safe Frames (vagy mi a neve) az megmutatja rendesen a render kép méretet.
2: Customize menüben, keresd ki ami kell és rendelj hozzá egy bill. kombinációt -
Ha standard nincs felskinelve, becsontozva, akkor sehogy, ha meg van, akkor a csontokat kell mozgatni, az külön objektum. Érdemes ám kitsit tanulgatni a dolgokat és nem egyből belecsapni a karakteranimálás lecsóba... -
montressor #29189 Kerdeseim:
1, ha a perspektiv neyetet renderelem, miert nem ugzanazt a kepmeretet kapom, mint amit a nezetben latok? pl. odaallitok vmt a pers. nezet szelehez a renderben meg nem pont a szelen van..
2, lehet shortcutokat megadni? konkretan a transzfo gizmot szeretnem ki- es bekapcsolgatni?
koszonom -
Vki nem tudna azt meg mondani, hogy ha van 1 emberünk ( amit leszedtünk ), akkor annak a csontvázát hogyan lehet megfogni? -
4D #29187 Ne is mondd tegnap láttam 1@, na az engem is felzaklatott.
Aranyos volt.
Ha meg hülyék? Temporális süketség, ergo itt be ott ki. Igen, hogyne, persze-kazetta berak.
Soxor a hülyeséggel mtatják, hogy az kell nekik, hogy meghalgassák őket.
Nő kibeszél, és lenyugszik.
Ezt amolyan shortcut to nyugi tanácsnak javaslom mindenkinek, aki nyugiban akar modellezni.
-
Nekem van "cicamicam", de en a hulyesegeire vagyok alergias!:D -
marcee #29185 Engem nem a tenger , hanem a "cicamicak" zaklatott fel jobban. Akarok egyet nagyon! (csak az alergiámat kellene előbb megműtetni :( )