3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Én legalább már 5-6 projectet mentek ugyanoda és mindig a Max5/scenes jön be.

Þór vígi þessi rúnar

Palika1989
Hát nekem, egy idõ után (mondjuk kétszer mentettem a C:\proba\ mappába) automatán azzal kezdõdik az open!

Webdesign, animáció, webfejlesztés: http://paul.maszlik.com

Carlos
Láma kérdés, mely megoldaná egy nagy nyûgömet!
Hol tudom beállítani, hogy az open gombra kattintáskor ne a Max5/scenes jöjjön be? Szétnéztem az opciókban az elérési utaknál, de ott nem találtam ilyesmit.

Þór vígi þessi rúnar

Aldaryn
Na ez jó.

per aspera ad astra

Carlos
Kúl!

Þór vígi þessi rúnar

Mayer
csak mert mé' ne.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Kössz srácok. Lesz még 😊

Oryon: Vrayos.

www.gaborhertelendy.com

DXF-bol nem csak 3 fajta van, de csak az egyik fajta hasznal polygonos adattarolast, a tobbinel maskent tarolja az adatokat. Ami a DXF ellen szol az az, hogy nem tarol el UV koordinatakat csak szininformaciokat layereket stb. Ebben az esetben ismet a Zbrush adaptivUV ja kerul hasznalatba. A jo jarhato ut a MAX obj. exportere (a MAX6 Habvare altal keszultben nem jo az UV export!!) De a MAX7 bol exportalban jol mukodik es ezert ha behivod Zbrush-ba akkor O hasznalni fogja az eredeti OBJban tarolt UV koordinatakat(ha megsem akkor ismet az adaptiv UV jon a kepve) ha latja az UV-t akkor eleg "csak" a NORMAL/DISPLACEMENT/TEXTURA mapokat kiexportalni pld. TIFF be amit egyszeruen raadsz a max material megfelelo slotjara. (at kell tukrozni az UV-t !!!tile -1, -1"). Asszem ennyi de bovebb infot talalsz a:
Zbrushcentral
Gondoltam rá, de nem tudom hogy így van vagy sem. Az ipse a videón egy DFX vagy OBJ fájlt importál be. Az OBJt próbáltam, de nem mûködött, a DFX igen, abból is volt 3 fajta, ilyen hogy: AutoCad 2000, AutoCad2004, AutoCad valami.

Az utolsó megintcsak nem ment, mert ott a max írt ki hibát importálás közben. Mindegy nekem az Autocad2004 meg is felelt, de azért a másikat is kipróbáltam. Szóval mindkettõvel ilyen használhatatlan lett a végeredmény. Még megpróbálom más kiterjesztéssel, háta az lesz a gond, ha nem akkor már csak a ZBrush lehet hülye, bár mondo, ugyan azt nyomogatom mint az ember és ilyen.

Mellesleg kimentettem a videóból az õ mapját:
oryon
Nincs ennek semmi baja, ennek ilyennek kell lennie.
Úgy gondolom ez a ZBrush adaptív vagy milyen UV tere által keltett "összevisszaság" disp. térképe, mellyel semmi baj nincs. Csak ekkor ki kell exportálnod ZBrushból a modellt és vissza maxba, mert új UV tere van.

Vagy megcsinálni úgy, hogy a ZBrush az importált modell UVterét használja és ne a sajátját.

//de vannak nálam hozzáértõbbek, õk jobban el tudják mondani/kijavítani 😊

Oryon

Szóval az lenne a Map amit csinál a Zbrush. Fogalmam nincs mi a baja.

És rakok egy Vip képet Frenkie-rõl 😊.
Még a Zbrus módosítás jól fel fogja dobni, de már most sem rosz. Még lesz egy hajszála és egy Frenkie feliratos bézbólsapija.

Nah elkezdtem a film fõszereplõjét megformálni. A neve Frenkie lett.
Maxban modelleztem le, mert az egész Zbrust még nem néztem át és ez így jóval egyszerûbbnek tûnt. Szólva a modell 90%-ig kész, már csak finomítgatni kell rajta. A gond csak most jön. Van egy tutorial videom ZBrushoz. Szerencsémre pont azt csinálja benne az ipse amire nekem szökségem van, magyarul beimportál egy modellt és alakítgatja, majd kiexportálja a displacement mappot. Minden úgy csinálok mint az ipse és mégsem lesz jó. A mapp amit vagy 50 másodpercig készít semmit nem ér. Valami összevisszaság az egész és ráadásul még más modellel is próbáltam és úgy sem volt jó. Valamit tudtok mondani?

Na én megyek Balcsira szóval majd pár nap és leszek, addig is itt a házifeladat 😊.

És kép akkor a hibáról:
youth
Nagyon klafa! Jól néz ki!

Youth

FRenkie
aranyos

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Le lehet szállni rólam! 😊

Youth

oryon
WOW, szép lett.
Bár egy kicsit sokat ittál modellezés közben, nem? 😊
Persze természetes alapanyagokból készült répalét, igaz Youth? 😄DD

A Dof az Vray alap v. post dof?

Oryon

oryon
Jó kis videó: nine inch nails - Only

Oryon

Carlos
Ez süti lett!

Þór vígi þessi rúnar

Mayer
Egy kis lazítás vacsi után. Csak hogy színesítsuk a fórumot 😊.

www.gaborhertelendy.com

ja de targyak moge, es hogy tukrozodesben latszodjon az kisse nehezkes lenne, sztema legjobb megoldas, finalflares

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sadist
PS-ben Filters->Render->Lens flare 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Free
KÖSZÖNÖM MINDNEKINEK . Nem vagyok türelmetlen csak valahogy Videopostban látom meg ki van választva a Rendering/envrimoment-Effect Panelen. hozzá van adva a glow meg minden ami kell de mmégsem teszi rá . Video Postban meg tök szép

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

FRenkie
De az effekteket render után teszi rá, úgyhogy, ha türelmetlen vagy és a rendert a felénél leállítod akkor nem fogsz lens flare-t látni soha 😊

FRenkie
kössz

A REACTOR CarWheel-re senki??
Tok mindegy milyen fennyforras (vagy objektum) az effects vagy a Videopost/Lens effect ben keresd. Ott megmutatod a fenyforrast vagy testet es annyi. Mindenkinek mas a szep beallitas, erre nincs recept (csak ne legyen tul eros!!)
Free
ne kötekedj :c)) örülj hogy van :c))

más:
nah nyomtam F1 et meg rákerestem neten de lévén nem megy még mindig úgy az angol ahogyan én szeretném hát felteszem a kérdést. hogyan lehet szép Lens Effectet készíteni ? mi kell hozzá?? mert én direct light al próbálkoztam de valahogy sehogy sem lett semmilyen efect sem. tudom hogy noob a kérdés meg L foktok zavarni de tényleg érdekelne

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

a 3dsmaxot a banneron lejebb huznam, sztem jobban nezne ki ha kozelebb lenne az aljahoz egy kicsit

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jo hogy belinkelted, lattam mar regebben de elvesztettem a linket 😊

Ez se normalis...
Normal map keszitese
aha.

oryon
Vraynél úgy érdemes, hogy a jelenetben lévõ vray lightoknál kikapcsolom a Caustics képzését és berakok egy direction lightot és csak az képezhet ilyet?

Oryon

annyi van a neten mint a szemet, keress ra.
egyebkent a scene amit flegosnak feltettem abban is van caustics, az alap beallityasnak elmetileg jo kell lennie, csak ne vraylightot hanem direct lightot hasznalj a causticsnak.

Carlos
Nekem tetszik a bogár!
Nekem eddig egy szekrényre futotta csak. Igaz 3 napja nyomom a Max-et.
Képet be se merek tenni róla.

Þór vígi þessi rúnar

Mayer

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
Mi köze Aldarynnak a ds21hez?

Mayer
Nenad: Ahhh. Próbálkozom de nem tom mit kéne ha este sikerül akkor renderelek egyet külömben így marad. Jut eszembe. Nincs kedved csinálni nekem egy vrayes caustics tutort? 😄. Próbálgatom de mindig foltos meg csúnya. Biztos elrontok valamit de nem tom szal jó lenne egy jó kis setup.

www.gaborhertelendy.com

RelakSfromhome
Max-hoz lwo plugin van-e?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

na vegre, ma meg holnap agymosason vagyok 😄, aztan belefogok 😊
Addig kitalalok vmit

Helló!!!
Polytrans-for-Max
Van már ilyenetek? Mik a tapasztalataitok?
(... hogy lehet óccsóé hozzájutni 😊)

grizzly21
ez is igaz😉
és micsoda dicsõség lesz a credit menüpont alatt látnia majd a nevét az illetõnek:
fantasia_car_1---3d modeller: X. Y.
😄

Aldaryn
Mióta van helyezés? 😊 Megy a project, emberek küldözgetnek képeket, véleményezzük, kritizáljuk, stb... És szerintem senki nem fog megharagudni, ha neked megtetszik egy-egy mû, és esetleg megkéred az illetõt, hogy rendndereljen már pár olyan képet is, amit felhasználhatnál a készülõ gamédba.

per aspera ad astra

grizzly21
jo az uj banner, de inspirációként ki lehetne írno, hogy az elsõ akárhány helyezet kocsija bekerül egy fantasztikus flash multiplayer játékba😉

Methos from GH
Érdekes, én normálisan tettem fel a kérdést, leírtam miben lenne szükségem segítségre, mégsem válaszoltatok. Egyedül 1 ember, válaszolt, hogy õt érdekelné. 😛 Szóval szerintem tökmindegy, hogy teszik fel a kérdést, mert nem igazán válaszoltok rá.

GameHunter TEAM - Boss :: http://www.gamehunter.hu :: [email protected] Játékszinkron Stúdió :: http://www.jatekszinkron.hu :: [email protected]

nem jo, a reflection, valamit tuningoljal teso! 😊
az egesz oltan termeszetellenes hatasu, nezz meg egy fotot es probald a fenyezest ugy megcsinalni.

Mayer
Jó reggelt!

Kicsit mégnagyobb kicst mégsárgább.
Mostmár meguntam nincstovább 😊. Pár stúdiókörnyezetes kép még lesz aztán vége. De azért vélemények jöhetnek.

Piros

Sárga highres

www.gaborhertelendy.com

oryon
Héééé! Odakoppintok! Aldarynt ne merjétek leváltani! 😄
Mostanság néha eltûnik, szal türelem...jön még eme utcába és akkor... 😄

Oryon

Palika1989
Köszi!!! <#integet2>
Ez a kép photoshoppal kicsit "öregesítve" lett...
Az eredeti kép:

Árnyékok nincsenek... (nem is tudom miért <#nemtudom>

Webdesign, animáció, webfejlesztés: http://paul.maszlik.com

littleNorbi
Hát nem egyszerû, ez a baj.

Apropo, nem latott valaki valamerre tutorialt a Reactor-Car_wheel hez?
itt olyasmire gondolok, hogy nem csak leteszem az autot ami kicsit rugozik es elindul, hanem extra lehetosegek kiaknazasa. Controllerek scriptek stb... valami amivel inteligensebbe teheto az auto.