3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
A Max booleanja irtó béna. Egyre többször inkább edit mesh-t használok.
Persze vannak elkerülhetetlen helyzetek (pl dobókockára mi más 5let lehet?), ilyenkor lehet sakkozni az edge-ek helyzetével, meg a hibák javításával.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Persze a boolean után rengeteg, de tényleg rengeteg hiba maradt, azt pedig mind kézzel korrigáltam. Lehet, h én voltam a béna, de órákat tököltem csak azzal, amit a kivágás elcseszett.

galéria: tempmaxer.uw.hu

A csavarmenetet egy helix alapú loft objectbõl boolean-eztem ki. Az egész csavar
komplett, egyrészes modell.

ThomasGins
Sztem nyomassatok vázlatot is én szivesen megnézném.

\"So always look on the bright side of death\"

Free
jah eltelt újabba 60 nap.. akinek gondja van a belépéssel az pls adja meg a paramétereit privben és orvosolom a dolgokat

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
nekem is a rajzolási állapotban van . épp Blueprintet készítek :c) majd oda adom valakinek hogy modellezze le :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Malakai
Amúgy van aki dolgozik fantáziaautón? 😊
Nekem concept rajzolgtási fázisban van még, szóval még keresem, hogy mégis mit akarok. ^_^

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Az enyim ultragagyi lett, de azért belinkelem, szal így utólag...

Még szerencse, hogy sejtheted, hogy mi akar lenni... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
Köszönöm <#taps><#law>😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
😊

oryon

Kicsit megkésve, pedig siettem és nemigen lett olvasható...de a szándék a lényeg 😄

Oryon

RelakSfromhome
nm

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Carlos
Ok, naggyából megvan.
Akkor majd kisérletezgetem.
Köszi a válaszokat!

Þór vígi þessi rúnar

RelakSfromhome
Ha valami bonyolultabbat csinálsz, amin vannak mindenfelé álló lapok, de egy egyszerûbb textúrázás (kocka, henger) is elég, akkor érdemes használni.

Pl csinálsz egy sziklatornyot. Ráhúzod a textúrát, ami vagy randa, vagy nem is megy fel rendesen, a max hibát jelez, stb. Ekkor rátolod az UVW Map-ot, beállítod hengernek, és nagy valószínûséggel szép lesz.
Legalábbis pl egy játékba szerintem megteszi.

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Carlos
Akkor mi értelme lenne egy kockára henger alakú UVW-t tenni?

Þór vígi þessi rúnar

RelakSfromhome
naná, mert ha egy kockára kocka alakú uvw-t raksz, akkor nem csináltál semmit 😛

Carlos
Ok.
Csak eddig én feltextúráztam egy kommersz kockát (fa, bump-pal).
Aztán adtam neki egy kis UVW-t de sok vizuális változást nem tapasztaltam.
(Max 5, egy tutorial alapján.)

Þór vígi þessi rúnar

RelakSfromhome
Az UVW Map segítségével feltextúrázhatsz egy akármilyen tárgyat.
Többgéle szabályos test szerint textúráz (egy irányból vetít, kocka, henger, gömb, mittomén), vagy az egyes poligonokra is feszítheted.
Általában jó kiindulási alap az Unwrap UVW módosítóhoz

Free
Vagyok élek csak L vahyok havazva nem kicsit ...
megkaptam minden privet és reagáltam is de most 36 órája vagyok ébren és kicsit ki vagyok már szóval holnap mindent megoldok amit kell
HB Frenkie így utólag is :c)
Szépek a képek

oryon
WOW...szép lesz.
Közelebõl is plz! A menet, hogy készült?

Oryon

ThomasGins
Boldog szülit!

1 hétig nem voltam,6 oldalt visszaolvasni.... grrrr😊
Jó kis képek születtek!

Még nem 100%-os a kép, de gondoltam, h dobok róla egy pre rendert. Elég sok munka volt a modellezéssel, ezért gondoltam, h talán megérné ide is berakni.

Carlos
Szokás szerinte ez is nagyon bejövõs nekem.
Egyszerû, de mégis. Többet mond, mint a bogár.
Valahogy ezek a nonfiguratív absztrakt dolgok nagyon bejönnek!
#20813 ?

Þór vígi þessi rúnar

Gondoltam hogy tetszeni fog a neve Frenkie-nek FRenkie 😊

Most jöttem haza nyaralásból, de még megyek, de köszönöm a válszt, aztán majd ma valamikor megpróbálom megoldani. Aztán ha készen lesz akkor az lesz a kérdés, hogy érdemes lenne-e mellé még egy textúrát is ráhúzni, vagy elég ha homogén lenne a bõre színe. Egyáltalán milyen bõr illene hozzá? Végülis egy mókás figurát akarok készíteni, aki egy mélyhangú, mogorva ábrázatú, csúnyácska valaki lenne, aki egyszerre ügyetlen és szeretnivalóan aranyos. A barna színre gondoltam, mint ami a renderben is szerepelt, csak nem akarom, hogy nagyon rondára sikerüljön.
FRenkie
Köszi srácok!

RelakSfromhome
Tényleg, FRenkinek HBtY 😊

oryon
Boldog Szülinapit FRenkie <#vigyor2>

Oryon

Evogordon
Boldog szülinapot Frenkie<#smile>

free elment nyaralni vagy itt vagy? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
Igen, látszik a "pixeles szél", ez azért már csak 1 perc volt 😊 Azért nem kell túlzásba esni.

Aldaryn
Ennek displacement szaga van. Amúgy jó. Csak nekem nem a kedvenc stílusom.

per aspera ad astra

Mayer
Vááá. Ez megint jó lett. Mindíg meg tudsz lepni koma 😊. Ennyit kihozni pár kancsóból....

Carlos: Ezek a képek nem tanítanivalók hidd el. Nem olyan jók. Csak pár fény és igazán primitív objectek. Viszont egy picit mindegyiket máshogy kell. Nem lehet egy átfogó tutoriált írni arról hogy hogy csináljunk 10 perc alatt egy felesleges képet 😊. Majd holnap írok errõl többet de most sietek.

www.gaborhertelendy.com

Aldaryn
A teáskannák túl sok spanglit nyomtak el... 😊

per aspera ad astra

RelakSfromhome
Maxhoz tényleg senki nem tud .lwo exporter plugin-t?

FRenkie
Mintha a sárga teáskancsó valamiféle vezetõ szerepet töltene be a verembe zárt potok között, és õ az elsõ a kíváncsi de ugyanakkor rémült kancsók közül, akit presztizse miatt mindenki odaenged az éppen beáradó fénysugarak fókuszába, hogy elõször tapasztalja meg ezt a reményteli, de ugyanakkor rémesen bizonytalan pillanatot.

<#taps>

Aldaryn
Fasza, mint mindig.

per aspera ad astra

oryon
Hehe, nagyon jó. grat 😊

Oryon

youth
Az én mai képem:

Youth

Carlos
Tudnál írni egy tutorialt az ilyen egyszerû (nekem nagyon bejövõs) 10 perces munkáidról?

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Lenne egy kérésem.
Valaki elmagyarázná nekem (viszonylag közérthetõen), hogy mire jó/mire kell az UVW Map?

Þór vígi þessi rúnar

SigS
Az nem olyan egyszeru, tedd ki egy publikus weboldalra (freeweb, uw, srv, atw,...)
Utana annak a linkjet tedd be a forumba hivatkozaskent.

"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled őket eltűnnek" :)

Sziasztok.Meg tudná nekem valaki mondani hogy a gépemböl hogy kell bemásolni ide a forumba egy szöveges dokumentumot? mert sehol nem találok ilyen gombot itt,csak a szmajlék ,makrok,url,kép-et látok.kösszi.
Mayer
Talán mert ezek 10 perc alatt kész vannak és nincs idõm megunni 😄.

Laár András: Buborék.
Írta Laár András verse

Ej, buborék, buborék,
Szinejátszós, csodaszép,
Imitt veres, amott kék,
Az orromból gyött ki elébb.

www.gaborhertelendy.com

Carlos
Köszönöm!
Nekem ez élethûnek tûnik.
Najó nem, de klassz. Legalábbis az én jelenlegi szintemnek... 😊

Þór vígi þessi rúnar

Evogordon
bocs férre írtam nem 66 bit hanem 64 az alaplap 😄

Evogordon
Na majd holnap tesztelem az új procit meg alaplapot hogy milyen gyorsan renderel 😊
alaplap: asus A8V 66 bit
CPU: AMD Athlon 64 3000+

ez az rendering/environment/ADD+athmosphere/volume light. Mit nevezel elethunek, vagy mit akarsz latni???
Carlos
Megnézem megint akkor!
Más!
Ezt szeretném élethûbbé tenni:

Azt mondja adjak hozzá noiso-ot:

De ezt a panelt nem találom, ha a fényforráshoz adok, akkor nem ez jön elõ.
Mit tegyek, hogy elõjöjjön és ilyen legyen:

Þór vígi þessi rúnar

oryon
Esetleg a Configure Pathnál átállítod és akkor tuti ott nyitja...gondolom.

Oryon

FRenkie
Na ezek az egypercesek jobban sikerülnek mint a beetle!

Ronin: cool lesz Frenkie 😊