63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Lazarus
    thx megoldva

Azt hogy lehet megcsinálni hogy egy lapos felület egyik oldalára ráesik egy árnyék az egy kicsit látszódjon a túloldalán is, azaz hatolson át rajta a fény?

Levélez kéne
  • Aldaryn
    Nenad, merre vagy? :D
  • Aldaryn
    Ha hozzáteszel egy alpha csatornát, akkor arra feketefehérben dolgozhatsz is, miután kiválasztottad. (ugyan úgy, mint bármelyik csatornára...).

De attól függ, mihez akarsz oacity mapot, mert ha külön map slotba pl. egy shaderbe, akkor célszerűbb külön mapban dolgozni. Persze, van, aki azt referálja, hogy minél kevesebb file legyen.
  • Lazarus
    opacity mapet hogy tudok photoshopban csinálni? a channelek közt bedobom az új alfa csatornát, de ha csak az aktív akkor full fekete lesz a képernyő, az RGB csatornákat jelölöm ki egyesével + az alfát nemjó. Ha minden csatorna ki van jelölve akkor befirkálja a képet pirossal és ennyi :(
  • Aldaryn
    Hmm... réges régen, sosem volt elég fény, és mind kiégett. Aztán jöt az exponential color mapping, és fény is volt, meg ki s égett, de a szaturációt elvitte a cica. Most meg itt a linear workflow, emiben olyan kegyetlenül eltűnik mind kontraszt, hogy az kész. Képek alant. Hogyan lehet visszacsalogatni a kontrasztotmidenféle furmányos "adjunk hozzá occlusion mapokat" dolog nélkül?

• 4D
    Tetszik mindenestül,jó agybeteg.
  • montressor
    koszike, dereng:)
  • Aldaryn
    Cool caustics! :o)
  • Free
    Érdekes "látásmód"

Nekem tetszik :d
  • ThomasGins
    Egy másik szemszögből:)
    Hehe
  • ThomasGins
    NFR vagymi:)
  • Ronin666
    Höhö :D

Ez nagyon állatul néz ki :D
  • petesilver
    Kevered! Az uwrap arra való, hogy különböző unwrapoló, vagyis kiterítő eljárásokkal kiterítsd egy object felületét, hogy aztán a kaptt wireframe segítségével texturát készíts rá. ezután a texturát az objectre helyezve még mindig módosíthatod az unwrap részben a rácshálót, hogy minél kevesebb legyen a torzulást. Ez a profi eljárás, néha egyszerűbb texturáknál texturával kezdik, olyan objecteknél, amik egyszerűek, és elegendő a max sima uv mapping eljárása, mint plane, box, sphere, elegendő a sima mapolás, nem kell unwrapolni feltétlenül. Az eljárás amúgy igazából a bonyolultab felületek miatt jött létre, valamint játékoknál hasznos, ahol lényeg az adott texturafelület maximális kihasználtsága, 1 texturán több object unwrapolt texturája megtalálható úgy elforgatva egyes részleteket, hogy minél több textura elférjen.
  • montressor
    wahaaa! Tudom hanyasul nez ki, hianyos is, de ez az elso proba texturazasom :)
    Ugy nez ki valamelyest kezd leesni a dolog

a fej es a torzs kulon-kulon lett rajzolva elol es hatul is, es hat ugy nez ki rahuzta, amit ra kellett. koszonet a helpekert
  • Malakai
    Sztem kezd az alapoktól, nem kell egyből belecsapni a lecsóba...
  • montressor
    lehet, h keverek valamit? az unwrap arra van, h egy textura kepben levo reszkepekre igazgasam a 'vetitopontokat vagymiket', tehat raszabjam a modelre a darabokat? Azt hittem, h ezzel csak egy kiteritett ures kepet csinalok, amit aztan festek es majd uvw mappel igazitom a modelre...
  • montressor
    azt sem nagyon ertem, h hogy rajzolnak meg egy pl. arcot, hogy az torzulasmentes legyen mappelve
  • montressor
    Egyfolytaban azt bujom, de nem talaltam a mappinget, csak unmappinget. Gondoltam jo lesz az is, majd visszafele csinalom :)
  • nenad
    ha van egy keped amit texturakent akarsz haszalni akkor cibalhatod a vertexeket (textura) hogy a kep ramasszon, de ehhez is szukseg van valamilyen szintu UVWzasra. Egyszerubb targyaknal hatasos.
  • Malakai
    Érdemes belenézni a helpbe is amúgy.

Az unwrap uvw-ben kimenthető a rácsháló és arra festhetsz rá, ha meg régebbi max-ot használsz, akkor keress rá a textporter-re, amivel ki lehet mentetni.
  • montressor
    koszi a valaszt, es hogy keszitem el magat a texturat? gondolom nem csak fogok egy paintet es hasrautes szeruen rajzolok valamit, hanem ugy kepzeltem, h valahogy kapok egy abrat, amin a kifeszitett hatarvonalak vannak, amit szepen kifestek es aztan vhogy azt 'rakom' ra az aldozatra...
  • 4D
    Hehe, én jópár éve csináltam egy szőrös hülyeséget NFR kategóriában:
    Dili
  • Boba
    az unwrappolas a kiteritett kep elkeszitese. A lenyege, hogy a texturat feltudd huzni a targyadra kisebb nagyobb torzulasokkal. (Proceduralis texturaknal sem biztos, hogy megart...)
  • montressor
    Mire kell az unwrap uwv? Nem az a cel, h texturazzunk? nem ertem mire jo? Vagy ezzel keszitem el a kiteritett "kepet", amit paintel kifestek, es visszahuzom ra?
  • Aldaryn
    Hehe, ez jó! :)
  • ThomasGins
    Önarckép előnyben:)
  • Free
    Legyen szőrös project :c))
    Minden ami szőrös :c)))
  • ThomasGins
    Kéne már egy "hülyeség" project,rég vót:)
  • ThomasGins
    Sun-t irtál elször azért gondoltam...:)
    De nálam kis multiplernél is szép szürke,ambient állitás nélkül is.
  • Aldaryn
    Hmm... és nicns a hivatalos oldaon demo? Turbosquiden sem? Ezeknek a progiknak a többsége alapból demo módban települ, és csak lehetőséget ad az aktiválásra... érdemes meglesni.
  • petesilver
    Asszem a cast shadow lesz az. Viszont az ambientből jócskán szürkét kellett csinálnom, ugyanis fekete ambientnél jelenleg fullfekete lett szinte minden!
  • petesilver
    Nem találok olyan menüt a skylightnál, ahol bekapcsolni, esetleg paraméterezni lehetne az árnyékolást :( ez a gondom, extra menüt pedig nem tudok, néztem egy darabig, keresgéltem, de aztán feladtam.
  • ThomasGins
    Shadows on?:)
    Vagy nem értem a kérdést:)
  • petesilver
    Sziasztok! Sunlight használatakor hogyan tudok a renderbe árnyékot generálni sima maxscanline renderrel?
  • ujedith
    Neharagaudj, de felreertettuk egymast, mert nekem jo lenne egy demo vagy trial is. Az meg nem illegalis.
    Regebben le lehetett tolteni hivatalos honlaprol, de ma mar csak "buy"-ol ni lehet.:-(
    NA mind1. Azert kosz, hogy legalabb te reagaltal valamit!;-)
    Ujedith
  • Aldaryn
    Olvastad mi van a bannerben?
  • ujedith
    Sziasztok!
    Tud valaki egy mukodo AfterBurn vagy Dreamscape plugin letoltohelyet?
    A hivalatalos oldalrol mar csak venni lehet, nem lehet tolteni..:(
    Pliiiz help!
    Koszi elore is!
    Ujedith
  • nenad
    az en xprofomban nincsen benne :)
    egyebkent gondoltam ra.
  • Free
    Gyerekek komolyan arra nem gondolt senki , hogy a XP Profban beépítve van egy Movie maker amivel minden aranyos dolgot meg lehet csinálni és m,még csak le sem kell tölteni. majdnem minden codekkel tud dolgozni ami telepítve van de én webes dolgokra mindenképpen a wmv t javallom mert k.. jól tömörít és meg lehet oldani minőség vesztés néálkűl is
  • ThomasGins
    Kiprószálom mindet!:)
    Köszi nektek!