63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
"mxcl.exe -d" / aztán load image -
Ronin666 #29904 Thomas köszi a segítséget! Ezek szerint túl sok foton volt beállítva és a lámpa sem volt jó. Most már megy szépen. -
Ronin666 #29903 Szeretnék egy kis segítséget kérni Maxwellhez. Felraktam és megy is szépen. A pluginokat a max plugin mappájába bemásoltam, de szemlátomást semmi hatása nem volt, de annyira ezzel a részével még nem foglalkoztam. A Viewert nézegettem nagy erőkkel. Abban próbálgatnám módosítgatni a HDRI képemet, de nagyon úgy tűnik, hogy ez valóban csak egy nézegető :)
Hol tudnám maxwellen belül szerkeszteni a képemet? -
KOSZONOM A SEGITSEGEKET!
Letoroltem az ini file-t es mostmar minden tutiszupi!:D
Koszi megeccer!
ujedith -
Carpaint jelegű shader tesztek Lion gyönyörűséges modelljén. :) A fényezett részek kivételébel minden shader teljesen diffúz. A lila backdrop egy kis hangulat kedvéért került fel. Nincs AA, képenként 6perc rednertime.
-
marcee #29900 Ha nem is élőben, meg de azért online: szóval én felveszem tunerrel, az összes futamot (időmérőt és a hozzákapcsolódó műsorokat is) és megosztom DC-n. Bár igaz, nagyon gyík a feltöltésem, de legalább 7/24 online vagyok. -
4D #29899 Ezen szétvinnyogtam magam:
Code -
nenad #29898 minde1, most nezem mar regota megyt -
nenad #29897 /off
forma1-et nem tudjatok honnan lehetne online nezni?
-
nenad #29896 heehehehehe :)
hahahahahahahahahah :)
keves dolog van amiben hiszek..
-
"select and uniform scale" gomb vagy utilitiesnél a "rescale world units" utóbbi a méretét is módositja.Ha nincs meg akkor helpben keress rá... -
nenad #29894 me'retezni?
azt nem lehet maxban, azt cades szoftverekben keresd.. -
zoolee #29893 Léci segítsetek. -
Ronin666 #29892 ment a levél -
Van olyan:) -
Ronin666 #29890 Van olyan aki ért a Vrayhez és lenne kedve megnézni nekem a legutolsó kancsós scene-em, hogy a caustic miért nem akar rendesen működni rajta? Priviben megdobhatna egy emailcímmel és átküldeném a scenet. -
teszt, jaja. -
Ronin666 #29888 Köszi a választ megintcsak.
Bár én nem akarok túlságosan belemenni, inkább csak a képeimet szeretném ily módon megeffektezni. Ezek szerint ha nem találok más progit, kénytelen leszek a maxwellt felrakni. Azért köszi. -
Ronin666 #29887 Napi fölösleges tesztnek nem sok értelme lenne, mert egy teszt soha sem fölösleges (szerintem). -
marcee #29886 NapiFölöslegesTorusknot? Vagy NFTeszt? Vagy? -
zoolee #29885 Heló most szereztem meg a 3ds max 7 et és az lenne a kérdésem, hogy lehet méretezni és azt mejik menüpontban találom ??? -
Nézd meg a Motion Panelen az Assign Controller/Positionban mi van.. Elméletileg Position XYZ-nek kell lenni, ha nem az, akkor katt rá Assig Controller gomb, kiválaszt Position XYZ és katt a Make Deffault gombra. Valószínüleg véletlen nem le OK-ztál egy másik controllert, hanem Make Deffaultra nyomtál... Ha ez a gond. -
NFT
-
marcee #29882 Nenad, csalódnom kellett benned! Nem jöttek be a lottószámaid! 
(jellemzően három szelvényem egyetlen számát sem sikerült eltalálniuk.) -
Egyébként, ha nagyon érdekel, ait abban aál, akkor ITT találsz leírást a használt algoritmusról. (Vagy legalábbis az alapjairól) -
Ilyen post effektezésnek semmi köze nincsen a HDRI szerkeszéshez, meg magához a HDR hez is csak annyi, hogy gyakorlatilag LDR képen sok látható eredménnyen nem jár a metódus.
A maxwellesek által implementált "glare" valami nagyon hasonlót csinál ahhoz, mint ami a "rthdribl"-ban megvalósításra került (ott is egy 2D-s képe történik az effetezés, mégpedig a framebuffer tartalmán. Az, hogy közben annak realtime 3d tartalma van, teljesen lényegtelen), viszont ez utóbbi szvsz sokkal profibb, a maxwelles glare elég babacipő jelenleg. De még tipegni is nehézkes benne. Egy pozitívum, hogy képes a diffraktált fény diszperziójára is. De ennyi plusz, többi minusz. -
3dsmax.ini törlése sok dolgon szokott segiteni,lehet h ezen is:) -
hat szerintem ujratelepites lesz a vege...
vegig probaltam az osszes billentyukombinaciot, tobbszor is...
nemtudom mi lehet a para...
na mindegy!
Koszonom nektek a segitseget! -
vagy a helpben nézd át az egybetűs hotkeyeket:)
-
Az x gomb csak eltunteti a mozgato nyilakat.:(
De neked is koszonom a reagalast:)
Ha masnak meg van otlete szivesen fogadom:)
koszi! -
x gomb? -
hat azt en is megprobaltam mar, de semmi valtozas.
Azert koszi, hogy reagatlal;)
amugy meg ennyi plusz infot el tudok mondani, hogyha polygont vagy vertex-et vagy ehez hasonlot akarok mozgatni, akkor mukodik a Move funkcio.
De amikor letrehozok mondjuk egy dobozt, akkor automatikusan a grid kozepere hozza letre es onnan mar a joisten sem tudja elmozditani...:(
Remelem, aki tudja mi lehet a nyomora, az jelzi, szeretnem folytatni a munkat, de igy nem lehet...
Koszi elore is! -
Ronin666 #29873 Nálam is volt már ilyen. Újraindítottam a maxot és jó lett. Gondolom ezzel nem segítettem túl sokat. -
Helo mindenki!
Az lenne a problemam, hogy egyszeruen nem tudom elmozgatni az objektumaimat.
Vagyis nem mukodik a Move tool, a Rotate es a Scale megy.
Lehet, hogy valamivel kikapcsoltam a Move toolt. Hogyan kell visszakapcsolni?
Pliiz help!
Koszi elore is!
Ujedith -
Ronin666 #29871 A HDRI Shopot átnéztem... Vegyes érzelmek fogtak el. Szép, meg jó progi. Szépen meg lehet nézegetni vele a HDRI képeinket, meg újakat létrehozni, de arra nem alkalmas, hogy kész HDR képet tudjak effektezni a végleges LDR képhez, nekem meg valami olyan kéne.
Van egy progi. Az a neve, hogy rthdribl. Ez egy HDRI nézegető progi, csak ez teljesen 3D-s. A középpontba elhelyez pár fénylő golyót és köré a HDR képet. Tele van effektekkel. Nekem azok az effektek kellenének, csak sima kép készítéséhez. -
Ronin666 #29870 Ok, köszi már megtaláltam a HDRI shopot. A HDRI shop 2 sajna nem ingyenes. A PS CS2 megvan, de a HDRI olyan szintű szerkesztésére, amit én szeretnék még nem jöttem rá. :(
Mindjárt meglesem ezt a HDRI Shopot. -
hdr shop akart lenni... -
hdri-studio, photoshop cs2. cs2-t mintha leszólták volna hdri ügyben itt,én nem próbáltam:) -
Ronin666 #29867 Nem tudtok ajánlani valami HDRI szerkesztő progit? Olyanra gondolok, amiben lehet állítani a kép intenzitását, az erősebb fényeknek a "kicsillanását" stb. stb.
Aldaryn ajánlott egyet, de ha jól értettem, akkor az a Maxwellben van. Olyan esetleg nincs ami különálló progi kifejezetten erre? -
Felmerült bennem egy probléma, ami valszeg csak nekem az. :-)
A következő a szitu. Próbálgattam a textúrázást. A próba scene-ben van egy plane, minek adtam egy bizonyos színű matériát. Ezt szeretném koszolni. Így a diffuse mapnak adtam egy composite-ot, 2 mappal, ami a kétféle kosz lenne.
Mindkét map 1-1 mask. Eddig minden okés, tök jól meg is jelenik a felületen a két kosztextúra két különböző helyen. De mivel ezesetben sárról van szó, kéne egy kis bump is. De a masknál már csak map-ot, illetve maskot tudok megadni. Szóval a kérdés, ha még nem volt egyértelmű, hogy hogy kéne megcsinálni az elöbb vázolt dolgot úgy, hogy a két koszfolt (1-1 textúra) bumpmappal is rendelkezzen?