3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pitbull90
A feje valahogy nem mûködik elpakoltam a omnikat elõre akkor túl sötét volt a szõrzet ezt most világosabbra állítottam de még mindig nem vehetõ ki

Σοφια

Carlos
Legalább szõrös... 😊

Þór vígi þessi rúnar

Pitbull90
a megvilágitás azért nem volt jó mert készítettem és 2 omni világítja de azok hátul voltak meg az arcán ahogy nézem el van takarva a hám dee legalább szõrös😄

Σοφια

Pitbull90
Fura a gazdája nem akar szõrösödni😄

Σοφια

Carlos
jaja...
a pofáját én akkoris jobban megvilágítanám, mert igy csak sejteni lehet.
Bár ha pont ez a cél, akkor nem szóltam!

Þór vígi þessi rúnar

Pitbull90
ja mostmár értem sötétebb lenne csak akkor sem farkas szerû mert úgy is puhának néz ki😄 valahogy drótosabbra kellene a szõrit csinálni😄 mert ez nem Disney Landból van

Σοφια

Carlos
Nekem az üveges scene a 256 ram miatt most egy 30 perc volt kábé.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Kedves jószág!
De, ha szabad megjegyeznem, én egy kicsit hlványabb világítást választanék, mert nagyon beégett, és a pofája is eléggé sötét maradt.

Persze, nem akarok arcoskodni, mert szeretnék én ilyet csinálni, csakhát megjeggyeztem volna...

Þór vígi þessi rúnar

Pitbull90
??? ezt hogy érted😄

Σοφια

Carlos
Ehhh...Neked legalább 10 perc.

Þór vígi þessi rúnar

Pitbull90
Meg még valami az normális ha 10 percig tölti ezt ki??? kb ez olyan mintha egy üveget töltenék ki

Σοφια

Pitbull90
De nagyon puhává és picit átformálja ezt az állatot

Σοφια

Pitbull90
Fraksanak szántam de plüskutya lett belõle😄 vagy medve😞((( lehet valahogy a szõrt hátrahajtani? me ha windet rakok rá az eltünteti meg a fejére kéne kevesebb szõr vagy vmi ilyesmi😄D

Σοφια

Carlos
Köszi!
Az építõ jellegû kritikákat szívesen fogadom.

Þór vígi þessi rúnar

KisQbi
hiába ugyanakkora a vertexek száma....

mert nem mindig jó iránymba morpholódniak (vertexnum probléma)....

ha egy modellt alakitok át és abba egymásba morpholom az eredetivel.. akkor okés... de két teljesen más eretedû objectnél nem egyértelmû hogy minek hova kell ugrania....😞

Pitbull90
Ez a szemetes egész jól sikerült de hogy ingyen hozza e azt nemtudom😄 szüleim vették....

Σοφια

Carlos
Egy kis unalomûzõ volt (gettó szemetes):

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Akkor szerintem megrendelem.
Ingyen hozza a futár?

Þór vígi þessi rúnar

megcsinalod ugy, hogy mindegyikben ugyanannyi legyen a vertexek szama, akkor mukodni fog a morph ( a conform-al lehet trukkozni de 90%-ban nem az igazi)
Pitbull90
Nekem a könyvbõl egy az ami nem megy a DOF a mélység hiába állítom be minden homályos lesz ésha megnézem még a könyv képeit is ott szebb a homályosság mert elmosódott nem 5 képet egymás mellé rak valahogy az nem jön össze😄

Σοφια

Igen...elég jól érthetõ....van hozzá CD feladatokkal, úgyhogy mindjárt le is lehet ellenõrizni a leckéket.
Persze van sok dolog, amit tutorialokból lestem el....
De ha mindent beletennének, akkor ki menne el a drága tanfolyamukra....?

oryon
Boldog Szülinapot LionTR! 😊

Oryon

Pitbull90
Álltalában az ilyen könyvek nem kapásból gyûrük urával kezdi (ez a könyv nekem is megvan és elég jó)hanem a panelekkel a felsõ rész mi hol van mit hol találsz meg akkor creat panel akkor a modyfi és így tovább utána jönnek a gyakorlatok hogy ezeket használd pl csinálj gömböt utána abból egyre bonyolúltabb alakokat állíts elõ pl egy kockából csinálj egy egyszerû ember formát meg ilyesmik......... effecteket mutat be a kamerának a kezeléseit meg a lámpáét asszem a volumetrikus fény ami az én logom is ilyenek nincsenek benne mert az alapokat tanít ha azokat tudod onnantól elindulhatsz bármerre! Jó könyv szerintem megéri.......

Σοφια

KisQbi
hogyan lehet morpholni egy kockát 3szög alapú gúlává és azt gömbbé varázsolni?
engem szivatott és teljesen jól nem tudtam megcsinálni....

(pedig biztos egyszerû 😄)

Carlos
Még énis gondolkozom rajta.
A teljesen lámertõl kezdi a tanítást?

Þór vígi þessi rúnar

Itt a Max könyv. Nagyon jó, én ebbõl tudom amit tudok.
Ha itt megrendeled, ócccsóé ki is hozzák ingyééér.
http://www.bookline.hu/control/bookhome?bookid=600147654:6

gondolom volume fog, es arnyekok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Akkor hogy lehet trükközni?

Youth

ThomasGins
Persze, vrayben nincs volumetrikus fény😊

\"So always look on the bright side of death\"

Akko még egy nekifutás.Miért nem tudom max 7-re Brazilt feltenni.Brazil 1.2.52 xobot editionom van.Van hozzá banshee is csak nem tudok vele elõbre jutni.
youth
Valójában egy raktárbelsõ. Van palatetõ is meg minden csak nem raktam be, majd csinálok rá lyukakat és akkor azon szûrõdik be a fény.

Tényleg hogy kell megcsinálni, a folume fogot vagy lightot? Tudtok adni tutort vagy pár kedves, segítõ szót ez ügyben? 😛

Youth

mi lesz ebbol? 😊
tenyleg hles.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Pitbull90
Hja jó nagyon!!!

Σοφια

imagine, amiga 500n
erdekes modon akkor vahogy annyira egyertelmu volt minden.

Malakai
Kár, hogy úgy hagytad a foltot a dobozon, amúgy zsír! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

youth
Vray, aha.

Youth

Malakai
R3? Húú, az nekem nem volt. Én 3D Studio R4-el kezdtem, meg Imagine3D 😄, elég késõn tértem át max-re.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Carlos
Szerintem full jó.
Nekem legalábbis bejön.

Þór vígi þessi rúnar

ThomasGins
Tényleg HL-es kicsit,de jó😊
Vray lenne?

ThomasGins
Annó R3-al kezdtem,net nélkül,és olyan verzióm volt amihez se help se tutor scene,se material.Egy hónap volt mire a fém, üveg materialra rájöttem😊

youth
Üdv!

Egy jeleneten munkálkodom és csináltam egy dobozt is, namost gondoltam csinálok belõle egy képet 😊 Úgyhogy 4x látjátok ugyanazt a dobozt. Kicsit HL beütése lett nekijje...

Mindegy, mehet NFR-nek

Youth

Pitbull90
Ebben teljesen igazad van én is így kezdtem de tutorialok is kellenek mondjuk pontosan lemásoltam hogy kel mondjuk felhõt csinálni (tudtam hol és mi módon kell) utána a saját ötleteim szerint csináltam átalakítottam és így is megmarad de volt sok amire magam jöttem rá de az hosszadalmas pl egy hétig nem tudtam renderelni<#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Malakai
Vki korábban? Nem netes korszakban? Akkor meg fõleg mindent saját kútfõbõl, esetleg helpbõl (bár R4-hez nem nagyon volt nekem speciel)... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Carlos
Ja és akkor még eggy uccsó off a témához.
Szerintem (!!!) jó dolog, ha valaki kísérletezgetik a dolgokkal, mert akkor maga jön rá és az jobban megmarad, mintha egy tutorialból csinálná. Igaz, azok ötletadásnak jók.
Én egy üveggömb tutoriálból lestem ki a material-t és aztán kitaláltam, hogy én baromira nem akarok üveggolyót. Jött a kémcsõ, aztán a tölcsér, majd a folyadék.
Együtt jól néztek ki, de jöttek vele a kérdések, melyeket magamtól nem tudtam, mert nagyon mélyen nem ismerem a max-et. Ilyenkor van az, hogy megkérdezek egy nálam tapasztaltabbat.
Szerintem ez egy járható út.
Amig nem csinálunk belõle flémet (mint jelen esetben) addig szerintem (!!!) belefér a topik keretébe.
Persze mivel én még newbee vagyok itt, ezért nem biztos.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Mondtam is, hogy igazad van.
Egyetértek benne, hogy sok alap dolgot nemtudok és csak tutorialokból, valamint két könyvbõl (max 4 tutorial könyve, Modelling a character in 3ds max) tudok tanulni.
Szóval mivel az interneten én eddig csak hardcore tutorialokat találtam és viszonylag basic-eket nem, ezért vannak ilyen kérdéseim/kérdéseink.
Az álltalad linkelt site-on azért van egy két basic, mondjuk 5%.

Þór vígi þessi rúnar

ha valaki esetleg volvo photo fan: volvo(nem kell jelszo, klikk az angol zaszlon)

Carlos: nem le.....s volt, de ha minden "alap" dolgot ecsetelnenk akkor elegge tele lenne a forum a tobbseg szamara erdektelen dologgal.
Carlos
Jaja azt láttam.
Viszonylag drága is...
Te melyikre gondoltál?

Þór vígi þessi rúnar

Pitbull90
Az is lehet csak 5höz van

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Carlos
Max bibliákra gondolsz?

Þór vígi þessi rúnar

Pitbull90