63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• vafeN
    Valaki tudna adni 1 olyan honlapot, ahonan a Warner Brothers-es Coyote-t lehet letőlteni mint 3D studio max file? vagy pedig ahol fent van materiálként.
  • nenad
    namost az a poen hogy ez nem igy van
    amikor ray traceleshez hozzakezdesz akkor szepen egyfajta fa strukturaba helyezi vray az egeszet. Ez a fa struktura eleg sokmindent elmond, pl hol van a poly, mi mogott van stb. Aztan normalokat megnezni sem tart semeddig, material id-t sem tart semeddig, azt sem hogy melyik material id atlatszo es mi van mogotte stb... Ahogy emlitettem, itt nem ezzel van problema, hanem az algoritmus osszetetsegevel. Arrol nem is beszelve hogy kulonbozo AA ra peldaul mashogy szol.. Szoval igazabol az allitja le oket sztem, hogy nincs ertelme, tul osszetett.
  • Aldaryn
    Hehe... :) Például egy jó kis összetett sok geometriai részletes terület, amit kis előzetes mintavételezés még épp homogénnek talál. :P Persze, mindenféle scnalne elemzéssel megoldható.
  • Aldaryn
    Csak a glossy mapon múlik. :D Meg egy kis diffúz variáció. Amúgy jó glossy, meg fresnel is, meg stb... :D
  • ThomasGins
    :DDDD

Csinált már valaki gyurma materialt?Most azzal szivatom magam:)
  • nenad
    na mondj egy pedlat, jol megcafolom neked... :D
  • nenad
    az nagyon poen tenyleg hogy az uj flashben lehet csomo ps effektet realtime nyomatni. Komaljuk az ilyet.

egyebkent tenyleg fura hogy mar zarva.. :D
  • Free
    ehh én már ittam kis páleszt most sörözök :d
  • Ronin666
    Sajna nem tartanak hűtött sört, ahogy látom. De talán arra felé nincs is ilyen kánikula :D
  • piktor
    Szuper a banner! :-) És most milyen jól esne egy korsó hideg sör. Megdöglök olyan meleg van nálunk...
  • Aldaryn
    Meg mi az, hogy 22:54-kor sötét van ott, ahol ennyi pia van? :P
  • ThomasGins
    Javitva:)Kapott multiplyt flasben:)nem renderelem le a 20mozgóképet 24szer napszakonként:)
  • Aldaryn
    Hmm... elnézve, az a fa ott azért elég veszélyes... Nem lehetne ugyan azokkal a fényekkel renderelni, mint a jelent többi része? :P
  • Free
    Támogatom az ötletet :d
  • ThomasGins
    LOL:)
  • Aldaryn
    Bakker, nah, akkor egy újító ötlet. Mindenki küld magáról egy fasza egészalakos fényképet ükőhelyzetben, és bele lesz renderelve a bannerbe egy korsó sörrel a kezében. :)
  • ThomasGins
    :D
  • Aldaryn
    Ah, de fasza lett a banner! Korsókat az asztalra, de azonnal! :D
  • Aldaryn
    Nos, nem is vagyok egy nagy újító. :P
  • Ronin666
    Ez az elmélet szinte mindig előkerül. Viszont ha mindenki így gondolkodna, akkor semmi újat nem találnának fel...
  • Aldaryn
    Nagy általánosságokban igen, de gyorsan lehet találni pár olyan helyzetet, ami beszivatná keményen. :)
    Amikor előkerül egy ilyen ötlet, akkor az első gondolatom mindig az, hogy annyi okos ember él a világon, akkor csak van ok, hogy még senki nem valósította meg... :D
  • nenad
    sztem relative rovid ido alatt meg lehetne, pl az elso pass/progressive state utan, de eleg bonyesz lenne az algoritmus..
  • Aldaryn
    Képeld el úgy, hogy megoldható, de csak rekurzívan. Az időbecsléshez kell bizonyos idő, amit szintén nem tudsz megbecsülni. :D
  • Ronin666
    Kár :)

Pedig mekkora lenne... :D
  • Malakai
    Jaja, az idővel nem azt adod meg, hogy annyi idő alatt csináljon valami szépet, hanem azt, hogy meddig "finomícccsa".. :)
  • Aldaryn
    Hehe... nem úgy működik ám az. :D

Mindeféle átlagolást, és képelemzést használó eljárásoknál elég nehéz algoritmust írni a renderidő megbecslésére is, hát még visszafele. :D Persze, nem lehetetlen, de nagyon pontatlan lenne.

Maxwellben pedig semmi ilyesmi nincsen. Nincs mit "állítani". Elindul, oszt' jóvan. Megy előre bambán mintavételezve mindent. (húúú, ilyen csúnyát írni szegény mlt-ről. :) )
  • Ronin666
    Komolyan mondod? Nem használtam még maxwellt, de nem lenne rossz csak beíni a kívánt időt, aztán meg állítsa be úgy magát, hogy az időhöz képest legfaszább képet adja.
  • ThomasGins
    Maxwell olyan:)
  • montressor
    MIert nincs olyan render, aminek csak egy ido parametere van? Hogy mennyi ido alatt legyen kesz a kep... :D
  • Aldaryn
    Hmm, nekem a qmc egy mintavételezési eljárás, amit különböző véletlenszerű mintázatok létrehozására lehet használni. Nem csak renderelésben. A noise th
    reshold, és hasonló extensiönök pedig számomra a mintavételezés szerves részét képezik. Én ilyen fogalomrendszerben gondolkodok, szvsz innen a félreértés.

Mert ok, hogy path tracing, de ott is eljön az idő, amikor annak a sugárnak választania kell, hogy az x% diffúz hatás miatt merre pattan.

Nem tudom, de tetszik. Gotan azthiszem. ^_^ Itt az szól. :)
  • nenad
    nem, mert lightcachenel csak a noise treshold mukszik, amit felfoghaszt egyfajta sampling levelnek is.

egyebkent sztem itt valami felreertes van

qmc - quasi monte carlo rendering method. Brute force
    noise treshold imap parameters stb, - qmc extension. Ez az ami optimalizalt es nem a qmc eljaras, sokan qmc nek hivjak - hibasan - az qmc sampler altal optimalizalt renderinget.

mi ez a zene?
  • Aldaryn
    Ha jól tudom, akkor Vray esetében pl. lightcache-nél ugyan az a qmc motor dönt egy sugár adott pontú random eltérítéséről (bármilyen nem 100% glossy sugár esetében, ami gyakorlatilag minden sugárra igaz), mint ami az összes többi qmc dologért felelős.

Amúgy nagyon faja képek. Érdekes, hogy Vlado maga is azt mondta, hogy "ez a jövő" .
  • nenad
    path tracingnel altalaban kemenyen 1 db parametered van.
    mennyi sample per pixel,
    vagy maxwellnel mennyi ideig akarsz ganyolni, illetve milyen sampling levelt akarsz elerni. Alapvetoen ugyanaza a parameter csak mas perspektivabol.
    itt semmi qmc nincsen.

(redqueenel a resolution-t nullara kell allitani es akkor atvalt path tracing modeba)
  • nenad
    ez nem qmc alapu.

Ket engine volt benne eddig,
    photon map es regatather, ez qmc alapu
    path tracing, ez nem qmc alapu (nem is tudom letezik e ilyen egyeltalan)
    illetve most progressive path tracing (ala maxwell) de ez nem metropolis light transportot hasznal.
    Egyenlore annyit tudok hogy ez az o invencioja. Aztan majd elmondja min alapul.

• Aldaryn
    Jó, de redqueen qmc, a maxwell tükrös causticsos és egyéb indirekt specularon keresztül problémája meg egyenesen visszavezethető az mlt-ből.

Amúgy én sem értem, minek pöcsölnek. :/ Siggraphon elég lenne csak egy nagy stand, egetrengető rilízbejelentésnek szvsz nincs akkora marketingereje. Vagy ha igen, akkor meg ötlettelenek. :P
  • ThomasGins
    Ma megnéztem a Cars-t nagyon zsir kis film,látványosra sikerült,ajánlom mindenkinek:)
  • nenad
    kira :)
  • ThomasGins
    8tol reggel hatig kocsmafiling,még szépitem:)
  • fle go
    Hejjjj kocsma lett a teapot gyarból? :D Tok jo, csak a fa lombja nem alkalmazkodik a fenyviszonyokhoz.
  • nenad
    hat az se akarkinek ment. Egyebkent meg nemtom mit pocsolnek vele annyit, de csak kell hogy legyeb benne valami uj... Vagy lehet Siggrraphra varnak?

Kozben mes mashol zajlik az elet.. Redqueenben van meg 1 uj renderelo engine progressive unbiased path tracing ingyom bingyom.
    Ez kulonbozik a maxwell-tol, pl siman kezeli a causticsot tukorben, illetve uvegen keresztul. stb.

Meg a vegen hiresek leszunk vazze! :D