63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    a lámpánál is be kell állítani a transparency-t.
  • oryon
    LOL, vízzel leönteni egy áram alatt lévő gépet?
    Ez a polcos házas géped volt vagy az otthoni?
  • oryon
    Hm... nem értem a kérdésed, de biztos bennem a hiba: "a fekete-fehér kivágásos változatát" ez alatt egy olyan mappot értettem, amivel átlátszóság esetén levágja a felesleges részeket és marad a levelek, ágak, törzs, stb. Én úgy tudtam, hogy ez az opacity map, vagy rosszul tudom?

A kérésem arra irányult, hogy a szépen kivágott fánál valamiért az árnyékot még mindig a plane-ra kezeli és nem az opacity mapra, de mutatok példát, hátha könnyebb megérteni:

• Aldaryn
    Emberek, tegnap este, távollétemben kigyulladt a gépem.
    És egy meg nem nevezett személy annyira megilyedt, hogy egy lavor vízzel leöntötte. ^_^
    Namost, utólagos felmérés alapján a túlfesz dióda tette a dolgát, és az égett porrá a tápkábelek nagy részével egyetemben az alaplap, meg a proci helyett. Viszont, mivel még áram alatt volt, amikor a zuhany elérte... O_o

A szerterepkedő kondenzátorok kis fekete lyukatkat égettek a szőnyegbe, és a padlóba... O_O

Ha valakir érdekel, lefotózgattam. :)

tápkábelek UATA kábel DVD író. Kifolyt belőle valami. :) alaplapi feszültségelosztó elemek
  • nenad
    opacity-rol hallotal mar...? :)
  • oryon
    Lámer kérdés ismét:
    Plane-re ráteszek egy szép lombkoronás fa képét, Refract-ra e képnek a fekete-fehér kivágásos változatát és így kapok egy szép 2D-s fát. De VrayMtl-nél hogyan hozható elő, hogy a fának az árnyéka legyen a talajon és ne a plane-é?
    (Affect shadows és alpha-t már próbáltam, de semmi)

Előre is thx.
  • vafeN
    Nem hinném, hogy kellene vmit trüközni. A RealFlow meg a StudioMax nem "utálja" egymást. Ha Max-ba elrendeled akkor csak importálni kell maxnál, vagy pedig megnyitod.
    Tutorialokat meg itt találsz: www.studiomax.hu ( magyar ) www.pixel2life.com ( angol ). Mondjuk a pixel2life-os több oldalra visz át. Attól füg, hogy melyik oldalon van a tutorial.
  • ujedith
    Hi!
    A REALFLOW nevu progit itt biztosan sokan ismerik, na az o segitsegukre lenne szuksegem...
    Szoval azt szeretnem tudni, hogy a RealFlow es a StudioMax mennyire szeretik egymast? Meghogy miutan mar importaltam Max-ba a RealFlow mesht es particle-t akkor hogyan tudok szep folyekony materialt adni a particlenek? Csak siman hozzaadok valamit, vagy kell valamit trukkozni, hogy szep folyadek hatasa legyen? pl viz eseteben...
    Szoval a RealFlow oldalan mar sokmindent vegigneztem es sokmindent tanultam, de igazabol a Max-al valo egyutt mukodesrol es Max-ban valo rendelesrol szeretnek tobbet megtudni. Remelem tud valaki valaszolni, tutorial is jo, ha ezzel kapcsolatos!
    Koszonom elore is!
    Ujedith
  • vafeN
    Az sem rosz meg oldás, de amit akarok csinálni azt könnyeb sokkal ha alata van a zene, mert ha nincs el is csuszhat.
  • 4D
    Nézd még ezt itt meg, mert igen jól tárgyalja pont a kőburkolat témát
    építészeti feladatokhoz.
    Details in Materials
  • ThomasGins
    szoval ha nem eszetlenül nyomsz bumpot mindenre, akkor ugy csináld mint Putyi:)
  • putyi
    ez a kőlapos dolog az én fantáziámat is izgatta, aztán megoldottam.
    készíteni kell fotosopban egy olyan bump mapot, ami mondjuk 10*10 négyzetből áll, s ezek mindegyikében más irányba fut egy gradiens feketéből fehérbe.
  • ThomasGins
    Én simán ráhányok egy noise-ot bump mapra.
    Mint itt is pl
  • marcee
    Már régóta izgat, hogy hogyan lehetne shader-ekkel szabálytalanságot létrehozni, teszemazt tükröződő kőlap burkolat, aminek a darabjai egy-két tized fokot szabálytalanul eltérnek a vízszintestől, vagy üvegtáblák egy függönyfalon a függőlegestől. Sokat tudna dobni egy-egy képen, de project közben soha nem volt rá időm, hogy ezzel foglalkozzak.
  • Aldaryn
  • Ronin666
    Mi a fenének akarsz bele zenét tenni? Renderreld ki az animodat. Ha jó minőséget akarsz, akkor azt ajánlom, hogy tömörítettlen, vagy veszteség mentes tömörítésű képekben mentsd ki az animot, vagy akár videóban egyből és azt egy normális videószerkesztővel (pl. Adobe Premier) szerkezd meg. Ott tudsz rá rendesen illeszteni zenétől kezdve minden sz*rt.
  • MrGeE #30169
    KÚRVAJÁTÉGPEK
  • MrGeE #30168
    hátelszóltsam magam sikerülte eljacconaom minden pénzem és ittaMIS
  • vafeN
    Vki lebírja azt írni, hogy 3D studio max-ba hogyan lehet zenét beteni meg ilyen át meneteket hogyan lehet csinálni? Videop Post-al vagy pedig script-el?
  • nommy
    Sziasztok!Kerdes. Olyasmi modifier kene nekem mint a Bend csak ugy kene, hogy a ket vege fix legyen a kozepe meg modosithato. Letezik ilyen?
  • Aldaryn
    Hmm... jó ötlet. Ha elég vastagok a lapjai, akkor még a kivitelezés sem lenne akadály.
  • ThomasGins
    K*rva jó!:)
  • Papirzacsi
    Van rá varázsszerem. :-) Most kevertem ki.
    500$/tégely
  • Free
    hehe jobb mint az enyém :c)))
  • zenoka
    ThomasGins jo pofa...
    konyv helyett inkabb ezt fenykepalbumnak tudom elkepzelni vagy kifesto konyvnek:)
  • ThomasGins
    És mondjátok hogy a hülyeség nem ragályos:)
    könyv
    (csak olyan összecsapott...)
  • norbre
    ja bocsi, ingyeneset
  • norbre
    üdv!
    tud vki mondani olyan jól használható 3d szoftvert amivel jól lehet textúrázni és amiben tudok külső renderelő engine-t megadni (pl maxwell renderer)?
  • nenad
    koszi a konyvet!!! :D
    Poen
    Udv ismet Svedbol,
    egyebkent egy kicsit kivagyok mar a maszkalassal jobbra balra, lehet hazamegyek megirni a konyvet... :D
  • ThomasGins
    És egy olyan h:
    Max juzereknek:
    Barát, vagy ellenség a sugó és a gugli?
    (avagy,miért nincs sugó a sugóhoz)
    :)
  • Fisch
    szerintem a következő darabbal kellene foglalkoznod:

"Hogyan írjunk he(j)esen, avagy a neten semmi sem számít"

• Free
    Nagyon durva az igaz. hihetettlenűl részletes képek. több mint 1 órán át bámultam őket és egyszerűen hihetettlen.

Fisch: :c)))

4D: nekem így jobban tetszik.
    már készűl a második kötet :c) Free: A Lustaság hatalma avagy az őrület szorításában c. darab
  • 4D
    Nem rossz, de a címet én megfordítanám:
    Kézikönyv, a zsenik megértéséhez-re.
  • Fisch
    LOL
  • ThomasGins
    off
    Nagyon durva sztem:)
    http://www.festomuvesz.hu/tothg/tothg.htm
    on
  • RelakS
    Free [frí]? Japánul furí

(nagyon fura dolgok jönnek ki ezeknek a szerencsétleneknek az írása miatt bármely külföldi szóra :D)
  • oryon
    Milyen szerény?! :D

Jó lett
  • ThomasGins
    Kész vagy:)
  • Free
    no comment...

• Free
    köcce betettem kedvencekbe :c))