63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Köszi :)
Akkor a vállain még javítok -
Nekem a vállai furik kicsit,tul vizszintes.De jó lettnagyon. -
montressor #30263 szerintem popec -
:) Smirgli... meg sok passzintgatás, meg egy nagyon jó minőségű vízszint hátlapja. :) -
Férfi karakter gémhez
Szerintetek mit kéne változtatni rajta? -
Ronin666 #30260 Az lapok illesztését mivel tünteted el? -
montressor #30259 igen, koszi, most olvasgatom, h az a jo, ha a folyadek a pohar falaban van, es a teteje, ahol adhezios ero van, meg atmetszi a pohar belso feluletet...
az a bajom, h egy szurke csik marad nem tudom miert ill. ez jo-e, majd otthon megfigyelem a narancslevet...
-
Nomeg, baromi jó érzés saját bútort saját kezüleg összerakni... :) Tervek megvannak szépen cad-ban, aztán uzsgyi -
Attól függ, milyen vastag. Meg emgéri táblára venni, ami nagyjából olyan 1,5x15m (2,25m2). 4mm-es táblát vettünk nemrég 4900-ért. De ez vidéken volt, és állítólag nagyon jó ár volt érte. A borítás gyakorlatilag alig változtat az áron. (mahagóni, fenyő, egyre megy) Viszont az kétségtelen, hogy jobb, mint a fólia. :P
Egy nagy ágyat burkoltunk ilyennel, két tábla elég is volt hozzá, kis lambériaszegekkel nyom nélkül felrakható.Mondjuk, pluszban ragasztva is lett. -
Ronin666 #30256 Egyébként mibe fájhat 1 négyzetméter igazi fa furnér? Mert gondolom van még az a megoldás is, amikor valami fa mintázatú akármit ragasztanak a bútorra, de a fához nem sok köze van. -
Én ugy is szoktam,hogy nagykerben összevágatom,leélfóliáztatom és otthon összefurkálom.De az asztalosismerős az igazi:) -
:) Jómunkásember asztalos ismerős kell, aki a nagyob darabokat méretreszabja neked, meg illesztéseket, csapolásokat, és hasonló, célszerszám nélkül nehezen kivitelezhető dolgokat vagdos neked. Aztán, hadd szóljon.
Amúgy IKEA-ban tényleg aranyárban mérik egyes bútorokat. Egyesek meg röhelyesen olcsók. Majdhogynem, nyersanyagként sem kapod meg annyiért. -
Napok óta nem nyúltam a maxhoz, úgyhogy gyorsan rögtönöznöm kellett unalmamban vmit. Nézzétek el hogy szar a világítás meg minden. :-D
teáskancsó -
Ronin666 #30252 Van egy ismerősöm, ahol nagyon baró bútorok vannak, de ezt a berendezést ő kb. 1 millió körül tudná beszerezni. Viszont elény, hogy onnan bármit veszek, az "mestermunka". -
Ronin666 #30251 Múltkor voltam az Ikeában. Az egy sz*r! Alig volt 1-2 normális bútor és azok is arany árban voltak. Hasonló bútorok voltak, mint amit rajzoltam, de az összes valahol el volt cseszve és formailag sem voltak korrektek. -
Mivel energiát őrzőrugó is van a rendszerben, amit ESETLEG cloth-al megoldhatsz, így kicsit necces a dolog. Szerintem előbb keyframeled kézzel, minthogy vacakolsza reaktor beállításával. -
Szerintetek el lehetne sütni úgy egy pisztojt, hogy kizárólag a max fizikájára hagyatkozom néhány scriptel megspékelve? :)
Ha az elsütőbillentyűt egy másik test benyomja, akkor a "kakas" előreugrik és ha érnti a hüvely végét egy nagy wind force keletkezik benne, ami kiröpíti a golyót. -
Én ugy csinálom a poharat (ha forgástest) hogy spline/lathe modify. A folyadékot pedig a ugy hogy a poharat klónozom,és a pohár belső lesz a lé:)
De pohár és a cucc közötti távolság ne 0 legyen. -
montressor #30247 hogy lehet megcsinalni, h egy poly felvegye egy edeny belso formajat? vizet szeretnek tolteni egy poharba... -
montressor #30246 ez nagyon kiraly -
:o) IKEA barátunk elég erősen nyomatja ezt a vonalat is. Asztalostól is csak akkor jössz ki olcsón, ha nyersfa kell, és ha haver. :/ Legalább is ez az utóbbi két hét tapasztalata. Nagyon megkérik az árát. Nyersfát szabatsz, frnérozod odahaza, fested, lakkozod, szereled... és rengeteget spórolsz.
Jó lenne, ha nagyjából azonos FOV-al készülne a két kép, hogy csak a berendezéssel és színekkel is érzekltetni lehessen, menyire nyílik ki, pl. ha a padlót világosra cseréled. Hajrá! -
Ronin666 #30244 Az íróasztal még nincs megtervezve, de gondolom stílusban követni kéne ezt a szögletes design-t, ha már minden olyan. Amúgy azért döntöttem a szögletes formák mellett, mert ezeket egy asztalos könnyen, olcsón és viszonylag szépen meg tudja csinálni. Egy komolyabb ívesebb formát már nem tudnak olyan szépen, ráadásul érdekesebb fém és üveg alakzatokat sem lehet olcsón egyedibe csináltatni. -
Ronin666 #30243 Ja amúgy a kanapé az ami adott, mert egyenlőre nem szeretném kidobni, mert teljesen korrekt állapotban van és pénzem sem lenne egy szépet venni.
A szoba jelenlegi állapota:
-
Ronin666 #30242 Szóval a szobámat tervezem bebútorozni rendesen. Összecsaptam valami látványtervet, hogy kb. mire is gondoltam. A kép minősége most nem lényeg, csak a terv. Érdekelne a művészi véleményetek :D
Még nincs teljesen kész és már egy két dolog ehhez a tervhez képest is változott, de ezek minimálisak. A radiátor előtti takaró doboz pl. az új terben már egységes színű (világos fa), illetve a parketta sem ilyen lenne, hanem amit kapok a boltban. :) A lényeg, hogy ilyesmi világos színű legyen és lehet akár más osztással is, csak az iránya lesz még fontos, hogy merre rakom le (ahogy a képen is van).
-
Thx :)
Bár a fényképen, amiről csináltam, olyan amilyen nálam, kb-ra persze. -
Nem diszkrét pontok a fotonok? Mármint, ha én írnék egy fotonvető algoritmust akkor ugye az interszekciókból egyértelmű 3D-s pontokat kapok, amiket aztán egy egyszerű transzformációval vaamilyen kamerasíkra vihetek. Én így gondolkodok. -
zenoka #30239 ja milyen zenoka?? hulye zenoka
:
nyomtam egy english searchot -
zenoka #30238 pl: a 36 dik oldaltol van par rajzocska a keresztmetszetre..
bme-pdf
otthon korulnezek hatha van nekem is valami a gepen.
ha meg nagyon van idod keres híd keresztmetszeti rajzokat. bar szerintem keves van sajnos belole a vilaghalon. -
Thx. Valós fotó alapján készült a környezet, de elküldhetnéd a leírást, tuti tanulnék belőle és akkor átalakítgatom. -
Jó Al, én feladom. Nem tudom kontrasztosabbá tenni, mint látszik.
Ez a barnítós hatás volt az utolsó kísérlet, hogy kiemelje a képet, de ahh... :( -
Thx.
Főleg a növényzetet kéne megoldani PS-ben, mert ez az opacity map-es dolog nem jött be igazán :(
A kamera beállítás félig véletlen, félig tudatos :)
A bokrot meg utólag vettem csak észre, szal majd ki lesz szedve :D
VraySun volt, de mivel nem kezelte az opacity-s fákat rendesen, így maradt az alap direkt fény. -
Ilyen melegben is fotonokat pattogtatni...:) -
nenad #30233 nem, a photon a racs meretevel egyezik meg, photon csak racs meretu lehet.
amirol te beszelsz az mar regathering, az mas
(a photonmap specifikus dolgok, (irradiance atlagolasa stb) terben zajlok szinten.) tehat erre sem alkalmas. -
:P De a tényleges lerenerelése már per pixel lőtt sugarakkal történik. A ponthalmazt ugye rayracelve képezi le, és így lesz értelme annak is, hogy pixelenként.
Persze, egy foton a térben az egy darab végtelenül kicsi pont, és annak esélye, hogy egy végtelenül kicsi pontot egy véletlenszerűen kiválasztott metszővel eltalálunk, az pontosan 0, dehát ez van. :P an némi "bias" hogy úgyszólván okoskodjak. hehe
...nade, nem okoskodnék itt, ha lenne gépem, amin elindul max... és tudnám nyomatni már élesben. :D -
az eléggé szar lehet. nálunk most a tetőtérben megy 4 5 ventillátor és így szinten tudjuk tartani a hőmérsékletet a szint most jelenleg 37 fok.
-
zenoka #30230 ui: na na kinel romlott el a legkondi ehhhhh nalunk az irodaba ehhh 

-
zenoka #30229 ezazezazezaz vegre ezt az egy hozzaszolast megertettem a ketotok beszelgetesebol!!!

oryon: nekem csak a "autopálya"szerkezettel van egy kis gondom nem ilyen a keresztmetszete hanem szekrenyes altalaban..kell rola kep/leiras? egyebkent a komp nekem tecc a kornyezet egy hangyanyit egysiku...de de kurva jo lesz ez ne hagyd abba
-
nenad #30228 nem logikus :D mert photonmapot nem erdekeli a pixel, a sugarak egyebkent sem a kamerabol mennek ki szoval ezert is baromi nehez lenne, arrol nem is beszelve hogy ugye nem arrol van szo ~ hogy egy (shading) pontbol veletlenszeru iranyokba lovoldozunk, es megnezzuk az atlagot..
Hanem a fenyforassokbol szorjuk meg a jelenetet, es a photonok pattogva toltik fel a scenet.
-
Nekem tetszik, csak olyan, mintha egy darab szélvédő, és ablak nem lenne rajta. -
Hmmm... ennél laposabb már nem is lehetne. Jesszusom. A kép midtone-tól fehérig tartománya szinte üres!!!