63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nah, már szedem is akkor ezt a Poser6-ot meg gesturemax-ot :D -
4D #30304 Igen, ezzel a pluggal.
Gesturemax
-
Ronin666 #30303 És ebből a Poser-ből animot át ie lehet vinni maxba, hogy teszem azt Vray-ben tudjam renderrelni?
Jónak tűnik, most nézetem rá. Azért egyszerűbb, mint Caracter Studióban szöszmötölni, meg maxban modellezgetni. Bár talán maxban több a lehetőség, de nagyon sok idő, amit itt szerintem pillanatok alatt össze lehetne ütni. -
4D #30302 A Poser arra is jó.(ha másra nem is)
De tényleg. Mert az egy dolog, hogy millió beállítás van egy archoz benne, de akár 2 fotóból képes egy jó alap-kiinduló modellre, ami már hasonlít az orig fotóhoz.
-
király, kösz! -
nenad #30300 render elements, reflection. Ezzel tuti megkapod ami kell..
de matte shadowval is mennie kene.
legalabbis nekem megy.
annyit kell csak beallitani a vray propertiesben hogy
mattes object
es az alpha contrubutiont vedd -1 re,
-
nah, rátettem egy alap matte/shadow mapet, el is tűnt renderelésnél a "tányérszerűség", de a tükröződés is. Reflection mapet próbáltam rátenni, de azzal csak láthatóvá vált a tányér, a tükröződés meg nincs sehol, hogy kell rendesen beállítani? -
Matte/shadow shader kell neked oda. -
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy csináltam 1 autót, és PNG-be mentem (úgy, hogy a háttér átlátszó legyen) eddig minden rendben, csak azt is meg akarom csinálni, hogy alatta egy kis tányérszerűségen tükröződjön (eddig is minden oké) de úgy akarom, hogy maga a tányér ne legyen benne a képbe (átlátszó legyen), csak a kocsi és a tükörképe látszódjon, a többi átlátszó legyen a PNG-ben, van erre vmi trükk, vagy marad a photoshop? -
kipróbáltam ezt a human generatort, egészen jó, arcgenerálót hol találok? (mi a neve?) -
Az alap hair and fur tud olyat hogy a kijelölt polykra rakja a szőrt,és csomós szört is,de azt be kell fésülni.Názd meg a hair helpjét,az vhol külön van,és mintha nem a help könyvtárban lenne. -
montressor #30294 ket kerdesem lenne:
1, a vrayfur-ral lehet-e olyan szort, aminek a vegei (nem a tove) csomokban osszernek?
2, sima hair and fur-rel (ill. vrayfur eseten), hogy lehet azt megcsinalni, h egy mesh-nek csak az adott poligonjaibol nojjon ki szor? mintha probaltam volna kijelolni a face-eket es alkalmazni a fur-t, de az egesz beszorosodott (ha nem csal emlekezetem)
koszi -
ha lenne gépem, amin a max elindul, mutatnék. :( Fene egye meg. KEdves család meg gondoskodott róla, hogy ezen a héten nulla szabadidőm legyen utánajárni. Vagy netezni, vagy .... hagyjuk. -
montressor #30292 na valoban a pohar volt, nekem vastagabb az alja, pont ott, ahol a le joval atlatszobb, es emiatt valahogy nem jott letre a caustic. kiprobaltam a silabuszhoz mellekelt uveget es lotyit, es ugy tok jo...
koszi az otleteket is -
montressor #30291 epp ezt probalgatom, de a 12.es pontnal levo dolgot egyszeruen nem tudom osszehozni... :[ nem jelenik meg a foldon a voroses elszinezodes
bar igaz, h sajat uveggel csinalom, lehet, h a falvastagsaga miatt?
aversis liquid
and glass
-
szép csak nem gyors ez személyes tapasztalat a legjobb a direkt és vray light együtt akkor szép is gyors is és mindenki örűl mert különben csak őrűl :c))) -
Ronin666 #30289 montressor által megadott weblapon ha jól látom Vray Light-ot használtak és szerintem egész szép lett a végeredmény. -
Akkor muti:) -
Vraylighttal is lehet szépet. :P -
montressor #30286 erdekes en itt ugy olvastam, h ahhoz kell az affect shadow opcio es az fake jelegu lesz (fizikailag nem tokely)..
aversis -
Causticot csak direct fénnyel tudsz csinálni,mármint szépet.Vraylightot csak rásegiteni.Próbálgasd gi nélkül belőni ugy gyorsabb.
Itt van több info www.vray.info :) -
montressor #30284 causticot-probalnek elocsiholni, de nem igazan akar sikerulni a megvilagitas:
az a bajom, a kepen egeszen kozel kell tolnom a fenyforrast, h megjelenjen a voroses arnyek, ha tavolabb tolom, akkor meg ugye a fenyerot kell feltenni, de nem tudom olyan nagyra, h megjelenjen a voroske, es ne legyen beegett a feny a talajon... pliiz help, hogyan kene ezt csinalni?
vraylight a fenyforras, gi bekapcsolva...
-
Muti képet:)Csinálj egy screent maxrol -
montressor #30282 vraylight-nal van nyil, de gyakorlatilag hiaba forgatom, ugyanugy vilagitja meg a feluletet... miert? -
zenoka #30281 ha kell akkor kezd inkabb a sugo tutorialjaival kezdesnek az a 20-25 darab vagy mennyi tok jo lesz hidd el s az alapnal kezdi. halal felesleges baszom bonoylult dolgokkal kezdeni mert ha majd ott leszel hogy magadtol akarsz egy lowpoly csilagharcost krealni fingod nincs hova kell nyulni mert csak azt tudod hogy ebe meg ebbe a tutorban melyik gomb utan melyiket kell nyomni...
egyebkent nem a lama kerdesektol van ki a fasz hanem attol hogy olyan kerdeseket tesznek fel emberkek amit egy kis energia belefecolesevel meg lehetne tudni.
uff
-
gnagy #30280 lol, azért kösz...
1. igen, kell
2. Nem haver csinálta, hanem a scifi3d.com-ról van
3. F1 billentyű? ok, most már tudom, hol van a súgó...
Hát, inkább nem teszek fel kérdést, mert még megutáltok a láma kérdések miatt! :D
(egyébként csak annyit sikerült gyorsítani, hogy 2 perc egy frame, de alegkisebb felbontásban! :( )
-
zenoka #30279 ehe
gnagy segitek:
3 dolog lehetseges:
ad 1 letorlod a 3dsmaxot a geprol leulsz gondolkodni hogy akarod e ezt te igazan s dontesz...ha ugy dontesz hogy igen akkor ujrainstall
ad 2 szolsz a osztalytarsnak/havernak akinek ki akarod rederelni hogy allitsa at a scene-t hogy csak renderelned kelljen
ad 3 eloveszel egy szotart, megnyomod a 3dsmaxban az F1 billentyut s ott lehet ilyen alap dolgokat keresni vagy a keresoben
-
nenad #30278 Kibaszott Nagy GOOGLE az a polygon..
-
gnagy #30277 Milyen felbontást ajánlasz?
Hogy lehet rontani a minőségén?
Egyébként, amikor egy sima 3ds modelt mozgattam 800 képkockán, akkor gyors volt... -
gnagy #30276 Mi az a renderfarm?
Mi az a polygon szám?
(bocsi a láma kérdésekért :) ) -
Hmm... csak úgy tudod felgyorsítani ha rontasz a minőségén.
A fényforrások elég sok erőforrást zabálnak, főleg ha árnyékot is vetnek. Esetleg csökkentsd a felbontást, a spéci renderelő algoritmusok is lassítnak -
4D #30274 Egy renderfarm pl.
Vagy izmosabb gép.
Polygonszám? -
gnagy #30273 Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy megnyitok egy max filet, mozgatok benne dolgokat.
De renderelésnél 1 framet 5 percig csinál és 1000 frame van ebben az animációban...
Mi lehet a probléma? Hogy lehetne felgyorsítani? Fontos lenne, mert ez így borzasztó!
Köszi előre is a választ! -
4D #30272 Itt volt a fórumon (#28420) egy link
Makehuman
meg hát pl. van a poser. -
Vannak embergenerálók? :) Hol? Nevet pls :). Arcgenerálóm van...már csak testet kéne csinálnom a fejekhez :P -
sziasztok!
Valaki tud adni egy scx plugint max 8-hoz? -
Szemből és oldalról
Mindezt ebből sikerült :) -
Nekem bejön.
Látom csipőre is gyurt:)
Szemből és oldalrol még egy kép?:) -
Vállak lejebb, mellkas szélesebb
"Mé nem használsz vmi embergenárót?:P"
Tiltják az elveim
-
Nem biztos h igazam van:)
Én egy kicsit lejjebb és előrébb hoznám a vállait,ebben a pózban sztem összeérnének hátul a lapockái.Vagy a kép csalóka ebből a szögből.
Mé nem használsz vmi embergenárót?:P