3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hol érel el a advanced ray traced faját? mert nekem helyette mental ray van...

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

fle go
Lassan de alakul az en csarnokom vagy folyosom vagy mim😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

scorpeeon
aha. azóta én meg rájöttem, az f-edge-vel is jó, csak bump maphez kell berakni 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Falabu
Én ezt úgy oldottam meg, hogy elõször chamfereltem a széleit a kockának és utána meshsmoothal kerekítettem.

Jahh, és megoldódott a probléme, azon a helyen ahol sötét volt, két kocka volt egymáson.

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

scorpeeon
hogyan lehet ilyen finom lekerekítésû széleket csinálni? f-edge-el? mert azzal én próbáltam, de nem kerekítette le valósan, csak olyan textórát rakott rá aminek messzirõl kicsit olyan hatása volt, de kicsit közelebbrõl már lehetett látni a tûéles éleket, amik nagyon nem néznek ki jól.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Falabu
Derûs napot!

Elkezdtem foglalkozni a max-szal, egyenlõre egyszerû modelleket próbálok készíteni és a világítást meg a texturázást szeretném elõször alapfokon elsajátítani.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Õ lenne a most készülõ modellem, rubik kocka lesz. Vray-el próbálkozom, de azt a sötét furcsa részt miért csinálja azt nem értem, nektek biztos van rá ötletetek.

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

fle go
Koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

egy nagyon kevés sss-t és aniso-t is kérnénk.

ThomasGins
olyan sokra nem gondoltam😊
Scatter vizcseppeket szeretnék inkáb és vmi elmosódott háttérfát.

ThomasGins
Igen ugy.
A diffuse egy mix,3db default speckle-bõl.

scatterer.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Fõzzük...😊
Megpróbálom ráaggatni egy fára.

fle go
Hogyan texturaztad? Siman UVW Spherical map vagy mikeppen?

fle go
Frankon jo lett!
Egyuk meg😊<#ravasz1>

nekem jobban tetszik az arnyekatalan,
Szuper!!
😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
...és volt nálam egy összehajtogatott végtelen vrayplane😊

ThomasGins
Kimentem a kertbe kicsit nfr-t fényképezni😊

Ezen nem olyan rohadt szinû😊
árnyéktalan😊

scorpeeon
thx, ez volt a megoldás!

Dichter
Kapcsold ki a tûzfalat, és indítsd el a VRLserv.exe-t.

scorpeeon
a vrayt leszedtem, feltettem, kiírta h max7hez van de tovább mentem, majd renderrél ezt írta ki:
http://www.kepfeltoltes.hu
azt nemtom, hogy ez most a licenz miatt van (ilyenkor mit lehet tenni) vagy amiatt, hogy max8om van, ez meg 7hez elméletileg (van 8hoz is 1általán)?

grizzly21
Psben gyakorolj

norbre
küldtem privit

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Aldaryn
Persze, nézegess sok, so régi tablót, úgy értem, igazán régit. 😉 Van belõlük mit meríteni, és passzol a mostani retro hullámba. 😄

per aspera ad astra

egy nagy vaj van ezekkel a tesztekkel.... nem volt dual procis alkalmazas benne.
Meglasd leboges a vege..

Boba
Hogy ugyan azt hasznalja-e azt nemtudom. Csak annyit, hogy gyorsabb. (mas chip a ketto... meg a csikszelesseg sem azonos 65 vs 90 nano)
Mig a Pentium D a Pentium4 alapjain nyugszik addig a Core Duo a Centrio es Pentium M alapjain. A Pentium M procik meg azonos orajelen joval gyorsabbak mint P4es tarsaik.
Igaz... a 3800+ jar 2 ghz-n. Szoval azonos orajel mellett a Core Duo megveri az X2-ket. Kar, hogy dragabbak.
(Mintha a Yonah meg a Merom mar belso mem kezelovel rendelkezik... bar ez csak sejtes, nemtom biztosra.)

off.

Osztályomnak tablót kéne csinálnom. Én fogok fényképezéstõl kezdve minden nyavaját csinálni. Viszont még nem jött meg az ötlet a design-re. A lényeg, hogy modern legyen. A háttér valami szép 2Ds grafika lenne (lehet 3Ds is, de non figuratív krikszkraksz kéne szerintem). Lenne valami javaslatotok? Nézegettem pár discos plakátot, azokban sok jó ötlet volt, de azt sem szeretném, hogy az egésznek egy ilyen discos flyer hatása legyen.
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2648&p=9

van valami teszt a neten?
ugy tudom a core douo ugyanazt a kommunikacios renmdszert hasznalja mint a D azaz az alaplapi memoriakezelon keresztul kommunikal a ket chip...
emiatt, nehezen tudom elkepzelni hogy gyorsabb.

Boba
Az uj intelek igenis felveszik a versenyt... Pl a Yonah vagy a Merom. Itthon a laptopomban egy Pentium M 1.3 ghz van, a nagy gepben egy 2300mhz-n jaro Barton. A barton mellett 1 giga, a laptopban 256. A bartonos gep CSAK 30%al volt gyorsabb maya renderben. (Igaz, a Pentium M SOKKAL erosebb mint a Pentium 4, de a Yonah vagy a Merom (Core Duo) meg a Pentium M folott jar.) Ha a laptopban is 1 giga lett volna lehet, hogy csak 25%al lett volna lasabb, holott kb 80%al lasabb orajelben. A yonah megy 2.2 ghz-t is, ami a 4200+nak felel meg X2-ben.

A tesztekben Intel Pentium D volt. Ne ahhoz hasonlitsatok az X2-t. A pentium D egy kapkodas volt, itt a Core Duo. Ahhoz kell. (Es a Core duo azonos orajelen pedig GYORSABB mint az X2. Sajnos dragabb is.)
(Az meg hab a tortan, hogy a cache igenis kell az Intel cuccok ala, mivel nem a proci melle van ultetve a memoria kezeloke, mint az AMD-nel a HT. Amd-nel a cache vajmi keveset gyorsit, ha tobb van. Intelnel szamit.)

Na erre mondom, hogy azt a gépet, amelyik nekem elég gyors, (magán használatra) még nem árulják!
scorpeeon
ahha, értem. és gondolom a sok render beállítása sem mind1, hogy hogyan van behangolva, szóval nem annyiból áll a dolog hogy rámész h render v-ray-el, azt kész, hanem jól be kell tudni hangolni, nem? vagy alapból is jól be van állítva? 😄 mind1, majd keresek hozzá leírást csak 1 törtverzikával megdobhatna vki 😄

Ackro
😊
a véréj egy beépülõ rendering engine és többekközt max alá is létezik. nincs külön fényre meg üvegre stb. vray, ez a program fotorealisztikus(abb) képet tud képezni mint a sima scanline renderer mivel olyan fénykövetéses leképezési technikákat is ismer amit a scanline nem (GI,SSS,caustics stb).

scorpeeon
lehet h nagy butaságot kérdezek, de itt nemnagyon találtam rá választ: a V-Ray egy különálló progi, aminek több fajta változata van (üvegre, fényre külön-külön) és szebb renderelési képet lehet kihozni vele mint a max renderjébõl (csak üvegnél, fénynél, vagy az egész render full más)? Ez így mennyire igaz, vki leírná a lényegét a dolognak? Illetve vki privátban megdobhatna egy tört változatának a linkjével PLZ

Ackro
tetszik az intel parasztvakítása, a másodszintû cache-sel való játszadozás de amint a tesztben is kiderül a másodszintû cache mérete a processzor sebességén csak vajmi keveset segít (magyarán mindegy, hogy 16-20kb elsõszintû cache esetén fél vagy két mega a másodszintû. az amd már az olcsókategóriás processzorainál is 128k l1 cache-t használ.
Amire én is rácsodálkoztam, hogy a p4 3ghz 1mb l2-vel nem volt gyorsabb, sõt! mint egy 2600+ athlon xp barton (a két otthoni gépemen teszteltem 3dsmax6 scanline render kb 7000000 poly mindkettõ kb 50mp/frame-mel számoltak de az amd nem fagyott ki öt kockánként)

Nem értenek ezek hozzá. "professzionális grafika" tesztben a specviewpref opengl tesztjeit futtaták! Az videókártya tesztnek jó, nade procit tesztelni?! Röhej. Arra nem kell két mag, ellentétben a renderre még kevés is! 😄 Itt egy magyar nyelvû teszt, ahol tudják mit kell nézni. Prohardver: X2 render teszt.
Illetve itt egy késõbbi teszt, amiben már a 4800+nál gyengébb is szerepel: 3800+ teszt, + tuning.

Evogordon
4 éve csináltad én meg 4 év múlva nemtok majd ilyet csinálni 😄

fle go
Regi szep emlekek😊 es nem is volt olyan reg

na mit talaltam? 😊 Egy kepet amikor elkezdtem vrayt hasznalni, 4evvel ezelott.
😊 a regi Ultrawebes oldalon meg fentvolt egy konyvtarban 😄
amd k6-2 300 vagy ilyesmivel lett lehuzva, s ha jol emleszkem valami 192 mega ram volt a gepben. 😊

Az "csak" jól néz ki.
A divat, meg ....
FRenkie
Nem rossz. Szerintem sokat dob az élethûségen, ha pont befigyel a direkt napfény az éles árnyékokkal. Ez elég divatos mostanában..

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
Anim se gyenge nála...

Boba
Le a kalappal... (Amugy nemtudom Ti hogy gondoljatok, de szerintem csak a grafikuson mulik, hogy elethu kepet sikerul-e letrehozni... legalabbis szerintem.)

jol beallitva vray is keni...

by dlparisi

kep1

kep2

OFF
A sz.gépem cseréjének elõkészítése közben olvasgatok mindenféle cikket, tesztet. Ráakadtam erre:Ászpóker: AMD Athlon 64 X2 4800+
Elég érdekes, fõként az utolsó oldal...

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, én másik szõnyeget tennék, de ez saját vélemény. Egyébként pedig: 5*

Aldaryn
Nem tudom, szvsz egy ilyen szobába egyszerûen nem ilyen szõnyeg illik. Valami rongyszõnyeg, festett, vagy egy tömöttebb kötözött, nem tudom. vagy egyszerûen egy odafektetett szõrme. :o)

per aspera ad astra

Hali!
Gratula a képhez. nekem etszik nagyon. Lenen 1 kérdésem: az ágy mögötti falra a plafonról a spot lámpákat hogy kell beáálítani, hogy ilyen fényt vessenek a falra?
Ja meg talán annyi, hogy talán az ánynak lehetne vmi világosabb szín, mert így nagyon sötét a kép közepe, De ez csak szvsz. Ha neked így tetszik, akkot sorry, nem szóltam 😊
Bye

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

fle go
ok koszi..probalkozom

ThomasGins
Max 7.5, ha updateled lesz fur😊Vrayfurt sajnos nem nagyon próbálgattam,bár gondlom árnyékok miatt jobb lehet.