3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
a röhely az, hogy a 2.0 free verziója kevesebbet tud, mint anno a régi progi. 😊 Hát lol... jah, ha valaki NEMtud, akor az NEosszon meg tört verziót, mert ez NEMwarez topik. köszönöm. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Hát sirni tudnék😊
Szoval ha vkinek van törése az adott topikban ossza meg velünk😊

\"So always look on the bright side of death\"

repvez
2,5m X 5m X 2,5m a szoba mérete kb 15m2 alapterület, az egyik 2,5m-es részen egy 2m-es ablak van.Ezt meg lehet ugy is oldani hogy minden oldalon álljanak a falak?Mert teljesen be akarom rendezni és forgatni a kamerát, hogy több nézetböl is meg lehessen nézni.
Malakai
Elöbb-utóbb minden freeware dolog így végzi, legutóbb a NetTransportal jártam így. 😛 Pedig lesz neki már layer kezelése is...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Kész, akkor már ezt is törni kell? :o)

per aspera ad astra

ThomasGins
verziováltás
http://www.ambientdesign.com/artragedown.html

scorpeeon
nekem is gyakran elõfordulnak torzolások amikor forgatom a kamerát, nagyon idegesítõ tud lenni, mit lehet tenni ellene?

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

mekkora az a szoba?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
Sziasztok.Látom mindenki eszméletlen jo belterreket készit,nekem valamiért nem jön össze.Mekkora méretekkel dolgoztok és milyen a kamerabeállitás?Mert én elkészitettem a szobám 1:1 arányba,de nem tudok megfordulni benne mert a kamera belelog a falba vagy ha a kamerát állitom akkor torzitja a képet.
Barni
Hello!
Ha valakit érdekel nvidia quadro fx 4000, agp-s az nyugodtan szóljon, több darab is van, nagyon jó áron!
bocsi az offért csak nektek fontos a jó videókártya azért ide írtam!

Avanti Italia!

grizzly21
nem is látom, hol van ezen ps flare?

jol kiporszivozza!
😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
...tényleg ey ilyen magas álmennyezetet hogyan lehet takarítani? Bár, akinek ilyen kéróra van pénze, azt biztos nem izgatja a dolog, de akkor is...

per aspera ad astra

a szonyeget megcsinalhatod relief pluginnal is, sztem jol mukodne.
😊

Ronin nagyon szép ez a kép. Nekem csak a perspektívája furcsa.
KisQbi
naggyon szép....
(sztem a flare is ok..)

OKÉ!

Nem jó a PS flare? Szerintem kicsit jobb mint natúr.
Aldaryn
Nenad jót szólott. 😊 PS flare-tõl is szabadítsad meg szegényt.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez állítólag kamu. De bõven kivitelezhetõ lenne. Én beérném egy 8 optreonos kis házikóval is. :o)

per aspera ad astra

Gondolom egy ilyen megoldást mindenki elítél... 😊

http://www.go-l.com/monitors/athens/features/index.htm

szonyeg,
sztem duplazd meg a suruseget, es a hosszusagot vedd felere.

Na utolsó verzió. Már kb. minden stimmel, következõ kép már más nézetbõl a most készülõ ruhásszekrény lesz az ágy elött.

modellezd meg nagyban aztan toltsd meg glue3d vagy ilyesmivel.

Sziasztok!Segítséget kérek.Bele kell folyatnom egy anyagot egy háló szerû objektumba és nemigazán van ötletem. Tudnátok segíteni?Az lenne a lényeg, hogy látszódjon, hogy szétfolyik a lukacsokba a folyékony anyag.
Boba
marcee... ezt meg beirom, mer szerintem ez itt eleg off topic😊
1: virtualizacio nem errol szol. Az azt jelenti, hogy 1 idoben egyszerre tobb operacios rendszer futhat a rendszeren.
2: A merom nem a platform hanem a chip fejlesztesi kodneve, es ugyan ugy LGA775 tokozassal fog kijonni. A 64 bites intel... hiszem, ha latom, hogy mukodik. Az Intel fele EM64T nem full 64 bit support mint pl az AMD-e. (Az fsb-t es core-voltaget csokkento megoldasok mar most is bennevannak a Pentium M processzorokban, es a Yonahban-Core Duo-)
Na jo... abbahagyom az off topicot, es inditom a Mayat!😄😄😄

Falabu
Szerinted hogy kéne megcsinálni, mert elvben már megoldottam, de gyakorlatba nem tudom átültetni!<#conf>

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

ThomasGins
sztem meg ne😊

Aldaryn
textúra....

per aspera ad astra

Falabu
Helló!

Segítséget szeretnék kérni a kockával kapcsolatban. Vannak rajta ezek színes lapcsokák a kockán, azt csináljam meg van csak egyszerû texturával oldjam meg, vagy van rá más megoldás?

színes

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

szerintem irto sokat tud szamit.
baromi sok ido es kellemetlenseget lehet megsporolni egy olyan karesszal ami siman elhuzza a scenet.
persze ez attol fugg ki mit csinal.
egy darab csavar meg egy plane ellesz software renderingen is.

Itt meg lehet nézni, hogy hogy teljesítenek a workstation kártyák a mezeiekkel szemben. No comment...
http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2307&p=7

Pitbull90
ha nem mondod rá se jövünk..😊

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Én annó geforce2-mbõl quadro-t és 9800-amból firegl-t is tudtam varázsolni, de egyik sem hatott meg különösebben. Bár lehet, hogy csak nem dolgoztam éppen elég komoly project-ekkel. Bennchmarkokkal kimutatható volt a teljesítmény növekedés, de szemre nem volt komoly. Így én is azt mondom, hogy egy 7800gt-vel jobban jár mostanság az ember, mint egy gar nélküli fx-szel.

Boba: Virtualizáció nekem semmit nem ér az biztos, én nem a meglévõ gépem teljesítményét akarom általában másokkal megoszatni, hanem újabbakat az igámba hajtani! 😄 (vrayspawner rulz!)
Merom=Új chipset!!! A Yonah lehet, hogy menne vele, de jelen lapokkal szvsz nem fog menni a "Merom", vagy ki tudja mi lesz a proci neve, mert asszem ez név a paltformot takarja. 64bit ugye, új vezetéknélküli hálózati vezérlõ, és az fsb-t is csökkentõ energiagazdálkodási funkciók.

Aldaryn
Jééé, van 3dsmax.lap.hu :o)

per aspera ad astra

Láttátok már?

3dsmax.lap.hu
En dolgoztam Quadroval is, de akkora kulombseg nincs amiert nekunk megerne megvenni egy mezei GeforceFX-el szemben.
En nem vennek quadrot meg ha relative jo aron is adnak. De ez csak az en velemenyem.
Azert erdekelne, hogy mire is hasznalnad...
Rohadt, nem rohadt (tél van) király a cseresznye.
Boba
Quadrorol en azt mondom, hogy 1: helyszinen kikell probalni, 2: megkell mondani, hogy 1 het garanciat vagy ad, vagy nem veszed meg. Ha ebbe belemegy akkor OK a dolog. Ha nem, akkor vegyel egy 7800GT-t es kesz.

Boba
marcee:
1: 2.2 ghz-s mobil Intel cuccok is mar kaphatoak... az ugy 3.6-3.8GHz-ig veri a P4 vonalat. a Yonah atmeneti. Es? Attol meg nem hasznalhato? A tokozas (Lga775) ugyan az fog maradni.
"ár/teljesítmény/beszerezhetõség vonzatait figyelembevéve jelenleg x2-t kell venni."

Ar... valoban dragabb. Teljesitmeny, valoban jobb. Beszerezhetoseg? Magyarorszagon valoban nehez... azonban egyetertek, hogy X2-t kell venni. En amiatt dontottem a mellett, mer nemkellett kidobnom az ipphogy 1 eve 80ezer forintert vasarolt rammjaimat. Ez szamomra boven eleg volt, hogy eldontse a vitat. Semmi kedvem DDR2-re lepni. Az M2 tokozast emiatt nem varom meg. Ami vonzo volt a Yonahban az a virtualizacio kepessege. Ez csak az M2 tokozassal fog valszleg megjelenni AMD procikban. Mondjuk kerdeses, hogy kihasznalni hogy tudna egy atlag ember.

Én is filóztam rajta (gondolom a PH-s hirdetést nézted, igaz?), de arra jutottam, hogy ennyi pénzt nem adnék videokártyáért garancia nélkül. Az ilyen értékû kártyákra 3 évet szoktak adni, ami elég szerintem, de most hiába veszed meg harmadáron, mit csinálsz, ha beszarik 2 hónap vagy fél év múlva. Szemétbe ment a pénzed.

Vray server problémához még egy adalék, mert sokat szenvedtem vele.
Nekem a Netlimitter cseszett be, mint utólag kiderítettem.
Amióta levettem, mûxik a dolog, igaz mondjuk úgy hogy elindítom a servert, aztán a maxot, F10 - Vray, (akkor még nem megy), de max és szerver bezár, aztán szerver újra, megint max, F10- Vray és már megy is
boven meg, ha hibatlan.. csekkold le mindenkeppen!

Barni
hello!
Quadro FX4000 megéri 100e-ért ugye?

Avanti Italia!

Hehe. Nekem a pentium már a 4. gépem volt. Az elsõ egy 384dx 20mhz, a második 486dx+coproc 80mhz. A harmadik amd 120 mhz. A negyedik pentium 200@266mhz. Azok voltak a régi szép idõk. Nem is értem hogyan tudtam azokon dolgozni.

Sziasztok!

Egy külsõ Plug-in-t hogy tudok használni?
Bemásoltam a Plug in könyvtárba, de nem látja a plugin manager. Ez az electric.dlt file.
Aldaryn
Jajdejó, hogy megint ilyen átlátható a procipiac. Bezeg mikor a legelsõ gépemet vettük, 166MHz-es Pentium, Kész. Nem volt vita, az volt a leggyorsabb, gondolkodni sem kellett sokat.

per aspera ad astra

"A Pentium M procik meg azonos orajelen joval gyorsabbak mint P4es tarsaik."
Csakhogy nem futnak azonos órajelen. 😄 És egyelõre nem túl könnyû rájuk asztali gépet alapozni, míg az x2 kapható akár 2400MHz-es is, (az fx-60 2600-on megy alapból és kétmagos) és nem mellesleg bármilyen 20e pénzes 939-es deszkában elmegy, amik alatt csak úgy roskadozik a polc. Egyébként a Yonah csak átmeneti proci lesz, fél év múlva jön a Merom 64 bit-tel, meg wimax-szal, meg különbenis.
Nem akarom kétségbe vonni a centrino platform képességeit (sõt), de az ár/teljesítmény/beszerezhetõség vonzatait figyelembevéve jelenleg x2-t kell venni.

Free
állat :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

KisQbi
😊

fajtáját

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99