63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    Ehhez minek particle?? A kivant testre tegyel egy Vray light materialt vagy a selfillumination map ra egy output-ot ahol az RGB intenzitast allitsd kb 4-5 -re. Dobj egy screenshot-ot a betuidrol, mert igy nem ertheto, hogy mi vilagit.
  • tproli
    Sziasztok!
    Hétvégén egy kisebb látványtervet kellett csinálnom, és újfent abba a problémába ütköztem, hogy nem tudok világító testet készíteni. Konkrétan egy fém testből van kivágva néhány betű, és mögötte vörös fény lenne. A beépített boolean-nal nem igazán sikerült szépen kivágni a betűket, plugint meg nem volt kedvem feltenni, ezért inkább csak beraktam a betűket egy kicsit a fém elé tolva. Ezeket a betűket akartam fényes (izzó?) testté változtatni, hogy legalább valamennyire meglegyen a kívánt hatás.
    Hogy lehetne ezt megcsinálni? Mindenképpen particle kell, vagy lehet máshogy is?
  • Aldaryn
    hehe... szóval, próbálom kitalálni mi micsoda az asztalodon.... az ott egy fél leütött tojás egy műanyagban? :) Ugye nem...
  • Fisch
    na ezé nem férsz te el az asztalodon! tele van szeméttel! :D
  • putyi
    a helyedben egy aztalt meg egy széket vettem volna először.
  • Aldaryn
    Hmm, ez már így kicsit érdekesebb. A kompozíción lehetne még javítani ezt azt.
  • oryon
    Jó kérdés, szerintem a "jaj, elfelejtettem, hogy ezt is be kell vallanom" c. műsor szokott menni, de engem is foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan is működik ez rendesen ... kéne már egy könyvelő :)
  • oryon
    Nos, hogy végre valami CG-t is dobjak, ne csak off-okat:
    A napokban újrakezdtem és befejeztem a régi képem, melyet nemrég mutattam...

[Teapot Jail]

Teapot Jail (final)

Teapot Jail (wip) - Textúrák

Teapot Jail (wip) - Displacement test

Vannak hibái, de inkább tesztnek szántam, hogy gyakoroljam a Max - Mudbox - BodyPaint - Ps "munkafolyamatot" és eddig tetszik, de még szoknom kell ... viszont sokat tanultam ezzel a jelenettel.

Vray: 1-1,5h renderidő (+ 15 perces "csökkentett módú" Gi számítás)
  • GixEr
    Es itthon az adozas??
  • oryon
    Az egyik munkatársam TurboSquid-on adja el a modelljeit és veszik is. Ő így magyarázta: a TS 50%-át levonja az általad megállapított összegnek, cserébe védi a dolgaid (hisz neki is érdeke, hogy ne lopjanak), árulja őket és lebonyolítja a szerződést a külföldi ügyféllel, majd küld egy speckó csekket neked a postacímedre, mellyel irány a bank és pénzre változtatod :)

Én is ki akarom próbálni, bár az 50%-ot azért egy kicsit neccesnek tartom :/
  • Lazarus
    Megnézhetem őket? Csak hogy tudjam mihez tartsam magam :)
  • GixEr
    Meg is neztem gyorsan a sajat feltoltott free dolgaimat (3db) :)
    1, 1524 downloads
    2, 1611 downloads
    3, 2683 downloads

Egesz jonak tunik :) De, ha fizetos lett volna akkor talan a tizedet se erte volna el.
  • GixEr
    Nezz szet a www.turbosquid.com -on. Ez mondjuk engem is erdekelne, hogy kishazankan hogyan menne ez...
  • Lazarus
    Neten modell eladásról van valakinek tapasztalata? Elég amatőr vagyok de az ominózus oldalakon lévő színvonalat azért megütöm, és elég szép pénzeket kérnek el 1-1 modellért... megér egy próbát?
  • ThomasGins
    Az semmi:)
    Laptopomhoz ilyet használok van vagy 8cm,a legkényelmesebb nekem az eddigi akárhánygombos közül.
  • Boba
    :D
    En csak azert, mert nem hasznalok Rhinot. Amennyi Nurbs nekem kell azt megoldom talan Mayaban, vagy inkabb inditok egy StudioTool-t ha komolyabb dologrol van szo (persze nincs:D). Rhinot meg nem volt szerencsem hasznalni.
  • nenad
    tudtam hogy ezekkel az ervekkel senki sem er fel!
  • nenad
    egyebkent rhino hamarosan kijon ugy tunik.
    az install directory mar nem rhinocheros 4 beta, hanem rhinocheros 4
    es buglistan is alig volt mar valami.
  • nenad
    a legjobb egerem nekem van!!!! :DD
    (logitech dual optical ingyom bingyom)
    es a 900FT os billentyuztemet mar 2-3 eve pufolom es minden felirat latszodik rajta, es a szomszed nem hallja amikor gepelek, de legalabb a videotutorokon hallatszik, sokat segithet am! :DDDD
  • Free
    ment a priv

Al: sztem peches voltál vele. az enyém kibírt egy bögre teát utánna lazán csapo alá téve kimostam, és 1 hét száradás után lazán működik. csak igaz ami igaz a másfél év használat a kereten meglátszik mert a szürke fényeést lekoptatta a kezem. de a billen a betük feliratok nem kopnak pedig már az enter is eléggé fényes. a space meg mintha fel lenne políroizva :c)

és Ár érték arányban egy ilyen 4800 Ft s bill sztem megéri.
    Én ennyiért vettem nem mondom meg hol :c))

Akit érdekel másféléves pötyögés után most ilyen
    http://w3.externet.hu/~barton/genius_slim_pro.jpg
  • Boba
    Nekem egy Logitech Cordless desktop mx szettem van. Vezetek nelkuli billentyuzet van a szettben es egy MX700as egerentyu. Marha jol kis osszerakott cuccok ezek, relative regota hasznalom mar es semmi bajuk. Igaz, a bill hangosabb mint a laptop billentyuzete, de attol meg kenyelmes a hasznalata. Az eger is marha jo... jol lattam Al, hogy Neked is ilyen van?:)
  • oryon
    Lehet kapni valódi fából készült bill. és egeret együtt :D
    Az aztán az egyedi :P
  • Aldaryn
    Kérész életűen high end informatikai technikára kár a belépő árat kicsengetni, sokkal értékállóbb dolgokra s lehet költeni. A design valamivel jobb ilyen szempontból, a precíz, időtálló, masszív kivitelezés ígényes anyagokból pedig eyenesen megéri manapság, mert ritkaságnak számít.
  • oryon
    Én anno egy kiállításon a Logitech első Bluetooth-os billentyűzetébe "estem bele" ... aztán ért otthon a szomorú igazság, hogy az akkor még többnek számító 70eft-os árát sajnáltam volna rá :D
    De elégtételt vettem azzal, h most lement az MX1000-ének az ára :D
  • Aldaryn
    Naná! Egy évvel ezelőttig egy noname vackot püföltem, aminek egyetlen problémája annyi volt, hogy még a szomszéd is hallotta, ha gépelek. :)
  • nenad
    kar hogy nincsen vilagos szinben, erdekes takolmanynak latszik,
    egyebkent sztem a 900fts billentyuzetek kozott is vannak jok.
    nekem legalabbis szerencsem volt, bar sztem ez is egyeni preferencia
  • Aldaryn
    Amúgy én Ezt ajánlom. Hosszútávú befektetésnek tökéletes lehet, főleg, ha 6 év múlva is ezen kalapálsz. Vagy inkább simogatod.
  • oryon
    Nálam most épp rendetlenség van az asztalon, de tényleg :D

Boba: köszi, csak most sokat használtam a táblát, egyébként egéralátéten használom ... sajnos ezek gyorsan kopnak, már a saját tolljától is :(
    Még jó, hogy "olcsón" lehet cserélni :)

Al: :( Pedig úgy bíztam benne... :)

Nekem egy másik Genius Slim-em volt, csak az í bill. a másik oldalon van és habár hosszabb idő alatt megszokható, csak akkor máshol nem tudok rendesen gépelni :)

Free: privát megy... :)
  • Aldaryn
    hmm... ez fura. nekem is az van, és se scroll, se USB (asszem direkt nem scrollosat vettem), de kőkemény gombok. Nade, lehet csak szerencsétlenül jártam.
  • zenoka
    Hat ize elkeszult kannafold kovetkezo lakoja:))
  • oryon
    Nálam most épp rendetlenség van az asztalon, de tényleg :D

Boba: köszi, csak most sokat használtam a táblát, egyébként egéralátéten használom ... sajnos ezek gyorsan kopnak, már a saját tolljától is :(
    Még jó, hogy "olcsón" lehet cserélni :)

Al: :( Pedig úgy bíztam benne... :)

Nekem egy másik Genius Slim-em volt, csak az í bill. a másik oldalon van és habár hosszabb idő alatt megszokható, csak akkor máshol nem tudok rendesen gépelni :)

Free: privát megy... :)
  • Free
    Nah most ez az állapot van éppen de legalább már nem a konyhában vagyok :c)))
  • Free
    Hát nem tudom az melyik genius tipus de nekem Genius Slim Star Prom van .. és hihetettlenűél lágy a bill. néha ezért is gépelek mellé majdnme mindig mert nagyon puhák szinte hangtalanok a billek.
    arról nem beszélve hogy iszonyú kényelmes rajta bal felül a kis scroll kerék , jah és arról nem beszélve hogy 2 db usb kivezetés is van rajta így nem kell a gép felé nyúlkálnom mikor egy usb flash pent karakok feldugni vagy báármilyen nem állandóan használatos usb s eszközt

Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
  • Boba
    Nalam mostanaban mar rend szokott lenni az asztalon... kiveve, hogy a bal oldali hangfalnak egy hatalmas falitukrot dontok... sajat magam alapjan modellezek es mudboxozom es animalom a mimikajat az egyik karakteremnek.:)
  • zenoka
    Hogy rendet tesznek az emberek fotozas elott:DD tessek csak bevallani mindenhol ures pizzasdobozok hevernek egymas hegyen hatan:DDD
  • Aldaryn
    NE vegyél ilyet... igaz, hogy nagyon olcsó, igaz, hogy szép, és az is, hogy elég jó anyagokból van, és nagyon masszív, de íngyulladást kapsz, ha egy komolyabb szöveget be akarsz gépelni, mert valami brutál érzéketlenek a gombok... :(
  • Boba
    Feelinges lett nagyon!:)

Hja, es ha lehet akkor ne hasznald az egeret a wacom tablan... igaz, hogy nekem csak intous2 van a monitor elott, de 1: pontatlanabb mint a (6 eves!:D) franciaracsos fuzeten, 2: osszekaristolja... sajnos tapasztalatbol tudom, hogy karcol.:( Csak szoltam, hogy vigyazz ra...
  • oryon
    Én is beszállok (képminőségért nálam is sorry):

Oryon's PC :: Before - After

Ebben a hónapban váltottam monitort + egeret, és így teljesen átalakíthattam a majdnem egy éven át tartó állapotot :)
    Konkluzió: így sokkal kényelmesebb :)

Már csak egy új billentyűzet kell az asztalra és "teljes a kép" ... a gépet max jövőre cserélem :(

Aldaryn: privátban keress fel plz a billentyűzeted típusával, tapasztalatoddal kapcsolatban, mert eddig nagyon tetszik :)
  • Boba
    Ne is mond, a szoba átrendezése miatt most nemtudom használni az állványaimat, ígymeg úgy bebúg a fa asztalon mint a diszno... jovo heten megyek tuskeket venni ala, jobb megoldasom sajna nincs. Boven eleg, ha mar a gepem bug.:D
  • ThomasGins
    Nekem a monitorom akkora mint neked a rajzpadod:)