3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyertelmu hogy a minoseg fontos, de valahol egyensulyba kell hozni a kettot.
ugyan most nem errol van szo, de pl egy maxwellal sztem elkepzelhetetlen lenne melozni egy rendesen porgo epiteszeti irodanal...

s hogy ala is tamasszam valamivel.. 😄

utanaztem ennek a scene-nek, referencia fotok, es sajnos nincs olyan kep ahol a nap ennyire bejon. azert hogy fair legyen csinaltam egy olyat is ami volt. Bar ott csak saccolni lehet hogy mennyire is vilagositja ki az egeszet, ha a nap nagy teruleten beesik.....

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Az un. iparban valóban.
No de ott csak iparosok vannak.
Az ipar meg csak egy szempont, de NEM az egyetlen.
Még ha manapság úgy is tûnik...
Sziasztok!

Kaptam egy electric.dlt nevü Plug-in t hogy tudom csatolni? Már bemásoltam a plugins könyvtárba. Egy material része lenne de nem müködik mert nem töltõdik be.
a vegeredmenyt nezot az iparban az erdekli hogy mikor kapja mar kezhez...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ja igen, a file amit kuldtel tele van hibaval, (nezd meg a console-t) mindenkeppen mergeld at a scenet egy ujba, a pilacsot torold ki... es tegyel egy sima directet be. Ne azt a sunlightos micsodat.

ugy csinald hogy nyomsz egy maxscript consolet, usd be gc() Enter
aztan mentsd el, majd reset, uj file es mergeld at.

mondasz valamit, bar nalad meg a boltozatokkal van valami gond, nem letezik hogy olyan eros az arnyek.Egyebkent Mindket kepre igaz hogy nincsen meg a napfenyre jellemzo dinamika. Nalad az egbolt vilagos, de nincsen a napnak ereje.
most eppen mast szamoltatok, de delutan atgyurom 😄

http://jpracing.racerplanet.com/modules/myalbum/viewcat.php?cid=1

http://www.suurland.com/blueprints.php?catagory=2&order=name
Szép.Ennek a képnek valóban jobb az átfogása.
Átfogás-dinamika ua. azaz a legsötétebb és legvilágosabb részek közti tónusok mennyisége. S valóban nekünk számít a renderidõ, de szvsz. a végeredményt nézõt nem az érdekli, hanem a látvány.
Na, akkor berakom az enyémet is:

Szóval had kukacoskodjak egy kicsit. 😊
A te képednek nincs semmi dinamikája. Kizárt dolog, hogy alul és felül ugyanolyan világos legyen a fal. Ráadásul sokkal sötétebb is. Ha megnöveled az environment mult-ját, meglátod, hogy be fog lassulni. Szóval ez a kép lehet, hogy gyors, de nem szép. Tudsz te olyat is, szóval még gyúrjál rajta! 😉

Sziasztok!
Azzal a kérésel fordoluk felétek, hogy adjatok nekem olyan oldalakat, ahonnan méretarányos blueprinteket tudok leszedni! Vagy azt mondjátok meg hogy mért van az, hogy a bluprintet ráhúzom a plane-ra, és amikor szerkeszteni akarok, akkor szinte semmi sincs jó helyen, pedig én mindent rendesen csinálok. Ezt hogy birom kiküszöbölni?
Válaszokat elõre is köszönöm.

LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es

vagy mix, a diffuseba, es a mix amountot buzeralod autokeyyel

pl: blend material és a mix amountot izgatod :]

norbre
színnel mûködik a módszer, csak textúrával nem, de végülis mind1, 1nek az is jó lesz amit leírtam
a textúra átvezetésre van ötlet?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
oké én voltam a béna, mûködik

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
frankó, de nekem amit elsõ megoldásnak leírtál nem mûködik

materialra klikk,
nyomj "N"-t
tekerj ahova akarsz (time) valtoztass a materialon, uj kulcs automatice created.
a ket kulcs kozott atmenet lesz.. de el tudod tolni a kulcsokat..

Nem akar a link.
Mind1, 50 frames semmi, ahol az elsõ 20 kockában szürke egy gömb, majd bekékül.
Itt
http://mr4d.netfirms.com/1.avi
norbre
köszi a választ, de nem jön be a file amit megadtál

norbre
hopp megtaláltam: material modifier, és a különbözõ textúrákat egy multi/sub obj-ra rakva váltogathatom is 😄

viszont még egy másik merült fel, lehet-e max-ban a textúrát morph-olni?
Gondolok itt arra, hogy pl van egy golyó, amire egy rajzolt arc textúrát rakok fel. Aztán ha beszéltetni akarom, akkor a textúrát változtatom, de az így kicsit szaggatott váltás. Lehet valahogyan a két textúrát finoman "átvezetni"?

Hi.

Szerintem, tegyél egy keyframet az elsõ kockához, meg ahhoz amelyiktõl kezdõdne a változás, majd simán az animate benyomása melett húzd a slidert ameddig tetszik, és ott adj neki egy másik textúrát, ahova így automatice jön az új kulcs.
Ezt is így csináltam.
textanim

VAGY.
Bemész a track wiev-be, ott megkeresed az objektumot, és ha tovább "bontod", ott lesznek a material paraméterek, és ott kulcsolod a változásokat.
norbre
Üdv!

csinálok egy animációt, van egy Mesh, rajta egy Unwrap UWV (+ Mesh Smooth)
Namost amit szeretnék, az a material animálása, tehát hogy adott idõpillanatban más material kerüljön a meshre.
Ezt hogy a túróba lehet megoldani, nem találok rá megoldást plz hlp, thx

ja, semmi trukk nincsen szimpla lcache + imap.
hiaba vray rules, nincs mas soft aki ennyi ido alatt ilyen minoseget hozna.

bencsab >
pIV 3ghz

inkabb beszurom 😄

Ackro
az egy textúra ha jól tudom (a kiterjesztésébõl itélve) úgyhogy valszleg a material editorban találod meg.

Sziasztok!

Kaptam egy electric.dlt nevü Plug-in t hogy tudom csatolni? Már bemásoltam a plugins könyvtárba.
fle go
hogy ertitek, legyen tiszta feher marvany az egesz belter? Vagy mire gondoltok?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Ackro
biztos jó annak aki érti... <#csodalk>

magyarok is nyomatjak a matekot!
😊

go with the winner strategy (path tracing)

Szokatlan de kezd egy feelingje lenni.
Ne kapcsold le õket.
Szép lett
Az oszlopok soha sem falban vegzodnek, hanem valamilyen talapzatban (az ablaknal)
Es inkabb faragott (displace) kobol kene epitkezni szerintem es az athidalok ivet szet kene huzni mert igy sokat vesznek el a terbol.
De ezek csak szerintem... 😊

Ez meg ha lekapcsolom a lámpák felét.

A mirror módosító kicsit elcsúszott a hangfal talpán, de javítva.
Thomas-al egyetértek a színvilággal kapcsolatban. Egy fehér márvány jobban állna a képnek.
Van még egy fontos észrevételem, ami fölött építészként nem tudok átsiklani.
Ezek a boltozat-szerû gerendák így nem állnának meg véleményem szerint Nem is láttam még ilyen megoldást sehol, régi épületnél meg pláne nem. Akkor lenne helytálló ez a megoldás, ha az egyenes részeit alátámasztanád egy-egy (kör)oszloppal.

Kicsit picinek érzem a szobrokat, fõleg a nõi alakot. Ezek szép régi szobrok, szerintem az a lényeg, hogy domináljanak, kitöltsék azt a falfülkét. A két fejet persze valamilyen plusz emelvényre tenném, hogy ne csak ott alul csücsüljenek.

A kamerát pedig egy kicsit lejjebb és jobbra vinném, hogy nem legyen ennyire szimmetrikus a kép. Itt most úgyis a bal oldali fal a lényeg.

ThomasGins
Túltoltad😛
A váza nagyon bejön nekem,de szerintem a falakra elég lenne bump vagy displace és fehéren.Igy kicsit szinkavalkád van.Szvsz...

\"So always look on the bright side of death\"

fle go
Udv!
Valamicsket haladtam a folyosoval, mi a velemenyetek?
Render nem tul jo, de igy is eltartott egy darabig.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Sziasztok!
Használ közületek vki Outpost Firewall tûzfalat. Én nemrégiben raktam fel. Tökéletesen mûxik,csak 1 bibi van. Ha elindítom a max-ot akkor hibát generálva kilép a tûzfal és megszakad minden net-es kapcsolat. Esetleg tud vki vmilyen megoldást?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

fle go
Malakai, marcee koszonom a tippeket!

Szevasztok!
Kevés szabadidõmet mostanság egy kis Hummer elkészítésével töltöm...
Nem könnyû, de remélem lesz belõle valami...1 kép:

"Where is it?" (3.67 az utolsó tört verzió) Elõnye, hogy az ismert file típusok paramétereit is feljegyzetelheti (pl. video formátumok felbontása, hossza, codec-je, színmélysége, hangformátuma; képeknek felbontása mellett lehet thumbnail mentését kérni...)

Sziasztok!
Én most kezdtem maxozni és kellene 1 kis segítség!
Kellene nekem egy kis kerativitás<#pias>
Elõre is THX!

Huhh Maxer ne idegelj fel 😄

AZOK BOWEREK! 😉

Na csak a te kedvedért holnap jön a nappaliról is egy render amiben a hangfalak is bennevannak.

Ajtót azért nem raktam, mert nem sok értelmét láttam, hiszen az üvegfal elég lyukacsos 😄
Ha azok a Tannoy (jól tippeltem?) ládikák beindulnak, akkor nem sok marad abból az "üvegfalból" 😊)
Amúgy jó a kép, a szõnyeg bejön, meg az érdekes "door-free" megoldás ,-)

galéria: tempmaxer.uw.hu

Malakai
GIBER CD DVD Catalog.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Oké megnézem majd mire gondolsz, mert így hirtelen fogalmam sincs. 😄

Na valami kritika van még, valami amit javítanom kéne? Nyugodtan mondjatok, nekem is az az érdekem, hogy minél több embernek tetszen.

thx.
Ettõl én is tartottam, de a hiba a te monitorodban van sajnos. Persze ez nem mentség, elméletileg úgy kéne megcsinálnom a képet, hogy mindenkinél lehetõleg minden látható legyen. Az ágy textúráját világosabbra állítanám, csak akkor meg nálam lesz csúnya szürke...

En diskbase-t hasznalok, regi de jol mukodik (es gyors) 😊
fle go
Udv!

Egy kis OFF:
Tud valaki kozuletek jo kis archivkezelo programot PC-re, osszes CD-DVD beolvas es utana lehet keresgelni?

egy hosszu kep.
eleg sokaig renderelte, van valami bug az fg<>glossy rayekkel. (linkelve vannak, de elobb szamolja a glossyt vagy mi.. ezert rengeteg bounce kell) Van egy kis noisereduction is. 😞

fle go
Halas koszonet!!!!!