63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #33599 sira szam hogy draga sir a szam de a mostaninal ezerszer jobb (1.7 es celeron proci 512 sdram...nvidia geforce mx 420 :) ) szo gondolom kicsit erezni fogom a kulonbseget...valszeg ez a konfig marad asszonynal kisirom hogy rahuzok meg egy kis tulorat, s rendes rabszolga leszek ket unnep kozott akkor megvehetem:DD -
Ronin666 #33598 Szerintem szükségtelen ekkora géphez 500W. Enyémben 480W-os táp van és van benne 3 vinyó, csómó ventillátor, külön hangkari, egy hasonló fogyasztású VGA, mint amiket összeírtatok és egy jóval magasabb fogyasztású Prescott proci. Ehhez a géphez a 480W sok. Ehhez az összeválogatott géphez 350W is elég lenne (persze nem azt mondom, hogy akkorát kell venni, de felesleges nagyon túlméretezni). -
Ronin666 #33597 A proci jó, bőven lehet húzni fesz emelés nélkül akár 3Ghz fölé. Kis fesz növelés a CPUnak és pár mhz plusz a PCIE-nek és már 3,6Ghz körül futkározik stabilan ez a proci. A P5B jó lap, épp most került fel egy teszt a PHra. DDR-ből én a helyedben 2x1Gb-ot vennék. Az X1950pro-t lenne még érdemes meghesszölni, mert elég jó árban van (kb. 50eFt). A Chieftec tápok szerintem nem olyan jók, de ez erősen szvsz. A ThermalTake gyárt elég jó tápokat és kb árban is ugyan ott vannak. -
Hat pedig ezen nagyon sporolni nemlehet... jo alaplap kell a CD2 ala... cpu-bol belepo szintut neztel, memo kell ennyi, VGA szinten kell ennyi. Ehhez kell az 500 wattos tap, es a maradekot sem tudod elhagyni. Hat nemtudom, mivel lehetne megszoritani a koltsegeket.
A64X2-t sem mondok (Hiaba van az nekem... 3800+ 2.5GHZ-n:D), mert lasabb is lenne tuning nelkul, nomeg sokkal olcsobb sem volna. Max egy 10essel lenne olcsobb a cpo + alaplap paros. -
thx! Rajtavagyok :) polyban van amúgy
UI: meshben van :( pedig esküdni mertem volna -
zenoka #33594 Off:
alieneknal nezelodom eddig itt tartok de ez igy sok sajna..s nincs is meg a ket giga ram csak masfel.. meg nincs meg az uj gep de mar kivagnam az ablakon:DDD
Asus P5B (S775-iP965-Dual DDR2 800-PCI Express-6 SATA II)
38 010 Ft
Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz
41 730 Ft
DDR2 1024MB 800MHz KINGMAX Mars
33 780 Ft
DDR2 512MB 800MHz KINGMAX Mars
17 040 Ft
GigaByte GeForce 7600 GT 256MB
43 140 Ft
Samsung 160GB 7200rpm 8MB Cache (SATA-II)
15 180 Ft
Chieftec 500W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ (
19 950 Ft
Cooler Master Centurion Black Midi ATX
13 680 Ft
szuma: 222510 -
Egy kis paintover
Sokat nem tokoltem a finom vonalakkal, par aprobb dolgot huztam be, hogy is kellene (vagy ha nem is pont igy, mert karakterfuggo de nem art, ha hasonlit erre) fussanak az elek. Az elek ugy kell fussanak, hogy izomhuzodasra merolegesen es parhuzamosan alljanak, kis anatomiai tudas nem art.
Ezen kellene szerintem igazits. Az aranyok nemhiszem, hogy annyira veszesek volnanak, a fule mindenkepp kicsi, az agykoponya is nagyobb kell, hogy legyen.
Meg ugy altalaban, kicsit jobban illene rendezni a vonalakat... Oryon tudhatja, az en hivatalos beta tesztelom, hogy en is szorom szanaszejjel az eleket, de azert ennel kicsit megfontoltabban kellene.
Meg valami... miert nem editable poly-ban modellezel? A halvany haromszogekbol arra gondolok, hogy editable mesh-ben modellezel... ha igen, ne tedd. -
szerintem vagy az orr-száj kicsi vagy a fej nagy:) Jó poly kijelölgetéssel és egy scale-val sztem javitható gyorsan. -
http://www.send2u.hu/get/gLlEO8oysV1iVdTPQCBG/dl.s2u?f=fej_wire.jpg
Itt a wire -
putyi #33590 a nagyok úgy szokták, hogy alkotás közben leveszik a smooth-t, így látszik, ha van valami defekt. -
Drotvazas modellt mutass inkabb, szerintem azt jobban tudjuk kritizalni. -
Köszi változtattam rajta
http://www.send2u.hu/get/U6Wxz2t2ztygr1EYKhZp/dl.s2u?f=fej.jpg
És most? -
zenoka #33587 Haat a doboz az kenne mert a mostani megy faternak a pII ese helyett (muhaha) halo kartya jon ki belole egyedul meg a dvd iro.
Sajnos a 200 ezer az telleg a felso hatar..(itt a tel gaz szamla, felesegemnek ajandek etc):) -
Jo lesz ez a fejecske, de azert meg kell pofozgatni jo sokat. Ha a lowpoly nem passzol tokeletesen, akkor mar a highpoly sem lesz az igazi. Egy wiret is mutass!
Free... Asus P5B az mondjuk 40, ehhez egy CoreDuo2 az 60... 100nal vagyunk. Kb tovabbi 50ezer forint 2 giga DDR2-es memoria, 50bol pedig talan van egy 7600GT (75-80 kornyekeert mar van 7900GTO ami sokkal durvabb mint a 7600GT)
Az arak tajekoztato jelleguek, nem neztem arlistat csak ugy emlekezetbol mondtam az arakat, ugy megkozelito jelleggel. Remelem jol ertettem a feladatot, es nemkell, hogy ebbe beleferjen az eger, bill, haz, tap... bar tapbol nem artana valami uj, egy 480-500 wattos markas tap. -
Programja válogatja, attól függ, milyen műveletek végez. -
Huh, így első rámézésre a topológia nem a legjobb pár területen, főleg a szemei alatt, körül, és a szája sem biztos, hogy OK. -
Ronin666 #33583 Régen PH-n írták, hogy a 64 bites progik kb. 30 százalékos gyorsulást hoznak 32 bites társaikhoz képest. Ezek szerint ez maxra nem vonatkozik. :( -
http://www.send2u.hu/get/oRmZfmwg8Ykuy0z6v4c3/dl.s2u?f=fej.jpg
Vélemény? A füle nincs kész -
zenoka #33581 huhh de vastag lett..csak a 200 at akartam kieemlni sorry:D -
zenoka #33580 Srácok!
Szeretnék kérni egy nagy szivességet a hardwarehez jobban ertoktol (azzaz nálam mindenki jobban ert) osszejött némi pénzmag igy szeretnék egy új gépet venni van rá [b]200[b]k-m dfe azért jobb lenne ha ilyen 180-190 ból kijönne amit az elöző gépből kitudok menekiteni az egy dvd iro s egy wifi kartya:DD Ebbe kérnék segitséget hol s mit érdemes venni milyen gépet annyit tudok hogy dualmagost szeretnek...de atobbi mar kinai.. -
tapasztalatok alapján azért a proxys renderelést is meg lehet fingatni rendesen... -
nenad #33578 egyebkent ez attol fugg, mennyire is irjak 64bitre.
Vlado is emlitette a 64bites verzio legalabb 10-15 szazalekkal gyorsabb.
+(standalone) par szazalek.
Ugyanez a cinmea4d nel, ott nem sajnaljak hogy atirjak, meg valoszinu talan ott vannak az egyik legjobb progamozok, ahogy elnezem milyen gyorsan milyen brutalisan sokmindent bele tudnak tenni. 2-3 havonta kijonnek egy nagyobb frissitessel, es ketlem hogy nagy letszamu lenne a banda. Valoszinuleg nagyon jo rendszert raktak ossze.
Vray proxy-val szinte mident lehet. 32biten is -
2 karakter displacementtel is megizzaszthatja a gépet. :) Fene egye meg, kicsit nyugatabbra a 13 éves pistikének is 32 node-os renderfarmja van. -
Termeszetesen en messze nem ilyen komplex dolgot tervezek... 2 karakter displacementtel es kornyezettel. Ami elegge alap dolognak tunik, csak nem egy szimpla otthoni gepen.
(a fene egye meg, hogy csak VIP tagoknak van szerkesztes... dogoljek meg, ha fizetek ezert sms-t:D) -

Az igen korrekt!
-
Az ügyeskedés is elfogy egy idő után. Bár, hogy össze tudtunk rakni egy több mint 3 milliárd polygonos jelenetet 30.000 fával, bokorral, és még egyszer ennyi egyéb objektummal egyebekkel 32 bites rendszeren számoltatva, egész jó ügyeskedésnek tekintem, jószerint nem is a renderelés volt a gáz, hanem elég keményen előjött, hogy a maxot egyszerűen nem erre tervezték. -
Ugyesen kell renderelni, nem bruteforce.:D Amugy en a mostani jelenetemmel fogok majd nagyon megszenvedni... regiokban is kell majd rendereljem, plusz minimum 3-4 layerre is kell bontsam. (azt mar nem is tudom, hogy passzokat fogok-e szamoltatni.)
Barhogy is nezegettem, egyben nemtudja kiszamolni a gep... nem fer be 2 gigaba. (0.5 giga pedig marad az XP-nek, firefoxnak, msnnek es hasonlo baromsagoknak...) -
és a /3gb ra gondoltam alapból. :) A kettő az uzsgyi elfogy. -
(Amugymeg 2 gigat tud cimezni 32bites windows 1 progira alapbol, 3 gigat pedig az egesz rendszernek... persze van a 3 gigas switch, ahol progija valogatja, hogy jot tesz-e neki.) -
Biztos a woodoo... 2.5 giga memoriam van... 64bites mayabol csont nelkul kihuz az ember 25-30 millio poligont displacementtel barmifele memoriahiba nelkul. 32bites mayaval mar 15ert szenvedni kell es szarra kell hekkelni a memoria managementet.
2: viewport is gyorsabb, egyszerre lenyegesen tobb polyval lehet dolgozni...
3: amilyen jelenetnel (particle) maya8 32bites verzioja kifagy, 64bitessel meg gond nelkul lehet dolgozni.
Cinema4d-t csak hallomasbol tudom, de render alatt kozel 30szazalekkal lett gyorsabb, es ugy allcuzammen gyorsabb lett jocskan. Sajat tapasztalatom nincs, de cgtalkon pl nagyon dicsertek a 64bites Cinemat. A 64bites mayat pedig en dicserem... -
Mitől? :D -
Ennyire sz*r lenne a 64bites Max? A maya 64biten szarnyakat kap... Cinema 4d pedig egyenesen fenysebessegre kapcsol... -
Hmm... ha lenne fent Vista megneznem, de Fedora6-X64 kerult a helyere.:D -
Semennyit, vagy csak pár százalékosat. A 64 bitnek akkor látod igazán hasznát, ha a jelenetet 3GB-nál több memóriát enne meg, ilyenkor a 64 bit egyetlen dologban tud többet a 32-nél.: le tudod benne renderelni a jelenetet, míg a 32 bites rendszeren nem. -
Ronin666 #33565 Nincs valakinek infója arról, hogy a 64bites max természetesen 64 bites procival és windowsal hány százalékos gyorsulást hoz? -
ja nem talaltam jobb texturat ez is eleg rossz :) -
egy kis orosz viz:) -
Egy kis NFR meg a materialokon valtoztatni fogok ha lesz idom ra :)
-
Nem fájdul bele, mert én úgy tudom, hogy a szabványos előírás szerint akkor jó a monitor magassága, ha az ember elötte ülve kiegyenesített háttal a képernyő felső széle a szemmagasságával egyezik meg. Nekem meg így van beálítva, legalábbis ami a magas irodai székemet, meg a kétméteres magasságomat illeti. Amúgy a "lefelénézés" kicsit sarkított megfogalmazás. Már elég régóta megy a vita az okosok részéről, hogy ha nincs megfelelő hát-támlájú szék, akkor a lefelenézés gerincmeghajlást eredményez hosszú távon.
Na mindegy, hogy ne legyek annyira OFF, idebököm a legújabb véréj képemet. Nem pöcsöltem sokat vele, inkább csak amolyan fény, material teszt.
teapotok_vray_render
-
Ez azért nem egészen így van, de értelmetlen lenne belemenni :)
Al: köszi, ma nézegettem párat :)