63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• oryon
    Páran jelezték, hogy a max9(32 bit) instabilabb (fagyogat) ... és én is észleltem a jelenséget, többször és a legegyszerűbb dolgoknál is néha, a 8-nál nem volt ennyiszer :(

Másnál is instabil?
  • Boba
    Core2duo az nem, az 1 magon beluli... a PentiumD es a dual-procis Xeonok valoban adatbuszt hasznalnak... Core2duo-nak pl 10-15%al nagyobb a hatasfoka, mint a dualprocis rendszernek.
  • nenad
    a-data nem rossz.
    Viszont a 800mhz-es tenyleg draga.
    Nem eri meg sztem.

GYakorlatilag az AAnal jon ki igazan, ott is az Adaptiv AA nal.
    Regebben, szarra tuningoltam a gepemet, es kulonbozo dolgokat futtattam rajta, a mem sebesseg gyakorlatilag csak aa nal jott ki.

Namost ami baj viszont hogy az Intel es dual prockok, (remelem a core2dou nem) az adatbuszon kommunikalnak egymassal... Ez betehet neki.
    Aztan hogy a mem sebesseg mennyit szamit igy nemtom.
    De ha a busz gyorsabb az vilagos hogy jobb - ebbol a szempontbol
    Ennek majd utana kell olvasni.
  • zenoka
    jah megneztem a-data bol ugyananyi tehat masfel giga 7 rugoval olcsobb:)s ha te mondod hogy tulkepp tokmindegy akkor elhiszem :-)
  • nenad
    depo.hu
  • nenad
    miert olyan memot veszel, egy samsung nem jo?
    (10.775 Ft+Áfa) 533 mhz.
    egy kis huzast biztosan kibir.
    Es nem hiszem hogy ezen bukna el a dolog.
    Adaptiv AAnal jon ki a mem sebesseg kulonbseg igazan,
    de nem veszes.

vagy A-data 512MB. 800MHZ
    14.520 Ft
    (12.100+Áfa)

ecsem nezzel mar szet..
    :-)
  • ThomasGins
    uj makehuman.
    Nálam már ez a verzio kicsit szaggat.
  • zenoka
    hol? hogyan? sajna ilyen arakba talaltam hivatalosan..szamla meg kell:(
  • nenad
    a memoria irto draga, ez rohej, fele ennyibol kijohetsz jol...
  • nenad
    a tapasztalatlanoknak :D
  • scorpeeon
    Nah, ha már ennyire elmentünk offba, én is kérdeznék egyet: most vettem egy Gainward 7600GT-t (AGP). Az lenne a kérdésem vele kapcsolatban, hogy:ű
    1.: rendernél a videókártya semmit nem számít, csak viewportban? (vagy ott sem? Ott azért csak használja)
    2.: Egy ilyen kártyánál a viewport megjelenítést opengl-re, vagy direct 3d-re ajánlott belőni?

THX.

További off: egy barátom most fog gépet venni, nem sz@rozik, szán rá vagy 4százezret. GeForce 8800GTX és GTS között vacilál. RAM-l vszínőleg 2x1GB 800MHz DDR2-eset fog venni. A prociban nem biztos, de tutira core 2 duo-t akar csak még nem tudja h 6400-6600-at vegyen-e (6700 túl drága már neki is :D) Illetve alaplapban sem biztos még teljesen, ASUS P5-öset akar, ezekből 3at talált, ami viszi a 800-as DDR2-t: Asus P5B, Asus P5B Deluxe, Asus P5W DH Deluxe. Ezekből az P5B-t akar venni egyelőre az ára miatt, csak azt nemtudja h elég jó-e ebbe a brutál gépbe :)
  • zenoka
    haat akkor drukolunk hogy minel elobb gyujon a szerelo:)
  • Boba
    Nah vazze Mal, Te elsz?:P Else hiszem...

Amugy en lehuztam a masodik telefont, de ugyse mukodott. (Mind a ketto telefonnal eljatszottam mindent, kulon kulon es egyutt is)
  • Boba
    Egy kozeli wifi elosztorol.
  • Malakai
    Nálunk volt gond akkor, ha a két telefonnak csak az egyikénél volt szűrő... Bár nem ilyen volt a probléma, hogy tök süket lenne.
  • zenoka
    ize akkor hogy van neted:P:)
  • Boba
    Az OSSZES lehetoseget kiprobaltam, dugtam en mar mindent mindenhova, mind a ketto telefon ele, 2 kulonbozo kabellel... de azt a nyamvadt betont en sem tudom az akaratommal szetutni.

Al thx, mingyart olvasom!
  • zenoka
    Azt ugy kiprobalhatod hogy ugye a line out ami a falbol jon ki azt felulre kell dugni amelyik oldalan csak egy dugasz van..aztan bedugogatod az adslt s elobb utobb valamelyik lukba jelez hogy van adsl jel...na a harmadik luk az a telefone...
  • Aldaryn
    Linux alatt ez megy minden különösebb plusz hardver nélkül. :)
  • Aldaryn
    Lehet nemes egyszerűséggel rossz a szűrő. Ez is előfordulhat. Minden lehet gyári hibás. Privi ment amúgy.
  • Boba
    Az altalam kitalalhato osszes variaciot kiprobaltam, egyik sem mukodik... meg a telefon megse nyikkan... holnap valszleg szerelo lesz hivva... nem hiszem el, hogy nem mukodik. Biztos valami iszonyat mod banalis dolog lesz...
  • Boba
    Ravan irva, hogy melyik kimenet melyik, az ADSL modemen vilagit is az ADSL felirat.

A gond az, hogy 2 telefon van a lakasban, 2 aljzat van, ahova dugni lehet. Mindkettot megprobaltuk, egyikkel sem megy. Az elosztas pedig nemtudjuk hol van, lehet, hogy oda kene dugni? Probalkozom tovabb...
  • Ronin666
    Állítólag régen a Műszaki egyetem hallgatói csináltak egy olyan PCIos kártyát, amivel össze tudtad kötni a gépeidet és több magosnak ismerte fel az OPrendszer. Nem lenne hülyeség, mert veszel 200db középkategóriás gépet, összekötöd, benne van x millió forintodba, de ha működne rendesen, akkor a világ egyik legnagyobb rendergépét kapnád, ami még csak fillérekbe is kerülne egy igazi rendergéphez képest, ami talán nem is tudná azt a teljesítményt. Amúgy meg ha nem egy képkockát akarsz rekord idő alatt leszámoltatni, akkor ott van a blackburner és annyi gépet kötsz hálóba, amennyit csak akarsz.
  • zenoka
    nagyon alap kerdes!
    Nem cserelted ossze a dugokat...mi megcsinaltuk a telefonhelyere a modem s reverze a szuron...
  • Free
    nem nehéz a dolog. szűrőn 3 dugasz hely van lehet ott keverted meg a dolgokat. van egy vonal be , egy dsl és egy line out
    amit utopljára láttam azon nem voltak felirtatok vagy jelek úgyhogy totózni kelett
    ott szokták az emberek elrontani , nmég , hogy a dsl modemben ha jobb van még egy ATM kimenet is . nah nem abba kel dugni a gépet.

ha nem megy fotózd le az eszküözt
    amúgy azt szoktam javasolni ügyfeleknek, hogy hagyják ki a gépet a képletből elösszőr a telefonra koncentráljanak 3 lehetőséged van két vezeték , ha van vonal jól kötötted . pontosabban már csak egy hely marad na oda jön a dsl
  • Boba
    Al, irtam privit! Thx!
    De barki, aki tudna segiteni nekem t-online ADSL szereld magad csomag osszerakasaban, pls segitsen... amiota elvben van ADSL azota suketek a telefonok... berakom a szurot, rakotom a gepre (bar csatlakozni nemtudok, hibat ir ki) de a telefonok sem mukodnek... ahh, megorulok.
  • Free
    nah látod pont ez az . én azon gondolkodtam , hogy van itt nálunk egy kis boplt 1,7 es cerkás gépeket nyomnak 30 40 e Ft ért fél giga rammal.
    ha valahogy fürtbe lehetne tenni őket XP néálkül az lenne a királyság. sajna az xp t nem lehet kihagyni mert ügyi valamin futni kell a maxnak . nálam nem nagyon akadnak ki a dolgok nem is dolgozom nagy poly száűmmal. inkább a renderidő amit tudom lehetne ügyeskedni meg minden. de az pont annyi idő míg kiügyeskedi az ember mintha egyben lenyomná a rendert úgy haogy akarta. szvsz. nyerni kell a lottón venni egy 4 procis alaplapot abba bele 4 db duálmagos procit . és szeva 16 gigára feltenni a ramot. 2 db pcie s kártya valami jobb minőségű és haverok buli kannásbor :c)

ui.: mi az a játék ???? :c)))
  • zenoka
    no akkor mindent ertek....konkluzio: akkor amit irtam konfigot az egesz jo..mar csak a maradek 20 kell osszeszedni de a legjobb ha tobb pinz volna:D
  • Ronin666
    Nem, csak ha a game is támogatja. Viszont most az új Core2-ők vernek mindent. Mostmár AMD is kétmagos lett, szóval nincs is más választás lassan. Most úgy néz ki, hogy a Mhz-ek háborúja átcsap magok háborújára. :)
  • Ronin666
    Igen ám, csak a millás és a fél millás gép között kb. 20-30%-os külömbség van sebességre. A memória dobja meg nagyon az árat, ha minőségit veszel gyors válaszidővel, de sebességre nem hoz annyit. A prociból a csúcskategória mindig kurva drága, de most a CD2 esetében kis tuningal a 40eFt-os 6300 majdnem a legfullosabb még 2 magos proci környékén teper. Az alaplap meg sokat nem nyom a latban (max tuning szempontjából, de pl. a mostani alaplaptesztben a P5B leverte a majd 2x annyiba kerülő Deluxe verziót). Összefoglalva vehetsz 1 milláért gépet, de sokkal jobban nem fog menni, mint a 3 kilóba kerülő darab. Persze ha maxra kell, akkor komolyan el lehetne gondolkodni egy több procis dual coros opteron, vagy xeon konfigon (proci már egész emészthető árban van hozzájuk).
  • Boba
    E6400 a jelenlegi csucstarto... igyekszem figyelni az esemenyeket. Fogalmazzunk ugy, tajekozott vagyok a dolgokban. Tovabbi parbeszed csak off topic volna.:)

Free... elvben ugy lehet legolcsobban kijonni, ha mindig a masodik generacioban maradsz, az altalaban a legjobb ar/teljesitmeny arany. De 300 ezer akkor is sok... inkabb kell venni egy Box360at oszt joccakat, a maradekbol meg feltankolni jatekokkal es kesz. A gep csak egy bizonyos fokig visszatarto tenyezo... ez a grafikustol fugg. En pl a jelenlegi gepemmel fel milla poligonnal meg kenyelmesen tudok dolgozni mudboxban barmifele lassulas nelkul, es tudok Bodypaintben 16k-s texturakat realtime festeni. Nem mondom, hogy nem kellene a jobb... csak azt mondom, hogy kezdek mar En lenni a szuk keresztmetszet a kepeimben, nem pedig a gep.
  • zenoka
    no akkor hogy teljesen off legyek s jo lezuzzanak az emberek...
    ez a ketmagos gep annyit fed hogy ha porog benne ketszer 1.8 s van egy progi(jatek) aminek a kovetelmenye 2.4-2.5 akkor ezt viszi vagy nem viszi?:D
  • Ronin666
    350W kell neki szvsz full fogyasztáson, de persze ezt azért picit túl kell méretezni, de ha "csak" 400-450W-os lenne a táp, akkor sem lenne gond.

nézz szét a PHn az apróhirdetéseknél a bazárokban. 50eFt-ért van X1950pro. Azért az már egy emészthető ár a hivatalos 100eFt-hoz képest. És amúgy is sebességre az 1950XT most a leggyorsabb, ha a Gef8-at és a több magos példányokat nem nézzük és a pro sem megy sokkal gyengébben, szóval most ár/érték arányban nagyon toppon van szerintem.
  • Free
    ehh borzalmas hogy egy normális géphez kell vagy fél milla és akkor azt mondod hogy mindenből közép kategóriát vettél. egy csúcsmodel milla alatt nem áll meg. mondjuk az is igaz hogy a technikát szinten tartani kb évces szinten 300 ezer ráköltés az havi lebontásban nem is olyan vészews.
  • zenoka
    zenoka talajmechanikus esze agaba nincs huzni a gepet:D nem ertek hozza 200 kilom van egy olyan rendszerre amivell elboldogulok, melozni tudok vele, s a hobbimra is hasznalhato....a 200 kilo az meg fix ennyi van ra, pont..
  • zenoka
    de ize tenyleg nem akarok flame-t ugyis felve irtam be a segitseg kerest:D
  • Ronin666
    Nem akarok csalfa reményeket kelteni, de adok egy címet, ahol megvannak az eredmények, hogy melyik Core duo kb. meddig húzható.

LINK

LINK II

3Ghz és 3,4Ghz között mozog a 6300 fesz emelés nélkül. De ha feszt kell emelni, az sem olyan nagy gond, 3,2-őt úgy is tuti el fog futni. PHn volt teszt, benne rendertesztek is. 6400-at húzták és jobban ment, mint a 6700, ami vagy 250eFt, szóval van ezekben még szufla.

Nekem X800XTm van és max hibátlanul magy, bár én nem mayázok. Viszont az X1950pro most nagyon olcsó ahhoz képest, amit tud.

Tuninghoz érdemes lesz majd minőségibb ramokat venni. 70eFt-ért már van 800Mhz-es Crosair ram 2x1Gb (Maxhoz nem árt min. 2Gb). Persze zenoka nem mondta, hogy egyáltalán akaja-e húzni a gépezetet, de szerintem ezt a procit vétek nem húzni, hiszen még iszonyat erők vannak benne.
  • zenoka
    ize meg egyszer 512 memot nem birna el szegeny legeny penztarcaja...
    haat a 350 az tuti keves:D
    kerestem x1950-t ha jol sejtem ez videokari de 100 ezer alatt nem lattam...telleg szamit nekem bar ezer forint ide oda :))
  • Boba
    A tap nem tulmeretezes... 400 a MINIMUM amire egy CoreDuo rendszert ajanlott berakni, de inkabb tobb... Prescott ide vagy oda, CD2 is tud annyit fogyasztani. (Mas kerdes, hogy szvsz a tab az utolso, amin sporolnek egy rendszer epitesenel.) Arrol nem beszelve, hogyha kesobb cserel, akkor bezony iszonyat mod kevesnek tunhet a 350es tap... nekem 3 vinyo, 2 optikai egyseg, X2, 7800GT van es ehhez keves a 360as Chieftec... az a 2 vinyo pedig max 30-40 watt... azon ne sporoljunk mar.
  • Boba
    Azert na... mar a 3.2GHZ is jonak szamit, es fesz emelessel... azert csalfa remenyeket nem kell tamasztani. Az E6400ak is csak picivel mennek jobban, de dragabbak is.

A tap az meg mittomen... nekem egy zalmann belseju FSP Bluestorm500 van, en megvok vele elegedve. Elotte egy 360as Chieftec volt (A nagy dragon hazhoz jart) azzal az volt a gondom, hogy nem terhelesfuggo volt a ventije.

Radeont en nem ajanlok... bar a franc tudja, hogy max hogy van ezzel, lehet, hogy semmi gond. Maya ala kizart, hogy megfelelo legyen a radeon. Az SM3 tamogatas mar csak hab a tortan... hatha epp HDR vagy fizikai gyorsitas fog kelleni neki a jovoben. :D