63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #35477 tancolo henger..lol...egy forro argentin tango ahogy egymasnak simulnak a vertexek...macho:)))) -
:D Te, Lion készített egy elég korrekt animot nekik, és *belekötötttek* !! -
Geccoka #35475 A vizsga 2 reszbol all, elmeleti kerdesek es egy gyakorlati feladat.
Ilyen kerdesek voltak eddig:
* Mutasd be a MAX objektum hierarchiáját
* Mik az anyagjellemzők
* Részecskerendszerek mire jók, mire használjuk őket
* Mi az a hierarchikus láncolás, milyen kapcsolatokat hoz létre
* Mire jó a reactor (dinamikai modul)
Es a gyak:
* Nyolcas alakú versenypályán autók versenyeznek (Semmi részletes kidolgozás az "autók" sima box-ok a versenypálya meg pl egy loft object.)
* "Táncoló hengerek"
* Márványgolyó szlalomozik oszlopok között
Szal semmi egetrengeto... Ingyenkredit
-
Es hogy gondolták a vizsgafeladat negvalósítását?? kbnnek is annyi értelme van mint az egyetemi nyelvoktatásnak.... a 60 fős szemináriumban... -
zenoka #35473 egy kattingat, egy kezeli a klaviaturat s a harmadik dirigal:)) -
60-an 20 gépre? elég karcsú -
Geccoka #35471 BME, beginner/starter :P
60an leszunk egy csoportban, 20 gepre...
4*45min/het eloszlasban. Izgi lesz, rogton eloben tapasztalhatjuk a crowd szimulaciot
-
zenoka #35470 hmm..melyik egyetem? milyen szintu okitassal?:) -
Geccoka #35469 Hehe, felvettem az egyetemen a Grafika es Animacios Eszkozok orat, ahol mi mast, mint 3DSMax-ot oktatnak... Van belole nagyhazi, ahol valami animot kellene csinalni meg vizsga :S. Szal ha kerdezek vmit, akkor ne lepodjetek meg :P.
Jo kis hitterito ora, de nem fogok engedni a csabnak :D -
Tok jo lett gratula :) -
Mi másra is lehetne ennél jobban használni a Mudboxot? Talán csak sárra... -
Köszi!
Kis glow ps-ben még került rá.
Elvileg ez egy motorgumi mintás kigyó akarna lenni a nyomával együtt,elég sz*rul látszik ez:(
Amugy a homok meg a nyom mudboxban készültek, displace-szel nem birtam megoldani a maszkolást:( -
Ez tök jó lett! :) Gratula, simn megenném egy rosszabbul sikeredett fotónak! -
zenoka #35464 Na ez kep!!
kifejezetten tetsz:D -
Ez lett a kígyóból:)
-
Hm... pedig szvsz hasznos az az X bill.-es alapértelmezett parancs, legalábbis néha használom magam is. -
Ok, köszi, én csak újraindításra gondoltam .... -
Kapcsold ki h mejelenjen a kép és vissza,akkor beáll. -
Hát, sokat nem változott, ez a max megjelenítés amit itt tud?
Kép. -
Customize/preferences/viewports fül/configure driver/background text. 1024,és match bitmap bekapcs. -
Az volt ! :))))) 

Ezt az "X" gombot ki is veszem a gyorsbillek közül :)))))
Ja és másik problemám : van egy szuper blueprintem, nagyon jó minőségű, ha rárakom egy plane-re akkor mégis nagyon rossz, szaggatott lesz ... Hol nézelődjek ? -
De ha mégis másra gondolsz akkor meg X-gomb:) -
Nem tom mire gondolok, de megnézem :)))))
Szerk.: nem erre gondolok :)))
Ha pl. rákkantintasz a forgatásra vagy mozgatásra akkor megjelenik az aktív viewportban egy kis ikon, a forgatásnál pl. körök, a mozgatásnál a 3 tengelyre vonatkozó nyilacskák stb ... Nos ezek tüntek el :(((( -
ALT+6
Amugy customize/show ui/main toolbar
Ha erre gondolsz:) -
Valaki segítsen már gyorsan ..
Eltűnt az összes segítségem az ablakokból, a mozgatási, forgatási stb .. Minden ...Valamit elállítottam ? -
Már keresgettem ilyesmit én is,de nem találtam.Én pár screenshotbol PS-ben vágtam össze:)
De ettől még lehet h van rá megoldás. -
#35441 Erre esetleg lenne valakinek megoldása.
-

Gondolom ezt úgy értsem, hogy jobb a V-ray .... -
-
nenad #35448 most ket lehetoseg van,
vagy sokaig nezegeted meg oket es kikotsz vraynel,
vagy szepen vrayezel. :D
-
Na most nagyon hülyét kérdezek :
nézegtve a különböző renderelőket, miért van mindenki annyira rákattanva a V-ray -re, a Mental ray nem tudja ugyanazt ???
Ahogy felületesen eddig nézegettem őket,szinte ugyanazokkal a paraméterekkel dolgoznak ... -
4D #35446 Ja.
Tényleg...
Dantesőn!! -
V-ray render beállításainál a light cache pontosan micsoda ? -
zenoka #35444 aze vannak akik elmennek!
amikor en voltam autodeskVIZ-es tanfolyason akkor a rajtam kivuliek indokai:
1.) makettgyarto cege volt a sracnak beleakartak kezdeni a latvanyterekbe is es azert jott hogy valami fogalma legyen rola nenagyon verjek at az alkalmazottak
2.) cege kuldte mert valamit akartak vizualizalni s olcsobb volt a tanfolyam mint kulsosre bizni
3.) cege kuldte mert erdekelte a dolog s a ceg eltudta szamolni
4.) az oktatko haverja volt kivancsi volt valamire s volt feles szabadideje
5.) cege kuldte csak ugy.
szoval a cegek azert kuldik az embereket tanfolyamra :DD -
Hm, nekem ez tök új, sőt most látom először ezt a 3dsmax.hu-t is.
-kevés embert tudok elképzelni, akik fizetnek egy ilyen "intézménynek", hogy megtanítsák vmelyik programra. Szerintem a legtöbben autodidakta módon tanulnak meg programokat kezelni, és valószínű, hogy az "oktatók" is úgy jutottak el egy bizonyos szintre. Szóval ha valaki nagyon meg akar tanulni valamit, vesz 1 könyvet, elolvassa a helpet és toturialokat nézeget. Kell ennél több?
Ezen az immin meg tényleg furcsa h van pár fiatal arc, lehet hogy ügyesek meg minden, de azért lenne előítéletem velük szemben. Jó lenne, ha ott is lenne valami galéria menüpont, és akkor talán meggyőzőbb lenne az egész. -
Haggyámá, cikizel itt mindenki előtt. :) -
Bocs hogy már megint offolok de lehetséges a scetchupban ugyan olyan jo minöségbe behivni a google earth-ös képeket mint ahogyan látom a keresöbe?Vagy ki lehet menteni a google earthbol valahogy a képeket nagy felbontásban?Tájtexturának kellene
-
Hehe, menj el oktatni. Kapsz sok pízt, meg lesz hozzértő is a csapatban Mester!. :D -
zenoka #35439 Tök jó de miert nem himeztél rá egy kannát?:))))) -
Ez tök jó sahder!