3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atika :o)
ok akkor megvilagitassal probalkozok koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

jo a gumi, csak mas megvilagitas kell neki hogy kijojjon.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

koszi nekem a gumi nem annyira tetszik de probalkoztam szebbe tenni de egyenlore meg nem nagyon sikerult

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

szep!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Egy kis NFR

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ezzazz!! koszike
Ackro
vedd ki a pipát a properties/show frozen in grey opcióból

lehet-e olyat, h freeze-elek egy plane-t, de a texturaja lathato maradjon?
Miert van az, h ha a viewport backgroundot beallitom, es belenagyitok, az kepet nem nagyitja?
a maxwell scenet kene megszerezni ugyanis ketsegeim merultek fel 😊
ahogy itt probalgatom a vilagitast, teljesen mas jon ki, tehat pont ugyanabban a kornyzetben kene hogy legyen hogy ennyire hasonlo legyen.
Asztal megvilagitas stb..

Aldaryn
tudom, csak hangosan gondolkoztam. 😊

per aspera ad astra

igy ertettem.

Aldaryn
Hmm... 27W-os lámpeszük van, de 2700K-st találok csak belõle, 865-ös color code (6500K) -ban meg nincs 27W-os. Na mindegy. 😊 Õk tudják.

per aspera ad astra

igaz, mondjuk az mar lehet anyag is, glossy lehet tul van love egy kicsit

Aldaryn
hehe. 😄 Külön a NextLimitnek gyártják. Amúgy, ha megnézed, az erõsen megvilágított részek esetében egész nagy különbségek vannak a fotó és a render között. Minden esetre szvsz szép lett a végeredmény.

per aspera ad astra

nincs is ilyen lampa a phillipsnel, vagy elirtak vagy nem is letezett, csak vettek egy hasonlot.
rakerestem az oldalukon, 27w -os nincsen.
erdekes

Aldaryn
hehe... 😄 pedig az lenne a lényeg. Mellesleg szvsz elég jól halad maxwell, szerintem ígéretes. Sokaknak igen sokat jelent, hogy nem kell órákat szöszmötölni a setuppal, és a végeredmény mégis lélegzetelállító.
Ha szétnézek a maxwell userek között, akkor meg elég látványos, hogy mindenkinek legalább 2, de sok esetben 4-8 processzor dologzik. 😊

2-4 millió forint kell minden maszek vállalkozás beindításához, legyen szó festõrõl, vagy villanyszererõlõl, utóbbi esetben jól tudom, hogy példul oda kellett vagy 2milla speciális gép (fúrók, vésõgép, spéci porszívó, és ezeknek megkérik az árát...) plusz ugye egy kisfurgon, amivel az embereket, meg a gépeket szállítani lehet. Namost, ha úgy vesszük, ennyi pénzbõl én egy elég pöpec renderfarmot össze tudnék rakni, node-onként 150-200E forinttal számolva. Na mindegy, ez csak elmélkedés.

per aspera ad astra

genyok kihagytak belole a lampat.

elmeletileg ma jon ki "The light Simulator" 😄

Malakai
Jah, télleg, az egész jó ilyesmire, bár az is pepecselõs meló. 😛
PolyBoost is tudja amúgy (max plugin).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Silo topology brush-a kell neked szerintem, annak nezz utana.

Ackro
nem aliciat kell optimalizálni hanem egy másik modellt. 😊
jó lenne, ha a meshsmooth visszafele is mûködne és megkapnánk a convex hull-t 😄
de most vitzen kívül az is jó lenne, ha a maxban lenne olyan, hogy insert isoparm vagy valami hasonló valamint optimize curve vagy simplify ezzel a kettõvel újra lehetne gyártani a térhálót egy egyszerûbb formában. úgytudom a rhino tud ilyeneket, csak nem találom sehol a telepítõjét. a 4.0 megvan, de az csak update és kell hozzá a hármas... 😞
mindegy, mostmár neki kezdtem kézzel 50k poly-t már lekanyarítottam róla.

btw: a maxban ugye van olyan, hogy autogrid a splineoknál, az is jó lett volna, csak az a baja, hogy csak az elsõ pontot rakja a felületre utána viszont nem mûködik én b..tam el valamit, vagy ez ilyen sz.r?

jo reggelt!

hallotam brazil meg gi, melyik miben jobb/ mire valo?
http://rapidshare.de/files/18946203/crbox_v1a.rar.html

a maxwelles cornell box, lehet probalkozni.
a szinekben meg kene allapodni.

ugy tudom az emitter nem emit caustics fotont, de ha atkapcsolom area light modeba akkor lehet, kiprobalom.

egyebkent a caustics photon map 178kb (!) volt, a diffuse szinten.

azert erdemes elvalasztani mert lehet hogy nem photon mappal akarod a gi-t szamolni pl. Es meg jopar hasznos oka lehet.

Papirzacsi
Ki is próbáltad? Mert találtam egy kipipált self illuminationt, de az csak azt jelentette, hogy az értékét színnel vagy számmal adom meg. De minden esetben 0 volt. Ezt eddig is kivettem, így nem oldódott meg a problémám. Hacsak nem más vmit találtál.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Aldaryn
Már minek lenne "caustics" photon? Nekem kezdetektõl fogva elég tudathasadásos dolog, hogy a rendszerek külön kezelik a diffúz és specular GI-t.

Akkor most lássuk egy nagyobb méretû area lighttal is ugyan ezt. 😊

per aspera ad astra

caustics test, 10 milla photon.
erdekes hogy nincsen kulon caustics photon.
Lodozes utan siman kivalasztja.

caustics

Papirzacsi
Dánke sün. Már csak egy aprócska kérdésem lenne. Igaz mos nicns elöttem a MAX, de azt hol találom. Kezdve ott, hogy shader, meg skin. :-D

Aldaryn
A skin shaderben van egy bepipált self illumination, azt szedd ki, és nem fog világítani. 😊

per aspera ad astra

Papirzacsi

Malakai
Az tükrözõdés sztem! 😊
Amúgy meg sztem nincs caustics a képen. 😛
Szerk: Jah, Al üzenetét vhogy szelektálta a látásom. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

mester! 😄

A kocka egyik oldala direkt átlátszó?
na ezt hogy csináltad ? 😄
Aldaryn
Nem a causticssal van baj, hanem a shadereddel. Affect shadows-t kapcsold ki. 😊 Meg IOR lgyen nagyobb 1.0-nál. 😛

per aspera ad astra

Free
Mi a baj a caustikkal ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Igen... régi szép idõk. :o)

per aspera ad astra

Dichter
Ismeretlen volt a név is, és keveselltem a számokat is 😊

Aldaryn
kíváncsi voltam, ki veszi észre. 😉

per aspera ad astra

Dichter
Gyorsreagálású hadtest, vagy csak bug? 😊

Válasz 'DEx-' üzenetére (#1)

Aldaryn
Mutassad azt a masha-t, és szvsz kiderül, hogy mitõl "világít" a bõre. De minden bizonnyal a shaderrel van gond. Nem szereti a renderer, amit használsz. Ha a textúrák adottak, akkor könnyûszerrel összerakhatsz egy új, testreszabott vray shadert a kedveskének.

per aspera ad astra

Papirzacsi
Alicia jó, csak hát mégse Masha. :-D De tény, neki nem világít a bõre. :-)
Két kérdés ezzel kapcs. Alicia nálam ha a saját system unitomban használom, akkor 11 méter magas, ami még egy óriásnál is nagy, nem hogy egy nõ esetében.
Erre van vmi megoldás, hogy a becsontozott nõcit az átlagos nõi magasságra méretezzem vissza?
Illetve, hogy hogy állítod be ilyen pózba? Mármint ,hogy igazgatod a csontokat, vagy van a maxnak vmi általam nem ismert funkciója, aminek segítségével könnyen, és gyorsan természetes testhelyzetbe lehet hozni?

Aldaryn
Hmm... Ackro, én ezt nem értem. Ez a modell alapból nem 30-40E polygon? Nekem a turbosquides adatlap alapján annak tûnik. Amúgy engem is érdekelne a hölgyemény, fõleg, ha fel van csontozva, egy kompozíciómba épp egy csontozott, skinnelt nõ kellene, kb hasonló testi adottságokkal, Aztán a végére kiderül, hogy a környezet, ruhák, kellékek, arc modellezése mellett lesz-e majd idõm még testet is. 😄

per aspera ad astra

Evogordon
Jah bocs ugyanahoz tartozik? Akkor nem tom

Evogordon
ALT+X gombal átlátszó lessz.
Jobb klikk Freeze Selection-al lefagyasztod.

lehet olyat, h eltuntetni atmenetileg egy objektum reszet? Ugyanahoz a dologhoz tartozo resz takarja a dolgot amit szerkeszteni szeretnek 😊 A see-through-tol nagyon zavaros lesz a kep...
Evogordon
De különben ronin666 te mondtad jól én is az alatta lévõt akartam kiemelni 😄😄😄:😄😄

ThomasGins
Drága mulatság a nõ tartás😊

\"So always look on the bright side of death\"

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
Be is van csontozva a leányzó -? mert akkor érdekelne. feltehetnéd valahova :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..