63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    100 nm eres haz nem egy tul nagy peco...ha maxba modelezed akkor inkabb az szamit szerintem hogy a unit setupba mit alitasz be..legalabis kesobbre pl fenyezesre erdemes gondolni..en cm-ben szoktam modelezni...
    nem is ertem a kerdest tulkep: hogy hogy meretaranyt kerdezel? helyszinrajzot is kell adnod? mert ha igen akkor mar rogton erdemes EOV koordinatas rajzokat adni az megy 1:1000 mivel egy eov koord. egy meter:)
    Az is igaz hogy epitesz rajzok meg altalaban ahogy FecNii mondta 1:100 / 1:50. szoval hogy meg tovabb bonyolitsam nalunk epitoiparban/talajmechanikaban helyszinrajz alt. 1:1000 a hosszszelveny tengelyiranyban 1:1000 ra merolegesen 1:100:))
  • lac coo
    Hello !

V-rayben kb. mit vegyek feljebb ha "kásásak" , szemcsések az árnyékok szélei ?

THX !
  • FecNiii
    mondjuk 1:100-ban vagy 50-ben. de attol függ miben modellezel mert én pl. a modelt ArchiCAD-ben szoktam csinálni 1:100-ban. és onnan viszem át max-be.
  • Met
    kérdés:
    Ha mondjuk egy 100nm-es házat kell lemodellezni. Akkor 1:1-es méretben vagy valamilyen arányban kicsinyítve szokták?
  • FecNiii
    hmmm....

mivel még nincs kész csak egy pár észrevétel.

1. ez milyen cserép? nem tom rendesen kivenni? a szine elég szörnyű. és hiányzik a gerincről a kúpcserép.
    2. az ereszcsatorna anyaga elég furcsa próbálj meg valami matt fémet csinálni. vagy lebarnult vörösrezet. + a ereszt tartó kis vasak is hiányoznak amik a szarufák végére vannak rögzítve.
    3. épületkörüli járda?? azt látom hogy elöl van de mindenhova kéne körbe. legalább 90 cm
    4. a tető alá nem lehet így belátni ott deszkázd le vagy látszódjanak a szarufák.
    5. a lábazaton a tégla burkolat aránytalan.
    6. az éggel is csinálhatnál még valamit.
    7. a fű nem lenne rossz de túl homogén a szine próbáld variálni a fűszálak szinét, 4-5 féle legalább.

most hírtelen ennyi.

üdv Fecni
  • oryon
    Cool nagyon :)
    Ha lesz/lenne időd renderelgetni megcsinálhatnád magadnak lassabbra, hamár vesződtél vele ill. kész van, szívesen megnéznénk :)
    Privát megy
  • Icey87
    thx
  • zenoka
    ahol leirjak mi-micsoda az az F1...
    egy jo tutorialos oldalt meg itt talalsz de nem mondom meg hol ez ilyen serlokholmszos dolog...saccperkb a kozepso szovegdoboz felett keresd kozepen
    udv
    vatcon
  • Icey87
    Hello

Elöször is köszönöm ThomasGins a segítséget, sajna nekem nem jött össze az "x", de rájöttem, ha skin-t változtatók alap módba állítja, szóval megoldottam!
    Hú, nem tudna valaki adni egy olyan oldal címet ahol jól leírják, hogy mi micsoda?Nem nagyon értettem sajna sokat ebből a gyors meg lassú izéből, sajna nekem csak egy kép jelent meg és kész!
    Nah meg egy jó tutorial-os oldal se jönne rosszul!
    Köszönöm előre is a segítséget!
    Peace

Péter-Icey
  • 4D
    De jó, ez tetszik!
  • zenoka
    asszem irni fogom az alairasba piros szintevesztokent ne varjatok csodat:D
    fogom javitani megigerem..baaar azt mondtak hogy piros lesz a haz cserepe:D
    a fu telleg nem nagy dur volt egy nagy plane arra ravan scatterolva egy kis plane amin a diff map "harom szal fuszal" plusz a hozza tartozo opacity map scatter ugye 65000-r darabb s ez levan copyzva meg negyszer s ujra szetszoratva ennyi..
  • bencsab
    Szerintem nem gyors a mozgás, igazából nincs oka, hogy lassabb legyen, de az elején tényleg maradhatna még 1 másodpercet, hogy könnyebben megértse az ember. A motionblur tényleg jó, de én a levels-el, meg a color balance-al eljátszanék egy kicsit.
  • Met
    az a tetőcserép tényleg hihetetlenül piros :) amúgy szép, a fű különösen
  • Atika :o)
    Jo lett nekem is tetszik :) a sebesseg vegett nem szolok mert olvastam hogy marad :)
  • zenoka
    meg mindig zsir ez, kivancsi leszek a vegere mi fog kisulni belole...
  • ThomasGins
    Köszi!
    Igazatok van,de igy marad mostmár,már a tudatom ki volt vele,a sebességet igy kérték direkt,igy is 15fps-el megy.Meg flashbe kell ezért a 100frame/1.5Mb-ot is akartam tartani.
    Amugy ha valaki ilyesmit akar csinálni, a motionblur miatt nagyon sok kilobájtot meg lehet spórolni...
  • fle go
    Nagyon klassz, kicsit en is gyorsnak talalom, az elejen mig a ceruzak megrajzoljak az alapokat nem is zavaro de ahogy a kamera befut az epuletek koze ott lassulhatna kicsit, a sarkoknal felgyorsulhatna...nahh erted:))
  • Boba
    Tetszik, csak szvsz nagyon kapkodos... ugyan ez maradhatna, csak a felere le kellene lassitani, es egy kicsit jobban "swing"elni... jobban hullamozzon, doljon bele a kamera a kanyarokba. Igy sem rossz, csak a tempoja zavar.
  • ThomasGins
    Egy havernak készült, intróféle.
    link
  • Atika :o)
    Fu tok jo lett :)
  • ThomasGins
    :)
  • Icey87
    Hello

Valamit biztos elnyomhattam, de eltünt a 3d max-emen a felső menüsor, ott ahol pl. forgatni illetve mozgatni lehetne a dolgokat, mármint ezeknek a gombjai!Nah, ha valakinek ezek után is világos akkor légyszi segítsen, hogy miként tudnám visszahozni azt a menüsort (szóval a file menü alatt), így elég nehéz dolgozni...
    Előre is köszönöm!
    Peace

Péter
  • Geccoka
    ÁÁÁ, megvakultam, kisutotte a szemem a vörös
    A fű sztem tok jo
  • zenoka
    na egy kis rondasag

meg nagyon messze a vege ugy erzem(najo tudom)..a fuvel megszenvedtem jelenleg 5*65000 planere feszitett map/opacity.
    csak aze' tettem most be mert tifusz jarvany van megint:D
  • ThomasGins
    UP
  • ThomasGins
    Ment priv.
    Köszi!
  • Aldaryn
    Nah, hát akkor kérdezzed konkrétan! Például pikk 9-es van-é?
  • ThomasGins
    Csak pár:)
  • Aldaryn
    Egész pakli kell? :P
  • Aldaryn
    Egyet láttál. Mindet láttad.

(szerintem több jövő van abban, hogy készítenek az új architektúrájú nVidia kártáyára c fordítót)
  • ThomasGins
    Nincs vkinek franciakártya texturája?:)
  • Boba
    Tenyleg megnezted a linket?:) Szerintem nem... bar lehet, hogy erre is igaz az egyet lattal mindet lattad dolog. De azert en most kapasbol iggen iggen keves hardwares dedikalt rendering systemet tudnek felsorolni. (eddig 3 jutott eszembe de meg gondolkodom... az 1ik az ami a linkben is szerepel.)
  • fle go
    OFF:
    nem erdekel valakit egy 160Gb Maxtor IDE vinyo?
    13ruppoert, csak probakeppen lett XP rarakva nem volt meg hasznalva
    END OFF
  • zenoka
    hehe ahogy azt hiszem Aldaryn vagy Nenad mester fogalmazott anno:
    egyet lattal mindet lattad:)
  • Geccoka
    Hmm, chekkoljatok:

http://www.gputech.com/Cms/index.php?option=content&task=blogcategory&id=133&Itemid=266
  • zenoka
    jaj de jo ismet a gyarat latni:D
    no emberek munkara:D
  • lac coo
    NFR , láma módra :))))))

• oryon
    Jó van má nah, nekem új volt és gondolom nem vagyok egyedül vele :P
  • Boba
    Bakter Oryon... tok megorultem, hogy vegre valami ujdonsag erre valami legalabb fel eves videot linkelsz be.:P
  • 4D
    Én merek rá lassan fogadni, hogy a 10 lesz az utolsó, (ha lesz) mert ez röhej amit csinálnak, le meg sajna már rég le van hagyva.
    Ez van.