63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #35597 100 nm eres haz nem egy tul nagy peco...ha maxba modelezed akkor inkabb az szamit szerintem hogy a unit setupba mit alitasz be..legalabis kesobbre pl fenyezesre erdemes gondolni..en cm-ben szoktam modelezni...
nem is ertem a kerdest tulkep: hogy hogy meretaranyt kerdezel? helyszinrajzot is kell adnod? mert ha igen akkor mar rogton erdemes EOV koordinatas rajzokat adni az megy 1:1000 mivel egy eov koord. egy meter:)
Az is igaz hogy epitesz rajzok meg altalaban ahogy FecNii mondta 1:100 / 1:50. szoval hogy meg tovabb bonyolitsam nalunk epitoiparban/talajmechanikaban helyszinrajz alt. 1:1000 a hosszszelveny tengelyiranyban 1:1000 ra merolegesen 1:100:)) -
Hello !
V-rayben kb. mit vegyek feljebb ha "kásásak" , szemcsések az árnyékok szélei ?
THX ! -
mondjuk 1:100-ban vagy 50-ben. de attol függ miben modellezel mert én pl. a modelt ArchiCAD-ben szoktam csinálni 1:100-ban. és onnan viszem át max-be. -
kérdés:
Ha mondjuk egy 100nm-es házat kell lemodellezni. Akkor 1:1-es méretben vagy valamilyen arányban kicsinyítve szokták? -
hmmm....
mivel még nincs kész csak egy pár észrevétel.
1. ez milyen cserép? nem tom rendesen kivenni? a szine elég szörnyű. és hiányzik a gerincről a kúpcserép.
2. az ereszcsatorna anyaga elég furcsa próbálj meg valami matt fémet csinálni. vagy lebarnult vörösrezet. + a ereszt tartó kis vasak is hiányoznak amik a szarufák végére vannak rögzítve.
3. épületkörüli járda?? azt látom hogy elöl van de mindenhova kéne körbe. legalább 90 cm
4. a tető alá nem lehet így belátni ott deszkázd le vagy látszódjanak a szarufák.
5. a lábazaton a tégla burkolat aránytalan.
6. az éggel is csinálhatnál még valamit.
7. a fű nem lenne rossz de túl homogén a szine próbáld variálni a fűszálak szinét, 4-5 féle legalább.
most hírtelen ennyi.
üdv Fecni
-
Cool nagyon :)
Ha lesz/lenne időd renderelgetni megcsinálhatnád magadnak lassabbra, hamár vesződtél vele ill. kész van, szívesen megnéznénk :)
Privát megy -
Icey87 #35591 thx -
zenoka #35590 ahol leirjak mi-micsoda az az F1...
egy jo tutorialos oldalt meg itt talalsz de nem mondom meg hol ez ilyen serlokholmszos dolog...saccperkb a kozepso szovegdoboz felett keresd kozepen
udv
vatcon -
Icey87 #35589 Hello
Elöször is köszönöm ThomasGins a segítséget, sajna nekem nem jött össze az "x", de rájöttem, ha skin-t változtatók alap módba állítja, szóval megoldottam!
Hú, nem tudna valaki adni egy olyan oldal címet ahol jól leírják, hogy mi micsoda?Nem nagyon értettem sajna sokat ebből a gyors meg lassú izéből, sajna nekem csak egy kép jelent meg és kész!
Nah meg egy jó tutorial-os oldal se jönne rosszul!
Köszönöm előre is a segítséget!
Peace
Péter-Icey -
4D #35588 De jó, ez tetszik! -
zenoka #35587 asszem irni fogom az alairasba piros szintevesztokent ne varjatok csodat:D
fogom javitani megigerem..baaar azt mondtak hogy piros lesz a haz cserepe:D
a fu telleg nem nagy dur volt egy nagy plane arra ravan scatterolva egy kis plane amin a diff map "harom szal fuszal" plusz a hozza tartozo opacity map scatter ugye 65000-r darabb s ez levan copyzva meg negyszer s ujra szetszoratva ennyi.. -
bencsab #35586 Szerintem nem gyors a mozgás, igazából nincs oka, hogy lassabb legyen, de az elején tényleg maradhatna még 1 másodpercet, hogy könnyebben megértse az ember. A motionblur tényleg jó, de én a levels-el, meg a color balance-al eljátszanék egy kicsit. -
az a tetőcserép tényleg hihetetlenül piros :) amúgy szép, a fű különösen -
Jo lett nekem is tetszik :) a sebesseg vegett nem szolok mert olvastam hogy marad :) -
zenoka #35583 meg mindig zsir ez, kivancsi leszek a vegere mi fog kisulni belole... 
-
Köszi!
Igazatok van,de igy marad mostmár,már a tudatom ki volt vele,a sebességet igy kérték direkt,igy is 15fps-el megy.Meg flashbe kell ezért a 100frame/1.5Mb-ot is akartam tartani.
Amugy ha valaki ilyesmit akar csinálni, a motionblur miatt nagyon sok kilobájtot meg lehet spórolni... -
Nagyon klassz, kicsit en is gyorsnak talalom, az elejen mig a ceruzak megrajzoljak az alapokat nem is zavaro de ahogy a kamera befut az epuletek koze ott lassulhatna kicsit, a sarkoknal felgyorsulhatna...nahh erted:)) -
Tetszik, csak szvsz nagyon kapkodos... ugyan ez maradhatna, csak a felere le kellene lassitani, es egy kicsit jobban "swing"elni... jobban hullamozzon, doljon bele a kamera a kanyarokba. Igy sem rossz, csak a tempoja zavar. -
Egy havernak készült, intróféle.
link -
Fu tok jo lett :) -
:) -
Icey87 #35576 Hello
Valamit biztos elnyomhattam, de eltünt a 3d max-emen a felső menüsor, ott ahol pl. forgatni illetve mozgatni lehetne a dolgokat, mármint ezeknek a gombjai!Nah, ha valakinek ezek után is világos akkor légyszi segítsen, hogy miként tudnám visszahozni azt a menüsort (szóval a file menü alatt), így elég nehéz dolgozni...
Előre is köszönöm!
Peace
Péter -
Geccoka #35575 ÁÁÁ, megvakultam, kisutotte a szemem a vörös 
A fű sztem tok jo -
zenoka #35574 na egy kis rondasag
meg nagyon messze a vege ugy erzem(najo tudom)..a fuvel megszenvedtem jelenleg 5*65000 planere feszitett map/opacity.
csak aze' tettem most be mert tifusz jarvany van megint:D -
UP
-
Ment priv.
Köszi! -
Nah, hát akkor kérdezzed konkrétan! Például pikk 9-es van-é? -
Csak pár:) -
Egész pakli kell? :P -
Egyet láttál. Mindet láttad.
(szerintem több jövő van abban, hogy készítenek az új architektúrájú nVidia kártáyára c fordítót) -
Nincs vkinek franciakártya texturája?:) -
Tenyleg megnezted a linket?:) Szerintem nem... bar lehet, hogy erre is igaz az egyet lattal mindet lattad dolog. De azert en most kapasbol iggen iggen keves hardwares dedikalt rendering systemet tudnek felsorolni. (eddig 3 jutott eszembe de meg gondolkodom... az 1ik az ami a linkben is szerepel.) -
OFF:
nem erdekel valakit egy 160Gb Maxtor IDE vinyo?
13ruppoert, csak probakeppen lett XP rarakva nem volt meg hasznalva
END OFF -
zenoka #35564 hehe ahogy azt hiszem Aldaryn vagy Nenad mester fogalmazott anno:
egyet lattal mindet lattad:)
-
Geccoka #35563 Hmm, chekkoljatok:
http://www.gputech.com/Cms/index.php?option=content&task=blogcategory&id=133&Itemid=266
-
zenoka #35562 jaj de jo ismet a gyarat latni:D
no emberek munkara:D -
NFR , láma módra :))))))

-
Jó van má nah, nekem új volt és gondolom nem vagyok egyedül vele :P -
Bakter Oryon... tok megorultem, hogy vegre valami ujdonsag erre valami legalabb fel eves videot linkelsz be.:P -
4D #35558 Én merek rá lassan fogadni, hogy a 10 lesz az utolsó, (ha lesz) mert ez röhej amit csinálnak, le meg sajna már rég le van hagyva.
Ez van.