3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

megkaptam koszi, el is kuldtem, majd lehet jelentkezik a csavo!
Koszi Szepen!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

itt vagyok, bocsesz, hogy nem válaszoltam azonnal... 😞

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Free
Már Fisch is hazaküöltözött ott eléggé szar a klíma :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

egy havernak kene par info, nem tudsz segiteni, hacsak nem elsz angliaban..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

kossz.

Free
Hááát nem merem megigérni mert eléggé sûrû az élete de írd meg mi kell hátha tudok segíteni .

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Sketchup...
ingyenes szemelyes hasznalatra....

Free, szoljal mar legyszives Fisch komadnak hogy olvasson privatot..
koszi!

Evogordon
Oké 😄

Kül A fényekkel még gondok vannak de nem akartam már újból renderelni.

Free
eddig kira csak legyen valami autó roncs a fészer alatt :c)

Evogordon
Nekem meg ötletet adott a CRYSIS 😊
Lessz környezet is...

Free
Nem tudom postoltam e már de most találtam meg nagy rendrakás közben :c)
csak hogy legyen bent valami kép :c)

ok koszi a helpet, tovabbi jo napot, sziasztok

a {}-es nyilas ikonnal meg varialni is tudod a kivalasztasokat...
Boba
meshsmooth szerintem modifierkent. (amugymeg nosztalgia rulz😄 En megtalaltam meg a 3.0as maxom az egyik cd-n meg a 4.0 meg 4.2 updatet... gondoltam felrakom, de inkabb nem vagyok mazohista. Marad max8)

Evogordon
Köszi

egyszer kijelolod oket es fent (max 5ben) van egy {} -es nyilas ikon mellett "named selection sets" mezo, beirod a kivalasztas nevet. Legkozelebbi kijeloleskor a listboxbol kivalasztod.
Evogordon
Ha van egy tárgyam és van belõle 30 itt-ott 😊 akkor azt hogy lehet megcsinálni hogy csak 1 kijelölésével mindet kijelölje?

polynal a sima smooth v. meshsmooth? olyan turbosmoothom nincs 5os max...
Boba
Lowpoly modellezesnel van jelentosege, hogy pl egy 4 oldalu poligon ketto atellenes vertexet eltolod valamilyen iranyba, akkor, hogyan fog deformalodni a poligon. Remelem erthetoen irtam le. Ahol subdivide muvelet is tortenik ott _szerintem_ nincsen jelentosege ennek.

Ha szabad megjegyezzem inkabb editable polyban modellezz. 4es max ota van, es remekul hasznalhato. Ott nemkell annyit torodni a nemlathato elekkel, satobbi. Frisebb, lagyabb jobb erzes azzal dolgozni.😊 Oszt ha nem, akkor majd ugyis jon valaki aki kijavit.😊

akkor kicsit at kell szabhatom at.. 😞 Viszont a kerdesem all ettol fuggetlenul, van egy elek elrejtese/felfedese funkcio az editable meshben, az miert is jo, hiszen elrejtve is ott maradtaz el nem?
Boba
Nem ugy ertettem az elrejtest, hanem ugy, hogy olyan helyre tedd ahol nem lathato, vagy keves torzulas van. Pl homloknal nem annyira veszes egy haromszog, de mondjuk a szaj mellett, szem kornyeke mar tobbet mozog, ott lehet gondot okozna.

mire jo az elek elrejtese? vegul is ott van es beleszol a vegeredmenybe nem? vagy a simito mashogy mukodik ott?
Boba
Allokep eseteben minden elfogadott, ameddig jol nez ki a modell. Ha animalni is akarod, akkor nem art torekedni a 4szogekre de par haromszog velemenyem szerint nem arthat meg. Jol kell elrejteni, elhelyezni.

az nem baj, ha nem csak 4szogekbol all, ill. ha ott tobb a haromszog ugye, merthat hogy mashogy?
ekem hatulrol is tetszik 😄
Boba
Lehet, hogy ott nem illeszkednek jol a vertexek. Elvben toresmentes kene, hogy legyen a kapcsolodas.

a tores az arcon normalis smooth iterations 1 nel, vagy eleket kell vagni es finomitani?
jo kerdes, kovettem az utasitasokat 😊 elobb symmetry aztan smooth.. oke
kicsereltem mukodik
Boba
montressor, miert nem rakod ra kapasbol a symmetrit? Mesh, symmetri, turbosmooth. En igy tolom ha modellezek. Stack-ban meg lehet allitgatni a pilacsokat, hogy melyik modifierbol mennyit lassak.

bump= optikai tuning 😊

aha, koszonom szepen, most egy fejet probalok csinalni, mesh, mesh smooth, es mirror-t irja a silabusz. A mirrornal ugye nem tudom osszeweldelni a kozepet (mindig marad itt ott pici lyuk, hiaba hozom egy pontba), csak azert van, h lassam a kb. veget, utolso faziskent remove mirror, add simmetry, es az ossze is weldeli. Jol gondolom, v. mirrornal is van vm trukk?
Roviden: a bump shader/anyag szinten valtoztat mig a displace objektum szinten (hogy pontosak legyunk)
ja, de a kulonbseg az hogy a bump csak "ugy csinal mintha"
mig a displace "csinalja is"

ThomasGins
Nézd meg helpben elég jól le vannak irogatva/rajzolgatva😊

\"So always look on the bright side of death\"

ha jol tudom a displace megvaltoztatja a geometriajat is a targynak a bump az nem...nagyvonalakban...de majd kijavitanak a mesterek ha hulyeseget beszelek..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

aaa megkora szivas...na akkor minden editpoly oszt obj.....franc😊
ezzek az autodeskesek igazan kitalalhatnak valami convertert mind auotocadnel...
kosz az infot..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

azt szeretnem kerdezni, h mi a kulonbseg a displace es a bump kozott? mindegyik a feluletet rucskossegere van nem?
komam, akkor tekerd korbe magad valami ragasztoszalaggal mert nem fog menni..
probalkozhatsz mas formatumokkal. pl .obj ment negyszog polyt is.

rettenetesen lama kerdes:
hogy tudom max8 as dolgaimat atpakolni max7 esbe...egyszeruen nem nyitja meg a max .filet...szejel vett az ideg ha .3ds csinalok belole akkor meg mindent atnyom mesh-e.
PEdig csak alap modositott objektumok semmi max8 specifikus😞
jah s ha benne van a help-be akkor kovezzetek meg s szepuku lesz egy sornyitoval...😊

Aldaryn
NL szervere kicsit leterhelt lett... 😊 Most kell támadni. Muhahah

per aspera ad astra

Aldaryn
Hehe... 😄 hihetetlen. 😊 Ha egyszer összeraknak eg rilízt, akkor mi a rákért nem rilízelik. Bugfixeket nem az utolsó elõtti pillanatban szokás. 😊

per aspera ad astra

Lazarus
Lazarus
Akkó nemtom o_O
ugy tunik NL megint szopatja a maxwell-es tabort <#circling>

ThomasGins
<#vigyor5>

\"So always look on the bright side of death\"

bebaszna ha raytrace mapot hasznalnal...
a diffuse alatt van a vraymaterialban..
vakker csak megtalalod mar, nem sok minden van ott..

Lazarus
Áh thx! Újra megjött a kedvem a maxhoz 😄
Lazarus
glosiness? a mapoknál, ahol a bumpmap is, raytracert rakj rá
Evogordon
A metarial editorban holl található ez a GLOSSY mert én nem találtam.<#pardon1>

RaZoK
hy

tudtok mondani nekem, oylan honlapot ahol psp tutorialok vannak?

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?