63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    rakjad körbe őket vraylightokkal skylight portal módban.
  • Malakai
    PM ment...
  • oryon
    Láma kérdés köv.:
    Betettem vraylight material-al ellátott tárgyakat a jelenetbe és ezek nagyon fokozzák a foltosodást pl.: a talajon ... pedig a megszokottnál már magasabbra felvettem a beállításokat.

QMC AA, irr. map primary gi: High, etc. ... egyéb tanács, hogy mivel lehetne még - lehetőleg végtelen renderidő elkerülésével - megszüntetni a foltosodást? :)
  • vafeN
    elvileg igen:) bár én tutorialokból tanultam meg mindent amit tok^^
  • Monoton
    hali nagyon kezdo vok még és érdekelne hogy a max biblia olyan jóe mint a flashez a flash biblia? :D

• vafeN
    Hellosztok!
    Valaki tudna adni 1 jó ötletet?
    Ha akarok csinálni 1 amerikai foci labdát, akkor miből induljak ki? sphere-ből? vagy miből?
  • nenad
    valaki, angol windowsal (xp sp2)
    ezt a filet fel tudna tenni valahova?
    "diskmgmt.msc"
    koszi
  • lac coo
    Vray-el én is kínlódok rendesen, ez pl . egy 3 órás render ráadásul nem is túl szép :P Az alja elég foltos.....Persze múlt héten még ennyit sem tudtam, szal nem adom fel....

• ThomasGins
    Ugye ez univerzális beállitás,ez olyan mint a svájci bicska,mindenre jó,de nagy és cipelheted a felesleges cuccokat is:)
    Minden scene-hez más beálltás kell,sztem maradnak a tutorok:)
  • repvez
    nem tudom mit ronthattam el a jelenetben de a vrayben minden ugy van beállitva ahogy itt le van irva és 2 orás renderidövel számolt egy olyan jelenetet amiben csak egy kocka van hasonlo kialakitással mint Free irodája egy planere rakva alap materiaval és egy vraysun.A kocka belsejébe egy vray phisic kamera.
    A vraysun is alapbeállitáson van.A végeredmény nem lenne rossz de a renderido az nagyon soknak tünik nekem egy ilyen egyszerü jelenetnél.
    Mivel lehet gyorsitani a dolgot?
  • zenoka
    Fluber professzor ur:))
  • ThomasGins
    Pl. ez az ideális eset?:)
  • Aldaryn
    Ugye ideális esetben a kettő között nem szabad, hogy különbség legyen.
  • ThomasGins
    Kicsit nekem oyan Free,mintha egy külső helyszines kép beállitásait szeretnéd belső térben alkalmazni.De lehet h hülyeség.
  • Malakai
    "régebbi buildekben ha bucket sampling közben rángatta az ember a VFB-t (drag, zoom) akkor updatelte az aktuális bucketet abba az állapotában, ahol a számolás épp tartott, de most nem hajlandó már ilyenre, fura..."
    Jah, ezt hiányoltam is. :D
  • Aldaryn
    eee... erre nem gondoltam, nem mentettem el. :( sorry. De tényleg annyi, hogy azt a nyavajás gamma értéket told fel 2.0 és 2.2 közé. :)
  • Free
    nah akkor megtennéd hogy ezt a scenest egy kicsit átdobod nekem ? :c)))
  • Aldaryn
    Nosza, emberek, itt van Free irodája a pincében, egy kis 4x3,5-ös picinyke szobában, amit egy tekintélyes méretű 1x0,65ös ablak világít be. Szerintem egy ilyen ablaktól ennél többet elvárni nem igen kellene. :)
    Semmi utómunka, semmi sumák mindenféle override materiallal, stb... direkt túlzsúfolt, direkt minen tök sötét bútor, és padló. És még így sincs zavaró color bleeding, nem lesz minden tök sárga, vagy barnás, valamint fény is akad azért elég a térben, és épphogy csak kiég az az ablak. Ha felkapcsolnánk a villanyt, vagy a Nap közvetlen besütne az ablakon, még jobb lenne a helyzet.
  • zenoka
    Igy a reggeli kave melle ez aze kemeny volt:D Koszonom a felvilagositast:))
    na most elmegyek eleetet lehelni egy PII es gepen levo windozba (fatere) meg egy masikba ami elfelejtette hogy az a rendeltetese hogy a netfugoket kiszolgalja (mutere)..aztan atolvasom Al irasat meg vagy 5 szor hogy felfogjam:DDD
  • Aldaryn
    Color mapping - gamma értékét 2.0 ~ 2.2 közé, és máris oda egy csomó sötétedés, valamint color bleeding probléma. Ezen felül pedig mindig tartsad szem előtt, hogy az agyad elég szélsőséges körülmények között is meg tudja állapítani, hogy hol a fehér egy adott környezetben.
  • Free
    Nah akkor most minden bannt és kicket meg büntipontot meg fogászati eljárást kilátásba helyezve :c)

Van egy irodám aminek van 1 db 1m szer 50 cm s ablaka. az életben ez bőven elég a bevilágításhoz, lévén, hogy pincében van a szerencsétlen.
    De egyszerűen a rebnderben vagy beég egy csomó minden, vagy nem látszódik semmi. Plussz asszem hunkircsi vetette fel a dolgot, hogyha pl fehérek a falaim, és berakok egy laminált parkettát ami mondjuk cseresznye onnantól olyan lesz az egész mintha cseresznyére festettem volna ki mindent. Érdejkesség, az hogy a1,47,3 as Vray nél nem volt ilyen gondom , most 1,5 RC3 nál meg állandóan. Pedig a beállítások szinte ugyan azok. erre van valami trükk?
    A Világítást próbáltam úgy is hogy Direkt Light, plusz Envri adta a fényt és úgy is, hogy v-ray sun és Vray Sky. mind a két esetben eléggé sötét belül vagy beég egy csomó helyen. jah és piszkosúl lassú is. :(

Most idegből előről kezdtem mindent. szóval ha lesz már értelmes scenes akkor kiteszem .
  • Aldaryn
    Ne legyen ennyire diffúz, szvsz nagyon hiányzik a kulcsfény a stúdióból, mindezen fények mellé be kellene teni még egy pontszerűbbet is.

A bucket size természetesen befolyásolja a memóriát, főleg akkor, ha dinamikus technológiákkal renderelsz, pl. dinamikus mem, proxy, ilyenek, minél nagyobb a bucket, annál több jelenet beli dolog látszik benne egyszerre amiket be kell tenni a memóriába. Alapesetben viszont, amikor az egész jelenet amúgy is ott van, és kellemesen elfér (a esetek túlnyomó része) akkor a bucket size nagyobbra vétele ténylegesen gyorsíthat is a renderen, mivel a bucket szélein lévő pixelsávot AA szempontból duplán kell samplerelni, és minél kevesebb széled van, annál kevesebbet kell felesben járatni az AA samplinget.
    Érdekes módba kapclható a Vray, ha a bucket size-t felveszed akkorára mint az egész renderméret (1 bucket, vagy értelemszerűen annyira, hogy 2-4 bucketbe féren bele, amennyi thread dolgozhat egyszerre) az AA-t QMC-be kapcsolod, és monduk 1-1000 subdivbe, a noise thresholdot meg leviszed a sunyiba 0,0001 -re, adative amountot meg 1.0-ra (qmc samplerer settings) ekkor kapsz egy elég fasza progresszív renderelési módot a PPT minden betegségétől menteset. Egyetlen nagy hátránya van: nincs preview, mert amíg nem canceleled a rendert, nem látod, mennyire simult ki a kép. Viszont Vladó bá említette, hogy erre a módra még ráfekszik a jövőben. (régebbi buildekben ha bucket sampling közben rángatta az ember a VFB-t (drag, zoom) akkor updatelte az aktuális bucketet abba az állapotában, ahol a számolás épp tartott, de most nem hajlandó már ilyenre, fura...)
  • ThomasGins
    Értem,akkor gondolom 1 órás rendernél is plusz egyperces lenne,vagy paraolikusan kicsit több.
  • Malakai
    Nem több mem, hanem minden báket indításakor elvégez bizonyos műveleteket (amik ideje nem, vagy csak alig növekedik a méret növelésével), így ha sok a báket, akkor növekszik a renderidő.
  • ThomasGins
    tg is elég:)
    Nem én mondtam,de most kipróbáltam egy 1 perces rendernél 2x2-esre vettem és megduplázta a renderidőt,sztem ennél zabál több memet:)

Kanna zsir:)
    Vraylight subdiv nem kevés?:)
  • zenoka
    nem thomasgins hanem ThomasGins...
    eljen a gitegylet.
  • zenoka
    estet:D
    probalgattam valami studio lightingot osszehozni jo sok tutorial olvasas utan haat nem nagyon sikerult de aze beteszem..kerdezni nem merek mert az en fogam sem tokeletes:D

De megis kerdezek:
    vagy Free vagy thomasgins azt mondta nekem anno hogy o nekik valaki azt mondta hogy a rendernel a bucket size (asszem ez a neve) 128 ra nyugodtan fel lehet pakolni mert jobb minosegu rendert kapunk...viszont nem reg meg azt olvastam hogy erdemesebb minnel kisebbre venni mert tok mindegy a minoseg szempontjabol viszont kevesbe zabalja a memoriat:D
    Szoval hogy is van ez bajtarsak?:D
    jah a kep:
  • ThomasGins
    Ilyen csattanós formába én répát is látok bele:)
  • zenoka
    hmm nem rossz nem rossz...ha jot akarsz inni turheto aron akkor Fritmann (lehet hogy nem irom most jol le a nevet akkor respect) pinceszetet javaslom o eger kornyeki.:D
    kivancsi vagyok mikor teved ide thomasgins baratunk ha mar bor:D
  • Aldaryn
    Legyen Villány környékéről, cabernet franc, nagyon hasonlít egy roséra, ami pont onnan volt ár nappal ezelőtt. :)
  • Malakai
    Így már pontosabb. :P
  • zenoka
    s melyik táj egységről?:)
  • Aldaryn
    "dinamikusan változó mesh"-t is számol, akkor generikusabban fogalmazok. ^_^ Olyan erősen rosés lett...
  • zenoka
    gyáá errol jutt eszembe fel kenne bontani egy uveg bort ma is salalala:D
  • Malakai
    RealFlow mesht is jól számolja. :)
  • Free
    Sira lett nagyon.- nekem bejön a cucc :c)))
  • Aldaryn
    Free mester közbenjárásának köszönhetően Glue3D! Na nem szép kép, csak amolyan érdekesség, hogy Glue3D által generált folyamatosan változó vertexszámú mesh (peerosh folyadék)motion blurjét minden különösebb probléma nélkül számolja VRayünk. :)

• Aldaryn
    Lássad el specularokkal a reflectionokat!

(baner visszaszigorítva, mert ráöttem, hogy én sem férek bele... :D)
  • nenad
    nekem hianyzik egy fogam...
  • Boba
    En ugy erzem tokeletesen megfelelek a banner kivanalmainak... De...
    1: hogy erem el a sugot?
    2: baj, ha nem vakit ugy a fogsorom mint Mariska neninek a reklamban?