3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

online help mi?
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Igen ezt tudom. Csak olyan címet nem tudok, ahol van kifejezetten MAX-os oldal. Régen a chat.hu-n volt, de az ma már nincs, vagy csak én nem tudok róla. Sajnos.

vafeN
johnny1030 az iRC az 1 chatelõ program. Ahol az ilyen játékosokat találod meg. Pl: counter-strike, lineage, quake, call of duty, knight online meg az összes ilyen netes játék

[O_O] (.)(.)

$ - selection
gc() - garbage collector - szemetes, kidobja a feleslegesen hasznalt cuccokat, pl undo stb. Olyan dolgoknal ahol nincs ertelme undozni - mint pl ez, eloszeretettel hasznalom.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Az elején a dollár jel és a végén a gc mire vonatkozik?
Köszi a segítséget! Még egy kérdés az iRC-nek mi a címe, vagy hol találom.

lustagrulz scriptsorozat #1 - imported objektumoknal altalaban minden mesg edge latszik ami kurvara zavaro tud lenni, + lassitja a viewportot.
A script egyenerteku a kijelolod az osszes editable mesht, radobsz egy edit mesh modositot, edge subobjectmode, mindent kijelol, letekersz alulra, autoedge.
Elonye nem kell gatyazni, es sokkal gyorsabb, foleg nagy geometrianal lehet gecc lassu, a fentebb emlitett modszer.

if $ != undefinied then
(
for obj in selection do
(
if classof obj == Editable_mesh then
(
subObjectLevel = 2
meshop.autoedge obj obj.edges 24
subObjectLevel = 0
)
)
clearSelection()
gc()
)

vafeN
johnny1030. Hülye kérdése mindenkinek van. Ezekbõl lehet tanulni😄. iRC-n általába segítek azoknak, akik nem nagyon értenek studió max-hoz és olyat kérdeznek hogy Text-et hogy lehet csinálni.

[O_O] (.)(.)

attach aztan weld

Lenne egy nagyon láma kérdésem. Vonalat és körívet hogyan tudok úgy összekapcsolni, hogy utána szabadon alakíthassam. Pl. extrude parancs

kanna elott egy lencse.
erdekes modon igy jott ki left viewbol.
egyebkent sztem ez nem korrekt, amit az is mutat hogy kamerabol (parhuzamost a left-el) teljesen mas jott le.

Aldaryn
valamit elrontottál a kamera space exportnál? 😛

per aspera ad astra

Free
Én egy kannára tippelnák belûlrõl kamerázba reflectionnal meg refracrtióval valahonnan megviolágítva :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

vafeN
sztem ez nenadesz

[O_O] (.)(.)

Lazarus
A materiálból WC csésze jutott róla eszembe elõször, de ez az alakja nemokés.
/me Nemtudja
ja igen, ez a renderelt kep, semmi ps trukk vagy akarmi..

na aki kitalalja mijez es hogyan keszult (inkabb az utobbi) kap egy piros pontot 😄

nem jogos a kerdes, mert elore vagy hatra renderelve ugyanazt adja, akkor meg ertelme? Ha meg esetleg magat az animaciot akarja megofrditani (lasd feljebb..) akkor is lama, mert nem egyszerubb szimplan atneveztetni az egesz szekvenciat a vegen en masse?

de a szoveg alapjan tisztan renderelesrol van szo.

vafeN
Nem azt mondtam, hogy jogos, csak szerintem leírta azt is abba a pár sórba, vagy szolj ha roszul tudom. Még csak tanulom a progit^^

[O_O] (.)(.)

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem jogos az ürge kérdése....

vafeN
Úgy😄

[O_O] (.)(.)

és a csillagköd hogy?
vafeN
aha. Értem

[O_O] (.)(.)

Lazarus
fejbõl. Egy golyó amire kék textúrát húztam, egy omni light amire glowot raktam egy plane amire googlebõl szedtem textúrát, az omnit és a képet animálni kellett és kész is
vafeN
Lazarus ezt fejbõl csináltad vagy tutorialba találtad?

[O_O] (.)(.)

Lazarus
Lazarus
http://www.world3d.hu/getfile.php?type=anim&id=21

Nem tudja vlki hogy ezt a felületi fénylést hogy lehet elérni?
vafeN
😄

[O_O] (.)(.)

Malakai
A két leghasznosabb tipp épp a banneren szúrja ki a szemed:

Kérdésed van? Körülnéztél már?
Ne feledd, barátod a Súgó és a Google!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

vafeN
www.studiomax.hu

[O_O] (.)(.)

PESK
Sziasztok!
Tudtokvalamilyen oldalt ami a programhoz ad egy kis segítséget, leírást, tippet?!
Elõre is köszi

ArtlessDesign!!!

Evogordon
Na ittvan a roncskocsics változat, majd késõbb csinálok képet a kocsiról.

fle go
Nekem meg 30 evesen volt eloszor PCm a feszkes fene a generacios elonyotokbe!!😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
O_o ez sem százas...

per aspera ad astra

Lazarus
😄DDDD
szakertelem :

as the topic say. I´m rendering an animation on two separet farms and woul like one of them to render in reversed order so that they can meet halfway. Is there a way doing this. I´v tried to type in like: 300-0 but it dont work
....

Lazarus
Kész! A durranást hosszabbra terveztem, de mostmár nem fogom újrarenderelni 😞
Download

Látom, hogy nincs rajta anti. Direkt, vagy nem renderrelte le a szemét? Anno még én is kerestem egy hasonló szintû effektet a glow-ra, de maxban ennyire szépet nem találtam. Külön plugin viszont volt valami.
Aldaryn akkor most ez maxwell? Vrayben is elõ lehet csalni ilyen effektet?
Ez baromi jó!!!
vafeN
megis van^^

[O_O] (.)(.)

vafeN
ok. köszi

[O_O] (.)(.)

Lazarus
jah, jobb alsó sarokban valemyik ikon

+ lehet hogy nem ismered ezeket:
középsõ egérklikk : csúszkálás a viewporton
középsõklikk + ctrl : forgatás
középsõklikk + ctrl + alt : közelítés

Ezekre érdemes rászokni, sokkal könyebben lehet dolgozni
vafeN
lazarus, nem az kell hogy melyikell lehet behozni, hanem az hogy csak azt mutasa és nagyban

[O_O] (.)(.)

Lazarus
p, f, t, l
vafeN
Valaki elmondani nekem azt hogy melyik 2 billentyû parancsal lehet azt meg csinánli, hogy csak 1 képet mutason. például a Perspecitce-t?

[O_O] (.)(.)

Lazarus
Sikerült, láthatatlanná állítottam a részecskéket és egy bizonyos távolság után megsemmisülnek + kilõnek egy új részecskét ami már látható és find targettel visszaindul a középpont felé

Felnyomtam 640*480-ra + area shadow és antialiasing... holnap reggelre remélem kész lesz -_-
lassan kozelit a 11 kb-hoz a code...
😄

waa, volt meg egy bugom az exporterbe amit nem vettem eszre, a texturakat fejjel lefele exportalta 😄 tipikus obj formatum, y-up. szopas
mig rajottem... 😄

egyebkent lesz egy meg1 uj gi method redqueenbe, a sok kis geci emetteres problemara..