63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ja hogy a jobbgomb a zoom..... Aludnom kéne :))) -
Valamikor szenvedélyes természetfotós voltam (manapság nincs időm ilyenre két gyerek mellett) , szal ehez a témához értek, ha van kérdésed szívesen segítek ;) -
zenoka #36318 zsiir a physical cam..
a fokuszpont ugye az adott a kamera targetje...
a melysegelesegget ha bevan kapcsolva latod mutatja (a targetsik elott és mogott elhelyzkedo sikban "eles". Ugye a dofot a rekeszertek/zarido jatszassal tudod modositani de ettol fugg az is hogy tul exponalsz e vagy alul:) A legtobb fotoskonyvben levannak irva az alapok hogy altaban mit szoktak/erdemes hasznalni (ha nem akarsz nagyon aldozni ra igen jo tipp antikvariumokban megnezni a fotoskonyveket ott meg normalisan irjak le nem ugy hogy tekerjuk a gepet automatara;) )
jah erdemes megnezni a physical cam motion bluret...kifejezetten tetszet hogy szamitasba veszi a targyak sebesseget (tehat hogy x frame alatt megkora tavolsagot tesz meg) s attol teszi fuggove a bemozditast:D...inakbb nem olvasom visszamilyen suletlensegeket irtam mar megint osszevissza.. -
Ronin666 #36317 Baró ez a physical kamera. Most hogy már sok beállítás az életből van, gondolok itt erre a kamerára, vagy arra, hogy a világító testek fényerejét wattban is meg lehet adni, szerintem leegyszerűsödik a bevilágítás és nem kell annyit próbálgatni.
Bár itt a fókuszt nehezen tudom állítani. Kicsit érteni kéne a fotózáshoz és nem p*csölnék ezzel sem ennyit. :) -
Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam, legalább ezekhez a dolgokhoz értek valamit, anno a GTR2 magyar menüjén heteket gondolkodtam hogy működhet :))))
Viszont azt elárulhatnád, hogy ebben a generátorban nem lehet valahogy kisebbre rakni a beimportált obj, képét, alig látni valamit belőle akkora nagy..persze egy villám-próba volt csak ,asszem nem cm.-ben rajzoltam, szal lehet, hogy valójában ekkora :) De hát ha egy nagy épületett akarnék beszőni , akkor ez így akkor is szívás... -
Alpha Map Átlátszóság: Mert nincs külön opacity map, hanem png alpha van, rakd be ugyanazt, ami a diffuseban van az opacity-re is és a bitmap parametersben a mono channel outputot állítsd RGB Intensity-ről Alpha-ra (így nem a szín csatornát alakítja grayscale-re, hanem az alpha csatornát használja). -
Ronin666 #36314 Most nézegetem az "új" vrayt. Van benne sok fincsi dolog. Ti a physical kamerát szoktátok használni? (a sun sky rendszert nem is kérdem, mert látom a képekből, hogy igen). -
Köszönöm így már megy , csak nem átlátszóak a levelek, és az egész rohadt csúnya, nem olyan szép mint nektek :))
De majd megnézem jobban a texturákat v csinálok hozzá valami normális átlátszót... -
zenoka #36312 igen van 1.5 os max 8 ala is:)
tg: helyes:D -
Ronin666 #36311 1.5-ös Vray Max8 alatt is fut? -
és télleg...köszi -
Tévedtem : csak egy mondat vót ...!
-
Fincsi!
Egy óra és meglesem én is:)
Zeno,hoztam és iszom is épp:) -
Nah, meg ha már kértem VíRéjtől ZDeftet, akkor prószáltam rajta egy PS DoFPro-t is, ittenvane.
nyultap: Dupla katt vhova, onnan fog kinőni, utána grow, birthel pedig felpakolja a geomatriát. -
nekem még annyira sem hajlandó, beimportálom az alap falat, aztán grow..(vagy birth) de nem csinál semmit. Lehet énvagyok beoltva a program ellen, deazé olyan sok állítgatási lehetőség nincse..nomeg elég egyértelműnek tűnik a kezelése. oszt mégse.
4D: kösz
-
zenoka #36305 Re:)
hoztal bort? -
Hát én értelemszerűen exportálom-importálom, de csak gömböket kapok végül a max-ben :(((((
Majd ha valaki nem sajnálja azt az öt mondatot, leírhatná mit, hogyan mentsek el :P -
Rendelésre renderelődött míg nem voltam gépnél pot+borostyán.
Jó randa lett, borostyán beállítások alap, még a textúra is. Renderidő sok. :P
Szerk: Inkább thumbnailként, nagy volt. :)
-
Re
Ezt én is akarom:) -
És ezt nagyjából hogyan is kell használni ? :)))
Néhány gömböt már sikerült csinálnom :))))) -
Mééér, tök jó játék, és még hasznos is! :o)
-
4D #36299 Hehe. Ha jól emléxem, ez volt a nyuszibusz...de tényleg.
Jó lett. -
a hosszúhétvége termése BTR70
az agyamra mehetett mostanában a sok dondedragonvilzon film, mert csak katonai gépeket tudok modellezni.
Amúgy ez is lowpoly-nak készült 3300face lett a vége.
ui.: bocs a szar wire-ért, de nem volt kedvem sokat fotosoppolni, úgyhogy vrayedge-t használtam...jó alacsony GI beállításokkal -
putyi #36297 

-
Al, neked hány megás obj volt, amit 40 percig importált? :P
Csak, hogy kb tudjam meddig kell várjak. :D -
nenad #36295 jo lenne mar azt a irradiance mapot megtanulni hasznalni, ezek a zajos kepek egy kicsit farasztoak mar.. :D:D:D:D:D -
nenad #36294 allat ez a cucc -
Használd a képfeltöltést :c))))
iaro.3dmax.hu -
4D #36292 Lol, na mégegyszer
-
4D #36291 Nice Post, thx!!
Ez tényleg baromi jó. Én is toltam egy tesztet.
Benőtt kannák is remélem fognak jönni...
-
Nálam nem az a gond, hogy nem importálja be, hanem, hogy túl nagy (manuális kicsinyítés, vagy vertex scale nem segít).
Csak úgy sikerült megoldani, hogy egy háttérnek, vagy akárminek egy nagy objektumot is beraktam a másik mellé...
Van forrás? Dejó, márcsak tudás kéne mellé. :P -
viszont ott a full forrás. :) ki lehet javítani! -
Hm, ezzel nem volt gond (mármint 0-án volt a pivot és 1 objektum volt), vmi más is bibi lehet. -
Amit exportálni szeretnél, azt mergeld egyetlen mesh-be, és a pivotját vidd 0,0,0-ba. Ekkor nincs vele gond, megy rendesen. :) Legalábbis a chaos fórumos emberkék ezt mondják. -
Nálam a maxból exportál objok is gázosak benne, mintha egy bizonyos méretnél nem tudná kissebbnek beimportálni őket... -
A képen látható gaz max importja obj-ből majd 40 perc volt... jesszus. Ahhoz képest, hogy kb 40mp alatt készült el a generátorban...
-
Basszus, ez nagyon jó...
Borostyán generátor
Reggel óta ezzel játszok, ahelyett, hogy piaccsarnokot építenék. ^_^ Addiktív nagyon. Már csak egy maya guru kell, aki megmondja, hogy a pitlibe lehet max-ba úgy importálni az ekészült gazt, hogy ne egy objektum, konstans mat ID vel kerüljön a jelenetbe.
Mind esetre van forráskód is, ha valakinek ingere lenne MAX plugint készíteni belőle. :P -
nenad #36282 ki volt kapcsolva minden effekt(post) erre kulon ugyeltem.
Azt is probalgattam hogy visszatettem a default codeckre (ki be kapcsolgattam a ffdshowban hogy az adott tipushoz melyik kodek huzzon)
de ez gom bejott, durva volt, meg a ventillator sem indult el a vinyo sem porgott, (pendriverol nent) szoval abszolut csend volt. :-)
-
Zöld alapon piros, ráadásul ezeknek a színeknek is egy igencsak túlszaturált, túlontúl élék, és vibráló változata. Ha valami nem létező dolgot készítesz, akkor célszerű ragaszkodni a természetben előforduló formákhoz, színekhez, mert attól függetlenül, hogy nem biztos, más bolygókon, más körülmények között is így alakulna a világ, a földlakóknak segít elhinni, hogy amit kreáltál, az bizony valóságos. -
M0rph3u5 #36280 a raytrace-szel magával van bajod, vagy a beállítással?
ha az előbbi, akkor mit ajánlanál helyette?