63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• lac coo
    Ja hogy a jobbgomb a zoom..... Aludnom kéne :)))
  • lac coo
    Valamikor szenvedélyes természetfotós voltam (manapság nincs időm ilyenre két gyerek mellett) , szal ehez a témához értek, ha van kérdésed szívesen segítek ;)
  • zenoka
    zsiir a physical cam..
    a fokuszpont ugye az adott a kamera targetje...
    a melysegelesegget ha bevan kapcsolva latod mutatja (a targetsik elott és mogott elhelyzkedo sikban "eles". Ugye a dofot a rekeszertek/zarido jatszassal tudod modositani de ettol fugg az is hogy tul exponalsz e vagy alul:) A legtobb fotoskonyvben levannak irva az alapok hogy altaban mit szoktak/erdemes hasznalni (ha nem akarsz nagyon aldozni ra igen jo tipp antikvariumokban megnezni a fotoskonyveket ott meg normalisan irjak le nem ugy hogy tekerjuk a gepet automatara;) )
    jah erdemes megnezni a physical cam motion bluret...kifejezetten tetszet hogy szamitasba veszi a targyak sebesseget (tehat hogy x frame alatt megkora tavolsagot tesz meg) s attol teszi fuggove a bemozditast:D...inakbb nem olvasom visszamilyen suletlensegeket irtam mar megint osszevissza..
  • Ronin666
    Baró ez a physical kamera. Most hogy már sok beállítás az életből van, gondolok itt erre a kamerára, vagy arra, hogy a világító testek fényerejét wattban is meg lehet adni, szerintem leegyszerűsödik a bevilágítás és nem kell annyit próbálgatni.

Bár itt a fókuszt nehezen tudom állítani. Kicsit érteni kéne a fotózáshoz és nem p*csölnék ezzel sem ennyit. :)
  • lac coo
    Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam, legalább ezekhez a dolgokhoz értek valamit, anno a GTR2 magyar menüjén heteket gondolkodtam hogy működhet :))))

Viszont azt elárulhatnád, hogy ebben a generátorban nem lehet valahogy kisebbre rakni a beimportált obj, képét, alig látni valamit belőle akkora nagy..persze egy villám-próba volt csak ,asszem nem cm.-ben rajzoltam, szal lehet, hogy valójában ekkora :) De hát ha egy nagy épületett akarnék beszőni , akkor ez így akkor is szívás...
  • Malakai
    Alpha Map Átlátszóság: Mert nincs külön opacity map, hanem png alpha van, rakd be ugyanazt, ami a diffuseban van az opacity-re is és a bitmap parametersben a mono channel outputot állítsd RGB Intensity-ről Alpha-ra (így nem a szín csatornát alakítja grayscale-re, hanem az alpha csatornát használja).
  • Ronin666
    Most nézegetem az "új" vrayt. Van benne sok fincsi dolog. Ti a physical kamerát szoktátok használni? (a sun sky rendszert nem is kérdem, mert látom a képekből, hogy igen).
  • lac coo
    Köszönöm így már megy , csak nem átlátszóak a levelek, és az egész rohadt csúnya, nem olyan szép mint nektek :))
    De majd megnézem jobban a texturákat v csinálok hozzá valami normális átlátszót...
  • zenoka
    igen van 1.5 os max 8 ala is:)
    tg: helyes:D
  • Ronin666
    1.5-ös Vray Max8 alatt is fut?
  • nyultap
    és télleg...köszi
  • lac coo
    Tévedtem : csak egy mondat vót ...!
  • ThomasGins
    Fincsi!

Egy óra és meglesem én is:)

Zeno,hoztam és iszom is épp:)
  • Malakai
    Nah, meg ha már kértem VíRéjtől ZDeftet, akkor prószáltam rajta egy PS DoFPro-t is, ittenvane.

nyultap: Dupla katt vhova, onnan fog kinőni, utána grow, birthel pedig felpakolja a geomatriát.
  • nyultap
    nekem még annyira sem hajlandó, beimportálom az alap falat, aztán grow..(vagy birth) de nem csinál semmit. Lehet énvagyok beoltva a program ellen, deazé olyan sok állítgatási lehetőség nincse..nomeg elég egyértelműnek tűnik a kezelése. oszt mégse.

4D: kösz
  • zenoka
    Re:)
    hoztal bort?
  • lac coo
    Hát én értelemszerűen exportálom-importálom, de csak gömböket kapok végül a max-ben :(((((
    Majd ha valaki nem sajnálja azt az öt mondatot, leírhatná mit, hogyan mentsek el :P
  • Malakai
    Rendelésre renderelődött míg nem voltam gépnél pot+borostyán.
    Jó randa lett, borostyán beállítások alap, még a textúra is. Renderidő sok. :P

Szerk: Inkább thumbnailként, nagy volt. :)
  • ThomasGins
    Re
    Ezt én is akarom:)
  • lac coo
    És ezt nagyjából hogyan is kell használni ? :)))
    Néhány gömböt már sikerült csinálnom :)))))
  • Aldaryn
    Mééér, tök jó játék, és még hasznos is! :o)

• 4D
    Hehe. Ha jól emléxem, ez volt a nyuszibusz...de tényleg.
    Jó lett.
  • nyultap
    a hosszúhétvége termése BTR70
    az agyamra mehetett mostanában a sok dondedragonvilzon film, mert csak katonai gépeket tudok modellezni.
    Amúgy ez is lowpoly-nak készült 3300face lett a vége.

ui.: bocs a szar wire-ért, de nem volt kedvem sokat fotosoppolni, úgyhogy vrayedge-t használtam...jó alacsony GI beállításokkal
  • putyi
  • Malakai
    Al, neked hány megás obj volt, amit 40 percig importált? :P
    Csak, hogy kb tudjam meddig kell várjak. :D
  • nenad
    jo lenne mar azt a irradiance mapot megtanulni hasznalni, ezek a zajos kepek egy kicsit farasztoak mar.. :D:D:D:D:D
  • nenad
    allat ez a cucc
  • Free
    Használd a képfeltöltést :c))))

iaro.3dmax.hu
  • 4D
    Lol, na mégegyszer
  • 4D
    Nice Post, thx!!
    Ez tényleg baromi jó. Én is toltam egy tesztet.
    Benőtt kannák is remélem fognak jönni...
  • Malakai
    Nálam nem az a gond, hogy nem importálja be, hanem, hogy túl nagy (manuális kicsinyítés, vagy vertex scale nem segít).
    Csak úgy sikerült megoldani, hogy egy háttérnek, vagy akárminek egy nagy objektumot is beraktam a másik mellé...
    Van forrás? Dejó, márcsak tudás kéne mellé. :P
  • Aldaryn
    viszont ott a full forrás. :) ki lehet javítani!
  • Malakai
    Hm, ezzel nem volt gond (mármint 0-án volt a pivot és 1 objektum volt), vmi más is bibi lehet.
  • Aldaryn
    Amit exportálni szeretnél, azt mergeld egyetlen mesh-be, és a pivotját vidd 0,0,0-ba. Ekkor nincs vele gond, megy rendesen. :) Legalábbis a chaos fórumos emberkék ezt mondják.
  • Malakai
    Nálam a maxból exportál objok is gázosak benne, mintha egy bizonyos méretnél nem tudná kissebbnek beimportálni őket...
  • Aldaryn
    A képen látható gaz max importja obj-ből majd 40 perc volt... jesszus. Ahhoz képest, hogy kb 40mp alatt készült el a generátorban...

• Aldaryn
    Basszus, ez nagyon jó...
    Borostyán generátor

Reggel óta ezzel játszok, ahelyett, hogy piaccsarnokot építenék. ^_^ Addiktív nagyon. Már csak egy maya guru kell, aki megmondja, hogy a pitlibe lehet max-ba úgy importálni az ekészült gazt, hogy ne egy objektum, konstans mat ID vel kerüljön a jelenetbe.
    Mind esetre van forráskód is, ha valakinek ingere lenne MAX plugint készíteni belőle. :P
  • nenad
    ki volt kapcsolva minden effekt(post) erre kulon ugyeltem.
    Azt is probalgattam hogy visszatettem a default codeckre (ki be kapcsolgattam a ffdshowban hogy az adott tipushoz melyik kodek huzzon)

de ez gom bejott, durva volt, meg a ventillator sem indult el a vinyo sem porgott, (pendriverol nent) szoval abszolut csend volt. :-)
  • Aldaryn
    Zöld alapon piros, ráadásul ezeknek a színeknek is egy igencsak túlszaturált, túlontúl élék, és vibráló változata. Ha valami nem létező dolgot készítesz, akkor célszerű ragaszkodni a természetben előforduló formákhoz, színekhez, mert attól függetlenül, hogy nem biztos, más bolygókon, más körülmények között is így alakulna a világ, a földlakóknak segít elhinni, hogy amit kreáltál, az bizony valóságos.
  • M0rph3u5
    a raytrace-szel magával van bajod, vagy a beállítással?
    ha az előbbi, akkor mit ajánlanál helyette?