3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Hja, fura, majd 1,5 méter van a székek és a fal között. olyan jó 4 m széles a terem, nem tudom, hogyan lehetne ezt jobban érzékeltetni.

per aspera ad astra

Egyre jobb.Btw nekem kissé szûkösnek tûnik a fal, és a székek között, de lehet, hogy csak a perspektíva miatt tûnik úgy.
Jó lett a kefe.
Aldaryn
tesztrenderben még nem törõdök a zajjal, épp elég lassú így is. Irradiance mappal egy óra, ilyen qmc-vel meg 4.

Az AA viszont nagy gond, mivel arról tudni lehet, hogy a korrekt render output. Sajna. z image samplerer átlagolgatása, és a HDR renderelés ezt a végeredményt adja. Nem bug, hanem feature. 😛 Persze, van rá megoldás, csak akkor elvesztem a fasza HDR postprocess lehetõségét.

per aspera ad astra

ThomasGins
Nagyképû😊 Még egy kis caustic-kal megnövelhetnéd 1 nappal a renderidõt😊
Papirzscsi: Frankó lett a kefe,szõr mivel készül?

\"So always look on the bright side of death\"

Baró lett nagyon.

Nekem kicsit gyenge az AA minõsége és lehetne hangyányit kevesebb zaj a képen, akkor tuti lenne.
Aldaryn
zsolesz92
szijjasztok, meg tuggyátok mondani h hogyan lehet kép méretet kicsinyíteni?

Free
Naggyon állat lett :c))))

Kira :c) Süti na ilyenekrte gondoltam amikor a szõrös projeckt beindúlt .. nekem nagyon bejött :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Starfish
Megnézem ezzel mit tudok elérni.

Lehet kicsit hülyén írtam le mit akarok. Megpróbálom mégegyszer. Tehát. Van egy jármûvem aminek van 6 kereke. A kerekek ugyan úgy néznek ki. UVWvel szétszedem a modellt, hogy legyen egy alapom amit textúrázhatok. Ez mind szép és jó, csak ekkor még mind a 6 kerék rajta lenne. Úgy szeretném megoldani, hogy a végsõ textura mapon legyen egyetlen egy kerék (és persze a jármû többi része), és annak az egy keréknek a textúrája a többi kerékre is rá legyen húzva. Valaki itt betett egy tankot. Pl ha annak a kerekeit akarom letextúrázni a tankal együtt, akkor ugye fölösleges az össze kereket külön textúrázni. Elég lenne egyszer és azt az össze kerékhez hozzárendelni.

I say now end of the ride, murder suicide Is how I\'ve been feelin\'lately

Papirzacsi
Szõröztem. <#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Sztem megoldás az, ha az egyik kereket betextúrázod, majd a modifier sorból (vagy mittomén hogy hívják) egy copy/paste paranccsal bemásolod a többi kerék modifier sorába is. Akkor felhúzódik a kerékre a textúra ugyan úgy mint az elsõre.
Vagy az elsõ kereket klónozod.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

tudod

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

es a kereket nem tudom copyzni???

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Starfish
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok, mivel még gyerekcipõben járok a maxal 😊.
Az lenne a kérdésem, hogy van egy adott modellem, aminek van tegyük fel 6 kereke. Eddig nincs is gáz. a modellt simán meg is csinálom, viszont UVWzni akarom, de nem akarom az összes kereket külön külön lefesteni. Erre kéne nekem valami megoldás, hogy a végleges textúrámban csak 1 kerék textúra legyen, viszont az az összes kerékre érvényes legyen a modellen. Bocs ha kicsit hülyén írtam le. =) Elõre is köszi.

I say now end of the ride, murder suicide Is how I\'ve been feelin\'lately

Köszönöm, erre gondoltam!
Már ha erre gondoltál.
Lightning
Nekem is.
Én a digimation lightning-et javallom
Lightning
De sajna animálva kell😞
Aldaryn
inferior windows még alakul. megtetszett.

per aspera ad astra

Aldaryn
Particle Flow... 😊 de hogy hogyan, arról gõzöm sincs. Ha nem animálva kell, akkor legegyszerûbb, ha lemodellezed.

per aspera ad astra

Sziasztok!
Tudtok nekem mondani valami megoldás szikrára ill. ívhúzsra?
Aldaryn
Szerintem fõleg azért, mert kezdõként egy diffúz felület, egy doboz, vagy bármi, fõleg GI és hasonlók nélkül elég laposan szokott elõjönni, és a tükrözõdés, fénytörés valami látványos ehhez képest. Fõleg igaz volt ez régebben, amikor ilyen hatsáokat még játékokban sem láthattunk nap mint nap. 😊

per aspera ad astra

Hát ja. A pluginmentes alapok. Igen igen, az elsõ vizek, tükrözõdések, üvegbizb@szok.
Azon már én is töröm fejem, hogy miért annyira fascinating a tükrözõdés, meg a víz, szinte mindenki "3D-s evol"-jában.
Aldaryn
Tök jó ilyen idõutazós tutorokat olvasgatni. 😊 Thx a linkért. Amikor még a raytrace shader scanline-ban egyet jelentett a döglassú rendereléssel, fõleg, ha még antiA-t is kapcsolt hozzá az ember.
Emlékszem, mikor életemben elõször gyártottam raytracelt tükrözõdést egy vízfelületre, és lélegzetvisszafolytva figyeltem, hogy basszus, ez télleg víznek néz ki. ^_^

per aspera ad astra

Aldaryn
Használj intelligens browsert. 😉

per aspera ad astra

Látom te se tudsz pihenni.
Tök jó kompakt jószág lett. Hajrá a textúrával.
Ááá siiiiii.THX
Zsolo007
Akkor még1x ékezet nélkül :/

tank #1
tank #2

Malakai
Mert ékezetes..
ú = %FA

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Most raktam össze egy ablakkeretet, nyithatót. Vazze. Nem egyszerû... A fene se gondolná, hogy az egészet ki kell számolgati, különben az ablakszárnyak egymásbaütköznek, stb...

per aspera ad astra

Palinko
köszi szépen.
Nem látom a képet<#nemtudom>
Ízirájder öcsém<#wave>
Glass
Malakai
Jah, nem, vagyis volt fent AURA, de nem nagyon foglalkoztam vele, azt az elhalást tuti meg lehetne csinálni mondjuk... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zsolo007
Sziasztok! Egy ideje már olvasgatom a topicot, csodálom a képeket. Nagyjából fél éve maxozom, gondoltam (kitudja honnan 😄) megmutatnám az elsõ komolyabb termésem. Kíváncsi lennék a véleményetekekre. Textúra nuku, mert nem értek hozzá, és õszintén szólva egyenlõre nem is izgat, de beletanulok majd 😊.

Jah, és egy két:

Tank kép #1
Tank kép #2

18605 face

Ízirájdrer öcsém.<#wave>
Palinko
az igaz,hogy legalább 3x mondtátok,de egy link sem volt.... na mind1. majd valahogy rájövök.meg ha msot minden gombot is végigbaszogatok,akkor sem fogom megtalálni az üveg hatást
Malakai
A másik fórumra menetel a legrosszabb a felsorolt variációk közül, többet érsz azzal, ha letöltöd a beépített helpet, meg próbálgatod, mintha az alapoktól kérdezgetsz... De ezt mintha már 3x elmondtuk volna... És ha nem fogadod meg a tanácsokat, akkor amúgy is tök fölöslegesen írkálsz ide...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Palinko
azt nemtom meséltem-e hogy nincs helpem,meg tutorialoms em.azt mondták,hogy azok nem túl jók...
ok,ha ennyire nem akartok segíteni,akkor muszály keresgélnem,próbálgatnom.vagy inkább átmegyek másik fórumra 😄
Aldaryn
Az alapkoncepciók vagy 10 éve (de szerintem, meg ahogy olvastam, sokkal régebb óta is) változatlanok. 😊 Ha nagyn netszûkében vagy, akkor a help legyen a letöltési prioritás. Állítsad be párjszakára, úgy viszonylag olcsón kijössz belõle. Én is neteztem moedmrõl sokat... falu átka.

per aspera ad astra

Palinko
nya,hogy felvázoljam a dolgokat.egyelõre még modemes netem van és tod mennyire drága.szóval most úgy tnaulok,hogy olvasok egy könyvet ('97 :S).ott volt v.mi a materialokról.és emlékeztem,hogy láttam valahol egy maxal készített poharat.és olyan sézp max hatása van.szóval azért nem keresek,mert drága a net,olvasni meg a kinyomtatott könyvbõl olvasok.
Free
ehh a pofád hogy megint gyorsabb voltál :c)))

Feltetted már az aurát??? inkább arról mondhatnál valami szépet hogyan tudom azt a tûzgömbös dolgotz megoldani mint azon a weblapon van :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
nincs ilyen hogy üveg material. javaslom kicsit nézz körbe a ghoogle ban mert annyira ALAP DOLGOKAT KÉRDEZEL, HOGY CSAK NA.
Elöbb vagy csináld végig a basic tutorokat, vagy olvasgasd a max beépített súgóját. esetleg ha beírod a gogglébe hogy max tutorial és magyar lapok között keresel tele van a net infóval.

Nem bántás képp mert senki nem úgy született hogy tudja a dolgokat de tudod ha tényleg érdekel a progi és szeretnél vele foglalkozni elöbb olvass aztán kérdezz.

Malakai
Nézegesd még azt a helpet, alapvetõ tévedésben vagy a felépítésérõl!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Palinko
lenne egy kérdésem.a max 8asban nemsiekrült megtalálnom az üveg materialt.hol lehet azt megtalálni.arról nem is besézlve,hogy a fa materialt nem is lehet rátenni az ojjektumra 😄
sztem csak egyiktok, aztan ha nyertek akkor share! 😊

Free
ezeket én is. hátha :c)