63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    "atlag 1 mag teljesitmenye egy ilyen modern procinal megfelelo egy atlagos jatek futtatasara. Eleg sok plussz power van meg ott."
    A video szinert csak a 4 mag arra volt hasznalva, hogy a tornado fizikajat kiszamoljak.

"So here we're using a full CPU core just for the phisycs simulation alone."

Itt a video az intel developers conference 2006rol
  • Aldaryn
    Wow... nem is hallottam még erről a gameről. Egyik kedvenc scene setupom, kedvenc környezetem. Whoa... nah, akkor még valami, amire várok, de nagyon.
  • Boba
    Nenad... En Alan Wake-t hoztam fel peldanak. Ott 2 magos proci lesz a minimum 1 magoson el se indul.
    Te Atlagos jatekot mondtal, en mar next-genrol beszeltem. (box360 polo... PS3-at kevesnek tartottak AlanWake-hez, azert nem megy ra... legalabbis alitolag)

De sajat tapasztalat... sok olyan jatek van mar, ami szarnyakat kapott a 2ik magtol. Gothic3 vegre jatszhato lett a dual-core patch utan, quake4 is vagy 40%ot gyorsult, CoD2 is sokkal gyorsabb 2 magos procin.

4 mag... kilesz az hasznalva, foleg X360as jatekoknal (amiben ugyanis 6 mag van... 2 darab dual-core G5) mint amilyen az alan wake amit peldanak hoztam.
  • nenad
    azert sztem marad ott masra is ido, negy mag rendsen szolhat ott, gondolj bele, atlag 1 mag teljesitmenye egy ilyen modern procinal megfelelo egy atlagos jatek futtatasara. Eleg sok plussz power van meg ott.
  • ThomasGins
    F*sza lett!
    A kicsit több fehéret én is hiányolom,főleg a külsős képeken.
    De ugye én ilyet se tudok:)
  • oryon
    Sziasztok!

Elkészült az Aston Martin DB9, most inkább linkelek, szal bővebben itt: ArtistPub topic

Üdv.: Oryon
  • Aldaryn
    Szerintem hamarosan elvesztik létjogosultságukat a videó, emg hasonló 'kiegészítő processzor" kártyák. LEsz egy CPU, aminek van 8-16 core-ja, és ezek közül pár a grafikát számolja, pár a fizikát, pár a... stb, stb... :)
  • Boba
    Aegiarol. Egy quadcore valoban kepes megjeleniteni olyan szintu fizikat (Alan Wake-t azzal promoztak), csak az a bokkeno, hogy akkor a procinak mar nem marad masra ideje. A fizikai kartya pedig ettol mentesitene.

Bar en jobb megoldasnak latom azt, amit az NV es az Ati gondol, hogy az SLI kartyak tarskartyaja szamolja a fizikat. De attol meg ugyan ott vagyunk... 1 kartya kell pluszban. Most, hogy mar 2 magos proci az atlag (aki ujat vesz, azok kozott) szerintem mar egyre inkabb kilesz hasznalva a masodik mag fizikara, jobb AI-ra esetleg. Szoval en proci szinten szeretnem, ha a fizikat szamoltatnak. Semmi kedvem nincs meg1 kartyat belerakni a gepembe.
  • Ronin666
    Az aega teszteket én is néztem. Egy másik fórumon megvitatták, hogy a tesztek nem referencia értékűek, mert a CPU még lazán leszámol pár objektet, de ha pl már mondjuk részecskerendszert kell szímulálni, akkor fordul a kocka. Nem tudom ez mennyire igaz...
  • zenoka
    jobbulast neki!
  • Aldaryn
    A célhardverekkel az a gond, hogy mindig végigjárják ugyan azt a kört a mérnökök. Kitalálják, hogy precízen megtervezett céláramkörök sokszor gyorsabbak, és megépül egy chip. Megy is, jó is, szuper is. Eljön a továbblépés kényszere, eljön a kiegészíthetőség kényszere, aztán hopp, egyszercsak odáig jut mindez, hogy építenek egy teljesen generikus számolásokra alkalmas processzort.

Nézd csak meg a videókártyák egyedfejlődését, kezdetben teljesen adott feladatra szabott célhardver. Most meg már C fordítón dolgozik az nvidia az új egységesített architektúrájú processzoraihoz...
    Ráadásul néha a célhardverekről kiderül, hogy egy asztali intel proci gyorsabban számolja ki. (Lásd aegia tesztek... blah... :D )
    Az meg megint egy msá kérdés, hogy egy ilyen speciális "renderhardver" ára kb ugyan ott van, mint egy rendernode pc összerakása. (cpu, vinyó, alaplap, mem, táp)
  • Boba
    Nem rosszul, csak a fanboyok kicsit furan fogalmaznak. Valoban 512 mega memoria van benne. A bibi az, hogy ebbol 256ot az RSX (a gpu kodneve) birtokol, szoval valojaban csak 256 megahoz ferunk hozza.
  • marcee
    RenderDrive

Nem kell ahhoz max-ot telepíteni egy vasra, hogy számolhasson, elég lenne egy plugin hozzá, ami kezeli hálózaton keresztül, persze a 256MB még így sem sok. (én mondjuk fél gigára emléxem, de nyilván rosszul)
  • Boba
    Egy quadcore C2D teljesit kb olyan szinten, mint a Ps3. (ALU, FPU teren)

Van par negativ resze a Ps3nak...
    1: 256 mega memoria. (3d-s progit kapasbol el se lehetne inditani)
    2: linux futtathato rajta... erre max igen nehezen telepul.
    3: vga kartya es a vinyo nem cserelheto, erosen szuk keresztmetszet, korrekt driver kiadva pedig nem hiszem, hogy lesz. (bar rendernel ez nem szamit... de eleg nagy hatrany a max memoria)

Bocsesz, ha illuzio rombolo voltam. Ha kell a Ps3 ereje nagytomegben lehet venni bivaj osszegekert az uj IBM Blade szervereket. (Persze attol meg max nem lesz futtatva rajta...:) )
  • Ronin666
    De nem lehet, hogy olyanokra van optimalizálva a CPU, amiket a gyerek tesztelt rajta? Szerintem nem biztos, hogy annyival jobban menne egy max render alatt. Inkább el kéne kezdeni normális PCI-EXpress felületre csatlakoztatható fényszámító kártyákat gyártani. Régen tudom hogy voltak, csak irreális áron. Ráadásul szerintem nem is kompatibilisek, csak 1-2 progival. Erre kéne szvsz rágyúrni (na persze nem lenne olcsó mulatság, hiszen nem lehet belőle nagy mennyiségben árulni, max akkor, ha olyan teljesítményt érnének el, hogy Realtime játékok alá is be lehetne rakni, az viszont nagy előre lépés lenne).
  • scorpeeon
    PS3 topicban vkinek már sikerült beszerezni egy PS3-at a hivatalos permier előtt. Ezt írja:

"Na a Folding@Home project fut, gyerekek egy unit kiszámitása 9 óra!

Ezzel szemben a Core 2 E6300 proci-s gépemmel 1.86Ghz : 2 nap 23 óra"

Ez azt jelenti, hogy 8szor gyorsabban számolja egy Core 2 Duo-nál. Ha be lehetne fogni valahogy renderre ilyen teljesítménnyel, akkor népszerű cucc lenne a PS3 a nagy max-osok körében :)
  • nenad
    Na skacok, akkor most hazamegyek! :-)
    par nap mulva.
    (muter megbetegedett)
  • Geccoka
    Hehe, en hasonloan erzek a maxal kapcsolatban :D (C4D-t hasznalok ugyebar...)
  • 4D
    Azért szerintem ebben a Brush vezet...
    Bár ha az ember beletanult szerintem zseniális, hogy ez a maya-val is így van e azt idunnó.
  • Ronin666
    :D
  • Aldaryn
    Egyszer használtam pár napig... a végén a barátaimnak kellett utánam jönniük, és visszaráncigálni haza, mert félúton voltam hogy agyonverjem a maya UI designereket...
  • ThomasGins
    rasszista:)
  • Aldaryn
    Mármint mi? A borostyán? Szerintedén hozzányúlnék mayához? Soha többet... elég folt terheli már a lelkemet így is...
  • nenad
    bakker szentul hittem benne hogy ez mayahoz van.
    akkor este en is nekiugrok ennek.
  • Aldaryn
    És az enyémen jó irányban állnak a levelek! ^_^
  • Malakai
    A MultiChannelMatte erre letölthető.
  • Malakai
    Ha már VRay kiegészítők, Dieter Morgenroth se lazsál, miközben az Isosurfacen dolgozik közben csinált egy plugot, amivel az alfát lehet közvetlenül rgb csatornán renderelni, ami később azért lesz jó, mert nem kell kirenderelni az egész képet, és még AA is kerül rá. Ja meg egy fake SSS megoldáson.
  • ThomasGins
    vray hdri tetszett meg először:)
  • nyultap
    az egyik kép mintha ismerős lenne
    itte
  • Malakai
    Innen az isolate polygont és a VrayLightListert már használtam, de amúgy tényleg jó scriptek. ^_^
  • ThomasGins
    Pár jópofa script
  • zenoka
    visszaterve a multkori vray cam-hoz meg hogy milyen ertekeket kenne sacc/kabe itt van egy kalkulator hatha kiindulasnak jo lesz:D
    kalkulator
  • Ronin666
    ok, átnézem köszi.

Amúgy jó a progi, csak egy két dolga van ami nem szimpi.
  • fle go
    Egy kicsit bonyin irtad a dolgokat, igazabol nem is ertem mit szeretnel...de ha nem tevedek akkor ezeket a muveleteket az Anchor point Tool-al lehet megoldani. Vagy is Pen tool alatt nyilo ablakban van az osszes.
  • GixEr
    Lehet a "toltotoll" tool-t nyomvatartod akkor kilyilik es kivalasztod azt amelyik csak ket palcikabol all es nyilhegyet formaz, azzal az ALT/CRTL/SHIFT valamelyikevel kulon tudod allitani a fogopontokat (nincs elottem most illustrator es nem emlekszem mit nyomok, nem szoktam nezni :) )
  • M0rph3u5
    THX
  • nenad
    ezer jo rhino, kiralyul ki lehet tisztitani kulonbozo parancsokkal.
  • Ronin666
    Felnyomtam a Corelt, de végül maradok az illustratornál.

Egy dolgot viszont nem találok, ami tuti van benne, de nem lelem. Olyan opció kellene, mint maxban a bezir/corner, corner, bezir állítási lehetőség. Hasznos fature, de illustratorban alapból csak bezirt tudok, meg cornert és ha át akarom konvertálni az egyik pontom bezirről cornerre, vagy fordítva, az sincs meg, bár gondolom ahol ez van, ott lenne a bezir-corner megfelelője. :)

Na ezt jól megmondtam. De azért remélem érthető voltam. ;)
  • Malakai
    Akkor nemtom', én már hoztam be maxba 3-4GB-ost is és megbírkózott vele.
    Igaz, az még 1el korábbi RF és annak megfelelő plugin volt.
  • ThomasGins
    130megásnál nincs nagyobb mentésem és minddel elküzd