3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bazi jó a kép.
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mikor lesz nekünk is mááá végre otthon egy
gépünk, amin ez 3 perc!!!!!!!!!!<#falbav>
Aldaryn
Megynitod mxcl-el a vray rendert.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nah, a második képen még valami kontrasztféle is van már. 😊 A felnik anyaga nakem még mindig fröccsöntött mûanyag.

per aspera ad astra

Free
nekem nagyon bejön. jobban tetszik mint amit ezelött linkeltél aminek a kösüszöbét kifogásoltam ez most tetszik lehet másabb a akmeraállás vagy a fények de nekem bejött

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

oryon
Újabb hónapok maradtak ki...
Sajnos így már kevesebb kedvvel folytatom, igazából már csak össze akarom csapni és másba kezdeni, mert unom. Így a belsejét már nem fogom kidolgozni annyira se, mint terveztem. Nem lett volna szabad elhúznom. Mindegy, legközelebb okosabban.

Eléggé tesztképek még (12 percesek), de persze a kritikáért mindent.

Porsche 911 (996) Carrera 4S - WIP 1
Porsche 911 (996) Carrera 4S - WIP 2
Porsche 911 (996) Carrera 4S - WIP 3

Oryon

akkor vray alatt hogy csinálsz ilyen effektet? Engem csak az érdekel 😊
Malakai
Glare az maxwell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Volt egy idegesitõ visszatérõ gondom,max inditás után 5-10 perccel elfelejtette a vray hogy én õt megvásároltam,ezért vagy max restartot kellett alkalmaznom vagy kifagyott hogy ne keljen ujrainditanom.😊Szoval ugy néz ki 90% hogy a psd manager plugin miatt volt...
Ha off akkor ebben az esetben én kérek elnézést😊

\"So always look on the bright side of death\"

Értem.

És a becsillanások? Azokat hogy? Anno valami glare effektrõl beszéltél, de ezt én külön nem találom. Gondolom valahol be kéne kapcsolni.
Aldaryn
LC & QMC. LC-nek 1500 subdivet kapott. (ami szvsz kevés volt, de elfelejtettem feltolni, a pas kb 10 percig tartott) A QMC beállítások meg megegyeztek az 1000px széles renderével. (valójában minden beállítás megegyezett)

Maxwellt el lehet felejteni. A kis 1000px-es kép ennyi idõ után (kb 48órát ment) is bûnzajos volt múltkor, úgyhogy hagytam. Pedig, figyeltem mindenre, amire elvileg fgyelni kell. És ugye csak sima physicalsun volt a scene-ben.

Ronin: Mivel tesztjeim szerint Paul bácsi HDR-jeinek majdnem tökéletesen ugyan olyan színe és fénykörnyezete van, mint a VRay sky + sun rendszernek (ez egy jó pont ugyebár a VRay skynak, a HDR-kkel kb. tökéletesen megegyzezõ intenzitást, és +-1 hue variációt mutat mind napfényes, mind árnyékos részeken, fasza nagyon) de ez utóbbit fele annyi mintával is zajmentesre samplereli, így maradtam annál.

per aspera ad astra

ujedith
Sziasztok!
Lenne egy lama kerdesem, szegyenlem magam, de jo lenne, ha valaki tudna valaszolni!
Szoval az a helyzet, hogy mikor barmilyen objektumot probalok kesziteni (teglatest, gomb stb.) mindent automatikusan kozepre teszi es nem lehet onnan elmozgatni. A Forgatas es a Scale mukodik, de a Move nem.
Nemtudom hogy tortent ez, mert eddig ment jol, biztos vleetlenul megnyomtam egy billentyukombinaciot, amit nem kellett volna. Szoval tudja valaki, hogy mit kene visszakapcsoljak, hogy ismet tudjam mozgatni az objektumaimat?
Koszi elore is.
Ujedith

na varjal ez most akkor mivel keszult?
ppt es qmc?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

probald ki maxwellel is, kivancsi vagyok az eredmenyre,
bar az ellene szol annak amit mondtam hogy vraynel a pixel/samplet adod meg mig
maxwellnek a Sample Levelt, (vagy idod) oszt addid zuzza mig oda nem er.
Sztem valahol logikus hogy ez nagyobb kepen tovabb tart.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn szerintem ez baromi jól néz ki 😉

A HDRIt valahová fel tudnád rakni? Azokat a becsillanásokat a gyertyatartón, meg a tányérokon még mindig nem tudom hogy a fenébe csináltad. 😞
hali
ppt nem igy mukodik... pixel/sample..
cso..

Aldaryn
Ha valakit érdekel az elcseszett idõ eredménye: send2u link. nem kép, letöltés

per aspera ad astra

Nekem feltûnt már.

A konferenciatermes képem 8 óra alatt renderelõdött 800*600-ban. 3000*2xxx- felbontásban már ez az idõ 2 hétre!!! ugrott. A fényszámítás beállításait persze csökkentettem, hogy a minõség kb. arányosan maradjon.
Aldaryn
Nem tudom, feltûnt-e valakinek, de nagy kép renderelésénél Vray hajlamos NAGYON elszállni a renderidõvel, vagy én nem tudom, mi a gond.

A következõ tesztet végeztem el, mivel megint volt egy hete a rendergépemnek üresjáratban.:

A elenlegi puccos enteriõr 1000x562px mértben nemkevesebb mint 8 óra alatt készült el a maga viszonylag zajmentes mivoltában, tettem egy próbát 3000x1686-ban is, a hét eleén elindítva a render. A kép felülete az 1000px-es rendernek 9x-ese (3^2 ugyebár) jogosan lenne elvárható, hogy maxumum 9x annyi ideig (kb 56óra) renderelõdjön, sõõõt, talán keesebb ideig is, hiszen a 3x akkora képen jócskán akad olyan felület, ami nagyon homogén.
Ennek ellenére hazaérkezvén 55órás renderelés után a két 1/3-ada készült el, a maradékra pedig még 100(!) órát jósolt a renderelõ.
Minden bizonnya, ha 1000px-es csíkokban renderelem, akkor jócskán bennmaradok abban az elõre számolt 56 órában.
Eddig is tapasztaltam ilyet, de most ez elégggé meglepett.

Még mielõtt bárki szörnyülködne, hogy hülye vagyok 100 órát renderelni, annak mondom, hogy a rendergép erre a hétre kiasználatlanul átt volna a távollétemben, tehát jószerint csak a heti áramfogyasztásba került. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Én is adjak egyet? Lionnal még a menetstabilizálás mûködési elvét is kidolgoztuk anno egy-egy unalmasabb analízis elõadáson. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Félig használt gagyi ötletem felajánlom 10kannáért😊

ide vele 😉

Free
az a baj hogy nekem is van egy komplett ötletem a fejmebnen minden kitételnek megfelel. nagyon jó formaterv és mûködési elv minden ami kell komplett dokumentáció. csak nincs idõm lemodellezni 😞
Pedig jó lenne

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

így van. Sima Vray Disp.

Fontos, hogy Vray Disp., mert a sima maxos szerintem fele ilyen szépen nem mûködik.
Aldaryn
Szerintem sima displace, mert zizis az éle. Blur + noise multiply minden ilyen textúrának jót tesz...

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem én is elindulok. 😄 Van egy NAGYOn gagyi ötletem, még 2 éve rajzoltam, de hátha... 😛

per aspera ad astra

en elindulok rajta,
van egy gagyi otletem, aztan hatha 😄

Boba
Ronin, a toredezett talajt hogy csinaltad? Marhara tetszik, es regota szeretnek mar ilyet csinalni, de nem jon ossze!😊

"A pályázat célja egy olyan jövõbeli személyközlekedési (tehát nem tömegközlekedési) városi gépjármû bemutatása, amely frappáns megoldást kínál az elõzõ problémákra."

Pl. ló? Tudtommal volt már ilyen. Nem is .aszta szét a környezetet.
Csak hát nem tudott köré épülni a zsíros lóipar, meg a ló.lobby.lol

Free
ezen indúl valaki ?

Végre rájöttek

" A visszaéléseket elkerülendõ a közönségdíj szavazatai közé csak a kiírás pillanatában már regisztrált felhasználók szavazatai kerülnek beszámításra"

petesilver
THX! A kerék még nincs kész, csak be lett rakva az utósabb jelleg miatt, most még a kasztnin dolgozom.

Mission Impossible 2010: PRO Class

nekem a kereke kicsinek tunik, de egyebkent elegge jo..

petesilver
Csinálgatok játékba egy autót, a Magyar Clio Kupa Modhoz rFactor alá. Lowpoly autó, jelenleg itt tart, most jön a belseje. Aki kiváncsi rá, itt talál képeket róla: Proex Clio

Mission Impossible 2010: PRO Class

Malakai
Hihi.. 😄
Amúgy a kép amit csatolt hozzá: itt. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

behalok,
vray forum 😄

VrayBetaBabe wrote:

Check it out sun and sky:

"DOWNLOAD ANY VERSION OF VRAY HERE: www.51render.com:

😄

nezeggetm a vistat, poen, redqueen siman fut rajta.. Lehet megprobalom feltenni maxot is poenbol
Egyebkent nem nez k i rosszul, de sok az xp szerintem benne, azt hittem sokkal messzebb mennek 6 ev alatt.

kép lemaradt 😊

Még egyet csináltam unalomûzõnek. A causticot még nem sikerült rendesen megcsinálni. A bevilágításról egy HDRI gondoskodik. A textúrák egyszerûek. A földön van egy disp. map. Amit még nem sikerült megcsinálni, az az Aldaryn féle becsillanás. A kannára ahol a nap rásütne, ott jól mutatna egy becsillanás.
A Dof még nem az igazi, majd állítom azt is.
Palinko
bocsi,bocsi....
megvan 😄
Palinko
említ a könyv valami Gizmot... Ezt állítólag a Bend funkció alatt találnám.de mint ezt tudjátok nem találom,mert ott nincs 😄
Köcce. A Scene kicsit ismerõs lehet. 😊

Kb. az általad használt stúdió bevilágítás, beállítást alkalmaztam.
Aldaryn
Tök jó az a kis bokeh. :o)

per aspera ad astra

jaja, de szeretném még a Causticot is belõni. Nincs valami tipp, mert régi Vraynél ment, most meg nem nagyon 😞
Malakai
Ja, hogy üveg? Akkor meg fõleg shell kell. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nem belülrõl akarom nézni, hanem kintrõl akarom, hogy üregesnek tûnjön.

Mellesleg a jelenlegi Vray-ben a Caustic nálatok nem viselkedik furán? A régi Scene-ek amiken volt caustik, azok most renderrelve csúnyák. Caustic sehol és az üveg árnyékok túl erõsek. Nem értem mi lehet a baja. Caustic multipier értékét 50000 környékére rakva jelenik meg az effekt. Mi lehet ennek az oka?
Malakai
Hát ha csak simán belülrõl akarod nézni, akkor vray-nek jobb a modell szintû megoldás. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Shell jó volt, köszi!

Egyébként nem ez rémlett, hanem egy másik megoldás, de azt szerintem textúra szinten kellett állítani, magyarul a modellhez hozzá nem kell nyúlni.
ThomasGins
Vray sz*rik a flipre nem? 😊

Malakai
Csak a fény? Flip Normals? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Shell modifyt neki😊

Egy kérdés, hátha valaki tudja. Olyat szeretnék, hogy pl egy kancsó belsejét üregesre tenném, de nem a modellét, hanem csak a fénytörés legyen olyan, mintha üreges lenne a kanna. Régen találkoztam vele, de már az sem tudom merre keressem. 😞