3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
forma1-et nem tudjatok honnan lehetne online nezni?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
hahahahahahahahahah 😊
keves dolog van amiben hiszek..
\"So always look on the bright side of death\"
azt nem lehet maxban, azt cades szoftverekben keresd..
Bár én nem akarok túlságosan belemenni, inkább csak a képeimet szeretném ily módon megeffektezni. Ezek szerint ha nem találok más progit, kénytelen leszek a maxwellt felrakni. Azért köszi.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(jellemzõen három szelvényem egyetlen számát sem sikerült eltalálniuk.)
per aspera ad astra
A maxwellesek által implementált "glare" valami nagyon hasonlót csinál ahhoz, mint ami a "rthdribl"-ban megvalósításra került (ott is egy 2D-s képe történik az effetezés, mégpedig a framebuffer tartalmán. Az, hogy közben annak realtime 3d tartalma van, teljesen lényegtelen), viszont ez utóbbi szvsz sokkal profibb, a maxwelles glare elég babacipõ jelenleg. De még tipegni is nehézkes benne. Egy pozitívum, hogy képes a diffraktált fény diszperziójára is. De ennyi plusz, többi minusz.
per aspera ad astra
vegig probaltam az osszes billentyukombinaciot, tobbszor is...
nemtudom mi lehet a para...
na mindegy!
Koszonom nektek a segitseget!
De neked is koszonom a reagalast😊
Ha masnak meg van otlete szivesen fogadom😊
koszi!
Azert koszi, hogy reagatlal😉
amugy meg ennyi plusz infot el tudok mondani, hogyha polygont vagy vertex-et vagy ehez hasonlot akarok mozgatni, akkor mukodik a Move funkcio.
De amikor letrehozok mondjuk egy dobozt, akkor automatikusan a grid kozepere hozza letre es onnan mar a joisten sem tudja elmozditani...😞
Remelem, aki tudja mi lehet a nyomora, az jelzi, szeretnem folytatni a munkat, de igy nem lehet...
Koszi elore is!
Az lenne a problemam, hogy egyszeruen nem tudom elmozgatni az objektumaimat.
Vagyis nem mukodik a Move tool, a Rotate es a Scale megy.
Lehet, hogy valamivel kikapcsoltam a Move toolt. Hogyan kell visszakapcsolni?
Pliiz help!
Koszi elore is!
Ujedith
Van egy progi. Az a neve, hogy rthdribl. Ez egy HDRI nézegetõ progi, csak ez teljesen 3D-s. A középpontba elhelyez pár fénylõ golyót és köré a HDR képet. Tele van effektekkel. Nekem azok az effektek kellenének, csak sima kép készítéséhez.
Mindjárt meglesem ezt a HDRI Shopot.
Aldaryn ajánlott egyet, de ha jól értettem, akkor az a Maxwellben van. Olyan esetleg nincs ami különálló progi kifejezetten erre?
A következõ a szitu. Próbálgattam a textúrázást. A próba scene-ben van egy plane, minek adtam egy bizonyos színû matériát. Ezt szeretném koszolni. Így a diffuse mapnak adtam egy composite-ot, 2 mappal, ami a kétféle kosz lenne.
Mindkét map 1-1 mask. Eddig minden okés, tök jól meg is jelenik a felületen a két kosztextúra két különbözõ helyen. De mivel ezesetben sárról van szó, kéne egy kis bump is. De a masknál már csak map-ot, illetve maskot tudok megadni. Szóval a kérdés, ha még nem volt egyértelmû, hogy hogy kéne megcsinálni az elöbb vázolt dolgot úgy, hogy a két koszfolt (1-1 textúra) bumpmappal is rendelkezzen?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[O_O] (.)(.)
Földgömb

per aspera ad astra
Oryon
Ezért jobb ha forgatható médiumként prezentálják a modellt, mert akkor látható, hogy itt-ott hibás, de más kameraállásban pedig úgy jó... szal képként elég brrr 😞
Persze még mindig nem azt mondom, hogy így jó a küszöböm, csak, hogy a fotókon az eredeti is fura néhol... bezzeg élõben... 😄
Oryon