63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Itt egy összeattacholt mesh, flipelve: nem jó ....
De nálatok nem ilyen egyébként?
-
Thomas, te biztos tofd, mert ugy csináltad gondolom. ha a kannának adsz egy shell modifiert, akkor hogy tod megoldani h csak a belső részét jelöld ki? -
Ja...Nekem ! 
-
zenoka #36559 ment privi:D -
Az a baj, hogy valami gondja lehet a cuccnak, mert így , ebben az állapotában már az importnál lefagy :((( A kutyát nem érdekelné , max-ban egy kattintással vissza lehetne tükrözni, de sajna odáig nem jutok el :((
Az a fura , hogy néhányszor mikor megnéztem ezt a generátort gond nélkül működött, szal lehet valamit én állítottam el, de nem jövök rá mit .
Ebben ugy nem sok variácó lehet, max-ben meg megnéztem az összes export beállítást de nem találtam megoldást rá .
Thomas: próbáltam ugy is kiexportálni a max-ból , de nem jó ...ez valami anomália lehet nálam :)))) -
bocs:)
Lehet h egy darab mesh-é kellene konvertálni/atatcholni -
marcee #36556 Csináld meg a tükrözött, de visszaállított normálú geometriára a söröstyéneket, majd azokat a max-ba visszaimportálva tükrözd meg. Szerintem. -
ha a gömböt a szöveg mögé helyezed, és hátulról nézed a betüket és megcsinálod ezt a vmit akkor elvileg jó lesz xD :D -
Bakker .. Igaz , hogy kezdő vagyok, de nem hülye ! :)))))
A legelső alkalommal arra tenyereltem rá, de akkor sem jó ! Nem tükröződik vissza az eredeti max-os scene-hez képest . -
és ha megvan akkor hogyan tudom kijelölni?:D
(bocs a lámaságéret, elég kezdő vagyok)
Egyébként tök jó citrom materialt csináltam, véletlenül :D -
A képről virit h most van "kiforditva",ha nyomsz egy flip-et akkor lesz jó. -
Lehet az néhány ezred mm is ;) -
Én is erre gondoltam( de most télleg:D), mert túl vastagok a kannák azon a széttörős kannás NFR-en. -
OK! működik.
kösz mégegyszer! -
Nálam az csak "kifordítja " az objektumot, de nem fordul vissza oldalhelyesn :(((
Gondolom ez arra való, ha a belsejébe szeretném a borostyánt ... -
Az általad belinkelt képpel cska az a gond, hogy a normálok rossz irányba állnak. "Go normal with flip normal" -
Hááát..Én tennék rá Shell modosítót .De majd a tudósók megmondják, lehet van egyszerűbb megoldás is, mindenesetre így ki tudod jelölni kívül-belül , külön-külön . -
A borostyán cuccban? Az nem segít ....Az csak a szokásos normálvektor írányt fordítja meg ... -
Flip normal gomb? -
Szal erről lenne szó : Ezer dolgot megnéztem, de nem találok megoldást :
-
nekem is segíjtek? -
zenoka #36541 nem user preference hanem user reference:DDDDD -
zenoka #36540 Csak neked megneztem s asszem itt vegeztem ezzel a beszelgetessel!
3dsmax->Help->User preference->Keres->background s voala az elso talalat...
na inkabb megyem tmnt-zni:D:D -
én a keresőt használtam és nem találtam -
zenoka #36538 haat ujra leirom pedig joparan leirtuk mar kar hogy nem olvasol vissza mondjuk 1500 hozzaszolast (egesz forumhoz gondolom lusta vagy)
Az a furcsa hogy ugy kezdesz egy program tanulasat hogy ahhoz sem veszed a faradsagot hogyvegig olvasd a SUGOJAT a programmnak..vagy KERES a neten egy csomo tutorialt ami az alaptok kezd...
conkluzio:
hasznald a program beepitett tutorialjait van ilyen hogy get started meg egy szotart..tobbet tanulsz belole mint ha minden egyes izet megkerdezel...De ha erre nincs idod mert mar holnap az ILM nel akarsz dolgozni akkor hagyd a francba az egeszet keres mas hobbit hidd el jobban megeri...
Nagyon sok igen segitokesz ember van itt tenyleg..de tele a hocipojuk azzal hogy senki nem olvas vissza/ egy fuszalat nem akar keresztbe tenni azert hogy elore jusson a tanulmanyai soran..s hidd el ha olyat kerdeznel ami nem trivialis segitenenek..de igy nem fognak.
barati udv. -
LOL !
Bakker meg sem nézted őket !!! A 31-es gyakorlatban van szó róla, de a többi sem haszontalan . -
itt nincs szó a háttérkép beállításáról. -
http://www.onlineakademia.hu/course.php?id=10 -
amíg ezt legépelted azt is elmondhadtad volna hogy igen vagy nem :S
most kezdtem az egészet és nem akart sikerülni, nem találtam, megkérdeztem nem tom mi ebben a fura, elvégre ez egy fórum, oan furi hogy kérdezek? -
zenoka #36533 LOL:D
ugy latszik a piros betu az lathatatlanna tevo betu:DD
#36516: ugy tudod elethuve varazsolni hogy eloveszel szoget kalapacsot fureszt s neki esel...Free mesternel kerdezoskodj hogy megy a folyamat:D:D:D
#36531: probald ki...ajanlom a www.sztaki.hu-t s a wwww.webforditas.hu oldalakat:)) -
ha egy tárgyra multi sub objectet használok, akkor ugye ki kell jelölnöm azokat apolykat amelyiket meg akarom sorszámozni. egy tárgynak hogy tudom csak a belsejét kijelölni?
PL kanna belső és külső falát. -
Alt+B az jó? mert nehézkesen tok angolul(is) -
Te érted mit ír ? ;)
De amúgy tényleg lehet próbálgatni , mit ahogy valaki aláírásában van, nem okoz azonnali halált :))
Nekem is segíthetne valaki, még mindig fordítottan exportál ki *.obj. file-ba, már ezerszer megnéztem, de nem jövök rá miért :((((
Ha ez segít valamiért a texturákat is fordítottan feszíti rá alapból, UWV-ben kell helyreraknom ....)
Ha meg nem segít senki, telerakom a topikot Balázy Pali képpel ! ( Ez hatni szokott....
-
ja van, soory -
basszsu ez már megérne egy büntetőpontot :(
Hogy valaki ennyire ne vegye a fáradtságot hogy a beépített helpet megnézze :( -
má csak azt szeretném megtudakolni hol lehet beállítani hátteret, (képfájlt) -
MŰKÖDIK, KÖSZÖNÖM -
ahha köszi -
Time output: Active time segment: 0 to 100 = 0-tól 100-as képkockáig összefűzi videofileba (ha az van beállítva) . Vagy értelem szerűen ameddig akarod .... -
most asszem jó lessz de még nem tuti