3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Én ugy csinálom a poharat (ha forgástest) hogy spline/lathe modify. A folyadékot pedig a ugy hogy a poharat klónozom,és a pohár belsõ lesz a lé😊
De pohár és a cucc közötti távolság ne 0 legyen.

\"So always look on the bright side of death\"

hogy lehet megcsinalni, h egy poly felvegye egy edeny belso formajat? vizet szeretnek tolteni egy poharba...
ez nagyon kiraly
Aldaryn
:o) IKEA barátunk elég erõsen nyomatja ezt a vonalat is. Asztalostól is csak akkor jössz ki olcsón, ha nyersfa kell, és ha haver. :/ Legalább is ez az utóbbi két hét tapasztalata. Nagyon megkérik az árát. Nyersfát szabatsz, frnérozod odahaza, fested, lakkozod, szereled... és rengeteget spórolsz.

Jó lenne, ha nagyjából azonos FOV-al készülne a két kép, hogy csak a berendezéssel és színekkel is érzekltetni lehessen, menyire nyílik ki, pl. ha a padlót világosra cseréled. Hajrá!

per aspera ad astra

Az íróasztal még nincs megtervezve, de gondolom stílusban követni kéne ezt a szögletes design-t, ha már minden olyan. Amúgy azért döntöttem a szögletes formák mellett, mert ezeket egy asztalos könnyen, olcsón és viszonylag szépen meg tudja csinálni. Egy komolyabb ívesebb formát már nem tudnak olyan szépen, ráadásul érdekesebb fém és üveg alakzatokat sem lehet olcsón egyedibe csináltatni.
Ja amúgy a kanapé az ami adott, mert egyenlõre nem szeretném kidobni, mert teljesen korrekt állapotban van és pénzem sem lenne egy szépet venni.

A szoba jelenlegi állapota:

Szóval a szobámat tervezem bebútorozni rendesen. Összecsaptam valami látványtervet, hogy kb. mire is gondoltam. A kép minõsége most nem lényeg, csak a terv. Érdekelne a mûvészi véleményetek 😄

Még nincs teljesen kész és már egy két dolog ehhez a tervhez képest is változott, de ezek minimálisak. A radiátor elõtti takaró doboz pl. az új terben már egységes színû (világos fa), illetve a parketta sem ilyen lenne, hanem amit kapok a boltban. 😊 A lényeg, hogy ilyesmi világos színû legyen és lehet akár más osztással is, csak az iránya lesz még fontos, hogy merre rakom le (ahogy a képen is van).

oryon
Thx 😊
Bár a fényképen, amirõl csináltam, olyan amilyen nálam, kb-ra persze.

Oryon

Aldaryn
Nem diszkrét pontok a fotonok? Mármint, ha én írnék egy fotonvetõ algoritmust akkor ugye az interszekciókból egyértelmû 3D-s pontokat kapok, amiket aztán egy egyszerû transzformációval vaamilyen kamerasíkra vihetek. Én így gondolkodok.

per aspera ad astra

ja milyen zenoka?? hulye zenoka<#idiota> :

nyomtam egy english searchot

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

pl: a 36 dik oldaltol van par rajzocska a keresztmetszetre..
bme-pdf
otthon korulnezek hatha van nekem is valami a gepen.
ha meg nagyon van idod keres híd keresztmetszeti rajzokat. bar szerintem keves van sajnos belole a vilaghalon.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

oryon
Thx. Valós fotó alapján készült a környezet, de elküldhetnéd a leírást, tuti tanulnék belõle és akkor átalakítgatom.

Oryon

oryon
Jó Al, én feladom. Nem tudom kontrasztosabbá tenni, mint látszik.
Ez a barnítós hatás volt az utolsó kísérlet, hogy kiemelje a képet, de ahh... 😞

Oryon

oryon
Thx.
Fõleg a növényzetet kéne megoldani PS-ben, mert ez az opacity map-es dolog nem jött be igazán 😞
A kamera beállítás félig véletlen, félig tudatos 😊
A bokrot meg utólag vettem csak észre, szal majd ki lesz szedve 😄
VraySun volt, de mivel nem kezelte az opacity-s fákat rendesen, így maradt az alap direkt fény.

Oryon

ThomasGins
Ilyen melegben is fotonokat pattogtatni...😊

nem, a photon a racs meretevel egyezik meg, photon csak racs meretu lehet.

amirol te beszelsz az mar regathering, az mas
(a photonmap specifikus dolgok, (irradiance atlagolasa stb) terben zajlok szinten.) tehat erre sem alkalmas.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
😛 De a tényleges lerenerelése már per pixel lõtt sugarakkal történik. A ponthalmazt ugye rayracelve képezi le, és így lesz értelme annak is, hogy pixelenként.

Persze, egy foton a térben az egy darab végtelenül kicsi pont, és annak esélye, hogy egy végtelenül kicsi pontot egy véletlenszerûen kiválasztott metszõvel eltalálunk, az pontosan 0, dehát ez van. 😛 an némi "bias" hogy úgyszólván okoskodjak. hehe

...nade, nem okoskodnék itt, ha lenne gépem, amin elindul max... és tudnám nyomatni már élesben. 😄

per aspera ad astra

Free
az eléggé szar lehet. nálunk most a tetõtérben megy 4 5 ventillátor és így szinten tudjuk tartani a hõmérsékletet a szint most jelenleg 37 fok.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ui: na na kinel romlott el a legkondi ehhhhh nalunk az irodaba ehhh<#wilting><#help><#zavart2><#idiota><#rinya>

ezazezazezaz vegre ezt az egy hozzaszolast megertettem a ketotok beszelgetesebol!!!
<#taps><#taps>

oryon: nekem csak a "autopálya"szerkezettel van egy kis gondom nem ilyen a keresztmetszete hanem szekrenyes altalaban..kell rola kep/leiras? egyebkent a komp nekem tecc a kornyezet egy hangyanyit egysiku...de de kurva jo lesz ez ne hagyd abba<#worship>

nem logikus 😄 mert photonmapot nem erdekeli a pixel, a sugarak egyebkent sem a kamerabol mennek ki szoval ezert is baromi nehez lenne, arrol nem is beszelve hogy ugye nem arrol van szo ~ hogy egy (shading) pontbol veletlenszeru iranyokba lovoldozunk, es megnezzuk az atlagot..
Hanem a fenyforassokbol szorjuk meg a jelenetet, es a photonok pattogva toltik fel a scenet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dichter
Nekem tetszik, csak olyan, mintha egy darab szélvédõ, és ablak nem lenne rajta.

Aldaryn
Hmmm... ennél laposabb már nem is lehetne. Jesszusom. A kép midtone-tól fehérig tartománya szinte üres!!!

per aspera ad astra

Aldaryn
Ezt értem, csak mégis... 😛 alahogy, az kellene, hogy amikor egy adott pixelhez ér, akkor ne interpoláljon semennyi fotont. Vagy ez egyszerûen elintázhetõ a "Max photons = 1" -al? (logikusnak az lenne...) De nekem így is volt, hogy területnyi fotont kapta, nem pixelnyit. Max fotons=1 search radius vagy mi meg 0? 😄 Ezt még nem próbáltam, de valami ilyesmi kellene.

Szeretnék amolyan WinOSI féle renderelgetõs scriptet írni. PPT melett egy jó alternatíva lenne nekem bizonyos szituációk lekezeléséhez.

per aspera ad astra

ThomasGins
Most nézem tök jó szimetrikus az egész,arréb ne guritsd a kocsit innen!😊
Ez tudatos vagy random lett ilyen?

ThomasGins
Gyááá😊
Szép lett! PS-ben mit akarsz még vele csinálni? A beton részek nagyon tetszenek,de a fák kicsit nekem furcsák,de nem tudom miért😊A fény vraysun?
Az a bokor mit kerese a kocsi mögött?😛

oryon
Kigurítottam a stúdióból. Még van vele meló, a carpaint-shadert ki akarom cserélni, kicsit jobban láthatóvá tenni, PS utómunka, stb. de lassan már tényleg befejezném
Kb. 2 órás rendertime, erõs irr. optimalizációval (kisebb felbontásban mentett irr. map újra felhasználásával).

Wip - (My destiny)

Oryon

nem, mert a terben haladva x terulet vagy kisebb vagy nagyobb lesz.

Aldaryn
Hmm... vajon rá lehet venni VRay-t, hogy fotonszórásnál a search distance mindig 1px legyen?

per aspera ad astra

Dichter
<#eljen>

piktor
Nekem nemrég volt ilyesmi problémám és az volt a probléma, hogy túl "kicsiben" dolgoztam (ez az alap gridhez képest is érezhetõ volt, de nem gondoltam, hogy baj lesz). Felnagyítottam a jelenetet a 100-szorosára és megoldódott. A hiba egyébként nekem is VRay alatt jött ki.

Free
Ez engem is érdekelne mivel lehet megoldani max alatt

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Dichter
Mostanra sikerült megoldanom, de tényleg valami hasonló lehetett a hiba. Egyébként nemcsak Vray-ben jött elõ a hiba, hanem a default scanline rendererben is. Újraalkottam a polykat, és kicsit széjjelebbhúztam egymástól a széleket, és most jó. De köszi szépen 😊

Papirzacsi
Nos nem vagyok renderguru, de még csak render se. De ötletem az lenne ,hogy az egymásnak háttal lévõ poligonok túlságosan közel vannak egymáshoz, és ezért nem tud kölönbséget tenni közöttük, ettõl feketedik. V-raynél sok ilyet láttam már saját hibából. :-)
Erre vagy ilyesmire gondolok.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

oryon
Sziasztok,
Lenne egy kis gondom: Fû generálása hatalmas területre.
Erre kellene valami megoldás, mert a VrayFur kiakad a felénél.
Ornatrix nagy tömegnél detto. 😞
Vray-el legyen renderelhetõ v. esetleg kompozítos ötlet se lenne rossz.

Oryon

Dichter
Viszont valami renderguru segíthetne ebben az érdekes hibában. Ugyanaz a kép, ugyanazokkal a beállításokkal, materialokkal, csak a fényforrás változik. Max 8, scanline renderer, de vrayben ugyanez a szitu.

Skylight (Light tracer):

Omni:

Világítás nélkül:

Dichter
Köszi, közben valahogy visszavarázsoltam.

nem egeszen ertek valamit. Hogy jelenik meg a direct light a kepeken? Nem csak a first/second bounce-t latjuk? Hiszen az verodik vissza a targyakrol a szemunkbe nem? Vagyis miert sotetebb joval a kep, ha a show gi only-t kapcsolom be? Ha pl. nezem az asztalt (tehat nem a lampaba), akkor a visszaveoro fenyt latom csak.. hogy is van ez?
Segítsetek plz!
Hülyére kerestem már az Okino Polytrans-for-max plugint, de nem találom sehol, csak az eredeti oldalon a demo-t és a teljest 350 dollárért Oo *caugh-caugh*
Valaki légyszi segítsen, küldje el nekem vagy linket vagy [email protected].
thx.kösz.
Nekem is volt, hogy a vertexeket jelölõ pontok eltüntek a modelrõl, csak én nem tudtam visszahozni. de...
Amikor végre hajottam rajta egy boolen parancsot és aztán convert to> editable mesh, akkor visszajött. Remélem müxim így
Dichter
Sziasztok. Valahogy kikapcsoltam a vertexeket minden wievportban. Hogy lehet visszahozni õket? Idegesítõ egy ilyen kis apróságon elakadni. Kerestem google-ben is.

Lazarus
Hátha érdekel valaki mást is 😊

Hi!

If i will pay the 13.5$ payment, and then cancel my account, ill loose the accessability instantly, or only 30day later?

Ill can access to all of the pictures with that minimal subscription?

Thanks, and sorry for bad english

a hungarian gamedeveloper 😊

Válasz

Hello Lazarus,

When you cancel your membership, your account will be active till 30 day period will endJ.

For 13.50/month you will have access to whole database, except the premium content.

I would like comment, if you have a company, or would you like to use our textures for company purposes (you can work for them, please buy the Corporate membership.

Feel free to contact me with your question.

Have a great day! 😊

Richard

youth
Hali!

Lehet v-rayes animot flashbe kirenderelni? Gondolom akkor jóval kisebb lesz a mérete nem? nameg webre kéne...

Youth

repvez
A másikban talán sokak által várt dolog találhato.
Free
köcce. megoldottam másképp .. valahoyg úgy ahogy régen :c)
Eszembejutott hogyan csináltam :d

youth
Hopp, boccs. Fele ennyiért kapod meg ha freelancer vagy hobby 3ds vagy.

Youth

youth
Én ezt néztem:

$95 - 90 day single membership (access to ZIP files for easy download)

Az olyan 20 ropi kb

Youth

Lazarus
vagy ez csak a regisztráció ára és rá kell fizetni még 3 hónapot hogy el tudjam érni a képeket?
Lazarus
13.50 USD = 3,030.88 HUF

Ebben a befizetési módban van valami megszorítás?
youth
Hali!

1-2 éve páran összeálltunk és befizettük azt a 20 ezret vagy mennyit, azóta vagy 10x annyi kép van fenn, ugyanannyiért.
Nos ha van 20 ezred rá, simán megéri, 3 hónap alatt meg le lehet rántani az egészet.

Modellezéshez mondjuk élõ modellt mindig jobb nézni, dehát ezek a fotók is jók ahhoz, hogy felépítsd kábéra a testet, aztán tanulmányozhatod magad vagy valami családtagot merre is megy az az izom vagy mennyire zsíros ez a rész stb...

Low polyhoz meg tökéletes. Igaz a fotók majd 8 megapixelesek, de elég fos a JPG tömörítésük. De low poly texúrákhoz bõven jó.

Viszont profibb képekhez ez nem elég, ahhoz már jobb ha beszerzel egy jobb gépet, aztán fotózol, mint Kisbe:
kép1
kép2
Mondjuk más kérdés, hogy a fotókat miután összevágta, festegetett rajta még ezt-azt, csillanásokat levenni, stb...

Vagy ha csak modellezéshez kell, akkor tényleg jó, de akkor feküdj rá az anatómiára ne csak szembõl meg oldalról tegyél be egy-egy képet...

Youth