3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Matte/shadow shader kell neked oda.

per aspera ad astra

scorpeeon
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy csináltam 1 autót, és PNG-be mentem (úgy, hogy a háttér átlátszó legyen) eddig minden rendben, csak azt is meg akarom csinálni, hogy alatta egy kis tányérszerûségen tükrözõdjön (eddig is minden oké) de úgy akarom, hogy maga a tányér ne legyen benne a képbe (átlátszó legyen), csak a kocsi és a tükörképe látszódjon, a többi átlátszó legyen a PNG-ben, van erre vmi trükk, vagy marad a photoshop?

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
kipróbáltam ezt a human generatort, egészen jó, arcgenerálót hol találok? (mi a neve?)

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

ThomasGins
Az alap hair and fur tud olyat hogy a kijelölt polykra rakja a szõrt,és csomós szört is,de azt be kell fésülni.Názd meg a hair helpjét,az vhol külön van,és mintha nem a help könyvtárban lenne.

\"So always look on the bright side of death\"

ket kerdesem lenne:
1, a vrayfur-ral lehet-e olyan szort, aminek a vegei (nem a tove) csomokban osszernek?
2, sima hair and fur-rel (ill. vrayfur eseten), hogy lehet azt megcsinalni, h egy mesh-nek csak az adott poligonjaibol nojjon ki szor? mintha probaltam volna kijelolni a face-eket es alkalmazni a fur-t, de az egesz beszorosodott (ha nem csal emlekezetem)
koszi
Aldaryn
ha lenne gépem, amin a max elindul, mutatnék. 😞 Fene egye meg. KEdves család meg gondoskodott róla, hogy ezen a héten nulla szabadidõm legyen utánajárni. Vagy netezni, vagy .... hagyjuk.

per aspera ad astra

na valoban a pohar volt, nekem vastagabb az alja, pont ott, ahol a le joval atlatszobb, es emiatt valahogy nem jott letre a caustic. kiprobaltam a silabuszhoz mellekelt uveget es lotyit, es ugy tok jo...
koszi az otleteket is
epp ezt probalgatom, de a 12.es pontnal levo dolgot egyszeruen nem tudom osszehozni... :[ nem jelenik meg a foldon a voroses elszinezodes
bar igaz, h sajat uveggel csinalom, lehet, h a falvastagsaga miatt?
aversis liquid
and glass

Free
szép csak nem gyors ez személyes tapasztalat a legjobb a direkt és vray light együtt akkor szép is gyors is és mindenki örûl mert különben csak õrûl :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

montressor által megadott weblapon ha jól látom Vray Light-ot használtak és szerintem egész szép lett a végeredmény.
ThomasGins
Akkor muti😊

Aldaryn
Vraylighttal is lehet szépet. 😛

per aspera ad astra

erdekes en itt ugy olvastam, h ahhoz kell az affect shadow opcio es az fake jelegu lesz (fizikailag nem tokely)..
aversis
ThomasGins
Causticot csak direct fénnyel tudsz csinálni,mármint szépet.Vraylightot csak rásegiteni.Próbálgasd gi nélkül belõni ugy gyorsabb.
Itt van több info www.vray.info 😊

causticot-probalnek elocsiholni, de nem igazan akar sikerulni a megvilagitas:
az a bajom, a kepen egeszen kozel kell tolnom a fenyforrast, h megjelenjen a voroses arnyek, ha tavolabb tolom, akkor meg ugye a fenyerot kell feltenni, de nem tudom olyan nagyra, h megjelenjen a voroske, es ne legyen beegett a feny a talajon... pliiz help, hogyan kene ezt csinalni?
vraylight a fenyforras, gi bekapcsolva...
ThomasGins
Muti képet😊Csinálj egy screent maxrol

vraylight-nal van nyil, de gyakorlatilag hiaba forgatom, ugyanugy vilagitja meg a feluletet... miert?
ha kell akkor kezd inkabb a sugo tutorialjaival kezdesnek az a 20-25 darab vagy mennyi tok jo lesz hidd el s az alapnal kezdi. halal felesleges baszom bonoylult dolgokkal kezdeni mert ha majd ott leszel hogy magadtol akarsz egy lowpoly csilagharcost krealni fingod nincs hova kell nyulni mert csak azt tudod hogy ebe meg ebbe a tutorban melyik gomb utan melyiket kell nyomni...
egyebkent nem a lama kerdesektol van ki a fasz hanem attol hogy olyan kerdeseket tesznek fel emberkek amit egy kis energia belefecolesevel meg lehetne tudni.
uff

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lol, azért kösz...

1. igen, kell
2. Nem haver csinálta, hanem a scifi3d.com-ról van
3. F1 billentyû? ok, most már tudom, hol van a súgó...

Hát, inkább nem teszek fel kérdést, mert még megutáltok a láma kérdések miatt! 😄

(egyébként csak annyit sikerült gyorsítani, hogy 2 perc egy frame, de alegkisebb felbontásban! 😞 )

ehe
gnagy segitek:
3 dolog lehetseges:
ad 1 letorlod a 3dsmaxot a geprol leulsz gondolkodni hogy akarod e ezt te igazan s dontesz...ha ugy dontesz hogy igen akkor ujrainstall
ad 2 szolsz a osztalytarsnak/havernak akinek ki akarod rederelni hogy allitsa at a scene-t hogy csak renderelned kelljen
ad 3 eloveszel egy szotart, megnyomod a 3dsmaxban az F1 billentyut s ott lehet ilyen alap dolgokat keresni vagy a keresoben

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Kibaszott Nagy GOOGLE az a polygon..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Milyen felbontást ajánlasz?
Hogy lehet rontani a minõségén?

Egyébként, amikor egy sima 3ds modelt mozgattam 800 képkockán, akkor gyors volt...
Mi az a renderfarm?

Mi az a polygon szám?

(bocsi a láma kérdésekért 😊 )
Lazarus
Hmm... csak úgy tudod felgyorsítani ha rontasz a minõségén.
A fényforrások elég sok erõforrást zabálnak, fõleg ha árnyékot is vetnek. Esetleg csökkentsd a felbontást, a spéci renderelõ algoritmusok is lassítnak
Egy renderfarm pl.
Vagy izmosabb gép.
Polygonszám?
Sziasztok!

Van egy olyan gondom, hogy megnyitok egy max filet, mozgatok benne dolgokat.
De renderelésnél 1 framet 5 percig csinál és 1000 frame van ebben az animációban...

Mi lehet a probléma? Hogy lehetne felgyorsítani? Fontos lenne, mert ez így borzasztó!

Köszi elõre is a választ!
Itt volt a fórumon (#28420) egy link
Makehuman
meg hát pl. van a poser.
Zsolo007
Vannak embergenerálók? 😊 Hol? Nevet pls 😊. Arcgenerálóm van...már csak testet kéne csinálnom a fejekhez 😛

kuci06
sziasztok!
Valaki tud adni egy scx plugint max 8-hoz?

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

ThomasGins
Nekem bejön.
Látom csipõre is gyurt😊
Szembõl és oldalrol még egy kép?😊

Lazarus
Vállak lejebb, mellkas szélesebb
"Mé nem használsz vmi embergenárót?😛"
Tiltják az elveim <#buck>
ThomasGins
Nem biztos h igazam van😊
Én egy kicsit lejjebb és elõrébb hoznám a vállait,ebben a pózban sztem összeérnének hátul a lapockái.Vagy a kép csalóka ebbõl a szögbõl.
Mé nem használsz vmi embergenárót?😛

Lazarus
Köszi 😊
Akkor a vállain még javítok
ThomasGins
Nekem a vállai furik kicsit,tul vizszintes.De jó lettnagyon.

szerintem popec
Aldaryn
😊 Smirgli... meg sok passzintgatás, meg egy nagyon jó minõségû vízszint hátlapja. 😊

per aspera ad astra

Lazarus
Férfi karakter gémhez

Szerintetek mit kéne változtatni rajta?
Az lapok illesztését mivel tünteted el?
igen, koszi, most olvasgatom, h az a jo, ha a folyadek a pohar falaban van, es a teteje, ahol adhezios ero van, meg atmetszi a pohar belso feluletet...
az a bajom, h egy szurke csik marad nem tudom miert ill. ez jo-e, majd otthon megfigyelem a narancslevet...
Aldaryn
Nomeg, baromi jó érzés saját bútort saját kezüleg összerakni... 😊 Tervek megvannak szépen cad-ban, aztán uzsgyi

per aspera ad astra

Aldaryn
Attól függ, milyen vastag. Meg emgéri táblára venni, ami nagyjából olyan 1,5x15m (2,25m2). 4mm-es táblát vettünk nemrég 4900-ért. De ez vidéken volt, és állítólag nagyon jó ár volt érte. A borítás gyakorlatilag alig változtat az áron. (mahagóni, fenyõ, egyre megy) Viszont az kétségtelen, hogy jobb, mint a fólia. 😛

Egy nagy ágyat burkoltunk ilyennel, két tábla elég is volt hozzá, kis lambériaszegekkel nyom nélkül felrakható.Mondjuk, pluszban ragasztva is lett.

per aspera ad astra

Egyébként mibe fájhat 1 négyzetméter igazi fa furnér? Mert gondolom van még az a megoldás is, amikor valami fa mintázatú akármit ragasztanak a bútorra, de a fához nem sok köze van.
ThomasGins
Én ugy is szoktam,hogy nagykerben összevágatom,leélfóliáztatom és otthon összefurkálom.De az asztalosismerõs az igazi😊

Aldaryn
😊 Jómunkásember asztalos ismerõs kell, aki a nagyob darabokat méretreszabja neked, meg illesztéseket, csapolásokat, és hasonló, célszerszám nélkül nehezen kivitelezhetõ dolgokat vagdos neked. Aztán, hadd szóljon.

Amúgy IKEA-ban tényleg aranyárban mérik egyes bútorokat. Egyesek meg röhelyesen olcsók. Majdhogynem, nyersanyagként sem kapod meg annyiért.

per aspera ad astra

Papirzacsi
Napok óta nem nyúltam a maxhoz, úgyhogy gyorsan rögtönöznöm kellett unalmamban vmit. Nézzétek el hogy szar a világítás meg minden. :-D
teáskancsó

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Van egy ismerõsöm, ahol nagyon baró bútorok vannak, de ezt a berendezést õ kb. 1 millió körül tudná beszerezni. Viszont elény, hogy onnan bármit veszek, az "mestermunka".
Múltkor voltam az Ikeában. Az egy sz*r! Alig volt 1-2 normális bútor és azok is arany árban voltak. Hasonló bútorok voltak, mint amit rajzoltam, de az összes valahol el volt cseszve és formailag sem voltak korrektek.
Aldaryn
Mivel energiát õrzõrugó is van a rendszerben, amit ESETLEG cloth-al megoldhatsz, így kicsit necces a dolog. Szerintem elõbb keyframeled kézzel, minthogy vacakolsza reaktor beállításával.

per aspera ad astra

Lazarus
Szerintetek el lehetne sütni úgy egy pisztojt, hogy kizárólag a max fizikájára hagyatkozom néhány scriptel megspékelve? 😊

Ha az elsütõbillentyût egy másik test benyomja, akkor a "kakas" elõreugrik és ha érnti a hüvely végét egy nagy wind force keletkezik benne, ami kiröpíti a golyót.