63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nemrég találkoztam egy V-ray-es tutorral, melyben pont arra adtak választ, hogy miként lehet beállítani egy tárgynak azt, hogy ne vegye át a környezete szinét. Ha jól emlékezek, akkoz ez a v-ray OverrideMtl materiallal oldották meg. -
tomi555 #36881 Ok. Köszi. Most egy reinstall után kipróbáltam és forgatni én is tudom, 40-60 fps-el de mikor elindítom a rendert ezt a hibaüzenetet írja ki:
ha ok-t nyomok nem lép ki de nem reagál semmire. Van valami a V-ray System-nél amit érdemes átállítani ennyi polynál?
Előre is köszi és bocs a láma kérdésekért:), megpróbálom majd kipróbálni másik gépen. -
Jó lett, talán a mozdulat vége felé kicsit totyogosra sikerült, de persze én még ilyent sem tudok, szal nem kritizálok :) -
nenad #36879 jo otlet, az is lehet! -
A körvönal sztem lehetett bitmap blur miatt is nem?
Beleszólok én is, csak h teljes legyen a képzavar:) -
nenad #36877 ugy csinald meg hogy mindenhol legyen vagy fekete vagy feher..
mert igy vagy ugy tesselalja a feluletet.
-
első mondat után kérdőjel! (?) -
Az a water level, vagy az amount alatt is van vmi érték. (vray dispnél)
Nekem ezzel kaocsolatban olyan gondom volt, hogy pl. egy heinekenes logót akartam kidomborítani 1 pohár falábúl. egy fehér téglalapon volt a fekete logó. Ezt mappoltam rá a pohárra. A fekete részt ki is tolta, de valamit a fehérrel is kezdett, mert látszódott a fehér téglalap körvanala is a pohár falán. Akkor fogtam, és uvw mappal az összes face-t is betoltam a téglalap fehér részébe valahova. De biztos van olyan szitu, h nem ilyen egyszerű megoldani ezt. -
Dispnél általában van egy érték, amivel lehet tologatni a normálok mentén az egészet (alap maxos dispnél, vagy vrayes dispnél is, de eszvéesz máshol is)... -
kiprbolálo,kösz -
Nem max9 hanem 8, es egy sima OBJ amit Zbrushbol hoztam be, de az 1.6 milla poly volt, es kb 8-10 fps-el meg forgatni is tudtam az objectet. Vray minden gond nelkul lehuzta.
Frenkie: renderere valogatja, hogy mi az "arany kozep ut" de altalaban a szurke. Bar rendermannal es MR-nel (legalabbis az XSI-s es a MAya-s MR-nel) ez ugy van, hogy a fekete marad ahol van, es a feher ugrik kialapbol, de egy alpha gain es alpha offset segitsegevel lehet a feketeket beljebb nyomni. (elerni azt, hogy a szurke maradjon ott, ahol maradnia kell) -
tomi555 #36871 Sziasztok! Egy tutorial alapján csinál(gat)ok egy autót és már kezd alakulni. Szerettem volna csinálni róla 1-2 rendert de talán kicsit eltúloztam a meshsmoost és 1.5 milló poly lett az eredmény:) Ez nem igazán tetszett a max 9-nek, többször kifagyott még render előtt és ha addig el is juttottam ahogy elindult kihalt. Azt szeretném kérdezni hogy ez "normális" ekkora polyszámnál vagy nálam nem ok valami? -
Thomas zsír lett nagyon!
laccoo, ez a disp. dolog engem is érdekel, de lusta vagyok most tesztelgetni, majd erősítsd már meg, h tényleg a "feles" szürke az arany közép út. -
Hál' elmúlt?! Elővenni, leporolni, alkotni! MOST! -
Köszi!
Régen szerettem volna animációkkal foglalkozni,de hálisten elmult.:)
Ez a 80 frame is elég idegölő volt nekem:) -
WOW! Ez nagyon plasztikus lett vazze, ez simán elmehetne bármelyik animációs filmbe.
Gratula!
És vazz, a kocka vissza is billen... vááá. :D -
putyi #36866 nagyon jó a mozgás -
zenoka #36865 Ted jelenetbe pl egy komod tetejere ala valami textil s a falra hatterbe egy festmeny:D -
4D #36864 Lol.Ez jó.
Benne van a lényeg: Mindig jön egy újabb hétfő... -
:)) az igazsag az, hogy ezek muanyag gagyi napraforgok, :) ha lesz idom csinalok egy kozelebbi kepet is, azon latszodni fog jobban, hogy muanyag de van a napraforgo kozepen fur ami innen szinten nem igazan latszik, meg meg valami kellene a jelenetbe de nem tudom mi ha van otletetek mivel bolonditsak meg rajta akkor ne kimeljetek:)
Thomas a pirosodast a render menuben a refraction kikapcsolasaval oldottam meg ( ha ez megoldasnak mondhato) kikapcsoltam es jo lett:))
Mellesleg naggyon allat a kockagorgeto embered profi! -
zenoka #36862 nagoyn komoly..ez jellemzi a hetem:D -
-
marcee #36860 Az offolás még rendben van, de a bőr- és nemibeteg gondozással kapcsolatos témáktól felfordul a gyomrom! :P -
Hogy oldottad meg a pirosodásgátlást?:) -
Jópofa!
Kockaipse vége,1.2Mb swf -
zenoka #36857 nagyon tetsz:D meg latszik hogy tobb fenyforas van igy a napraforgok tobb iranyba forognak:DDD -
4D #36856 De hangulatos lett. -
4D #36855 Még extrudálás előtt-Chamfer 0.1. -
Nahh egyenlore eddig jutottam NFR :)
A kocka emelgeto csavo nagyon asz
-
egy olyan kérdésem lenne, hogyha vmilyen tárgynak adok turbo smoothot, hogyan tudom megcsinálni hogy annak egy kiextrudált része ne kapjon?
ID-kel?
vagy hogyan? -
Free, iaro most nálam elérhető, viszont feltölteni, vagy üzenőben hozzászólni nem tudok... -
Lángelme #36851 Hy all! Ha valaki megtalálta esetleg a 3d studio max 7 bible magyar verzióját, (mármint torrent fájlban) akkor az szóljon már. Igen csöves vagyok, nincs pénzem rá. :((((((( Sajnos.
-
Ez a kedd lesz? :D
Amúgy a mai hétfő(m) tényleg olyan volt mint ahogy azt ábrázoltad :D -
Ne még egy,aztán leállok megint egy pár hónapra ezzel:)
-
Kockapasi preview 300kb/rar/avi
Reggelre render is elvileg.Nem mintha fontos lenne:D -
Jó, a fene sem emlékszik milyen mértékegységeket tologatok :)))))))Nem vagyok én májer....:)))) -
Akkor talán helyben vagyunk : ha olyan részt akarok ami a helyén marad a legvilágosabbat fehérre, a legsötétebbet meg feketére festem, a közepét a már kitárgyalt 50%-os szürkére ...
Bár ennek tényleg csak elméleti jelentősége van . -
Nincs százalék egyiknél se! Bumpnál se % az, dispnél pedig system unit! -
Jó, ezt értem :)))) Csak pusztán a működési elv érdekelne :))))
Boba: asszem az RGB : 128,128,128 , #808080 szürkére gondolsz ... És ez 50%-ra állított bump v displace értéknél lehet igaz ? Mármint hogy az a helyén marad .... -
Dispnél állítható a középpont.
Bumpnál nem, fix érték sincs szerintem, mivel mindig a legvilágosabb és a legsötétebb érték fügvénye. Erre azért nem nagyon van szükség, csak akkor ugye, hogyha különböző mat id-k vannak egy egybefüggő felületen és egyiken van bump, máshol meg nincs...