63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Wizard77 #36962 el kell inditani a vray-hez a vray license server-t?
mert amit feltettem vray 1.50 RC3 ott ilyen is van, bár nem sokmindent csinál.
Neked az alap vray van fenn vagy tettél te is fel valamilyet? -
Minden bizonnyal a VRay-el van valami gáz. -
Wizard77 #36960 igen, fogalmam sincs mi lehet.
Itt a melóhelyen is ezt csinálja és otthon is......
Max 8. -
HEjha, ez akkor viszont gáz. Ott valami gond van, nem is kicsi. A fura az, hogy elvileg betöltődni betöltődik a cucc... :| -
Ha kell,akkor úgyis használni fog. Ha belefér a fizikaiba, akkor meg nem. A memóriakezelést az oprendszered végzi. -
tomi555 #36957 Azt be lehet valahol állítani hogy használjon virtuális memóriát? Mert láttam hogy kisebb képeknél mikor renderel ott van a renderablakban a valós és a virtuális memóriahasználat de 1GB körül már nincs mellette virtuális. -
Wizard77 #36956 an error has occurred and the application will now close -
Wizard77 #36955 an error occurred and the application will now close. -
És mi az a hibaüzenet, amivel leáll? -
Wizard77 #36953 hogyha az assign render-nél kell, akkor nekem ott nem mükszik mert mikor kiválasztom a vray-t hibaüzenettel leáll a progi.
Vray 1.5 RC3 van fenn, továbbá a progi 3-as service pack-el -
Mond, kedves Wizard, láttad-e szép, hatalmas pirosbetűs... á hagyjuk. :|
F10 , legörget legaljára, Assign Renderer box kinyit, Production helyére VRay beügyesked. -
Wizard77 #36951 azt pontosan hogy is csinálom?
:-D
thx -
Tedd be renderelőnek VRay-t máris nemlesz incompatible. -
Wizard77 #36949 Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.Még kezdő maxos vagyok és elakadtam kicsit.
Nem tudom előcsalogatni a vraymtl-t, az incompatible elemek között látszik, de persze értelemszerűen igy nem müködik.
Kérem valaki segítsen ez ügyben.
THX
Wizard -
:)))
Lassan tojás rendereknek is eljő az ideje:) -
Sitnyikk #36947 inkább www.cgh.hu :)
CGH Magazin (Computer Graphic Hungary) -
putyi #36946 érdeklődve várjuk!
remélem a www.d22.hu lesz a címe -
Sitnyikk #36945 Hát csak azért nincs, mert így is marha nagy munkánk van benne, és Maya-s embert nem sikerült beszervezni :) -
Irgum burgum, Maya miert nincsen!
(
)
-
Sitnyikk #36943 Blender, Photoshop, későbbiekben ZBrush, na meg interjúk, hírek, ilyesmi :) megpróbálok majd még cinemázós cikkírót is keresni :) -
Jogos,vraynél is lehet állitani,default scenline-nál nem tudom állitható-e.
Sitnyikk, Maxon kivűl mi lesz még?
-
Vagyis renderprogi válogatja, pl azthiszem fR ugyanott szereti, persze fRnek meg lehet adni egy értéket, ami megmondja, hogy a kívülről érkező fény min hányadiknak halad át. -
Várjuk (remélem beszélhetek királyi többesben) szeretettel! -
Sitnyikk #36939 Sziasztok!
Vadiúj magyar grafikai online magazin indul hétvégén!
Témáink között szerepel a 3D Studio Max is, ezért gondoltam, hogy szólok Nektek, maxosoknak is! :)
További információkat megtudhattok tőlem, valamint szombaton, itt a fórumban! ;) -
Csészék, poharak legtöbbször forgástestek,szoval spline-lathe modify,ha kész a pohár ugyanebből a vonalol tudod a legjobban megcsinálni a folyadékot,figyelj a meniszkuszra (hehe),aztán lathe erre is, majd 1%-kal ved nagyobbra a folyadékot,mert ha ugyanazon a ponton van a pohár és a lötty széle akkor nem birják a render progik.
Bonyolultabb pohárnál marad az hogy kijelölöd a belsejét a begrének és detacholod. Booleant csak a legvégső esetbe és csak primitiv formákhoz...:) -
Lemodellztem újból, szépen connect-elgetve mindent, szal ez megoldva...
Viszont továbra sincs halvány lövésem sem, hogy egy csészét miként töltsek meg anyaggal .... Bolean? Az elég gáz, és egy bonyolultabb formánál már az sem olyan egyszerű, mert kívül is marad anyag ....Csak tőszavakban írjátok
, aztán majd utána nézek, pls.... -
tomi555 #36936 Kipróbáltam, és scanline lerenderelte de Mental Ray -nél kiírja hogy kifogyott a memóból és ki fog lépni, akarok-e menteni. 2GB memória van a gépemben és feladatkezelő szerint olyan 1.2-1.4 et használ a max. -
Valami memoria hibat jelez... a beepitett scanline vagy MentalRay letudja huzni a jelenetet? -
tomi555 #36934 Köszi a tippet de sajnos nem jött be. Próbáltam már openGL-el is, felraktam SP1-et, újraraktam maxot, vrayt is, másik vray-el is próbáltam.Kipróbáltam laptopon is de ugyan ez az üzenet mikor elkezd renderelni. -
Nem vagyok nagy animator guru, de nemigazan lattam benne a C-ket es a forditott C-ket... vagyis a C iven valo mozgasokat. Azt probald meg javitani, esetleg egy icivel tobb dinamikat bele (olyasmire gondolok, hogy eloszor a mozgas "felkeszul" majd meglendul, a vegen pedig belassul... ease-in ease-out neven talalod meg neten a dolgot), es akkor tok hangulatos lehet ez a par masodperc is!
Hajra, kezdesnek mindenkepp franko. -
Mert nem akartam sokáig renderelni, köszi akkor ezekszerint érdemes folytatni :) -
Ha van egy több objektből álló tömböm, mivel tudom eltávolítani az egymásba lévő részeket pl. ha átlátzsó lesz később a tárgy ? Mit nézek át ? -
zenoka #36930 Erdekes hogy nem latszodtak a vegen a targyak arnyekai...nem lett rossz. -
Életem első animációs próbálkozása (Quicktimeal nem fog menni)
link -
soft selectionnel kijelölöd a zászló szövetét úgyhogy a rúdhoz közeli vertexekhez már ne hasson, aztán rányomsz egy noise mapet (vagy wave ami tetszik) és úgy animálod hogy a noisemapet eltolod a rúdtól, így olyan lesz mintha lobogna a szélben. Vagy cloth, de szerintem ez egyszerűbb -
bencsab #36927 ruhaszimulációval -
wave modify? -
Valaki tudna adni egy jó ötletet hogy hogyan csináljak meg egy zászlónak a lobogását?:) -
mert a saját élete unalmas szűrke és hétköznapi számára ezért a szürkeségbe egy játék vagy egy másik ember életének megtekintése hoz izgalmakat és máris van min gondolkodni és van miről beszélni.
AL:
Azért mert a normál RTFM felett meg GOOGLI felett elsiklik az emberek többsége mert mindenhol ki van írva. ez olyan mint a programoknál a job sarokban lévő Help rész. már annyit látták, hogy észre sem veszik. ez a tipikusan nem látják a FÁtól az erdőt :c)))
-
Van, akinek nincs saját élete.... :D