3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Nosza, egy vérszegény teszt

rohadt sokáig renderelõdött, és nagyon nem az igazi. 😞 Nem tudok semmi épkézláb megoldást a vízben derengõ volumetrikus fényekre.

per aspera ad astra

Sok!
Aldaryn
😞 Kíváncsian várom! Nekem semmi kedvem nincs már jó ideje bármit is csinálni. Ötletem lett volna ide is, de valami megfolytott.

per aspera ad astra

ne lerendereltem, ha tovabb melozok rajta mar feleslegesen bonyesz lett volna.
A meleg levegot nem sikult megoldani sajnos.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sok vagy keves?😉

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Uuuu. Termékenyek voltatok a postolással.
Aldaryn
Megfogod pl. PS-ben a textúrát, sokszor egymás mellé rakod, és kézzel kifested az ismétlõdéseket. Nem nagy meló.

per aspera ad astra

ThomasGins
Van rá több variáció is,Photoshopban offset filterrel csinálsz egy dararb csempének való texturát,ez csunyább mert ismétlõdik,mondjuk attol is függ hányszor ismétlõdik,vagy megcsinálod az egész tetõt,és itt randomra összekoszolhatod.
pl.

\"So always look on the bright side of death\"

SaintSavin
mármint utólag? vagy van valami más módszer?

Aldaryn
kifesteni

per aspera ad astra

Dichter
Én ezt értem, de a baj az, hogy egy bend modifieres animáció van az egyik testen, és úgy lett odagroupolva a másik testhez. Vagyis nem tudom elõbb groupolni, utána animálni, mert akkor azt a testet is hajlítaná, amelyiket nem kell.

ehh bocs hogy tegnap nem foglalkoztam veled de keson ertunk haza s nem volt tul nagy hangulatom gepezni...
ma is meg meg kenne csinalnom egy templomot, egy csaladi hazat, egy ettermet, egy hazasagkotoepuletet 3d-be s azt raimportalni valami faluterkepre😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ize en nem ertek hozza: de ha elobb groupoltad volna oket minthogy meganimald akkor valszeg nem kulon hanem egyut forognanal/porognenek egy pivot korul...
s pont ezt irta le Nenad a #30579 hogy aze' mukodik igy mert elobb animaltad mint groupoltad...

Dichter
Akkor leírom részletesen. Egy mesh-t importáltam egy másik scene-be, és ott animáltam meg. Utána groupoltam egy másik testtel, és forgatásnál, mozgatásnál külön mozognak a keyframe-ek közt. Mert a két keyframe-en a helyén van minden. Ha kell, felrakom a scene-t.

SaintSavin
mit lehet kezdeni az ismétlõdõ textúrákkal?

ja telleg ma ejfel😄
jah konnyen lehet korumpalni hogy melyikre szavazzak megfelelo mennyisegu alkohollal/naszajandekkal😄

ThomasGins
<#falbav>

mi az hogy sikerult? meg folyamatban van! de egyebkent osszejon! es fasza lesz.
(remelem a zsurinek is tetszik)
ejfelig a hatarido nem? Tengernyi idom van!
Mindjart ujrakezdem.... 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aze' kivancsi leszek hogy lesz e olyan balhe a szavazasok korul mint tavaly... aprono meg a palyazok atlageletkorara/hozzaallasara...s hogy mennyi besertodes lesz[/apro]szoval most jon a buli resze a palyazatnak😄
Nenad: sikerult befejezni?

ThomasGins
Toljad neki😊

hehe, 11:45 volt az, most nezem 10:51 kor meg postoltam
😄

10:45 kor mar aludtam... 😊
viszont eleg koran felebredtem 4:45. Izgulok 😄

nekem meg ilyen nem volt, nincsen mar alapbol mas controller a targyak valamelyiken netalan mindeiken? (pl animalva van mielott goupoltad)
azt hiszem akkor mukodik igy, egyebkent passz, eleg regen hasznaltam mar.. 😞

ThomasGins
...no meg pihenés,nem kell olyan sokág fent lenni😄

Aldaryn
Nenad, ha még benézel ma éjjel ide, akkor kitartás! Knock 'em dead! 😊

per aspera ad astra

😛

SZerintem tök hangulatos lett a belseje 😊
Kicsit az egy várra jobban hasonlít belülrõl, de hangulatos... 😊
Aldaryn
Kívülrõl határozottabban jobban hasonlít egy kastélyra, mint eddig belülrõl. 😛

per aspera ad astra

Dichter
Könyörgöm erre #30561 replyoljatok már valamit. A topiklakól 90%-a tudja mit kéne tenni, én meg du óta bénázok. Nem hiszem, hogy 1 sornál több lenne a megoldás.

Oké meglesz! 😉

Amúgy a háttérben elég szórt fény van. Ebbõl a képbõl vajon lehetne estit csinálni? Kis színkezelgetés, sötétítés, holdat bedobni, néhány helyre köd, amit megvilágít a hold, stb. stb.

A modell még nem végleges és a textúrákon is dolgozom. Most van rajta sok helyen disp, de ahogy látom ilyen távolságból semmit sem ér. Mivel lehetne még rajta csinosítani?
az ismetlodo texturaktol szabadulj meg. Meg valami gond van a hatterkeppel, sztem, az aranyok rosszul jonnek ki, nezd meg mekkora a fu..
aha most nezem, az elso domb is model, akkor allits a fu texturajan, legyen sokkal kisebb.
egyebkent szep a model.

Készülget a kastély külseje. Még minden kezdetleges. Valami félelmetest kéne a végén kihozni, szóval valószínûleg esti kép lesz belõle és sok része csak sejtelmesen a hol által beragyogva, vagy fáklyák által megvilágítva fog látszódni.

kosz,
ja az UJ BETAVAL folgom renderelni.
szivem szerint redqueenel csinalnam csak nemigen van ido jatszani a materialokkal.

Nenad:
Hajra itt is!!!!<#worship><#taps>ja s jo ejszakazast ha szuksegeltetik<#wave>

kosz 😊
igyekszem..

Dichter
Szóval a probléma még mindig fentáll. Nem egy középpont körül mozognak el a tárgyaim. Mit lehet tenni?

Aldaryn
hehe, hajrá. 😊 Forró levegõt postban svsz majd mindegyik kompozitprogesz tud ilyen effektet particle formájában, vagy, ha helyben szeretnéd, akkor egy rafrakáló plane, csepp noise bumppal (én úgy csináltam egyszer anno)

per aspera ad astra

egy kerdes, A forrosagot (levego - hajtumubol kiaramlo ho) szerintetek?
vagy siman egy mask es postban?

nem tesztelek vazz, csinalom a palyazatot, ma kezdtem holnap leadas..
jarmu felkesz, estig befejezem, holnap delelott kornyezet, delutan render viszlat. Egyebkent rhinobol fogom renderelni, minimalis, ha nem nulla texturaval. Enviromentbe esetleg.

Aldaryn
Nyomhatnál valami erõsebb qmc tesztet ezekkel a samplererekkel. 😊 Ha már tesztelsz.

per aspera ad astra

dome light nincsen rhinoban, egyenlore.
Sajnos.
qmcben nincsen mas, csak amit mar irtam.

Dichter
Sziasztok!

Mit kell akkor tenni, ha van egy összetett ojjektumom (group) és mozgatásnál, forgatásnál külön mozognak a darabjai. Feltételezem valamit a pivottal kell mahinálni, de már mindent végigpróbáltam, mégsem ment. A help-ben is utánanéztem, de ott csak egy alakzat mozgatásáról van szó.

Aldaryn
Hmm... ez is érdekes. Abba néznék még bele, hogy a dome-light importance samplererje vaon lokális-e, vagy a qmc kiegészítése... na mindegy.

per aspera ad astra

a noise treshold mostmar default 0.01

qmc samplerban is van egy ujdonsag,
a path sampler:
randomized halton
latin supercube.
*sequence gondolom

Aldaryn
Hmm... faja!

per aspera ad astra

a gamma problemat is vegre megoldottak,
2 db gamma korrekcio van, az egyik a color mapping inverse gamma es a gamma
a dolog furfangja az hogy mindkettot 0.454 kell allitani es a texturakat normal (1.0 hagyni, tehat ahogy bejon) es akkor a sima szinek, es a texturak is jok.

van intensity gamma correction,
meg reinhard, Ez valami uj.
Aha, ez automatikus parameterek fotographikus tone mappinghoz.
passz.

Aldaryn
Hja... álmodok, jah, de ez van. Én azért próbálkozom..ó

per aspera ad astra

hat annyi elonye legalabb van ahogy elnezem a valtzotatasokat hogy a channelek itt normalisan AAzodnak, nem ugy mint a max verzioban.
meg ugye a 30 nap
lehet nekiugrok a palyazatnak csak poenbol.. Holnap.

almodik a nyomor..
kuldtek emailt.
Lenyeg

The following is an email sent to you by an administrator of "ASGvis".

Hello!

V-Ray for Rhino 1.0 is available for you to download. This is the last
version of V-Ray for Rhino distributed to beta testers who have not
pre-ordered V-Ray for Rhino 1.0. The sale price of $499.00 will last until
August 7th 2006.

THIS IS A FREE DOWNLOAD.

To download login to our online store at
http://asgvis.com/logins.html then:

1. Click on the Product List link.

2. On the product page you should see the V-Ray for Rhino Demo logo.
Choose Order Now.

3. At the next page choose continue.

4. The download link is on the invoice page and will be e-mailed to
you.

If you have not done so already we highly recommend that you setup up a
support account at http://www.asgvis.com/phpBB2 . Email us your
username at [email protected] and we will grant you access to the private
beta forums. If you have other problems or questions please also e-mail
[email protected].

Best regards,

The ASGVIS Team
Changes as of 14 July 2006
- Changed how we render custom sized scenes
- Fixed our texture editor previews so multipliers are shown correctly
- Caustics UI is now shown even if GI is off

Changes as of 13 July 2006
- Sped up block rendering
- Minor changes for spin controls
- Fixed import material dialog

aztan. miutan elkuldtem a logint.

Dear Bela,

This is no longer a beta product. You are now using the 30-day demo version of V-Ray for Rhino. Our forums will be updated to reflect this.

Best regards,

Corey Rubadue

Szopassssss. 😊
Pedig mar belealmodtam magam.