3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
Pl a 3dtotal.com -on remek tutorialok vannak az egeszen kezdotol a "huha, ez mar nekem nemmegy..." szintig.😊
Viszont ha a konyhaba laksz akkor mindig ott a HUTO s a SOR😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
De a profik majd kijavítanak :d
amúgy a projeckt most pihen kicsit mert a laksáfelújítás már elõrébb való :c)) Végre haza költöztem a konyhában lakomm most és a szobákat csiszolom glettelem meg vezetékezem :c)))
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
[O_O] (.)(.)
[O_O] (.)(.)
Én még csak pár napja ismerkedek a 3ds max-al, s az fõleg az online tutorialokkal fejlesztgtem tudásom.
Eddig csak a max alap renderekkel játszadoztam, de sikerült "szerttennem" egy vray-re, ami persze bonyolitott kicsit a helyzeten de, viszont sokkal szebbek lettek a renderek, legalábbis amiket a segédletekkel összehoztam.
A problémám most viszont az lenne, hogy, hogy lehet vray alatt a skylight-ot vagy ahoz hasonló hatást létrehozni, mert vmiért hiába teszem be skylight-ot a vray render nem vet árnyékot a testek körül. Tudnátok ebben segiteni? (bocs ha nagyon láma a kérdés, de tudásom jelenleg csak, az elkészitétt segédletek s az azokban megvalósitott dolgokban merül ki).
Az is jó lenne ha esetleg tudnátok ajánlani vmi oldalt ahol hasznos tutorialok, leirások vannak(estleg magyarul, bár az angollal is elboldogulok ugyahogy), vagy ha nem nagy kérés tudnátok vmi beállitási módot ajánlani, leirni a vrayhez(egy gyors kevésbé részletes, meg vmi jó minõségû de még elfogadható idõ:erdmény arámyos megoldást).
Elõre is köszönöm.
per aspera ad astra
hogy all a legutolso projected?😊
Teszem azt, mi mindig pl. www2.valami.hu jellegû domainek mögött fejlesztünk, próbálgatunmk, és addig a main site megy rendesen, SQL DB-ket tükrözzük egy irányba, stb, stb, stb...
per aspera ad astra
Bár azt nem értem miért nem csinálták meg úgy , hogy az új szervert beélesítik és csak a hdd ket vagy azok tartalmát kelett volna átpakolni és akkor max 2 3 óra a kimaradás nem 2 3 hét :d
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
egyebkent sztem csak szimplan dolgoznak rajta, mondjuk azt furcsallom hogy nem tesznek ki egy feliratot.
De egyebkent az is lehet hogy a meleg miatt ledoglott a szerver, vagy akarmi.
passz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ugyanazok vannak benne ami vray for rhino 1.0 ban, plusz a transluciencynel van valasztasi lehetoseg, Hard - Wax model , Soft - Water model
van show samples for AA
nehany helyen kiirja hogy amit eppen valtoztatsz az mit is jelent, pl imap modoknal. Nehany menu at lett szervezve.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nektek bejon a d21 oldala?
mar 1-2 oraja nem megy.
Porsche 911 Carrera 4S - Wire 1
Porsche 911 Carrera 4S - Wire 2
Porsche 911 Carrera 4S - Wire 3
Oryon
ha megy akkor a maxhoz adott tutorialok, + neten, + maxhelp tokeletesen eleg.
Szeretném megkérdezni a véleményeteket a 3Ds Max 7 Biblia címû könyvrõl.
Szerintetek jó könyv?
Ujbol erdemes megsasolni ezt a renderert van benne nehany uj feature:
Kerkythea
* Easy and fast rendering - Optimized ray tracing kernel.
* Easy and consistent XML configuration for a scene.
* Standalone application, navigation and scene setup with integrated OpenGL viewer (GUI based on Fox toolkit).
* Material library - Reusing your saved materials.
* Material editor - Materials supported (Phong, Ward, Lafortune, Dielectric, Thin Glass, Layered).
* Bump Mapping, Clip Mapping, Edge Outlining.
* Support for many image formats (based on FreeImage library).
* HDRI support - image based rendering.
* Real depth of field (using stratified ray tracing).
* Camera projection models: planar, cylindrical, spherical.
* Importing 3DS and OBJ files.
* Available exporters from Blender and 3dsMax.
* Basic/Iterative antialiasing based on brightness difference.
* Texture filtering (based on ray differentials).
* GI support based on various methods (Path Tracing, Photon Maps/Mesh Maps + Irradiance Caching, Diffuse Interreflection).
* Light sources (Point, Spot) + Self-Luminant area lights.
* Soft/Area shadows.
* Caustics (based on Photon Maps or quick heuristics).
* Basic Chromatic Dispersion.
Nenad kivancsi lennek a velemenyedre 😊
(Az ujabb BETA verzio: Kerkythea 1.3.03 )
Elsõnek nem rossz, sõt... de van még hova bandukolni. Keep the spirit!
per aspera ad astra
Sokaknak, akik már egy ideje 1.49.xxxxxxx et tolnak, szerintem nem lesz benne sok meglepi. VrayBlend shader van már? 😊 Itt nem tudom meglesni, nekem példul ez kellene, mert blend, shellack, és egyéb maxos megoldások cseppet agyonverik a rendert...
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Keresgéltem diffuse map-ot de azt sem találtam. Azt én is gondoltam,, hogy a displace-t abból kellene megrajzolni.
per aspera ad astra
Modellezni nem szeretném - mivel bonyolult kicsit a tetõforma, meg nem is ér annyit -, gondoltam megvalósítom textúrából displace-szel, de nem találok ilyen map-ot a gyûjteményemben még diffuse-t se.
(*) Detail enhancement for the irradiance map - a blend between the irradiance map and QMC GI to bring the best of both worlds;